• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaybolan Mezar

AfetiDevran34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2022
1.051
En iyi cevaplar
1
1
18
Merhaba
Seneler önce Anne ve Babamın bir oğlu ölmüş ve defnetmişler defnettiklerinde orada hiçbir mezar yokmuş ancak bir dahaki ziyaretlerinde bir bakmışlar ki her yer mezarlık ve bizim mezar kaybolmuş
Aradan seneler geçti annem hergün söylüyor kaybettik diye
Hergün anne babamın rüyasına giriyor abim ne olacak ne yapabiliriz
Acaba bunca sene sonra mezarını bulabilecegimiz bir yol varmı size danışayım dedim test filan oluyormuş
Dedem defnetmiş abimi ama ona soruyoruz bize verdiği cevap "sizin oğlumuz mu öldü?"unutmuş resmen
Mezar şu an doğuda memleketimize.

Merhaba
Seneler önce Anne ve Babamın bir oğlu ölmüş ve defnetmişler defnettiklerinde orada hiçbir mezar yokmuş ancak bir dahaki ziyaretlerinde bir bakmışlar ki her yer mezarlık ve bizim mezar kaybolmuş
Acaba bunca sene sonra mezarını bulabilecegimiz bir yol varmı size danışayım dedim test filan oluyormuş
Dedem defnetmiş abimi ama ona soruyoruz bize verdiği cevap "sizin oğlumuz mu öldü?"unutmuş resmen
Bölgenin mezarlıklar müdürlüğüne gidin, defnedilen her cenazenin paftası ve parseli orada kayıtlıdır, görevliler bulmanıza yardımcı olur.

Kayıtlı bir mezar değil bence o yüzden mezarlıklar müdürlüğünden bir şey çıkmaz diye düşünüyorum dede dışında bilen yok mu?
Hayır değil kimliği bile yokmuş bizim hepimizin kimliğini çok sonradan alındı
Dedem dışında bilen yok

İnsan bir tahta çakıp kalemle yazardı hiç olmadı, toprak atıp bırakılır mı? Mezarlıklar Müdürlüğü iyi fikir. Başınız sağ olsun.
Yeni defnettikleri için hiçbirşey yapmamışlar Zaten annemi cenazeye götürmediler abimin kimliği yoktu bizimkide çok sonradan çıkarıldı
Mezarlıklar müdürlüğünde çıkarmış acaba doğuda
Dostlar sağolsun.

Dedem dışında bilen yok
Doğumda ya da anne karnında mı öldü, öyle ise cenin mezarlığı bölümünde araştırmanız gerekir. Her şekilde mezarlıklar müdürlüğüne gidin, kayıtsız mefta olmaz kimliği olmasa bile aile adıyla kaydedilir

Doğumda ya da anne karnında mı öldü, öyle ise cenin mezarlığı bölümünde araştırmanız gerekir. Her şekilde mezarlıklar müdürlüğüne gidin, kayıtsız mefta olmaz kimliği olmasa bile aile adıyla kaydedilir
Hayir normal doğdu yaşadı öldü

Eminmisiniz çok seneler geçti ve doğuda mezarımız ayrıca abimin kimliği yoktu
Defnedildiği yer devlete ait bir mezarlıksa mutlaka kaydı vardır, aile adıyla kaydedilir, kayıtsız defin olmaz mümkün değil, cenaze ve defin işlemleri ciddi prosedürlerle yürütülüyor, öyle elimde bir mefta var gideyim gömeyim olmuyor yani. Mezarlıksa bulunduğu yer mutlaka bir kayıt vardır, mezar tahsis belgesi düzenleniyor çünkü, ben 1970 de ölen babaannemin mezarını bile buldum ki tapusu falan yoktu ama arşivde kaydı vardı, buldu görevliler

Dedem dışında bilen yok
Kayıtlı değilse bulunabilecegini zannetmiyorum o zaman kayıt yok,kimlik,yok,mezar taşı yada mezar tahtası yok üzgünüm ama çok zor imkansız gibi birşey.En azından bir taş yada tahta gibi birşey yapsalardi bulunma ihtimali olurdu .

Merhaba
gömen kişi mezarlıklar müdürlüğüne bilgi vererek gömdüyse kayıtlıdır ama kayıtlı mezarlardan 6 mı 7 yıl mı ne geçtikten sonra yer parası istiyor devlet, kayıtlı olsa size de ulaşırlardı, kimseye haber vermeden gömdüyse bulmanız imkansız, dedenizi söz konusu yere götürseniz hatırlayabilir mi acaba..

Test falan yapilamaz tabi ki. Sizin hataniz yuzunden o cevredeki kimsenin kemiklerinin cikarilmasina kimse izin vermez. Kayitlarda parsel no vs kayitlidir muhtemelen. Eger duzen korunduysa yaklaşık yerini bulursunuz.

gömen kişi mezarlıklar müdürlüğüne bilgi vererek gömdüyse kayıtlıdır ama kayıtlı mezarlardan 6 mı 7 yıl mı ne geçtikten sonra yer parası istiyor devlet, kayıtlı olsa size de ulaşırlardı, kimseye haber vermeden gömdüyse bulmanız imkansız, dedenizi söz konusu yere götürseniz hatırlayabilir mi acaba..
Dedem öldüğünü bile unutmuş o derece
Bize kimse ulaşmadı

Dedem dışında bilen yok
ölüm halinde muhtarlar kayit vs tutmuyomu, neden ölmüş hastaneye gidilmemismi ölümün nasil oldugu bildirilmemis mi.
neye göre nasıl gömmüşler anlamadım ki

Defnedildiği yer devlete ait bir mezarlıksa mutlaka kaydı vardır, aile adıyla kaydedilir, kayıtsız defin olmaz mümkün değil, cenaze ve defin işlemleri ciddi prosedürlerle yürütülüyor, öyle elimde bir mefta var gideyim gömeyim olmuyor yani. Mezarlıksa bulunduğu yer mutlaka bir kayıt vardır, mezar tahsis belgesi düzenleniyor çünkü, ben 1970 de ölen babaannemin mezarını bile buldum ki tapusu falan yoktu ama arşivde kaydı vardı, buldu görevliler
Evet mezarlığa defnettiler 1995 lerde yani oraya gidip mezarlık müdürlüğüne gitsem bulurlar dimi

Back
X