Doğuma Hazırlık kasılma nasıl olur ??? lütfen yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi yger
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yger

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
146
2
296
Elazığ
merhaba arkadaslar kasılmalar nasıl olur hıc bılmıorum sıze zahmet bı acıklarmısınız ???
sımdıden tesekkur ederım

Çocuk önde toplanmış gibi olur. Adım atmakta bile zorlanırsın. Ama sancıyı sorarsan, adet ağrısı gibi olur.

Son düzenleme:
Bu braxton hicks denen kasılmalar benim nefesimi de kesiyor.Sanki karnım sıkıştırılmış gibi oluyor.

merhaba arkadaslar kasılmalar nasıl olur hıc bılmıorum sıze zahmet bı acıklarmısınız ???
sımdıden tesekkur ederım

Çocuk önde toplanmış gibi olur. Adım atmakta bile zorlanırsın. Ama sancıyı sorarsan, adet ağrısı gibi olur.

diğer arkadaşında dediği gibi bebek ön tarafta topalnıyor gibi hissedersin karnın sanki taş gibi olur.ben ilk öyle olunca bizimki önden çıkacak kendi kendine sezercik olacak diyordum meğer kasılmaymış sancıymış. doğum sancısının adet ağrısından hiç bi farkı yok tabiki doğal olarak daha şiddetlisi.18günün kalmış yalancı sancı falan var mı belirtiler birşeyler

diğer arkadaşında dediği gibi bebek ön tarafta topalnıyor gibi hissedersin karnın sanki taş gibi olur.ben ilk öyle olunca bizimki önden çıkacak kendi kendine sezercik olacak diyordum meğer kasılmaymış sancıymış. doğum sancısının adet ağrısından hiç bi farkı yok tabiki doğal olarak daha şiddetlisi.18günün kalmış yalancı sancı falan var mı belirtiler birşeyler

yalancı sancıyı ve kasılmayı ayırt edemıorum karnımda ön tarafı toparlanıor gıbı oluyor bende onu poposudur dıye sevıordum demekkı kasılmaymıs
kasılmada da bsy hıssetmıorum yanı benı rahatsız etmıor ellımle karnıma dokundugumda anca sertlestıgını anlıorum :S:S bıraz tuaf degılmı :(

baska tarıf edecek arkadaslar yok mu ???

Evet bende çok merak ediyorum bu kasılmanın nasıl bişey olduğunu.İnsan tecrübesiz olunca anlayamıyor.Benimde karnım zaman zaman çok sertleşiyor, taş gibi oluyor, nefes almakta zorlanıyorum.Ama bebeğin hareketlerinden kaynaklandığını düşünüyorum hep, bu belki de kasılma dedikleri şeydir.Özellikle geceleri de adet ağrısı gibi ağrım oluyor kasıklarımda.Tecrübeli arkadaşlar tarif ederlerse bende çok sevinirim.

bnde 32 haftamdaym kızlar bnmde onde toparlanıyor gıbı oluyor agrı oluo sonra gecıo heralde kasılmadır

Arkadaşlar ilk kasılmam (ağrısız bir şekilde rahmimin toplanması, tepe oluşturması, sert olması 30 sn sürmesi olarak tarif edebilirim.) 28. haftada başladı, çok yorucu bir gün geçirmiştim. dr.um istirahat halinde geçmesi lazım dedi. Geçmedi, hatta 5dakikada bir tekrarladı, dr.um muayeneye çağırdı, NSTye aldılar. Doğum sancısı oluşturacak bir kasılma değilmiş, yorgunluktan demek ki.

Daha sonra ne zaman yorulsam tekrarladı, düzensiz bir şekilde.

Braxton Hicks kaslmalar-Dr.Alper Mumcu ([url]www.mumcu.com)[/url] linkinde de okuyacağınız gibi
Braxton Hicks kontraksiyonlarını tetikleyebilen durumlar?

Bebeğiniz ya da siz çok hareketli ve aktifseniz
Birisi karnınıza sertçe dokunursa
Mesaneniz çok dolu ise
Cinsel ilişki sonrasında
Uzun süre susuz kalmışsanız
olarak sıralanmış. Aynen öyle...
36. haftadayım bu durumlarda karnım kasılıyor, kasılma göğüs kafesime baskı yapıyor, 70 sn bile sürebiliyor, kendimi çok yorduysam 5 dakikada bir olabiliyor. Ama ağrısız oluyor. Ağrısız olduğuna bakmayın, dr.un açıklamasına göre bunlar doğum sancısıymış, ama yalancısından:)

Ben henüz 27. Haftadayım. Çocuk içerde dönüyo sanıyodum. Tuhaf bir his toplanma oluyor ama sadece tek bir yerde degil sanki karnin farkli yerlerinde olabiliyor. Bebeğim hareketli acaba bundan mı kaynakli? Ve çok dikkatli olmak lazimmis ayirt edemeyip bebegini kaybeden anneler de varmis :( insaallah kimse böyle bisey yasamaz

Back
X