Kariyer mi, aşk mı?

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.228
19.957
498
Uzun yıllardır birlikte olduğunuz ve ciddi düşündüğünüz bir sevgiliniz olduğunu varsayın. İkiniz de üniversiteden yeni mezun olmuşsunuz, yeni işe girmişsiniz ama fazla birikim yapabileceğinz,çok kazandıran işler değil bunlar. sevgilinizin askerliği tecilli, 2 sene sonra askere gidecek kısa dönem. ne onun ailesinin maddi durumu iyi, ne sizinkilerin. ev eşyasıydı, kira parasıydı vs tüm bunları siz yapacaksınız ikiniz, artı kendinizin ünide okurken devletten aldığınız kredilerin geri ödemesi başlayacak, bilen bilir.

kısacası ekonomik koşuullardan dolayı en az 2-3 sene evlilik yolu gözükmüyor size.

öte yandan, uzun zamandır hayallerinizin işi olan bir iş var. ve bu iş yurt dışında. orda yaşamanız gerekiyor. kazancı inanılmaz iyi olan, her anlamda sizi tatmin edecek, sevgilinizle tanışmadan dahi aklınızda olan bir iş.hayatınızın dönm noktası olabilir. biraz uğraşırsanız bu işin olma ihtimali çok yüksek. ancak tabii ki sevgiliniz gitmenizi istemiyor. uzaktan uzağa ilişki yürütmenin çok zor olacağını söylüyor. yıpranırız diyor.

siz ise bir iki sene çalışır, çok iyi bir birikim yapar, bu arada aileme bile para yollarım dye düşünüyorsunuz çnkü ailenizin de buna çok ihtiyacı var. ve türkiye şartlarında böyle bir iş bulmanız mümkün değil. dönünce evleniriz diye düşünüyorsunuz. ama bir yandan da emin değilsiniz.

ne yapardınız? özellikle benzer bir deneyim yaşamış olan veya evli arkadaşlar yorum yaparsa çok mutlu olurum.

iş iş iş. :52:
uzaktan yürütmek zorsa o da askere gitmesin o zaman. madem fikri bu yolda. ben seviyorsam geleceğim içinse karşımdakini de düşünürüm. geleceğimiz için ayrı kalmayı ben kabul ediyorsam o da anlamalı beni.
ayrıca söylediğim şeyi yineliyorum; hemen uzak olmaz falan diyorsa niyet ufaktan bellidir. o kendini güvence altına alıyor. sen gidersen senden emin olamayacak elinin altında olmayacaksın. böyle düşünen biri için ben kendimi kurtarmaya bakarım. önce iş sonra sevgilim. tabii aşk fedakarlıkta ister ama bu konu iki tarafında mutluluğu için yapılıyorsa anlayış önemli olur.

iş iş iş. :52:
uzaktan yürütmek zorsa o da askere gitmesin o zaman. madem fikri bu yolda. ben seviyorsam geleceğim içinse karşımdakini de düşünürüm. geleceğimiz için ayrı kalmayı ben kabul ediyorsam o da anlamalı beni.
ayrıca söylediğim şeyi yineliyorum; hemen uzak olmaz falan diyorsa niyet ufaktan bellidir. o kendini güvence altına alıyor. sen gidersen senden emin olamayacak elinin altında olmayacaksın. böyle düşünen biri için ben kendimi kurtarmaya bakarım. önce iş sonra sevgilim. tabii aşk fedakarlıkta ister ama bu konu iki tarafında mutluluğu için yapılıyorsa anlayış önemli olur. karşındaki sevgilinse seni de düşünmeli. öncelikle de güvenmeli.zaten güven yoksa 5 metre öteye de gitse yine aldatır.

benzer bir durumu yaşamadım .evlide değilim.yalnız kariyer ya da aşk ayrımında olduğunu düşünmüyorum.sevgilinde endişesini anlıyorum.okulda hep dipdibeymişsiniz.uzaklıklarda korkutur.teknolojinin görüşmenize yardımlarından bahsedebilirsiniz.en basitinden msnden ücretsiz görüşebilirsiniz.ulaşım masraflarınını nasıl en aza indirebileceğinizi vb kolaylıkları anlatıp rahtlatabilirsin.zaten evlenmeme kararı almışsınız.evlenmedim ama defterdeki imzadan çok kalpteki ve beyindeki imzaya inanıyorum.uzaklığın sizi etkilemeyeceğine inandırmanız gerek.zamanla en azından bu fikre alışacaktır.

gitmeyi nasıl düşünebiliyorsun diye soruyor. senin için böyle bir kararı almak bu kadar mı kolay, benden uzakta hiç görüşmeden yaşama fikri hiç mi üzmüyor nasıl dayanacaksın diyor. geleceğimiz için bunu yapmak istediğimi, bizim için çok iyi olacağını söylediğimde de sanki aç mıyız açıkta mıyız. başka iş mi kalmadı, birlikte çalışır didinir omuz omuza evimizi kurarız diyor.

bana da onun bu çok paraya ihtiyacımız yok biz halledebiliriz lafları hiç inandırıcı gelmiyor. bu devirde ev kurmak kolay mı? çırağanda düğün yapalım demiyorum elbet ama ömrümüz borç ödemekle geçecek. evet belki uğraşıp didinsek herşeyn ucuzundan alsak vs bir ev kurablrz ama aldıımızın yarısı kiraya gidecek zaten. ben üç kuruş hesabı yaparak mutlu olabilecek biri değilim ama. neden elimde daha rahat yaşama fırsatı varken bunu tepeyim onu anlamıyorum. ben bu işe girip çalışmayı ilişkimizin bitişi gibi görmüyorm. ama o biteceğinden korkuyor. kendine güvenmeme gibi bir durumu yok onun ondan eminm. bana olan aşkından zerre şüphem yok. ama böyle bir şeye katlanamaycağını, dahası gerek olmadıını söylüyor. beni de vicdanen rahatsız etmeye çalşıyor. ben olsam benm karşıma böle bi fırsat çıksa senin için bi snte bile düşünmeden geri çeviririm ama sen bnu benm için yapamıyorsun diyor.

kaldı ki yüzde yüz işe alınacağımın garantisi yok. sadece mülakatlarına gireceğim. boşa konuşuyorz şu anda tüm tartışmamız farazi desem de , senin gitmeyi düşünebilmen bile benm için yeter diyor =(

Burda olsan bile evlenmek şuan mantıksız.
Askere gitmemiş adamla evlenilmez.
Üstelik daha yeni mezun olmuşsunuz, bu ne hız!
Bu durumda da seçim senin canım
Ancak gidersen ilişkinin bitme ihtimali yüksek olur onu söyleyeyim
Çünkü sen orda hedefine kitlenmişken sevgiline daha az zaman ayırcaksın ve zamanla o da bu durumdan şikayetçi olcak, ilişki yıpranıcak
Lakin burdayken de ilişkinin devamının geleceğinin teminatı yok.

valla canım hem üniversite oku hayalini kurduğun işi ulaşmana bi adım kalsın ben olsam giderim tamam hep yanyannaydnz
tamam çok seviyosuz birbirinizi ama şöyle bi gerçek para olmadan olmuyo canım yarın bigün hadi diyelim evlendiniz inan
bu iş hep senin gidemdğin için içinde kalck ve içten içe onu sorumlu tutucan düşünsene kendi ayaklarının üstünde kendinden emin
durcan ve arkadaşn dediği gibi okendini garantiye almak isitiyo ayrıca o askere gidince gene ayrlcanız sen onu beklemicen mi yani iyi düşün içinde kalmasın sonra çoooooooook
pişman olursun

Back
X