kayınpeder kayınvalidelik yaparsa!...

kelebeeekk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013
343
21
68

ilk günden beri ısınamadım zaten... duruşu bile kasvet veriyor insana... herşeyden o sorumluymuş gibi geliyor... sevgi zaten yok da gittikçe saygımı da kaybediyorum ona karşı...
evet tüm bu sözler kayınpederim için yazıldı... kayınvalidem bir kere bile kaynanalık yapmadı ama kayınpederim 2 kaynanaya bedel...
önce düğünümüz için ne maddi ne manevi hiçbir yardımı dokunmaması sinirimi bozdu.bileziklerimi bile kendim aldım desem yeridir.. eşim alıp taktı şimdi borcunu beraber ödüyoruz.. bir çöp almadı...
neyse bi şekilde evlendik ondan sonra herşeye negatif yaklaşması sinirimi bozdu. zaten ben çalışan ve yeni evli biri olarak her pazarımı sana ayırmışım dinlenmek,eşimle vakit geçirmek vs dururken bir de üstüne her gittiğimde laf duymak olacak iş mi? yüzümüzü gören cennetlikmiş!!! her pazar kesin ordayız, bazen iş çıkışında da uğruyoruz buna rağmen her gittiğimizde hoşgeldin demeden ''yüzünüzü gören cennetlik'' diye karşılıyo adam bizi... eve gidelim diye kalkmak için müsaade istiyoruz, nereye gidiyosunuz,evde napıcaksınız,daha yeni geldiniz diye türlü türlü laf...
hadi çay yap içelim deniyo çay yapmak için mutfağa gidiyorum,peşimde.. çayı şukadar at,suyu fazla koyma...
yemeğe kalıyoruz, yemek yapıyorum daha hiç eline sağlık,teşekkür yok..hep bahane hep bahane... neymiş çorbanın şehriyesini çok atmışım lapa gibi olmuş... yok efendim yemeğin tuzu çok olmuş,suyu fazlaymış.. ya bir kere beğen bir kere ya... tamam berbat yaptım diyelim emek vermişim onun hatrına eline sağlık der insan.kusurumu söyleyeceksen yine söyle ama yaptıklarımı da gör yani, değil mi???
bulaşıkları makineye dizişime varana kadar karışıyo nefret geldi artık... bulaşık makinesinin üst kısmı daha çok bardak içindir değil mi? ben de normal olarak öyle yapıyorum. yok efendim tabakları üste dizecekmişim...
ooooff yazarken bile ruhum daraldı,kalbim sıkıştı... işte böyle bir kayınpederim var kızlar...
uzun oldu farkındayım ama bu çok özet hali ve çok bunaldım.nası davranacağımı şaşırdım artık...
siz ne dersiniz?

canım senı okadar ıyı anlıyorum kı aynı dert bende de var ustelık benım kayınvalıdemde aynı bız senede 20 gun yanında kalıyoru ama ınankı o 20 gun bana sene gıbı gelıyor artık sınır hastası oldum 9 senedır cekıyorum ustelık esım bıle benı anlamıyor soyledıgımdede ya kavga cıkıyo yada onlarda oyle ıdare etceksın dıyo bızımkıler eltıme seslerını cıkaramıyorlar onu ezemıyırlar ona yapamadıklarnı bana yapıyolar gıyımımden tutkı yedıgıme ıctıgıme bıle karısıyorlar yptıgımı begenmıyorlar yapmayıcada tembel ve pıs gelın oluyorum artık esımden bıle sogudum cocuk olmasa yada bı ısım olsa hepsını ırgalayıp atıcam ınan kı bıktım

Daha çok yeni evlisin tecrübesizsin sanırım.İlk zamanlar herşey insanın gözüne batar bence sende büyütüyor olabilirsin bunu zaman geçtikçe anlarsın.Ama eğer çok bunalıyorsan şaka yollu hoşlanmadığını dile getir derim sustukça daha çok üstüne gelir yada eşine söyle o makul bi dille baba ya bırak nasıl istiyosa yapsın tarzında uyarabilir.Kayınvalidenle aranız nasıl bilmiyorum ama samimiysen şaka yollu onada söyleyebilirsin babam senden çok karışıyor diye.Ama saygıda kusur etme derim.Eşinin ailesi aranız açılırsa eşinlede aran açılır..

Sabırlı insanmışsın :) bana kayınpederim böyle diyecek zıkkım ye der kalkarım valla.Sen tabii böyle deme ancak eşinin bunları görmesi lazım görmedimi sakince uygun bir dille bunlardan çok rahatsız olduğunu anlat ve şu gitme uğrama işini biraz seyrelt baştan yüz verirsen sonra önünü alamazsın benden demesi.

ay valla okurken içim daraldı.ciğerim soldu resmen

Allah sabır versin arkadaşım.Valla sende gül geç artık yapcak bişey yok.Allah muhafaza,evlerden ırak...
Eşin farkında değil mi?söylüyorsa onun yanında söylüyordur.

bu adamın işi gücü yok mu ya
gıcık oldum kadın gibi o ne öyle
tersle ver cevabını otursun yerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…