Karşısındakinin doğru insan olduğu konusunda şüpheye düşenler sadece erkekler mi ?

samantha

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2009
10.075
17.585
823
44
Değer bilmeyen, işler ciddiye bindiğinde karşısındakinin doğru insan olduğu konusunda şüpheye düşenler sadece erkekler mi bunu merak ediyorum.
İnsan aşık olduğu kişiyi dünyanın en güzeli/yakışıklısı ya da vazgeçilmez olarak görmez mi? Objektif olabilir mi?
Kafasında tartıp hımm şusu daha iyi olan birini bulabilirim aslında diyorsa bu sizce ne anlama gelir?

hiç bir insan dört dörtlük değildir ki...duygusal ve mantıken o şahsı onayladıktan sonra,ufak tefek size ters gelen huy,davranış ya da alışkanlıkları gözünüze batmayacağından emin olup, 'ben nasıl olsa bunu ileride değiştiririm' demezseniz,kısacası onu olduğu gibi kabullenirseniz,mutluluğunuz daim olur.
ama ben daha iyisini bulabilir MİYİM diye sorup da yine de evlenirseniz,ileride ben daha iyisini bulabilirDİM, dersiniz ve ne yaparsanız yapın mutsuz olursunuz.
bu mantıkla ilerleyen biri ya hep yanlız kalır mutsuz olur,ya evlenir boşanır mutsuz olur,ya da evlenir boşanmamakta direnir ve mutsuz olur.

Hımm..
Kendi soruma kendim cevap vereyim de tam olarak nasıl cevaplar istediğim anlaşılsın o zaman:
Bence arada istisnalar olsa da işler ciddiye bindiğinde kafası karışanlar erkekler oluyor genellikle; çünkü sevgiye bizim kadar muktedir olduklarını düşünmüyorum. Alışkanlık diye insanların çoğunun küçümsediği kelimenin bence yokluğunda sevginin/aşkın kıymeti harbiyesi yoktur. Aradabir yıllardır kullandığım eskimiş telefonum arıza çıkarsa da bozulduğunda ben gene aynısından alırım. Ama onlar bir üst model için takla bile atabilirler. Zamanında çirkin olan eski sevgilimi yıllarca Johnny Depp'e benzettim. Ama erkekler dış görünüşüne daha çok önem veriyorlar. Sevgilisinden ayrılan arkadaşım "iyi ki Scarlett Johansson geceleri benimle" diye kendini teselli edebiliyor. Gerçi bazen de bakıyorum içtiğinde ben Ayşe'yi aslında çok seviyordum diyor. Erkeklerin kadınları vazgeçilmez görememeleri bu kafa karışıklığından olabilir. Bir insan karşısındakinin değişmesini istiyorsa ya aşık değildir. Aşk tükenmişse de artık sevmiyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…