Yaşın küçük sanırım; yalnız gezme diyorum sadece, yoksa kolay kolay kaybolmazsın, ama şehrin yabancısı olduğunu belli edip, tekin olmayan insanlarla muhtap olma ihtimalin beni endişelendirdi.Arkadaşlar mayıs ayında bir İstanbul gezisine katılacağım.Genelde yön bilgim çok yoktur ve çok kaybolurum.Şimdiden ondan korkmaya başladım.Grubun serbest zamanında ne yapacağımı bilmiyorum ve çok yer gezmek istiyorum.
Bağdat caddesinde,Ortaköy'de,İstiklal caddesinde boş zamanımız var.Neler yapabileceğim,nerelerde yemek yiyebileceğimi hiç bilmiyorum.İstanbul hakkında tavsiyelerinizi verebilir misiniz?
+ 1000Google maps diyorum :)
Teşekkürler.Sence başka nerelerde ne yiyebiliriz?Kesinlikle ayrılmadan önce yemem gereken neler var?Navigasyon yok mu cebinizde? Ben kullanıyorum çok rahat oluyor. Bağdat caddesinde bir sürü markaların mağazaları var ister orda gezersiniz tek tek ister tarihi saray muhallebicisinde oturur bir şeyler yersiniz. Uygun olsun derseniz burger king vs de var orada cadde üzerinde. Ortaköy'de sahil yürüyüşü yaparsın oradaki yalılara bakarsın starbucks ta bir kahve içersin vs. İstiklal zaten herkesin bildiği İstiklal. Uygun fiyata da yemek yeme yerleri var pahallı yerlerde. Ancak tarihi profiterolü yemeden gitme sakın. İyi gezmeler şimdiden...
Teşekkür ederim.Buluşma noktası belirlenir serbest zaman olacağı zaman,orada ne var yazın aklınıza. Uzaklaşsanız dahi sorarak bulursunuz. Zaten merkezi bir yerde ayrılırsinız muhtemelen. Korkmayın ben yurtdışında dahi serbest zamanda kaybolmadım,yer belirlerdim,ona göre gezerdim,sonra sora sora bulurdum hatırlamazsam yada bulamazsam. Sizde kaybolmazsınız çok ara sokaklara girmezseniz
Gezerken tedirgin ve yabancı görünmemeye çalışın ve tabiki çantanıza,telefonunuza dikkat edin.
İyi eğlenceler dilerim.
Aslında biz gezmek istiyoruz.Oralar gezi güzergahında var ama daha önce gitmediğinden dolayı tam olarak bilmiyorum.Yaşın küçük sanırım; yalnız gezme diyorum sadece, yoksa kolay kolay kaybolmazsın, ama şehrin yabancısı olduğunu belli edip, tekin olmayan insanlarla muhtap olma ihtimalin beni endişelendirdi.
Beşiktaş'dan Bebeğe kadar kocaman süper bir sahil şeridi var. Beşiktaş, Ortaköy, Arnavutköy, Bebek diye gidiyor. Hem yürüyüş rotası güzel, hem yemek için çok seçenek var. Bir arkadaşınla güzel eğlenirsin. Vapurla boğaz turuda yapabilirsin Ortaköyden
Yine Beşiktaş'dan ters istikamet gidersen Taksim/ İstiklal de yaparsın.
Bağdat caddesi hem diğer yakada, hem mağazalardan başka bir esprisi yok bence. Değmez onun için yolda vakit kaybetmeye.
Sultanahmet in köftesi meşhurdur mesela. Oraya giderseniz ki tur götürür genelde köfte yiyebilirsiniz. Size zaten gezdirirlerken söylerler.Teşekkürler.Sence başka nerelerde ne yiyebiliriz?Kesinlikle ayrılmadan önce yemem gereken neler var?
yok bu konuda yandex cok daha iyi. en guncel halini yukle her bulundugun noktayi isaretle tamam.Google maps diyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?