• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Katılma ve yüz felci geçiren arkadaşımın çocuğu.

hevuk

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
7.065
361
363
Merhaba arkadaşlar.
Benim arkadaşımın 3 yaşında bir bebeği var
Önceleri ağlarken katılıyordu morarıp nefes alamıyordu ayaklarını çırpıyodu nefes alamadığından.
Bu durum elimizi kolumuzu bağlıyo hala var hergün.
Hastanenelere gitti arkadşım noroloji,kalp hiçbirşey çıkmadı
Sürekli kusuyor birde yediğini onu için reflü dediler..
Şimdiki sorun dahada kötü gece uyanıyor ağladığında yüz felci oluyor yüzü resmen şekil değiştiriyor.:14:
Önceleri 10 dakika filan sürüyordu ama şimdi çok daha uzun sürüyor en son oldugunda 1 gün sürdü bu durum.
Hastaneye gidiyor ama hiçbir sorun çıkmıyor.
Aynı durumu yaşayan varmı?
Şimdi neyapmalıyız çocuğu o durumlarda görünce perişan oluyoruz..
Bilgisi olan lütfen yardımcı olsun ne olabilir bu çocukta ne yapmalıyız?:50:
Ya yüzü öyle kalırsa birdaha düzelmezse yada nefessiz kalıp ölücek die korkuyoruz (Allah korusun)

çocuğun ağlarken durduk yere kendini sağa sola çarpma hareketleri oluyor mu?

çok iyi araştırılması lazım,kalbinden bir sorunu olabilir allah korusun..üniversite hastanesine gitsinler,allah acil şifalar versin

yazdıklarını okuyunca ilk aklıma gelen epilepsi oldu =(
Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum minik yavruya

Cok buyuk gecmis olsun allahim kimseyi evladiyla sinamasin:50:bence baska bi doktora gidip kalbini iyice kontrol ettirsinler aglamalar morarmalar kalple ilgili gibi benimde bi arkadasimin bebeginde vardi kalbinde delik var dediler:43:yada epilepsi olabilir gibi geldi bana allah sifasi olan hastalik versin insallah

çocuğun ağlarken durduk yere kendini sağa sola çarpma hareketleri oluyor mu?

Yok canım atamıyo ki nefesi gidiyo kucagımıza alıp balkona filan çıkarıyoruz nefes alsın die
Oda nefes almak için çırpınıyo elini kolunu sallıyo çok şiddetli ağlamıyo durduk yerdede olabiliyo..

çok iyi araştırılması lazım,kalbinden bir sorunu olabilir allah korusun..üniversite hastanesine gitsinler,allah acil şifalar versin

Araştırmıyolarda kalp le ilgili sorunu yok deniyo tomografide çekildi yok hiç bişey çıkmıyo devlet hastanesine gidiyor.
Kartal eğitim araştırmaya..Amin inşallah çok üzülüyoruz :14:

yazdıklarını okuyunca ilk aklıma gelen epilepsi oldu =(
Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum minik yavruya

Sorduk epilepsi olabilrmi diye oda değil dedi dr..
Amin inşallah Rabbim şifa versin şimdi gündüzde suratı değişiyo :50:
Karşıya gitti burda çok korkuyoruz yapamıyoruz bişey kaynanasına sürekli yüzü felç oluyomuş belli saat aralıklarıyla :50:

Cok buyuk gecmis olsun allahim kimseyi evladiyla sinamasin:50:bence baska bi doktora gidip kalbini iyice kontrol ettirsinler aglamalar morarmalar kalple ilgili gibi benimde bi arkadasimin bebeginde vardi kalbinde delik var dediler:43:yada epilepsi olabilir gibi geldi bana allah sifasi olan hastalik versin insallah

Canım en iyi hastane kalp üzerine koşu yolu gitti ama yok kalbinnde bişey çıkmadı ilginç yani
Dr dr geziyo şimdide karşıya bi hastaneye gitti yine tomografi çekmişler.
İnşallah düzelir bide idrar yolları enfeksiyonu olmuş ağlıyodu yavrum ..

Canim benim ya öyle üzüldüm ki anlatamam 2 yasinda bi oglum var böyle duydukca icim parcalaniyo annesinin yerine koyuyorum kendimi ne büyük aci:43:insallah ne oldugu anlasilir ve tedavisini olur allahim acil sifalar versin yurekten dua edicem o bebecik icin:43:

merhaba arkadaşım benim kızımda da oluyordu bu durum.nefes alamıyor,
morarıyor hatta gözleri kapanıyor yani bayılıyordu.ağladığı ve canı acıdığında oluyorsa inatçı ve kansızlık olan çocuklarda oluyor.ne demek olduğunu iyi bilirim çok zor bianne için ama benim kızım da yüz felci bi durum yoktu şükür. kan şurubu ve pekmez mutlaka yedirin uzun zamandır olmuyo kızım artık pekmezle kan şurubunun sayesinde birde panik yapmayın çünkü çocuk bunu kullanıyormuş.daha çok yapıyormuş ben kızımı ağlatmamaya çalışıyorum olursada suyu çarpıyorum yüzüne panik olduğumu kesinlikle hissettirmiyorum.ağlamaya başlayınca ya yere bırakıyorum yada aklını dağıtıyorum düştüyse hiç ona bakmadan kucağıma alıp dövmeye gidiyoruz düştüğü yeri kan şurubu ve pekmez sayesinde de aştık şükür.allah yardımcınız olsun

Canim benim ya öyle üzüldüm ki anlatamam 2 yasinda bi oglum var böyle duydukca icim parcalaniyo annesinin yerine koyuyorum kendimi ne büyük aci:43:insallah ne oldugu anlasilir ve tedavisini olur allahim acil sifalar versin yurekten dua edicem o bebecik icin:43:

Annesi hamile idi (kaza ile) korkudanmı artık üzüntüdenmi bebeği öldü karnında 3 aylık.
Ben Anne değilim ama insan yanında birinin birde savunmasız bir bebekse çırpınışlarını görüp birşey yapamayınca kahroluyo ..
Allah'ım evladını sana bağışlasın inşallah yaşatmasın kimseye..Sağol canım Rabbim şifa verir inşallah..

canım benim de eltimin oğlunda oluyomuş ama yüz felci değil katılma denen olay..ayrıca eşimde ve kaynımda da bebekken oluyomuş,bu durum 4 yaşında kadar sürdü 2,5 yaşında başladı..kayınvalidem çocuklarında da aynı durumu yaşadığı için alışkın,o anda parmağını ağzına veriyomuş dilini ısırmasın ya da yutmasın diye,bide dilini tutuyomuş,bi de yüzüne aşağıdan yukarıya üflermiş,nefes alabilsin diye,ben hiç şahit olmadım bunları kayınvalidemden duydum,allah acil şifalar versin,iyi bi hocaya okutun,muska yazdırın boynuna asın,iyileşir inşallah:16::34:

merhaba arkadaşım benim kızımda da oluyordu bu durum.nefes alamıyor,
morarıyor hatta gözleri kapanıyor yani bayılıyordu.ağladığı ve canı acıdığında oluyorsa inatçı ve kansızlık olan çocuklarda oluyor.ne demek olduğunu iyi bilirim çok zor bianne için ama benim kızım da yüz felci bi durum yoktu şükür. kan şurubu ve pekmez mutlaka yedirin uzun zamandır olmuyo kızım artık pekmezle kan şurubunun sayesinde birde panik yapmayın çünkü çocuk bunu kullanıyormuş.daha çok yapıyormuş ben kızımı ağlatmamaya çalışıyorum olursada suyu çarpıyorum yüzüne panik olduğumu kesinlikle hissettirmiyorum.ağlamaya başlayınca ya yere bırakıyorum yada aklını dağıtıyorum düştüyse hiç ona bakmadan kucağıma alıp dövmeye gidiyoruz düştüğü yeri kan şurubu ve pekmez sayesinde de aştık şükür.allah yardımcınız olsun

Canım kanı düşük çıkıyordu ama Annesi hep pekmez yedirdi aç karnına kan ilaçları filan toparladı.
İnatçı bi çocuk evet ve hırslı.
Biz paniğimizi ona belli etmiyoruz sakin davranıyoruz balkona çıkarıyoruz bak ayy kedi var filan dikkat dağıtmak için
ama gözleri dönüyo ve sadece beyazı görünüyo kendinden geçiyo nefes alamadığı için
kendine geldiğinde aptal gibi oluyo 1 dak.filan haliyle gözleri döünce panik oluyoruz.
Annesi konduramıyo bende hırsından yaptıgını söylüyodum en son dr atarax şurup verdi bi hafta olmadı sonra tekrar.
Birde ağlamasada biyerde sıkışınca filan boynunu büküyo hiç ses çıkarmadan orda katılıyo..
Bunu aştık hadi diyelim.
Son 1 aydır çıktı felç birgece uyurken kendi kendine olmuş ve ogünden beri haftada 1,günde,şimdi günde 2,3 kez yüzü değişiyo
Çok farklı olyo ya değişik ağzı resmen gözüyle yer değiştiriyo gözü ağzının oldugu yere geliyo..
Diyorumki ben sinirsel olabilirmi acaba bir pedogoglamı görüşsek yaşı küçük ama.

canım benim de eltimin oğlunda oluyomuş ama yüz felci değil katılma denen olay..ayrıca eşimde ve kaynımda da bebekken oluyomuş,bu durum 4 yaşında kadar sürdü 2,5 yaşında başladı..kayınvalidem çocuklarında da aynı durumu yaşadığı için alışkın,o anda parmağını ağzına veriyomuş dilini ısırmasın ya da yutmasın diye,bide dilini tutuyomuş,bi de yüzüne aşağıdan yukarıya üflermiş,nefes alabilsin diye,ben hiç şahit olmadım bunları kayınvalidemden duydum,allah acil şifalar versin,iyi bi hocaya okutun,muska yazdırın boynuna asın,iyileşir inşallah:16::34:

Ya bu katılması muhtemelen inat ve hırslı oluşundan ama felç endişe ettiriyo bizi.
Hocayada gitti canım muskada yapıldı yok sıklaşıyo..

babaannesinin de yüz felci geçirdiğini söylemissin ırsi olamilir mi ? drla babannesine ne teşhis koymuşlar. durduk yere ağlamadan da oluyosa sorun olabilir.gelişmiş büyük çocuk hastanelerine oda olmazsa ünüversit hastanelerinde fayda görürler gibi geliyor. bi anne olarak çok üzüldüm bebeğe dua edicem.rabbim yardım etsin.

babaannesinin de yüz felci geçirdiğini söylemissin ırsi olamilir mi ? drla babannesine ne teşhis koymuşlar. durduk yere ağlamadan da oluyosa sorun olabilir.gelişmiş büyük çocuk hastanelerine oda olmazsa ünüversit hastanelerinde fayda görürler gibi geliyor. bi anne olarak çok üzüldüm bebeğe dua edicem.rabbim yardım etsin.

Yok canım baannesindeler şuanda babaannesinde yok yüz felci..
Babası bebekken katılıyomuş ama bunun kadar değil..
Amin inşallah bakalım bu tomografiye ne diycekler ordanda bişey çıkmazsa .
Başka yerler araştıracagız..

Canım kanı düşük çıkıyordu ama Annesi hep pekmez yedirdi aç karnına kan ilaçları filan toparladı.
İnatçı bi çocuk evet ve hırslı.
Biz paniğimizi ona belli etmiyoruz sakin davranıyoruz balkona çıkarıyoruz bak ayy kedi var filan dikkat dağıtmak için
ama gözleri dönüyo ve sadece beyazı görünüyo kendinden geçiyo nefes alamadığı için
kendine geldiğinde aptal gibi oluyo 1 dak.filan haliyle gözleri döünce panik oluyoruz.
Annesi konduramıyo bende hırsından yaptıgını söylüyodum en son dr atarax şurup verdi bi hafta olmadı sonra tekrar.
Birde ağlamasada biyerde sıkışınca filan boynunu büküyo hiç ses çıkarmadan orda katılıyo..
Bunu aştık hadi diyelim.
Son 1 aydır çıktı felç birgece uyurken kendi kendine olmuş ve ogünden beri haftada 1,günde,şimdi günde 2,3 kez yüzü değişiyo
Çok farklı olyo ya değişik ağzı resmen gözüyle yer değiştiriyo gözü ağzının oldugu yere geliyo..
Diyorumki ben sinirsel olabilirmi acaba bir pedogoglamı görüşsek yaşı küçük ama.

herkes bana kızıyor çocuğa çok yüz veriyorsunuz diye ama sağlığı için gerekirse şımarık olsun ne yapalım.inanöyle psikolojim bozulmuştuk ki çocuğum ağlayın tansiyonum düşüyor bayılacak gibi oluyordum. çok iyi anlıyorum arkadaşını yüz felcinin belkide katılmayla alakası yoktur.babaannede var dedinin ya ırsı olabilir gibi geldi bana iyi bi çocuk dr bulsunlar. gerekirse yemesin içmesin öze götürsün. tek doktora takılıp kalmasın çok üzüldüm

atarax büyükleri bile aptal gibi yapıyo çocuğa ağırgelebilir.benim kızımında saatlerce rengi sapsarı oluyordu. bilmiyorum ama ben olsam kullanmazdım ataraxı yada başka doktora da danışşınlar.

Ya bu katılması muhtemelen inat ve hırslı oluşundan ama felç endişe ettiriyo bizi.
Hocayada gitti canım muskada yapıldı yok sıklaşıyo..

hmm doğru eltimin oğlu da çok asabi,hırslı ve inat bi çocuk:50: allah acil şifalar versin canım:43:

Back
X