Hamur İşleri Katmer-Resimli

sakardeniz

işten çıkan ev hanımı
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
3.554
22
358
Afyon
katmeri annem çok güzel yapar. nişanlım çok seviyor, bende yapmaya başladım sayesinde.

unu eleyelim.

500 gr. un
1 su bardağı yağ
50 gr don yağı
Tuz
250 gr. haşhaş

Sıvı yağın içine don yağı katılarak eritilir. Haşhaşın içine bir miktar yağdan konur. Bu arada un, tuz ve ılık su ile hamuru yoğururuz. Hamuru beze yaparız. Sonra bezeleri haşhaş sürüp hamuru tekrar rulo gibi katlarız.Sonra bu katladığımız hamuru küçük parçalar halinde keseriz. Bunları da daire şeklinde açarız. Açınca bunu sac veya teflon tava üstüne koyarız. Pişirgeçle alt üst çeviririz. Çevirdikten sonra yağlarız. Üzeri kızarınca alırız.

Eklentiler

• $katmer-6.webp
    38,4 KB · Görüntüleme: 139
Son düzenleme:
ellerine sağlık çok güzel görünüyor hele birde yanında çay olursa değmeyin keyfime
nasıl yapıldığını bilmiyordum bu iyi oldu

teşekkür ederim. çay ve peynir güzel gider yanında. köz patlıcanla da çok iyi gidiyor ha tatlı olarak da tahin pekmez öneririm

Son düzenleme:
teşekkürleer. afyonda haşgeş (haşhaş) çok tüketilir. börekler, pideler... kaydirigubbakcemile3

Çok seveim ben de katmeri, çocukluğumdan beri de yerim, halen yapar ananem. Gerçi ben de yapmayı öğrendim ondan. Yanına peynir, çay ve domates olmalı, başka da birşeye gerek yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…