• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayimpederim ve görümcemin kızımın ismine laf etmeleri

İster kumsal koyarım ister şezlong...
Kime ne arkadaş.. Uyuz oluyorum özel meselelere karışan insanlara.
Ben de kızım olursa Sadem koyacağım inşallah :anne:

bana da yaptılar aynısını ,hatta benim izin gibi düşünceli bir kayınvalidem de yoktu malesef ,10 yaşımdan beri Hz Hamza yı çok severim hep onun adını koymak istedim ve koydumda ,aman Allahım kaynatam HAMMZAAA der bir kaç densiz güler ,kaynanam gelir dün yemkteydik baban Hamzaa dedi bir güldük hahhahoohaaa , beyin özürlüler ,doğuma giricem sabah gece oturuyoruz isterseniz zübük koyun dedi kaynanam ,doğmamış torununa hakaret eden ilk insan bozuntusu,, adını koymamızı istedi sanırım ,o zaman sanki elin çocuklarıyız gel konuş böyle bir düşüncemiz var de ,gerçi değil isimlerini yüzlerini göresi hal bırakmadılar oğullarında ... o kadar takıntılıyım kii hamileliğimi bile geç söyliycem ismini de doğunca öğrensinler ... saygısızlar . böyle yaptığı için kaynatam 10 tane oğlum olsa yine de adını koymam ...

Hanımlar,
konuda bebeğin ismi için fikir istenmemiş, herkes evladına istediği ismi koymakta özgürdür, bunu eleştirmek bizlere düşmez, aile bireylerinden bazılarının çıkışması dert edinilmiş hepsi bu.

Allah rahmet eylesin bir nine vardı adı Şemsiye'ydi, ailesi öyle uygun görmüş koymuş, isimler üzerinden kırmayın birbirinizi.

Adıyla yaşasın inşallah :nazar:

Şems'den türetilmiş galiba :)
Benim anneannem de iki isimli ve bir adı Saniye. Kendisi de pek sever adını ama tuhafıma giderdi hep Saniye, dakika filan misali :)

Dediğiniz gibi, anne baba uygun gördükten ve zaten ileride çocuk da memnun olduktan sonra bir şey demek düşmüyor.

bana da yaptılar aynısını ,hatta benim izin gibi düşünceli bir kayınvalidem de yoktu malesef ,10 yaşımdan beri Hz Hamza yı çok severim hep onun adını koymak istedim ve koydumda ,aman Allahım kaynatam HAMMZAAA der bir kaç densiz güler ,kaynanam gelir dün yemkteydik baban Hamzaa dedi bir güldük hahhahoohaaa , beyin özürlüler ,doğuma giricem sabah gece oturuyoruz isterseniz zübük koyun dedi kaynanam ,doğmamış torununa hakaret eden ilk insan bozuntusu,, adını koymamızı istedi sanırım ,o zaman sanki elin çocuklarıyız gel konuş böyle bir düşüncemiz var de ,gerçi değil isimlerini yüzlerini göresi hal bırakmadılar oğullarında ... o kadar takıntılıyım kii hamileliğimi bile geç söyliycem ismini de doğunca öğrensinler ... saygısızlar . böyle yaptığı için kaynatam 10 tane oğlum olsa yine de adını koymam ...
bu dalga geçtikleri torunlarını şimdi utanmadan seviyoladır bide. eşin susturmadımı

Biz de iki isim düşünüyoruz. Ben Mert koymak istiyorum (eski soyadım ;) ) eşim Kuranda geçen bir isim istiyor (Tarık ya da Furkan düşünüyor). Geçen hafta bunu eşimin ailesiyle filan konuşmuştuk. Bu hafta babası tek isim olsa olmaz mı ikiye ne gerek var filan dedi. Eşim de ikimizin de istediği ismi koyma hakkı var, illa aynı ismi sevmek zorunda değiliz. İki isim olacak dedi. Siz sevdiyseniz gerisi önemli değil. Ne kp nin düşüncesi ne de kk dakilerin fikri. Sağlıcakla alın kucağıniza inşallah.

bu dalga geçtikleri torunlarını şimdi utanmadan seviyoladır bide. eşin susturmadımı

hemde nasıl sevmek gevşekler , hele kaynatam hiç aklı başında biri değil çocuk gibi , kocamın yanında yapmıyorlardı genelde ama o zübük meselesi bir de biriyle karşılıklı gülüştüler oradaydı sesini bile çıkarmadı ,sonradan konuşmuş sözde , sorsan oda çok rahatsız dı bu durumdan .... ...

Üff benim ailemde hic karismadi.siz bilirsiniz dediler.biz karismayiz dediler ama kv ve kp oglumun ismine o ne bicim isim.baska isim koyun.cok uzun bir isim.yok falan filan.kv ogluma koyacagimiz ismi duyunca neredeyse düsüp bayilacakmis.daha neler biraz hakarete bile varan cümleler.
Ama amaç baska millet soracak cocugun ismini kim koydu diye.bunlarda biz koyduk dicekler ya.olay o.gunlerce kp.bana erkek isimleri atti.isim begendirmeye calisti sürekli.ya ogluna söyle o koydu diyorum anlamiyo.gerci bende begendim.ben istemesem koymazdik.yine son söz bende bitiyodu.neyse dogum oldu herkes ismi cok begenince bunlar sustu kaldi.hele bi laf etsinler fena yapardim onlari.tak etmisti cunki

Bu isim konusundan ne kadar dertli insan var yahu:KK48: isim koymak anne babanın hakkıdır kimse karismamali diğer insanlar sadece öneri sunabilir belki o kadar.
Sizin hosunuza gittiyse kimse birşey diyemez konuşup konuşup susarlar duymazdan gelin.

Bu isim konusundan ne kadar dertli insan var yahu:KK48: isim koymak anne babanın hakkıdır kimse karismamali diğer insanlar sadece öneri sunabilir belki o kadar.
Sizin hosunuza gittiyse kimse birşey diyemez konuşup konuşup susarlar duymazdan gelin.
Keşke isim koymak anne babanın hakkıdır diye kanun çıkarılsa:KK45:

Bence bu ilginç isim koyma cağımızda moda oldu.
Ben sevmiyorum. Ama bebek sizin tabi.
Yoruma açık bıraktığınız için şahsi fikrim de şöyle ki; ben iki isimli bir insanım ve zor oluyor. Iki isimle çağrılmasına da ayrı ayar oluyorum. Ailem başka arkadaşların başka isim kullanıyor. Form doldurmak bana işkence çok uzun bir de soyismim var. Öğrenciyken isim kodlamaktan nefret ettim.
Bir de sadece ela ismi bence
daha güzel.

Bu konular zaten ayrı bir dert oluyor.
Artık onun ailesinin yanında bu konuyu acmayın.
sürekli gündeme gelmesin.

Dini konulara önem veren bir insansaniz cocuga guzel ve anlamlı isim koymak anne babanin görevidir. Muhtemelen kayinbabaniz buna dayanarak Hatice Ayse gibi isim istemistir.

Ben de çocuğuma isim arıyorum anlamli olması icin arastirma yapıyorum.

Sizin icin demiyorum ama bazen öyle isimler duyuyoruz ki farkli olacagim diye sacma sapan isimler koymuslar.

Anlamsiz ismi cocuk tasimak zorunda kalıyor.

Back
X