Kayinpederimin Karari, Sizce cevabimiz ne olmali ??

allahım yarabbim ne iyi kayınpederler var :)

eşinin bu mal hırsı niye evi satıp güzel bir ev alın oturun içine ilerde ne olacağı bellimi olur birden bir kapı açılır başka bir ev alırsınız. eşiniz çok saçma düşünüyo babasıyla gayet fedakar ve mantıklı bir adammış.

tabiki kayınpederinizin teklifini kabul edin yani daha bir ev alabilecek durumu yokken 2. ev için strese girmek ne garip bir fikirdir anlamadım gitti. bu zamanda tek maaşla 1. ev bile lüx gibi bişey kendimden biliyorum :)

ayrıca evin kirasını destek alınca farklımı olacak yine kendi başına ev alabilmiş olmayacak.

ha hasan kel, ha kel hasan hesabı oluyo.

Haklisin Arkadasim..
cok dogru yazmissin, seninle ayni dusunuyorum
Esim de kabul edecek zaten teklifi.. insallah hayirlisi olsun hakkimizda..

cok tsk.ederim :)

belki bu sayede sorunlarınızda düzelir yakamoz
kp evi kendi satsın
parasını getirsin size versin
yoksa kocan ev mev satamaz

belki bu sayede sorunlarınızda düzelir yakamoz
kp evi kendi satsın
parasını getirsin size versin
yoksa kocan ev mev satamaz

O satacak canım zaten, siz evi bulun alalım diyor. Biz gider bakarız evin içine dedi. Benim eşim pasif,cesareti olmayan biri. Birde erkek olacak. Sorunlarını bile konuşamayan anlatamayan biri.

Ben ondan daha akıllıymışım daha girişken, cesur,kafaya koyduğumu yapanmışım Kayınvalidem böyle diyor benim hakkımda yüzüme de söylüyor artık sen düşün.. Onun da umudu yok oğlu için...

Sorunlar umarım düzelir ama bu yapıda bir adamla çok zor..

Ev diyorsunuzda

oturacaginiz ev degil sanirsam

seneden seneye yaz tatiline gittiginizde oturacaginiz ev degilmi?

yani siz yurt disindasiniz o ev meseleside turkiyede

bu kadar huzursuzluk bunun icin nasil cikar

esiniz cidden sorunlu biri

araniz yag bal bile olsa meslek ve dil olayini cozun derim ben

Ev diyorsunuzda

oturacaginiz ev degil sanirsam

seneden seneye yaz tatiline gittiginizde oturacaginiz ev degilmi?

yani siz yurt disindasiniz o ev meseleside turkiyede

bu kadar huzursuzluk bunun icin nasil cikar

esiniz cidden sorunlu biri

araniz yag bal bile olsa meslek ve dil olayini cozun derim ben

Canım sonuçta yazdan yaza gideceğimiz ev bile olsa, oturacağımız bîr ev olsun istiyorduk..çocuklarla heryere sığılmıyor..

Ev alamıyor tabi didinip çalıştığı halde,bu seferde stresler başladı eşimde..
Sonuçta yazdan yaza gidip oturacağımız bir ev bile olsa insan bir evi olsun istiyor ..

Kîmseye yük olmayı istemem şahsen.

kayınpederinize maşallah diyorum ve allah herkese aklı başında bencil olmayan öncelikle eş ve sonrasında kp kv versin.

kp elini öpün teşekkür edin. babalar çocuklarına destek için var vesselam.

Uzakta olduğumuz için şuan elini öpemiyoruz ama hayırlısı ile Türkiye'ye gittiğimizde elini öpeceğiz ama telefonda da kendisine Allah razı olsun bize babalık yaptın çok mutlu ettin içimize güneş gibi doğdun dedik. O da mutlu oldu.

Allah da biliyor ya çok sıkıntıdaydık Mevlam yardımcımız oldu,çok şükür..

kayınpederinize maşallah diyorum ve allah herkese aklı başında bencil olmayan öncelikle eş ve sonrasında kp kv versin.

Amin arkadaşım..
Allah herkezi cümlemizi merhamet ve vîcdan sahibi insanlarla karşılaştırsın dilerim..

Allah bin kere razı olsun valla k.pederinden
peki tapu eşinin üzerine olacak değil mi?
kp üzerine olmayacak
öyleyse tadından yenmez:1:

Allah bin kere razı olsun valla k.pederinden
peki tapu eşinin üzerine olacak değil mi?
kp üzerine olmayacak
öyleyse tadından yenmez:1:

Amin canim..

Tapu olaylarini konusmadilar.. Kayinpederimin evi satilirsa, uzerine esimde takviye yapacak..
Bizde elimizde avucumuzda ne varsa o paranin uzerine katacagiz nasipse. iyi bir ev olsun diyoruz.
Benim tahminim esimin uzerine yaparlar tapuyu..Hislerim o yonde..
Tabiki ben bilemem ve asla da karismam..
Hayirlisi olur insallah...

O satacak canım zaten, siz evi bulun alalım diyor. Biz gider bakarız evin içine dedi. Benim eşim pasif,cesareti olmayan biri. Birde erkek olacak. Sorunlarını bile konuşamayan anlatamayan biri.

Ben ondan daha akıllıymışım daha girişken, cesur,kafaya koyduğumu yapanmışım Kayınvalidem böyle diyor benim hakkımda yüzüme de söylüyor artık sen düşün.. Onun da umudu yok oğlu için...

Sorunlar umarım düzelir ama bu yapıda bir adamla çok zor..

yani arkanda kp olması bile güzel
adam elinden geleni yapıyor
ya onlar kocan gibi ilgisiz vurdum duymaz olsalardı

yani arkanda kp olması bile güzel
adam elinden geleni yapıyor
ya onlar kocan gibi ilgisiz vurdum duymaz olsalardı

Canım kv ve kp 'imin de vurdum duymaz olup, ilgisiz davranışları çok oldu bize karşı.. Yeri geldi unuttular bizi gurbet elde, birgün olsun oğlu nasıldır diye sormazdı. Torunlarımın birşeye ihtiyacı var mıdır diye düşünmediler.. Aslında onlarda yaptıkları hataların farkına vardılar..
Farkına varmalarında benim katkım çok oldu çünkü ben onların bu ilgisizliği yüzünden strese girip, bunalan, boğulan oğullarından dayak yedim en son ve artık ne var ne yok döktüm içimi sabrettiklerimi kustum ..Allah da bana acidi ki, yardimcim oldu..Beni anladilar,elinden geleni yapacaklarini soylediler..Ben buna Allahin bir mucizesi olarak bakiyorum. Sabrimizin karsiligini veriyor Allahim.. Cunku sahiden de benim Kv ve Kp`im simdiye kadar bizi hic dusunup acimadilar...

"Ağlamayana meme vermiyorlar" ve mutlaka Allahta yardimcin olacak..
Allahim da Esimin aileside biliyor ki, biz esimin ailesine birgun yuk olmadik..
Belki bununda bir payi vardir bu karari almalarinda, cunku cok cileler cektigimizi onlarda biliyordu..

Zaten biz bu karari duyunca sok olduk ve cok sasirdik sahiden de boyle bir karar vereceklerini beklemiyorduk..

Ne diyelim,sagolsunlar..

Son düzenleme:
Canım kv ve kp 'imin de vurdum duymaz olup, ilgisiz davranışları çok oldu bize karşı.. Yeri geldi unuttular bizi gurbet elde, birgün olsun oğlu nasıldır diye sormazdı. Torunlarımın birşeye ihtiyacı var mıdır diye düşünmediler.. Aslında onlarda yaptıkları hataların farkına vardılar..
Farkına varmalarında benim katkım çok oldu çünkü ben onların bu ilgisizliği yüzünden strese girip, bunalan, boğulan oğullarından dayak yedim en son ve artık ne var ne yok döktüm içimi sabrettiklerimi kustum ..Allah da bana acidi ki, yardimcim oldu..Beni anladilar,elinden geleni yapacaklarini soylediler..Ben buna Allahin bir mucizesi olarak bakiyorum. Sabrimizin karsiligini veriyor Allahim.. Cunku sahiden de benim Kv ve Kp`im simdiye kadar bizi hic dusunup acimadilar...

"Ağlamayana meme vermiyorlar" ve mutlaka Allahta yardimcin olacak..
Allahim da Esimin aileside biliyor ki, biz esimin ailesine birgun yuk olmadik..
Belki bununda bir payi vardir bu karari almalarinda, cunku cok cileler cektigimizi onlarda biliyordu..

Zaten biz bu karari duyunca sok olduk ve cok sasirdik sahiden de boyle bir karar vereceklerini beklemiyorduk..

Ne diyelim,sagolsunlar..

kp size ev veriyor ama başka kardeş var mı? onların rızasını alın derim

kp size ev veriyor ama başka kardeş var mı? onların rızasını alın derim

Kayinpederim 3 cocugunada ev yapmis yillar once..Masallah..
.Zamaninda calismis,kazanmis,biriktirmis almis helal olsun..:nazar:
Evlerini cocuklarina pay etmis zaten..Herkeze verdigi ev belli..Bizim icin satacaklari evide ogluna vermisti,biz evlenince orda oturuyorduk Turkiyede iken..Oglum bu ev sizin dedi cunku.
Ama bizim suan acil olarak eve ihtiyacimiz oldugu icin, esime vermis oldugu evi satacak.
zaten suana kadar da biz bu evden faydalanmadik, kendisi kirasini alip kullaniyordu sonucta kendi eviydi..Saygi duyduk.
"Ama benim ihtiyacim kalmadi artik,kirasindan cok yararlandim size veriyorum satin evinizi alin" dedi.
Biz; Baba rizan varsa sat, yoksa satma sakin dedik.
O da ben kendi gonul rizamla satiyorum iciniz rahat olsun dedi..Bizde cok sevindik.
cunku sahidende Esim o kadar calismasina ragmen, para toparlayamiyorduk...

Ama haklisiniz Eger esimin Babasi ve Annesi`nin 1 tek evi olmus olsaydi ve bunu satiyor olsalardi pek tabiki o zaman kardeslerinden de rizalik isterdik..Ama kardesleride biliyor ki, bu evi zaten ogluna vermis yillar once.. Kendilerine babalari tarafindan verilmis olan evleride onlarin zaten..Onlara kimsenin dokundugu yok ki..O yuzden sorun yok...Ama eminim onlarda dara dusmus olsa, careleri kalmasa Kayinpederim onlara vermis oldugu evide sattirip yardimci olurdu..

Sagolsun...Allah Razi Olsun...

Son düzenleme:
Ev kayınpederinin ister satar ister satmaz.Ama size böyle bir maddi destekte bulunuyorsa hayır deme lüksünüz olmamalı.Eşindeki bu ev hırsı nedir.İllada ikinci ev diye tutturuyorsa bırak ne hali varsa görsün.Saçma sapan bir şımarıklık.Bence babasının malına çok güveniyor.Allah sağlık sıhhat versin.İmkan olursa 5 evde alınır.Kısmette yoksa,imkanlar sınırlıysa bu kadar kasmanın alemi ne.Hem 2.ev diyor.Hem kendine güvenemiyor,babası sözünde niye durmadı diye bozuluyor sinirini sendne çıkarıyor.Bence çok pohpohlama derim.

Ev kayınpederinin ister satar ister satmaz.Ama size böyle bir maddi destekte bulunuyorsa hayır deme lüksünüz olmamalı.Eşindeki bu ev hırsı nedir.İllada ikinci ev diye tutturuyorsa bırak ne hali varsa görsün.Saçma sapan bir şımarıklık.Bence babasının malına çok güveniyor.Allah sağlık sıhhat versin.İmkan olursa 5 evde alınır.Kısmette yoksa,imkanlar sınırlıysa bu kadar kasmanın alemi ne.Hem 2.ev diyor.Hem kendine güvenemiyor,babası sözünde niye durmadı diye bozuluyor sinirini sendne çıkarıyor.Bence çok pohpohlama derim.

Ben esimi pohpohlamiyorum asla..Pohpohlanacak neyi var Allah askina bu durumda? Hep elestirmisimdir tam tersi.
Onun yuzunden 1 yil geciktik bile ev almak icin. Kayinpeder gecen seneden beri teklif etmisti bize ama esim kabul etmedi iste..
Ben babamin evini sattirmam,onun emegi o almis, benim ne haddime dedi..Kiyamadi yani babasina..
Aslinda şımarıklık degil onlari dusundu..
Ben evimi kendim alacagim dedi ve alamadi neticede..Ama dogru tum sinirini,stresini benden cikardi..
EEE bende insanim! Bir yere kadar bende ailesi ile konustum altindan kalkamiyor dedim. yardimci olun dedim.
Sagolsunlar yardim elini tekrar uzattilar.. Bu sefer bana borclu herseyi,kendi de diyor esim.
Sen olmasan ben hala konusmazdim, tek yardim bile istemezdim diyor.
Bu Ego ve Bu Gurur !.... Hic guzel birsey degil..
Ama o da akillandi, artik konusacagim derdimi, bunalimlarimi.. dedi..

Ailesinin karsisinda yani skype de konusurken dun...Onlarin sahitliginde bana ve onlara soz verdi bir daha bana dokunmayacagina dair. Benden de ozur diledi anne ve babasinin karsisinda..Babasida birdaha hanimina vurursan hakkim helal degil sana dedi..

Kurban oldugum Allahim yanimda cok sukur..
Hakli isen korkma, hak seni korur demisler.. cok da dogru demisler..

sevgiler.

Back
X