kayinvalide cociga kendi ismini koydurmak istiyor. Es de onay veriyor.

samyelipoyraz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
506
41
48
İzmir
Olurmusun oldururmusun. Arkadasimin kayinvalidesi ismi hamiyet. Ogluna " ilk kiz torunuma benim ismimi koymani istiyorum. Tek istegim bu senden" diyor. Ogluda " Boyle bisey icin seni kirarmiyim anne " diyor. Arkadasim agliyor. Istemiyor o ismi koymayi hic olmazsa yanina ek isim koyalim diyor. Esi kabul etmiyormus illa o isim konacak diyormus.

Olurmusun oldururmusun. Arkadasimin kayinvalidesi ismi hamiyet. Ogluna " ilk kiz torunuma benim ismimi koymani istiyorum. Tek istegim bu senden" diyor. Ogluda " Boyle bisey icin seni kirarmiyim anne " diyor. Arkadasim agliyor. Istemiyor o ismi koymayi hic olmazsa yanina ek isim koyalim diyor. Esi kabul etmiyormus illa o isim konacak diyormus.

2 isim birlıkde koymayıdamı kabul etmıyo bid eismi ne co k merak ettim

Bizde böyle bir adet yok desin.
Ve sorsun bakalım hanımefendi kızına kayınvalidesinin,oğluna kayınpederinin ismini mi koymuş ?
Kendi ismini çok seviyorsa kendi kızına verseymiş.Kızı yoksa kız doğursaymış vs...

Hamiyet güzel ama eski bir isim.Küçücük kız için çok ağır bence....

Çok sinir bozucu olmakla birlikte akıllı davranmak lazım bu durumlarda. Anne adımı koy dedi, kocada seni kırar mıyım anne dedi, gelinde dediğini yaptıramayacak durumda ise mücadeleye, ağlayıp zırlamaya ne gerek var yani?

Tamam annem kırar mıyım seni diyeceksin ama birde ikinci ismi olsun bende bunu istiyorum annesi olarak diyeceksin. Koca koca değil yapacak bir şey yok. Onay senden çıkmış gibi olsun en azından kaynana çatlatamasın bari :31:

Ben olsam böyle söylerdim arkadaşıma :26:

En sinir oldugum olaylardan bitanesi,ama maalesefki arkadasinizin pek secenegi yok gibi,eside arkasinda degil ve hatta ikinci isme bile izin vermiYor... Insallah erkek olur diye dua etsin vallah...iliskileri nasil bilmiyorum ama en azindan ikinci isim icin diretsin,dokuz ay o tasiycak o bakicak cocuguna okadar söz hakki olsun bari...ben daha evlenmeden ilk esime sonrada söyledim kimsenin ismini koymam bilesin diye sonrada bi firsatta kv min yaninda dedim, vallah kimse karisamaz isim konusuna ben tasiycam ben dogurcam ben büyütcem,cok sacma ana baba ismi vermek dedim, oda dediki tabii yer yapacak yaa, biz koydum ogluma dedesinin kizima babaannesinin ismini (bu arada ikiside iki isimli ve dede babaannenin ismi sadece nufista yazili kullanilmiyor yani) bende dedim ne oldu koydunuzda kullanmiyosunuzki, ne anlami kaldi,iki isim ama teki kullaniliyor... Bidaha bisey diyemediler..istedigimi koydum... Ben o kadar aci,sanci, zorluk cekicem, onlarin isimleri olcak...olduuuu baskaaa...

Valla bazen eski toprak dediğimiz insanlarda zerre-i miskal akıl olmadığını düşünüyorum...Gerçekten çok densizce bir beklenti içine girmiş kayınvalide...Egosunu tatmin ediyor bu insanlar...

Şahsen ben koymazdım ama arkadaşının seçeneği yok gibi görünüyor...Çocuk soyadını babadan alıyor zaten ismini de anneden almalı ama karşılarında cahiller yığını var ! Laf anlatamazsın..

İki isim olsaydı bari..En azından ikinci ismini söylerlerdi..

Hamiyet bu devirde küçük bir çocuk için saçma bir isim.

cahilliğin daniskası başka birşey değil yani...ayıp birşey ya kendi ismim olsun anası var danası var...

Anne 9 ay karnında taşısın, saatlerce doğum sancısı çeksin,

doğduktan sonra daha bir sürü sıkıntısını çeksin ama kayınvalide gelsin

benim adımı koyun desin. Annenin isim konusunda hiç söz hakkı olmasın.

Yok ben anlamıyorum bu insanları anlayamayacağım da..

benim adım mış:((
hiç sevmiyorum 30 yaşına geldim hala anneme kızarım!! bir de babamın asker arkadaşı koymuş sanırım seviglisin adıymışne alakaysa..Ayşe,Fatma koysaydın derim ben anneme!!
arkadaşınız ne yapsın ne etsin koydurmasın bu ismi..
belki kız bebeği olmuycaktır belli mi olur:)

o ismi koysalar bile eger onlarla beraber yasamiyosa ve calismiycaksa sonucta cocuguyla en cok zamani o geciricek, cocuga kendi koymak istedigi isimle hitap etsin, cocuk ona alisir zaten, baska ismede karsilik vermez, hatta yeri gelir okulda bile kayitli diilde sizin seslendiginiz isimle hitap ettirir kendine, ismi annenin istedigi gibi kullanilir yani, eger resmiyete dokemiyosa ismi, sikinti yapmasin, boyle yapsin :)

canim arkadasinin esi onaylamasaydi kolaydida o onaylayinca zor isi ya benim once kizim oldu sonrada oglum kizimda kvde tabi kendi ismide dahil olmak uzere birsuru isim onerdi ama ben kesinlikle o isimlerden birini koymayacagimi soyledim o benim koymak istedigim isim icin kuplar buldu onlar hic bisey dememisler hep cocuklarinin Ismini kv kpleri koymus ama esim dediki anne simdi gelinler kendileri dogurdugu gibi kendi istedikleri ismi koyuyolar dedi
sonra oglum olucagini ogrenince esimin babasi vefat etmis onun Ismini istediki kpin iki ismi vardi bende dedim ikinci isim olarak koyariz on ismi ben bulucam ok dedi esim ona gore iki isimde babasininki olsun istiyodu babasinin ismi salih zeki bu arada dedim salih ismi guzel oldugu icin Kabul ediyorum zeki olmaz dedim sonra babamda ahmet Ismini onerdi olur dedim ve oglumada ahmet salih Ismini koyduk esimin bikere salih dedigini duymadim daha
bu arada kvde kpin Ismini koyucagimizi duyunca ozaman bidaha olursa onun isminede benimkini koyun dedi bende dedimki kusura bakma o ismi begendigim icin koydum ben erkek isminden kadina cevrilenlerden hoslanmiyorum[bu zevk meselesi tabi sevenler vardir ama ben sevmiyorum]oyuzden senin Ismini koyamam bu arada kvnin ismide Naciye
vel hasil eger esi arkasinda degilse mecburen o isim konulur

ben oğluma hamile olduğumu öğrendiğimde babası tutturdu kız olursa annemin adını koyacağım diye günlerce dua ettim erkek olsun diye çok şükür erkek olduda o dertten kurtardı rabbim...

kolay değil biliyorum ama bence kabul etmesin ben iki isimliyim biri babaanne diğeri annemin seçtiği bi isim inan okulda dalga geçildiğini bilirim(ilk okulda) :) ailedekilerde babanne ismini kullanırdı. ortaokulda dedimki ben diğer ismimi kullanıcam arkadaşlarım hep o ismi kullandı eşim ve ailesi de onu kullanır hatta sonradan hemen hemen herkes alıştı:) ama iki isim olayı kötü şimiden söyleyim hem hamiyet bebek için ağır bi isim okulda arkadaşlarının ismi modern kısa isimler olcak onun ki böyle yazık valla. bence eşine benim annem yok mu ben bu ismi koyarsam o da umar gönül koyar desin yada halamın kızının bi taktiği vardır her hamileliğinde rüyamda gördüm şu ismi vercem der:) 2 kızınada k.vsinin ismini koymadı iyi ki de koymadı çünkü çok eski bi isim

bende oğluma eşimin rahmetli babasının ismini vericem inşallah..(tamamen kendi isteğimle)
ama ilk ismi o olacak...
ağlamak yerine azıcık dişini göstermek daha iyi olur...

büyük konuşmayayım,Allah yaşatmasın ama ben böyle bir dayatma karşısında ortalığı koparırım sanırım.
üstelik sadece eşime değil,sanki tek başına o çocuğu oğlu yapmış gibi ondan isteyen kayınvalideyede.
kayınvalidemin ismi çok kötü,kendi de nefret ediyor.
fakat geçen eşimin babaannesi erkek olursa X(kayınbabamın ismi) koyarsınız dedi gülerek.
kayınvalidemde oradaydı ve açık açık dedim:''biz isimleri belirledik erkek olursa şu olacak diye''
bişey diyemediler.
eşimlede konuştum bu konuyu,sorun etmedi.
etsede çıngar çıkar :47:

öyle kızıyorum ki bu isim meselesine.banada eşimin ailesi artık koyarsın kayın validenin ismini dediler benim annemin ismi ne olacak dedim.
reyyan koyacaktım kızımın ismini reyhan derler diye(kayınvalidemin adı)koymadım.
hamilelikteki korkumu üzüntümü ben bilirim ve eminim dahasıda büyük fedakarlık...evet eşimin içi sinsin koyduğumuz isme ama ailesine sormadım bile aklımada gelmedi....

Senin annen yok mu annen de desin ki kızın olursa benim adımı koy .
Senin ki annede benimki değil mi dersin kocana da .
Tövbe Ya Rabbim .
İfrit olurum kv ve kocan gibi tiplere . :47:

Back
X