Kaybetme korkusu?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Gece gece uyku tutmadı dertleşecek kimsem de yok. Çok güzel giden bir ilişkim var. 2. senemize gidiyoruz. Sevgilimi gerçekten çok seviyorum. Ama her şey böyle güzel giderken benim aklıma bazen ya kötü bir şey olursa ya ayrılırsak ya hayatımdan çıkarsa ne yaparım gibi düşünceler geliyor. Çok anlamsız biliyorum ama korkuyorum bazen. Sonra da aciz hissediyorum kendimi. Normal hayatında çevremden hep çok güçlü otoriter sert duygularını iyi kontrol edebilen biri olduğumu duyarım ve içimden onu birde bana sorun derim. Aşk böyle bir şey mi insanı savunmasız mı bırakıyor? Benim gibi hisseden var mı hiç?

Durduk yere değilse de ben de ufacık bir sürtüşmede bile ya çok bağlandıysam diye korkup ayrılık düşünüyorum. Ikimizinki de psikolojik rahatsızlık. Benimki kaygılı bağlanma sanırım. İmkanın varsa destek al

Durduk yere değilse de ben de ufacık bir sürtüşmede bile ya çok bağlandıysam diye korkup ayrılık düşünüyorum. Ikimizinki de psikolojik rahatsızlık. Benimki kaygılı bağlanma sanırım. İmkanın varsa destek al
Başladım terapiye. Maddi açıdan zorluyor ama 2. seansa gideceğim bu hafta. Bende başta bu yüzden çok ayrılmayı düşündüm istemedim. Ama şu an iş işten geçti çok seviyorum onu. Onunda beni çok sevdiğini hissediyorum ama bazı korkularıma engel olamıyorum kötü düşüncelere. Sebepsizce hemde. Ama dünyanın bin bir türlü hali var.

Başladım terapiye. Maddi açıdan zorluyor ama 2. seansa gideceğim bu hafta. Bende başta bu yüzden çok ayrılmayı düşündüm istemedim. Ama şu an iş işten geçti çok seviyorum onu. Onunda beni çok sevdiğini hissediyorum ama bazı korkularıma engel olamıyorum kötü düşüncelere. Sebepsizce hemde. Ama dünyanın bin bir türlü hali var.
Çok iyi anlıyorum seni. Ben de aynıyım. Umarım faydasını görürsün. Ben gidemiyorum malesef

Çok güzel mi gidiyor ilişkiniz??
Hayırlısı olsun böyle devam etsin inşallah. Çok,çok güzel.

Gece gece uyku tutmadı dertleşecek kimsem de yok. Çok güzel giden bir ilişkim var. 2. senemize gidiyoruz. Sevgilimi gerçekten çok seviyorum. Ama her şey böyle güzel giderken benim aklıma bazen ya kötü bir şey olursa ya ayrılırsak ya hayatımdan çıkarsa ne yaparım gibi düşünceler geliyor. Çok anlamsız biliyorum ama korkuyorum bazen. Sonra da aciz hissediyorum kendimi. Normal hayatında çevremden hep çok güçlü otoriter sert duygularını iyi kontrol edebilen biri olduğumu duyarım ve içimden onu birde bana sorun derim. Aşk böyle bir şey mi insanı savunmasız mı bırakıyor? Benim gibi hisseden var mı hiç?
Bende de vardı bu. Psikologa gittim. Ankisiyete oluyor bu. Olmamış olayları düşünüp canını sıkmak Türkçesi. Seviyeleri oluyor. Merak etme seninki daha başlangıç. Şöyle dusunmelisin. Ben hiç bir şeye mudahele edemem. Su akıp yolunu bulacak. Yapmam gerekeni yaptıktan sonra başıma gelen iyi ya da kötü şeyleri de gücümle karsilamaliyim ve şuan hersey güzel giderken sadece bu günü yasamaliyim. İlerde bişey olursa diye düşünüp ne evrene olumsuzluk gönder ne de olmamış şeyleri düşünüp kaygilan. Sen kaygilansan da durum degismez olacağı varsa. O yüzden anlarını yasa. Şimdi sevdiğin adama seni çok seviyorum de ve huzurla uyu

Ekleme. Bu kaygıyı ilerde annen babanı kaybetme çocuğun olursa onunla ilgili herşeyde de yaşayabilirsin. O yüzden dediklerimi hayatının her alanında uygulamalisin

Liseye yeni basladigim zamanlar ilk defa aşik olduğumda ben de benzer şeyler hissetmiştim. 😂 İlk defa yaşayinca en super aşk sizinkiymiş baskasiyla hayatta oyle olamazmiş gibi geliyor. Yani çoğu ergende boyle olmuştur.
O kişi hayatinizdan cikinca hiç bir şey olmuyor (oluyor da dramaya bağlamazsaniz en fazla 2-3 ay sürer uzuntusu) zamanla geçiyor.
Yeniden aşik oluyorsunuz bile, hayat devam ediyor akliniza bile gelmez olur. 😬

Yani ilk defa aşik olduysaniz normal bu dusunceleriniz ama abartmayin. 😁

Evet 🥹 bunlar çok normal duygular ve aşırı sevgiden kaynaklanıyor. Dozunda bu duyguları yaşayıp çok kaptırmadan hayata devam etmek en doğrusu bence, zaten malesef ki sevdiklerimiz ölecek, bizim gibi… eninde sonunda kaybedeceğiz, anın tadını çıkaralım yeter. Ya kaybedersem diye diye yarın bizim gitmeyeceğimizin garantisi yok malesef.

Hiç bir döngünün sonsuzluğu söz konusu değil. Sonsuz mutluluk da yok, sonsuz mutsuzluk da..

İkisini de birden yaşadığımız bir döngü var..
O yüzden mutlu olduğunuz kadar mutsuz da olabilirsiniz.

Buna da hazırlıklı olmalısınız ama sonsuza kadar sürmediğini zaten bilip kaygı seviyenizi artırmamalısınız. Sizi mutsuz eden şeyler elinizde değil.

Evet 🥹 bunlar çok normal duygular ve aşırı sevgiden kaynaklanıyor. Dozunda bu duyguları yaşayıp çok kaptırmadan hayata devam etmek en doğrusu bence, zaten malesef ki sevdiklerimiz ölecek, bizim gibi… eninde sonunda kaybedeceğiz, anın tadını çıkaralım yeter. Ya kaybedersem diye diye yarın bizim gitmeyeceğimizin garantisi yok malesef.
Evet aşırı sevgiden. Bazen keşke bu kadar sevmeseydim diyorum :(

Liseye yeni basladigim zamanlar ilk defa aşik olduğumda ben de benzer şeyler hissetmiştim. 😂 İlk defa yaşayinca en super aşk sizinkiymiş baskasiyla hayatta oyle olamazmiş gibi geliyor. Yani çoğu ergende boyle olmuştur.
O kişi hayatinizdan cikinca hiç bir şey olmuyor (oluyor da dramaya bağlamazsaniz en fazla 2-3 ay sürer uzuntusu) zamanla geçiyor.
Yeniden aşik oluyorsunuz bile, hayat devam ediyor akliniza bile gelmez olur. 😬

Yani ilk defa aşik olduysaniz normal bu dusunceleriniz ama abartmayin. 😁
Daha önce ilişkim oldu ama ilk kez aşık oldum sanırım. Daha önce hiç böyle hissetmemiştim.

Neyi düşünürseniz onu yaşarsınız
Duygularınızı ve bilincinizi Özgür bırakın.

Tek kaybetme korkum beni kızdırsa da kırsa da annemdir. Onun dışında elbette üzülür yıpranırım ama o korkuyla yaşamam.

Evet aşırı sevgiden. Bazen keşke bu kadar sevmeseydim diyorum :KK43:
Sevgi çok güzel bir şey keyfine baksana🫶🏻 İnsanlar senin kadar sevebilmek için neler yapıyor… burada sevginin kalitesi önemli miktarından çok. Çok seviyor ama hastalıklı şekilde seviyorsan bunu değiştirmek senin elinde, ufak kaybetme korkularını da gözünde büyütme bence çünkü senbüyüttükçe onlar artacak…

Back
X