Kaybolan motivasyonu nasıl geri alabilirim? Veya almalıyım?

Cikolatalicheescake

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2019
294
122
103
24
4 ay sonra sınavım var ancak mental olarak o kadar çöküşteyim ki.. yapamayacagim korkusu, kimsenin bana guvenmeyisi, bitkinlik, hep uyku isteği ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. Sadece sınav olarak düşünmeyin hayata 0 dan başlamak istediğiniz veya radikal kararları uygulamaya geçirmek istediğiniz zamanlar olmuştur. Bu kararları hayata geçirirken motivenizi nasıl sağlıyorsunuz. Ben ne yapacağımı bilmiyorum artık her gün ağlıyorum

Depresyon gibi bahsettiğiniz şeyler destek alın hedeflerinizi yazın hergun okuyun o hedefinize ulaşamazsaniz nasıl bir hayatınız olacak ulaşırsanız nasıl bir hayatiniz olacak hayal edin. Size inanmayanlari da pek dert etmeyin her zaman olacaklar eğer dert ediyorsanız da onlara inat yapmalıyım diye dert edin pes ederek değil ben de ağlaya ağlaya ders çalıştığım günleri pes ettiğim gunleri çok iyi hatırlıyorum malesef ülkemizde hiçbirseye kolay ulasilmiyor çalışmak zorundasiniz başka seçenek varsa onu değerlendirin

4 ay sonra sınavım var ancak mental olarak o kadar çöküşteyim ki.. yapamayacagim korkusu, kimsenin bana guvenmeyisi, bitkinlik, hep uyku isteği ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. Sadece sınav olarak düşünmeyin hayata 0 dan başlamak istediğiniz veya radikal kararları uygulamaya geçirmek istediğiniz zamanlar olmuştur. Bu kararları hayata geçirirken motivenizi nasıl sağlıyorsunuz. Ben ne yapacağımı bilmiyorum artık her gün ağlıyorum
Beni anlatmışsın şu an ben de sınava hazırlanıyorum üstelik evliyim. Kütüphaneye gidip orada kendin gibi aynı sınava hazırlanan birini bulup o şekilde çalışabilirsin evde hazırlanıyorsan bu duyguları yaşaman çok normal duvarlar üzerine üzerine geliyo ben de aynısını yaşadım kütüphaneye gidince yalnız olmadığımı anladım bana iyi geldi tavsiye ederim. İnstagramdan yine senin gibi hazırlanan insanları takip edebilirsin onların çalıştığını görünce hemen dersin başına geçerdim. Gezmeyi hava almayı yürüyüş yapmayı yani kendini de ihmal etme.

Depresyon değilse kendine bir güvensizlik bı basaramam korkusu olabilirmi bir uzman desteği alabiliyorsaniz alın derim.Belkide detaylarda çok boguluyorsunuz buda olabilir.Yada bir eski sevgili vs unutamama hali falan.Tabiki bilemem tek bildiğim bir an önce bir yerden kalkıp başlamanız gerektiği motivasyonunuz şu olabilir.İki seçeneğim var ya ağlamak uyku ve başarısızlık.Yada ağlaya ağlaya bile olsa gerekeni yapmak ağlamaya ve uyumaya sarfedilen eforu derhal derslere çalışmaya aktarmak.Depresyonda olmadığınızı yada başka bir sorun olmadığını varsayarak yazdım.Aksi takdirde onu çözecek uzmanlığım yok.Biran önce toplanmanizi diliyorum

Back
X