Bebek Beslenmesi kaşık maması miktarı ne olmalı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.672
36.835
1.123
39
evet buranın gediklisi olarak yine ben:)))4 aylık kızımın artık ek gıdaya geçmesine karar verdi doktorumuz.meyve suyu vs.. bunları anladım da;muhallebi verebilirsin dedi.milupa önerdi ama miktar sormak hiç aklıma gelmedi.
üzerinde yazılı miktar çok fazla,benim kızım çatlasa yiyemez onu.tabi bir de hazmından korkuyorum,zorlanmasın yavrucuk.şu an ne kadar yedirebilirim sizce.bazen çok uzun süren açlıkları oluyor,süt,mama hiçbir şeyi kabul etmiyor.ben de karnı doysun istiyorum.
dün ilk kez denedik,çok kırıştı,hiç sevmedi.4-5 kaşık ancak yedirdim.
bugün tekrar denedim,düne göre bir hayli farklı davrandı.sevdi sanki.2 mama ölçeğini 50 cc kadar suya yaptım.verseydim daha yerdi ama korktum.ne kadarını kaldırabilir sizce,sizler nasıl geçtiniz?bir de ne kadarı tam bir öğün olur acaba,yani karnını doyuracak kadar?yardımcı olursanız çok sevinirim.:56::71:

benim kizim nerdeyse 11 aylik hala en fazla 100 gr gidadan fazlasini tek ogunde almaz,bu gida ne olursa olsun.sadece sutunu verdigimde 150-180 cc icer.Simdi basta ben kasik mamasi verirken her ogunde 1 kasik arttirarak yani cok yavas gectim.Bu kadar temkinli olmana gerek yok belki ama sen yine de azar azar alistirarak ver.Madem ilk denemenizi yapmissiniz ve verdigiin miktar az gelmis rahatlikla bunun iki katini deneyebilirsin.Yedigi surece de azcik arttirabilirsin.Kasik mamasini basta istemeseler de genelde tum bebeklerin zaman icinde en sevdigi ek besin o olur.Fakat bilmelisin ki kasik mamasi oldukca kilo aldirabilir,bu yuzden yine de bebegim yiyor deyip de koca bir kase vermek cok akillica olmaz.Zaman icinde o da sende ogun miktarina alissirsiniz,kolay gelsin.

Fazla verme şimdilik. Sen iki yemek kaşığından hazırla. Ama yemek istemediği anda kes hemen. Bitirsin diye uğraşma. Kaşık fobisi oluşmasın. Üç dört kaşık bile az değil.

bende ülkerin ki prinç unlu muhallabisini aldım üzerinde 4 yemek kaşığı yazıyordu bana fazla geldi tatlı kaşığı ile yaptım 1 bardak suyla açılıyormuş devam sütü içinden var. bir orta boy kase yarısına kadar doldu hemen hemen ben de kusmasın diye önce 2-3 kaşık denedim baktım seviyo 4/1 ni verdim. hoşuna gitti.

teşekkür ederim cevaplar için.hiçbir zaman mama kutusundaki tarifle yapmayacağım ortada.hem çok katı olur öyle,yutabileceğini sanmıyorum.
3-4 kaşık yedi ilk seferde ama minicik silikon kaşıklar var ya,onunla:)ama ikinci denemede dediğim gibi 50cc kadar gitti.bugün bir daha denerim aç olduğunu düşünürsem.
dün severek yediğini görmek o kadar mutlu etti ki beni,uzun zamandır bişey yemek istediğini görmediğim için unutmuşum bu manzarayı:)

canım bizde yeni geçtik..
benimde 4.5 aylık...
kaşık maması olarak ülker aldım sütlü muzlu pirinçli ymedi..
milupa yemedi..
sadeec bebelac yiyor.
bebelacın sütlü pirinçlisine bayılıyor..
harika..
çocuklar bebelacı çok seviyormuş ..
çünkü daha tatlı..
ben bir defada küçük komposta kaseleriyle yapıyorum..
doludolu 2.5 yemek kaşığından...yiyor..
bebelacın sütlü pirinçlisini dene.
ama meyveli alma..
kıvamınıda orta yapıyorum..
gecede güzel uyutuyor..
yatmadan veriyorum..

krokan teşekkür ederim.
evet kızım da bebelac sütlü pirinçliyi sevdi.günde 1 defa veriyorum öğün araları çok açılırsa.ben 2 tatlı kaşığından yapıyorum,çoğu zaman bitiremiyor ama önemli değil,yediği kadar artık.
ben gündüz veriyorum özellikle,gece sütümü alsın diye çünkü gündüz çok nazlanıyor

Back
X