karnim tas gibi sert yuruyemez hale geldim:(

gecem1984

ponçiğim benim
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2012
1.096
651
323
Arkadaslar konuyu bilerek buraya actim nolur yardim edin 2 haftadir 3 defa dr a gittim beni anlamadi. 27 haftalik hamileyim ve karnim cok sert kasilma deseniz nst de sanci cikmiyor ultrason da bebekte normal acilmada yok bende tum vitaminlerimi kullaniyorum. Gaz sancisi desem degil midemde sorunum yok ama gelin gorunki karnim taşlasiyor adeta nefesim kesiliyor ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum of cildirmak uzereyim patlayivercem:KK43:benim gibi olan varmi lutfen yardimci olun:KK43:

Son düzenleme:
Arkadaslar konuyu bilerek buraya actim nolur yardim edin 2 haftadir 3 tane dr a gittim hic biri beni anlamadi. 27 haftalik hamileyim ve karnim cok sert kasilma deseniz nst de sanci cikmiyor ultrason da bebekte normal acilmada yok bende tum vitaminlerimi kullaniyorum. Gaz sancisi desem degil midemde sorunum yok ama gelin gorunki karnim taşlasiyor adeta nefesim kesiliyor ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum of cildirmak uzereyim patlayivercem:KK43:benim gibi olan varmi lutfen yardimci olun:KK43:
Magnezyum hapı alın dr kontrolünde...Birde fitil falan veriyorlar ama mutlaka kullanın...Ben bilemedim ve kullanmadım hamileliğimin son ayları çok zor geçti ve erken doğum oldu geçmş olsun..
Ve bence başka bir dr a gidin ..

Magnezyum hapı alın dr kontrolünde...Birde fitil falan veriyorlar ama mutlaka kullanın...Ben bilemedim ve kullanmadım hamileliğimin son ayları çok zor geçti ve erken doğum oldu geçmş olsun..
Ve bence başka bir dr a gidin ..
Magnorm kullaniyorum fitilden haberim yok cnm

Cnm evden cikamiyorum 10 adim yuruyemiyorum 9 aylik arkadasim pazara gidiyo dag gibi karniyla herkes ayni degil biliyorum ama bu sertlik ne ki
Dedigin gibi herkes ayni degil. 9 ay yatanda var. ben dogumdan 1 gun oncesi bile fildir fildir geziyodum avmde. Ama benimde senin gibi kasiliyodu karnim tas oluyodu nefesimi kesiyodu geceleri boguluyodum sanki. Bunlar cok normal canim.

Arkadasin dedigi gibi magnezyum alabilirsin agri icin. Zaten ilac vs yasak. Sabret canim cogu gitmis azi kalmis.

Dedigin gibi herkes ayni degil. 9 ay yatanda var. ben dogumdan 1 gun oncesi bile fildir fildir geziyodum avmde. Ama benimde senin gibi kasiliyodu karnim tas oluyodu nefesimi kesiyodu geceleri boguluyodum sanki. Bunlar cok normal canim.

Arkadasin dedigi gibi magnezyum alabilirsin agri icin. Zaten ilac vs yasak. Sabret canim cogu gitmis azi kalmis.
cnm 6.haftadan beri yatiyorum zaten bir aydir rahattim biraz ama yine eve cakildim:( insallah mukafatimi saglikla alabilirim. Insallah bu durumda gecicidir.

Geçmiş olsun canım sen mutlaka başka dr da görün.
Sağlıkla kucaklarsın bebeğini inşallah.

Cnm bende de aynı geceleri uyuyamıyorum esnerken bile nefesim kesiliyor.Sabretcez artık herkesin bünyesi farklı

Bnde az once başka konuya yazdım. Aynen karnım sertleşiyo, bacaklarıma ağrı atıyo, nerdeyse yuruyemiyorum. Şimdiden daha çok ağırlaştım. Rabbim sağlıcakla kucaklamayı nasib etsin hepimize bi sıkıntı sorun olmasın da mecbur çekicez...

Bnde az once başka konuya yazdım. Aynen karnım sertleşiyo, bacaklarıma ağrı atıyo, nerdeyse yuruyemiyorum. Şimdiden daha çok ağırlaştım. Rabbim sağlıcakla kucaklamayı nasib etsin hepimize bi sıkıntı sorun olmasın da mecbur çekicez...
Cnm cekicez de bu durumun erken dogum riski oldugu yaziyor her yerde eger boyleyse dr lar illaki rahimde açılma olmasinimi bekleyecekler bunun bir cozumu yokmu evde yatarkende sıkıntıdan strese giriyoruz o zaman bebeklerde etkileniyor ama:(

Cnm cekicez de bu durumun erken dogum riski oldugu yaziyor her yerde eger boyleyse dr lar illaki rahimde açılma olmasinimi bekleyecekler bunun bir cozumu yokmu evde yatarkende sıkıntıdan strese giriyoruz o zaman bebeklerde etkileniyor ama:(
bn bi skntı olucağını sanmıyorum. Çunku bu haftalardaki hemn hemn tum gebelerde aynı şikayet var zaten. Demkki olağan bi durum

Cnm bende geçen hafta bunların üstüne birde sol kasığımda ağrı vardı.Gece acile gittik ağlaya ağlaya birşey oldu sandım hatta emindim.Kan idrar tahtili yaptılar nst ye bağladılar kas spazmından dolayı ağrı olmuş şükür bu sertlik içinde erken doğum riski olması için göbek deliğinin ordan sertleşip yumuşaması lazımmış günde 4 yada 5 defa olursa gel dediler yani aralıklarla sertleşip gevşiyomuş o şekilde ama benim hep sert dediğimde hazımsızlıkla alakalı olduğunu söylediler senin nasıl bilmiyorum ama biraz fikrin olsun diye yazdım Allah korusun stres yapma ben geçen hafta çok taktım kafama strese girdim o yüzden kas spazmı geçirmişim stresten yani sonra ultrasona girdiğimde de oğlum nasıl yumruk yapmış ellerini o kadar sıkmıştı ki kendini resmen yumrukluyodu içerde çok üzüldüm doktor 15 dakika masaj yaptı gevşedi ağrımda azaldı ertesi günü geçti yani stres çok etkiliyo onlarıda

Cnm bende geçen hafta bunların üstüne birde sol kasığımda ağrı vardı.Gece acile gittik ağlaya ağlaya birşey oldu sandım hatta emindim.Kan idrar tahtili yaptılar nst ye bağladılar kas spazmından dolayı ağrı olmuş şükür bu sertlik içinde erken doğum riski olması için göbek deliğinin ordan sertleşip yumuşaması lazımmış günde 4 yada 5 defa olursa gel dediler yani aralıklarla sertleşip gevşiyomuş o şekilde ama benim hep sert dediğimde hazımsızlıkla alakalı olduğunu söylediler senin nasıl bilmiyorum ama biraz fikrin olsun diye yazdım Allah korusun stres yapma ben geçen hafta çok taktım kafama strese girdim o yüzden kas spazmı geçirmişim stresten yani sonra ultrasona girdiğimde de oğlum nasıl yumruk yapmış ellerini o kadar sıkmıştı ki kendini resmen yumrukluyodu içerde çok üzüldüm doktor 15 dakika masaj yaptı gevşedi ağrımda azaldı ertesi günü geçti yani stres çok etkiliyo onlarıda
Of sorma cnm ya bu stres beni yedi bitirdi zaten keske o dr u bende bulabilsem de masaj yapsa inanki cok zor gunler geciriyorum az once deprem oldu bide bnm panik atak tavan yapti yine:(

Of sorma cnm ya bu stres beni yedi bitirdi zaten keske o dr u bende bulabilsem de masaj yapsa inanki cok zor gunler geciriyorum az once deprem oldu bide bnm panik atak tavan yapti yine:KK43:
Ayyy gerçekten mi geçmiş olsun cnm çok korkarım depremden :KK17:Bende bu sertlik olayına taktım birde biri karnımı elledi çok sert niye böyle falan olmaması lazım dedi sonraki gün netten araştırdım okuduklarımla iyice gerildim bide üstüne spazm oldu stresten geçen hafta cumartesi gecesi ğniversite hastanesinin aciline gittim ağlayarak işte gerisi yazdığım gibi stres yapma canım hazımsızlık gaz yaparmış bı haftalarda için rahat etmezse pazartesi doktoruna git yada çok sıkılırsan üniv hastanelerinde kadın doğumcu oluyo aklında olsun ama kötü bişey olduğunu sanmıyorum cnm

Ayyy gerçekten mi geçmiş olsun cnm çok korkarım depremden :KK17:Bende bu sertlik olayına taktım birde biri karnımı elledi çok sert niye böyle falan olmaması lazım dedi sonraki gün netten araştırdım okuduklarımla iyice gerildim bide üstüne spazm oldu stresten geçen hafta cumartesi gecesi ğniversite hastanesinin aciline gittim ağlayarak işte gerisi yazdığım gibi stres yapma canım hazımsızlık gaz yaparmış bı haftalarda için rahat etmezse pazartesi doktoruna git yada çok sıkılırsan üniv hastanelerinde kadın doğumcu oluyo aklında olsun ama kötü bişey olduğunu sanmıyorum cnm
Evet cnm duvar ustume yikiliyor sandim:(Tm cnm ben izmirin ilcesindeyim universite hastanesi fobimde var aslinda asistanlarin elinde heba olmak istemiyorum tabi acilde uzman kadin dogumcu oluyordur belki bide bize cok uzak ama aklimda olsun yinede

Evet cnm duvar ustume yikiliyor sandim:KK43:Tm cnm ben izmirin ilcesindeyim universite hastanesi fobimde var aslinda asistanlarin elinde heba olmak istemiyorum tabi acilde uzman kadin dogumcu oluyordur belki bide bize cok uzak ama aklimda olsun yinede
Yediklerinizle alakalı olabileceğini düşündüm.
Metabolizmamız eskisi gibi hızlı çalışmıyor ve dolayısıyla eskiden 3 saatte sindiriliyorsa bir öğün yemek, hamilelikte 6-7 saate varıyor.
Ben de böyle sorunlar yaşıyorum ve ne yediğime dikkat ettikçe rahatsız eden şeyleri buldum.
Hamur işi gıdalar, pilav makarna gibi karbonhidrat türevleri, özellikle ayran ve ılık süt ile balona dönüyorum.
Sulu sebze yemekleri, salata ve kahvaltılık tükettiğimde aynı zamanda çok az ama sık yediğimde bu sorunla karşılaşmıyorum.
Doktorum mide yanması için ilaç da vermişti, onu da yaşıyorum ama bu sancı, sıkışma ve nefes alamayacak kadar şişme hissiyatını ancak düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme ile çözebilirsiniz.
Başka ciddi bir şey olabileceğini sanmıyorum.

Arkadaslar benim bobreklerimde biraz genisleme oldugu ortaya cikti ama siskinligi bunun yapiyor oldugundan emin degilim onun disinda bebegimin durus pozisyonu beni rahatsiz ediyor olabilir dedi dr bide tabiki bunyem asiri hassas ve karnim sistikce ben aci cekiyorum. Vucudumuzun agirlik merkezi degisiyor tabiki kiminin belinden kasarken kiminin karnindan kasar dedi dr yani su an bana yapacak birsey yok ve diger drlarin verdigi serumlarida erken dogum riski icin verdikleri ilaclarida bosuna yemis oldum malesef. Ben sunu anladimki tek dr la kalmayin hamileliginizde 2-3dr dan fikir alin mutlaka bunlarida bu konuyu arastiranlar icin bi fikir olsun diye yaziyorum herkese mutlu gebelikler dilerim.

Back
X