karşılıksız sevgi

anne-10

eşim ve oğullarıma aşığım
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2007
1.049
4
116
39
Kayseri
Karsiliksiz sevebiliyormuyuz.Ailemizi, yakinlarimizi peki cocuklarimizi?

Ben gördüm cocuklarini bile karsilik bekleyerek sevenleri.Ben cocuklarima

cok düskünüm deyipte onlarin cizgisinin disina ciktiklarinda analik hakkimi

helal etmem diyenleri.

Ben cocuklarima sizin icin sacimi süpürge ettim demiyecegim.Onlarin bey-

nine yerlestirmeyecegim siz bana borclusunuz diye.Beni sevmelerini bekle-

meden sevecegim onları.

peki sizn bu konudaki fikirleriniz neler arkadaşlar?

karşılık derken... şimdi bence karşılık meselesi konudan konuya değişir...
bir başkasını değil belki ama, çocuklarımı karşılıksız sevebilirim..beni sevmelerini beklemeden..
fakat günün birinde de yanlış yapmalarından elbette korkarım..
çoğu anne de çocuklarının yanlış yapmalarından korktukları için sanırım hakkımı helal etmem diye bir öngörü koyuyorlar..
bence hiçbir anne çocuğuna hakkını haram etmez..
dili helal etmem der ama, kalbi öyle demez..
ayrıca şunu da bilirim ki, annelerin evlatlarına ettiği beddua tutmaz..
çünkü cennet, annelerin ayakları altındadır...

herkes belli bir yerden sonra kendini düşünüyor sanırım...belki küçükken sana muhtaç diye hiç birşey beklemezsin ama büyüyünce işler değişiveriyor galiba....ister istemez bişeyler bekliyorsun en azından tüm insanların beklediği arayıp sormasını,ne bilim daha fazla sevgi ilgi falan...tamam silip atılmaz evlattır ama insanın içinde bir kırgınlık olur...bu sütümü helal etmem lafına ben çok takılıyorum sinir oluyorum ya kaynanamda biz kavgalıyken gidip o kızı getirirsen sana sütümü helal etmem demiş eşime... lafa bak o kız gelini...

Zaten sevginin herşeye rağmeni makbuldur.Sizinle aynı fikirleri paylaşıyorum hatta 17 -18 yaşında en çok isyan ettiğim durum bu idi.Anneler babalar bunu çok yapıyorlar.Dünyaya çocuk getirip ona bakıp ellerinden geldiğince daha sonra ben senin için bunu yaptım şunu yaptım gibi hesap tutmalar ve karşılık beklemeler başlıyor.Daha çok çocuklarını kendi parçaları olarak görüyorlar oysa çocuklarımız bizim parçamız değil onlarında kendilerine özgü kişilikleri,duygular ,hayalleri,özlemleri var.

Bence saf,katışıksız tek sevgi,anne babaların çocuklarına duyduğu sevgidir.Anne ,baba ne söylerse dilindedir.Kızgınlık anı ile söylerler.Çocukları dara düşse ,en büyük yemini bile etmiş olsalar en başta onlar koşarlar yardıma.Anne -babaların hakkı asla ödenmez ve onların yerini kimsecikler dolduramaz.O yüzden Allah onları başımızdan eksik etmesin...

...........................................................

Son düzenleme:
Anneler birtanedir bu konuda tekdir diye düsünüyorum, baskada karsiliksiz seven olcagini sanmiyorum, insanin dogasinda vardir birine asik olunca onun tarafindan sevilmeyide istemesi, benimgibilerde vardir, kendisine asik olunmadan asik olmayan=)
sevilmeden sevemeyen bir baskasini

Ama annem öylemi.. Anne sevgisi anlatilmaz

bir anne, evladından sevgisinin karşılığında ne bekleyebilir ki.....
daha doğrusu birşey bekleyebilir mi...
bir evladın anne babaya vereceği en büyük karşılık,
doğru ve dürüst insan olmak,
okumak,iyi meslek sahibi olmak,
ve mutlu bir evlilik yapmak....
haa bunları yapmayan evladı anne sevmiyor mu...tabiki hayır...
bir anne ne şartlarda olursa olsun evladını da,eşini de karşılıksız sever...
sevginin de hiçbir şekilde karşılığı olmaz sanırım...
bir erkekte karşılıksız sevilebiliyor,bir bayan da...
sevgi çok farklı bir duygu...
hele anne sevgisi dünya da Allah sevgisinden sonraki tek güç bence....
sevgiler...

Zaten sevginin herşeye rağmeni makbuldur.Sizinle aynı fikirleri paylaşıyorum hatta 17 -18 yaşında en çok isyan ettiğim durum bu idi.Anneler babalar bunu çok yapıyorlar.Dünyaya çocuk getirip ona bakıp ellerinden geldiğince daha sonra ben senin için bunu yaptım şunu yaptım gibi hesap tutmalar ve karşılık beklemeler başlıyor.Daha çok çocuklarını kendi parçaları olarak görüyorlar oysa çocuklarımız bizim parçamız değil onlarında kendilerine özgü kişilikleri,duygular ,hayalleri,özlemleri var.

evet canım ya çok haklısın benimde demek istediğim bu onlar bu lafları ederken çocukların kalblerinde ne yaralar açılıo bunlarda haberleri yok.madem dünyaya getirdin karşılık beklemeden ve başına kakmadan büyütüceksin o çocuğu bence.

tüm sayfayı okurken öyle bir dalıp gittimkiiiiiiiii cvp bulamadım biliyomusunnnnnnnnnnnnn
içimde kendime sorduğum bir cok soru cvp sız kaldı acaba annem babam beni karsılıklsız sevdimi diye
ama biliyomusun kayınvalidemle anlasamasamda sever kadın beni hemde hiç karslık beklemeden ben ne kadar hoyrat davransamda birbirimizi yesekte zaman zaman ,,,,,,gercekten coks ever beni son zamanlarda daha iyi anlar oldum bunu hiç birseye karsılık beklemiyo benden sadec onu sevmemi bekliyo.galiba hayat ona birtakım seyler getirdi benim kıymetimi anlaması için bukadar cok sevebileceğini tahmın bile edemezdim
ama varya en sevgiye ilgiye ihtiyacım olduğu anda ben okadar yanlızdımki dosta en ihtiyacım olduğu anda yapayanlızdım sadece ben ve eşim vardık annemler halen yok yasadığım bi çok talihsiz olay bana dostu düşmanı gösterdi anlamama sebep oldu
annem babam var ama yok gibi ben arasam konusurlar ben gidersem görüsüz
bilmiyorum hayatta herkes böylemi varmıdır karsılık beklemeyen
ben hep bu dünyanın öbür tarafınıda düşünürüm
iyiki onlar var diyorum yinede allah basımızdan eksik etmesin onları rabbim hiç birinin acılarını göstermesin
varya ben asla anlasamazdım kayınvalidemlerle ama simdi yanımdan gitmelerini istemiyorumbizde kalıyolar bayadır keske hep gitmeseler annemden görmediğim sevgiyi kayınvalidem verdi bana allah onlardan razı olsun
şimdi çok seivyoruz birbirimizi
kaydirigubbakcemile5

genelde herkesi karşılıksızŞenizseverŞenizim.evlatlardan karşılık beklemek sanırım bu çok tuhaf olurdu.ben anlamam zaten.sevelim sevilelim şeklinde yaşayıp gidiyorum.ama eskisinden biraz daha temkinliyim diyelim

karşılık farklı birşey ancak.. şimdiki çcuklar annelerine babalarına nasıl davranıyor?

ben hakkımı helal etmem diyen annelerin gerçekten nasıl evlatları olduklarını tahmin edebiliyorum. o nedenle de haklı buluyorum..

anne-10 düşüncene sonuna kadar katılıyorum canım. En beklentisiz sevginin Anne Sevgisi
olduğu bilinse bile - maalesef bu sevgi bile içinde bazı beklentileri barındırıyor.
Hiç birşey beklemediğini söyleyen anne bile en azından evladının - kendi belirlediği hayatı
yaşamasını ve kendi istekleri doğrultusunda davranmasını bekliyor.
Herşey çocuğumuzun iyiliği için derken farkında olmadan pekçok yanlışımız olabiliyor.
Çocuklarımız bizden saçımızı süpürge etmemizi istemiyorlar aslında. Bizden istedikleri en önemli
şey onların bir birey olduğunu kabul edip - onları anlamaya çalışmamız.
Hayat sigortası olarak çocuk sahibi olan ana-babalar bile var. Üstelik Kendi anababasına hiç evlatlık
yapmayan kişiler-kendi evlatlarını baskı altına alıp - işte saçımı süpürge ettim - yemedim yedirdim-
giymedim giydirdim-sütümü helal etmem gibi cümleler sarfederek resmen yaptıklarını nerdeyse
başa kakıyorlar. Benim sloganım - çocuğunu seven anne-baba kendini geliştirip - kendine yetebilen
ve geleceğini garanti altına alabilendir.
a.s.

Back
X