• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Katlanmak zorundamıyız?? Peki neden??

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
208
53
Diğer
Eşimizle yaşadığımız olumsuzlukları,
hep alttan alıyoruz belkide...ailemizi korumak için,sürekliliğini sağlamak için.
Bakıyorumda bu çabayı sadece biz kadınlar veriyoruz.
Peki erkekler ne yapıyor,duygusal ya da fiziksel aldatma,
yalan,dolan,inkar...
Peki biz hak ediyor muyuz bu hareketleri,
yalanı,dolanı,aldatılmayı,mutsuzluğu,huzursuzluğu,
ne için katlanmaya çalışıyoruz,kim için...
katlanmalı mı?? katlanmamalı mı??
herkesin hayatı kendine,hiçkimse hiçkimse için
dünyaya gelmedi,onun için mutsuzluk yaşatmak gibi hiçkimsenin bir lüksü olamaz...
bu konuda çok şey yazdık,çizdik,tartıştık ama ne için katlanıyoruz sizce??

Son düzenleme:
şuan hamile olmasam yemin ediyorum 5dk durmazdım aldırmak için yasal sürem dolmamış olsaydıda durmazdım
üstelik bu bebek için ne kadar çabaladık anlatamam

şuan hamile olmasam yemin ediyorum 5dk durmazdım aldırmak için yasal sürem dolmamış olsaydıda durmazdım
üstelik bu bebek için ne kadar çabaladık anlatamam

şuan hamilesiniz,lütfen sadece kendinizi ve bebeğinizi düşünün...
ve hiçkimsenin sizi üzmesine izin vermeyin...

İlk sebep çocuklarımız için oluyor aslında.
Onun babasız kalmaması adına kadın her türlü sıkıntıyı çekmeye katlanıyor belkide aldatılıyor şiddet görüyor hep çocuğum için diyor.
Ben şuna inanıyorum çöken bir evliliğide çocuk kurtarmıyor aslında çevremde de gördüm kocam düzelir diye tekrar çocuk yapan var ama değişen bir koca yok maalesef.
Kimse kimseyede katlanmak zorunda değil aslında kadının arkasında duran birailesi varsa kadın için ayrılmak daha kolay oluyor.

İlk sebep çocuklarımız için oluyor aslında.
Onun babasız kalmaması adına kadın her türlü sıkıntıyı çekmeye katlanıyor belkide aldatılıyor şiddet görüyor hep çocuğum için diyor.
Ben şuna inanıyorum çöken bir evliliğide çocuk kurtarmıyor aslında çevremde de gördüm kocam düzelir diye tekrar çocuk yapan var ama değişen bir koca yok maalesef.
Kimse kimseyede katlanmak zorunda değil aslında kadının arkasında duran birailesi varsa kadın için ayrılmak daha kolay oluyor.

işte kilit soru,düzelmesini beklemek,yani yaptıklarına katlanmak
ve ona ayrıca bonustan çıkan zaman tanımak,
bu ne kadar doğru??bizden alıp götürdüklerini kim telafi edecek...??
arkasında ailesi ister dursun,ister durmasın,
olayın ciddiyetini yaşayan bilir bana göre...
babasız çocuk büyütmek!!!!
sadece isimde olan babanın olmaması çok büyük bir kayıp değil bana göre...

yok abla ben haketmediğim hiçbirşeye katlanmam.
eskiden çocuğun olunca görürsün derleri; oldu gene diyorum.
bana değer vermeyen, saygı duymayan insanla ben evli kalamam. çocuğum; annesinin saygı görmediği bir evde büyümemeli.
babasıyla olan ilişkisinin çok iyi olması için elimden geleni yaparım ama evliliğimi sürdürmem ben.
hem ben örnek eşlerden de değilim zaten. çok fedakar değilim, çok alttan almam, mutsuzsam mutsuz ederim.
belki de senin bahsettiklerine katlanınca örnek eş olunuyordur kimbilir

Son düzenleme:
katlanılıyor...çünkü kadınlar öyle yetiştiriliyor...
sanki çile çekmeye gelmiş gibi...susucaksın deniyor yada alttan al o erkek deniyor..
hep kadınlardan özverili olması bekleniyor...
heleki çocuk varsa kadın iki kat daha katlanmak zorunda kalıyor...
birde ekonomik gücü yoksa çalışmıyorsa ailesi sahip çıkmıyorsa gelinliginle çıktı kefeninlede gidecen deniyorsa...
herşey üst üste geliyorsa susuyor katlanıyor malesef...
katlanamayıp kendi hayatını yeniden kuranlar bazen takdir görürüken bazende suçlu duruma bile getiriliyor...
heleki köyde kasabada yaşıyan kadınlar için çok daha zor...
şehirde yaşayıpta egitim almış kadınlar biraz daha cesaretli olup kendi hayatlarını kursalarda bu seferde toplumun etraftaki insanların davranışlarına katlanıyorlar...
malesef kadın olmak zor çok zor...

işte kilit soru,düzelmesini beklemek,yani yaptıklarına katlanmak
ve ona ayrıca bonustan çıkan zaman tanımak,
bu ne kadar doğru??bizden alıp götürdüklerini kim telafi edecek...??
arkasında ailesi ister dursun,ister durmasın,
olayın ciddiyetini yaşayan bilir bana göre...
babasız çocuk büyütmek!!!!
sadece isimde olan babanın olmaması çok büyük bir kayıp değil bana göre...

Hiç bir kadın katlanmak zorunda değil zaten ama eli kolu bağlanan o kadar çok kadın varki toplumumuzda.
Giden zaten bizden gitmiş oluyor erkeğe çok ta birşey olmuyor açıkcası.
Kadında biraz cesaret olsa ayakları sağlam bassa yere ayrılır eşinden yaşantısına devam eder bir şeklide çalışır didinir.
Babalığıda onu severek onu kollayarak yapıyorsa sorun olmaz yok aksini yaparsada sadece kağıt üzerinde kalır babalığı..

yok abla ben haketmediğim hiçbirşeye katlanmam.
eskiden çocuğun olunca görürsün derleri; oldu gene diyorum.
bana değer vermeyen, saygı duymayan insanla ben evli kalamam. çocuğum; annesinin saygı görmediği bir evde büyümemeli.
babasıyla olan ilişkisinin çok iyi olması için elimden geleni yaparım ama evliliğimi sürdürmem ben.
hem ben örnek eşlerden de değilim zaten. çok fedakar değilim, çok alttan almam, mutsuzsam mutsuz ederim.
belki de senin bahsettiklerine katlanınca örnek eş olunuyordur kimbilir

haklısın canım,bir çoğuna göre iyi eş,örnek eş olunuyor nedense...

aslında kimse kimseye katlanmıyor
herkes kendisinin kaldıracağı yere kadar tahammül gösteriyor
kendisinin yapabileceği fedakarlığı yapıyor
ta ki tahammül sınırı bitene kadar
bittiği anda sorun başlıyor
aslında sorun olarak gördüğümüz şeylere tahammül edip fedakarlık edeceğimize
olayın başında sonunda yapmaya karar verdiklerimizi yapsak ..........

Öz güvenini kaybetmiş kadınlar maalesef katlanmaz zorunda olduklarını düşünüyorlar.

Belki yaşadığı yer etken olabilir,
çalışmaması,eşine bağımlı olması etken olabilir,
korkuyor olması etken olabilir,
çocuklarını sebep gösterebilir,
ama neden kendisini düşünmez hiç,neden kendisi için karar veremez?
neden hep 2.planda kalır??

Belki yaşadığı yer etken olabilir,
çalışmaması,eşine bağımlı olması etken olabilir,
korkuyor olması etken olabilir,
çocuklarını sebep gösterebilir,
ama neden kendisini düşünmez hiç,neden kendisi için karar veremez?
neden hep 2.planda kalır??
Tamam işte " sen yapamazsın sen beceremezsin" diye sürekli ezilen bir kadın kendine olan öz güvenini yitirir bir süre sonra. Bu psikoloji ile hayatına yeni bir yol çizebilmesi kolay olmaz.

bazen gidilmiyo işte arkadaşlar
özgüvenle, kendini ikinci plana atmakla alakası yok
katlanılacak durum var katlanılmıcak durum var
adam içki içiyosa,dayak atıyosa,sana değer vermiyosa ve saygısızlık sınırdaysa, aldatılıyosan sürekli kimse katlanmaz gelinlikle çıktın kefenle çıkarsın diye bi mantık olamaz
ama ufak sorunlar varsa öle gidiyorum denip gidilmez çocuk oyuncağı değilki evlilik böle olunca dayanıyosun bi şekilde
eşimin ailesi yüzünden bugün nerdeyse gidicektim resmen saçmaladım hamile olmasaydım yapıcaktım bu hatayı onlar yüzünden evliliğim bitecekti ama onları mutlu etmek istemedim benimde bi gururum var neden kendimi ezdireyim dedim aradım sert bi şekilde konuştum sonuç özür dilendi ama asla affetmicem ve onları torunlarını göstermemekle cezalandırıcam
kimse için kendimi ve bebeğimi kasmıcam bilerekmi açıldı bu konu ya rahatladım

bazen gidilmiyo işte arkadaşlar
özgüvenle, kendini ikinci plana atmakla alakası yok
katlanılacak durum var katlanılmıcak durum var
adam içki içiyosa,dayak atıyosa,sana değer vermiyosa ve saygısızlık sınırdaysa, aldatılıyosan sürekli kimse katlanmaz gelinlikle çıktın kefenle çıkarsın diye bi mantık olamaz
ama ufak sorunlar varsa öle gidiyorum denip gidilmez çocuk oyuncağı değilki evlilik böle olunca dayanıyosun bi şekilde
eşimin ailesi yüzünden bugün nerdeyse gidicektim resmen saçmaladım hamile olmasaydım yapıcaktım bu hatayı onlar yüzünden evliliğim bitecekti ama onları mutlu etmek istemedim benimde bi gururum var neden kendimi ezdireyim dedim aradım sert bi şekilde konuştum sonuç özür dilendi ama asla affetmicem ve onları torunlarını göstermemekle cezalandırıcam
kimse için kendimi ve bebeğimi kasmıcam bilerekmi açıldı bu konu ya rahatladım

ah canım,ben bu zaman kadar hep şans verilmesi taraftarıydım ama
duyduklarım,gördüklerim ,her duruma şans tanımıyor maalesef...
seninde dediğin gibi ufak durumlar elbette olacaktır,
evliliğin tadı tuzu diyoruz,hele başkaları yüzünden evliliği bozmak
kesinlikle hata,tabi eşinizde sizden yanaysa,
ama erkeğin evliliğini,eşiniz riske atacak,ciddi sorun yaratacak durumlarından bahsediyorum ki, işte son nokta sanırım bu...
konuya yazdığınıza,rahatladığınıza çok sevindim inanın..
içimizde yaşamayalım,paylaşalı,tartışalım,
akıl verelim,akıl alalım...
sevgiyle kalın...

aslında aile temeline dayanır bu durum..annelerimiz öyle görmüş kendi annelerinden ..
kadın her zaman alttan alan,saygı duyan,çocularını koruyan kişi...bakıyorum annemde ve
o jenerasyondaki annelerde ne kadar sabır varmış maşallah..belki de otuz küsürlü seneleri
devirmenin şartı bumudur onuda bilmiyorum ama..
ben annem gibi olamam onun verdiği öğütleri onun gibi yapamam sanırım...kendini ezdirmeden
hakkını savunmalısın ama sabırlı olarak bunu yerine getirmek en önemli şey ..
ama kendimden gördüğüm ve çevremden gördüğüm kadarıyla hayatın yükü o kadar ağır ki...çalışma,koşuşturma tahamülsüz insanlar yaptı
bizi...en azından kendi adıma bu böyle artık hiç birşeyi alttan alamıyorum sabrım da
az...eğer haklıysam ve bu yüzden üzüldüysem bende üzer oldum etrafımdakileri..
sabır sabır bir yere kadar bazen sabrettiklerimizin bedelini sağlığımızla çok ağır ödüyoruz.
en iyisi herşeyin bizden beklenmesini ve alttan alan kişi konumunda olmayı engellemek.

Katlanmak zorunda değiliz be Songülcüm..
Hiç bir insan evladı kötü muameleyi hak etmez..
Ancak erkeğin yanlışlarına göz yumup evliliğe devam ettiğimiz sürece adama hatalarına devam etme lüksünü kendi ellerimizle verdiğimize inanıyorum..
Ben aldatıldım,dayak yedim,ama herşeye rağmen katlanıyorum diyen kadınların herşeyden önce kurulu düzenlerini bozmaktan korktuğuna inanıyorum..
Evet boşanmak çok zor,evet yeni bir hayata başlamak,elaleme laf anlatmak,şusu,busu boşanınca herşey çok zor. Ama tercih meselesi bunlar..
Eğer zor ama mutlu bir hayatı istiyorsak her türlü zorluğu göze alıp harekete geçmek gerek.
Çocukları bahane etmek de bana göre doğru değil. Yarın çocuk şehirdışında okul kazanacak,evlenecek,iş kuracak vs. O zaman diyecek mi acaba annem benim için boşanmadı ben de onun yanından ayrılmıyım bari diye?
Hiç sanmıyorum..
İşte o zaman kadın için daha büyük yıkım olur bence..
Ailesinden destek alamayan hemcinslerim için de üzülüyorum..
Ne iş yapacak,nerede barınacak,ne yiyip içecek?
Umarım herkes için hayırlı olur..
Dilerim ki hiç kimse eşine katlanmak zorunda kalmasın..

Sadece kadınlar mı katlanıyobilmiyorumkismile
Bir sürü genç kız seviyorum diye erkek arkadaşlarının her dediğine tamam diyor buna ne demeli?alsanaalsanasmile
O erkek sevse eğer karşısındakini zaten olduğu gibi kabul etmez mi,onu hiç üzer mi sositososito

Evli kadınlarda evet birçok sebebe bağlı oluyor;olmayan aile desteği,parasızlık,çocuk bunların biri olsa kadın hemen "Şu var yapamam,bırakamam" diyor.Ki daha çok çocuk göz önüne alınıp katlanıyor kadınlar,hiç değilse benim çevremdeki çoğu bayandan bunu görüyorum.Zaten gerçekten kadınlar hep çile çekmeye,ezilmeye alışık oluyorlar yani böyle büyüyorlar ve bu okadar çok ruhlarına işliyorki bir müddetten sonra normalmiş gibi geliyor.Ben bu konuda çoğu kadının "Ben bunları çekmeye mecbur muyum,ne diye katlanıyorum?" diye oturup bu soruyu kendilerine sorduklarına kendi mutluluklarını düşündüklerini sanmıyorum.Kadınlar hep kendi mutluluklarını 2. hatta 3. planda tutuyor.Bazıları "Düzelir,düzelir,düzelicek" deyip erteliyor ve bu hep böyle gidiyor.Fakat genç kızlarda da artık bu durum söz konusu oldu.Ki onlar daha çok cahilliklerinden yada saflıklarından (masumiyetlerinden) "Bağlandım,ama seviyorum ne yapayım" gibi daha duygusal sebepler gösteriyorlar.

katlanmak benim için ölüm demek.

katlanmak zorunda olmayacağım bir ilişki de kuramıyorum. ya "fedakarlık" ve bereberlik, ya da özgürlük ve yalnızlık. bu da benim hayatımın sorunu oldu.

Back
X