Kayınpederim yarın kalp ameliyatı oluyor

tontonhhoyt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2011
181
1
46
İstanbul
günlerdir bir telaş var herkeste kayınpederimin kalp kapakçığı değişecek korkuyoruz çok .eşim üzgün onun üzülmesine hiç dayanamıyorum kızımda çok etkilendi dedem ölürse ya sizde ölürseniz bana ne olacak yalnız kalamam diyor böyle durumlarda nasıl davranmalıyız ne demeliyiz çocuklarımıza

hayirlisiyla ameliyatini olur insallah..
cocugum yok ama sanirim cocuklarla konusmak mantikli olabilirmi?
deden ameliyatini olmasi gerekiyo gibilerinden.. bilemedimki ya

çocuğunuz kaç yaşında ki? ölüm fikrini nerden aklına getirmiş. çocuklar normalde kendi kendilerine böyle şeyler düşünmez. sizin veya etrafındaki birilerinin konuşmalarından, korkularından etkilenmiş olmalı. sizin ona bunun sağlığı için gerekli basit bir operasyon olduğunu, iyileşmesi için gerekli olduğunu anlatmanız gerekirdi..

Kızın çok küçük sanırım.O yüzden kısa ve net cümlelerle onu yatıştırman yeterli olur.
Ona kaderden sözedersen veya kimin ne zaman öleceği belli olmaz gibi muallakta sözler edersen anlamaz ve ikna olmaz.
"Bunları düşünme,biz seni yalnız bırakmayacağız,hep yanında olacağız" gibi sözlerle onu sakinleştirip konuyu kapat.
Dedesi için de,deden hasta oldu,doktorlar onu iyileştirecek,ameliyat olacak,sağlığına kavuşacak diyebilirsin.Ameliyatın risklerinden filan çocuğun yanında sözetmeyin.
Ayrıca küçük büyük her ameliyat risklidir.Kalp ameliyatı diye telaş etmeyin,artık kalp ameliyatları başarıyla yapılıyor.Allah şifa versin.

teşekkürler yardımlarınız için kızım anaokulunda ordada konuşuluyo çocuklar arasında galiba bu arada ameliyat yarına kaldı tansiyon yükseldide

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun..
Kızınıza herşeyin güzel olacağını,bazı şeylerin sırf ölümden ibaret olmadığını anlatmaya çalışmalısınız..Yaşına göre,sizde onun dilinden bunları kem küm anlatmayı denemelisiniz en azından.
Eğer ölüm korkusu şeklinde,psikolojisine yer ederse,ileride bu etkiden kurtulmak için zorlanabilir..
Psikoloğa vs götürün derim hatta..Aslında bu tür konuşmaları çocuğunuzun yanında yapmayarak,bir uzmana götürmüş kadar yardımcı olabilirsiniz.
Etrafınızda küçük bir kız çocuğu olduğunu unutmadan,konuştuklarınıza çok dikkat edin derim.
Aslında farkında olmadan ona kötülük ediyorsunuz..

yavrum bişeycikler olmaz deden sapa sağlam 18likleri cepinden çıkarır de.. o anlar :)

teşekkürler yardımlarınız için kızım anaokulunda ordada konuşuluyo çocuklar arasında galiba bu arada ameliyat yarına kaldı tansiyon yükseldide

ben çalışıyorum izin almamıştım tansiyon düşünce babamı almışlar ameliyata 2.5 saat sürmüş çıkmış şimdi yoğun bakıma almışlar doktor 6da açıklama yapacakmış bu gece yoğun bakımda kalacakmış inşallah iyi olur herşey doktor hiç sigara içmediği için ve çokda yaşlı olmadığı için şanslı demişti 60 yaşında zayıf bunlar önemliymiş kalp ameliyatı için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…