• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kavgada edilen hakaretler nasıl ispatlanır?

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
Merhaba benim sorum şu,eş kişisi normalde sakin biri olarak gözükmesine rağmen kavga anında şekil değiştiriyor ve ağzından çıkanı kulağı duymaz hale gelip hakaretler ediyor.Bunları olası bir boşanma durumunda nasıl ispatlayabilirim,sesini kayda almak suç mu? Çünkü daha sonra inkar ediyor ve Ben avukata vermeyi düşünüyorum ama muhtemelen hakim karşısında da inkar edecek.Yasal yoldan nasıl ispat edebilirim,özellikle avukat arkadaş varsa yardımcı olabilir mi ?Teşekkürler şimdiden.

Merhaba benim sorum şu,eş kişisi normalde sakin biri olarak gözükmesine rağmen kavga anında şekil değiştiriyor ve ağzından çıkanı kulağı duymaz hale gelip hakaretler ediyor.Bunları olası bir boşanma durumunda nasıl ispatlayabilirim,sesini kayda almak suç mu? Çünkü daha sonra inkar ediyor ve Ben avukata vermeyi düşünüyorum ama muhtemelen hakim karşısında da inkar edecek.Yasal yoldan nasıl ispat edebilirim,özellikle avukat arkadaş varsa yardımcı olabilir mi ?Teşekkürler şimdiden.
Alacağın ses kaydının bir kurgu sonucu olmaması lazım,benim şuan boşanma davam var,karşı taraf benimle tartışıyor tabi bunlar yok o kısım yok sonra ben buna konuşunca gizli kayıt almış ve delil olarak sunmuş,bunun hiçbir geçerliliği yok dedi avukatım çünkü kurgulandığı çok belli üstünede önümüzdeki günlerde suç duyurusunda bulunucam,dikkatli olun bence nacizane fikrim

Sahit olabilir komsular, anneniz, akrabalar falan. Ya da kurgu usulu olmayan bir kamera kaydi. Mesela normal bir gunu kayit yaparken tesaduf sakin basladigi sohbete aninda sinirli davrandigi bir an olabilir...

Kaydedebilirsiniz sesini. Yalnizsaniz ve ispatlayacak baska bir durum olusmayacaksa kayit etmek suc degil.

Alacağın ses kaydının bir kurgu sonucu olmaması lazım,benim şuan boşanma davam var,karşı taraf benimle tartışıyor tabi bunlar yok o kısım yok sonra ben buna konuşunca gizli kayıt almış ve delil olarak sunmuş,bunun hiçbir geçerliliği yok dedi avukatım çünkü kurgulandığı çok belli üstünede önümüzdeki günlerde suç duyurusunda bulunucam,dikkatli olun bence nacizane fikrim
Kurgu dediğiniz ne oluyor acaba?

Sahit olabilir komsular, anneniz, akrabalar falan. Ya da kurgu usulu olmayan bir kamera kaydi. Mesela normal bir gunu kayit yaparken tesaduf sakin basladigi sohbete aninda sinirli davrandigi bir an olabilir...
Annemler uzakta ben de onlara bu huzursuzlukları anlatıp üzmek istemiyorum ama yan komşu muhtemelen duyuyordur sesini.

Kurgu dediğiniz olay sadece o anı kaydetmek mi oluyor?

Tartışırken ses kaydını alın ve kaydı alırken "bak haberin olsun sesini kaydediyorum bütün hakaretlerini ispat ederim" gibi şeyler söyleyin. Zaten sinir anında onemsemeyecektir. Kayda alındığından haberi olduğu taktirde delil olarak kullanılacaktır. Ancak gizli kayitlariniz mahkemece dinlenmez.

Ayrıca şahitle de ispat edebilirsiniz.

Call recorder.....programin adi...zaten kurgu filan olmuyor sadece konusmasini istediğiniz konulara değinin kendi herseyi dökülecektir

Ben oyle yaptım istediğim tum konulari actim beyefendi konustu soyledi herşeyi ne uslubumu bozdum nede agzimdan kotu bir kelime cikti normalde de asla çıkmaz gorsunler ne mal oldugunu

Kurgu dediğiniz olay sadece o anı kaydetmek mi oluyor?
Hayir kurgu da daha once tasarlanmus bir seyi oynamak vardir. Oyle degil de dogal olmali. Yani sanki mesela bir dogum gununu cekiyorsun mesela kameraya. Hersey guzelken bir anda kavga cikiyor ve o sana bagiriyor gibi. Tamamen dogal.
Oysa sadece kavgayi cekersen hakim daha oncesindeki kiskirtma olup olmadigini bilemedigi icin onu delil saymayabilir.

Ses kaydı video falan pek sayılmayabilir ama mesajla falan hakaret etmiyo mu?
Benim ex koca ağır saydırmıştı mesajla ben de çok güzel sundum delil olarak.

Ses kaydı video falan pek sayılmayabilir ama mesajla falan hakaret etmiyo mu?
Benim ex koca ağır saydırmıştı mesajla ben de çok güzel sundum delil olarak.
Hayır dediğim gibi çok uyanık asla kendini riske atmaz sadece bağırır çağırır hakaret eder şiddet uygulamaz mesela asla kanıt olacak diye.Zayıf noktamdan vurur aile şeref vs. ,aslında komşular sesi duyuyordur ama ben zaten onun adına utanıyorum bir de şahitlik istesem,bilmiyorum ama kayıt yapacam

Back
X