Kaybolan Nüfus Cüzdanı

dove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
3.310
4
0
Diyarbakır
Derdim hiç bitmiyor arkadaşlar mafoldumben
Her gün ayrı bi olay.. ben hiç rahat nefes alamıycam sanırım.

Sevgilim dün cüzdanını kaybetmiş.
İçinde, nüfusu, okula kayıt yaptırmak için biriktirdiği parası, banka kartları vardı.
özel bi araçla ankaradan konyaya giderlerken vardı diyor, sonra yok olmuş birden. :mymeka:

Nüfusunu nereden nasıl çıkartıcaz bunu bilmiyoruz. nerelere bildirmesi lazım kaybolduğunu?
12 ekimde okul kaydı var, ama çalıştığı için 1 gün izin alsa nüfusu hemen çıkartabilir miyiz?
ne kadar para gerekir, hemen ödeyecek durumu yok şu anda 1 lirası bile kalmadı cüzdan gidince.
:1no2:

60 lira ücreti var diye biliyorum. Bir nüfus müdürlüğüne gidip kaybettiğini bildirerek yensini çıkartabilir. Resim dışında bir şey istemiyorlar bildiğim kadarıyla.

İnternette böyle bir bilgi buldum.

Nüfus Cüzdanınızı kaybetmeniz durumunda;

1- Muhtarlıktan "Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi" alıyorsunuz
2- Kayıtlı olduğunuz nüfus müdürlüğüne gidip yeni nüfus cüzdanı çıkartmak için başvuruyosunuz.
3-Kayıp olduğu için ailenizle ilgili bir kaç soru soruyorlar ( amca adı vs...)
4-Hemen ödemede 46,50TL sonra ödemelerde 62TL ceza ödüyorsunuz. + 3TL nüfus cüzdanı için para.

ilk karakoıla gitsin habere versin kayıp die arkadaşın çünkü bi olay olsa ispat edemez üstünden kişinin kimliği çıksa sonra muhtarlıktan tek bi belgeyle nufus müdürlügünden 25tl ücretle çıkarıyo yenisini bukadar

ben ceza ödememiştim geçen sene. ilan zorunluluğuda kalkmış. 5 tl ye çıkarmışlardı. yinede inş. kötü ellere geçmemiştir.

yaklaşık 1 ay önce falan ben nufus cuzdanımı kaybetmiştim. çıkarmak için muhtarlıktan bi belge almaya gerek yok artık. eğer çalındıysa nufuz cuzdanı once karakola bildirmesi gerekiyor. eğer karakola bildirirse oradan alacağı belgeyle 62 liralık cezadan da kurtarıyor. eğer karakola gitmezse bir resimle birlikte nufuz mudurlugune gidecek bıkac soru soruyolar sonra 3 tl karşılığında cuzdanı verıyorlar. sana da bı belge verıyorlar nufuz cuzadanını kaybettıgınden dolayı 62 tl para cezası odemen gerektıgını bıldıren. ( eger o cezayı 15 gun ıcınde oderse 47 tl verıyor odemezse ılerıde ne zaman verecekse artık 62 tl oder.) hemen de elıne verıyorlar nufuz cuzadnı zaten
endıselenmeyın cok kolayca halloluyor. ama resım mutlaka olsun yanında benım o yuzden ısım cok uzamıstı..

evet canım cezası var
ve karakola hemen bildirin
her hangi bir suç işlense allah korusun o kimlikle başınız ağrır

eşiminde cüzdanı düşmüştü fark ettiği gün hemen karakola bildirdi yoksa cüzdanı hırsızlık cinayet gibi olaylarda kullanılırsa bildirmediği için hiçbir hak idda edemez.mutlaka karakola bildirsin baside alınacak bişey değil bu

öncelikle gazeteye kayıp ilanı daha sonra karakol ve vergi dairesine gidip kaybettiğini bildirmesi gerekiyor çünkü ilerde onun adına işyeri açıp dolandırıcılık yapmasın diye daha sonrada kaymakamlığa gidip yenisini çıkartıyorsun ücreti tam bilmiyorum ama 60 a yakındır

62 TL ceza mı var... hem benim hem eşimin cüzdanı kayıp... yenisini çıkarıcaz biz de mecburen... 124 lira da çok olacak ya...

malesef canım..
15 gun içinde öderseniz 47 tl oluyo o da ıkı kısı 94 edıyor..

Ben geçen yıl kaybetmiştim ceza filan ödemedim.Emniyete bildirdim kaybettiğimi sonra nüfus dairesine gittim kağıt doldurdum onu muhtara vermen gerekiyo.Sonra da nüfusdan 3tl karşılığı yeni kimliğimi aldım.

Hepinize çok teşekkür ederim...
Yarın halledecek inşallah. ben 80 tl gibi duymuştum. o yüzden panik yaptık bi anda nasıl bulucaz o parayı diye. zaten hepsi gitti :))) ama madem bildirince ceza gelmiyor, sonradan ödenir ne de olsa o miktar.
olacağı varmış diyoruz artık.

ama bi de şunu öğrendim. vergi dairesine de ayrıca bildirmek lazımmış. üstünüze şirket kurulabiliyormuş. sadece karakola söylemekle kalmayın diyorlar.

sağolun tekrar..... iyi ki varsınız :teselli:

Back
X