Kayınvalide fobisi

elasen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2015
1.541
1.930
133
Tavırları, konuşması hiç hoşuma gitmeyen kayınvalidem var. Bugüne kadar hiç saygısızlık etmedim inşallah da etmem...

Yeni tanıştığımızda hem kendisine hem de kayinpederime hediye aldım 'bu rengi sevmeyiz' dedi. Patavatsızdır.
Sürekli hizmet bekler (ortopedik engelim var). Yapamam dediğimde elalemin gelinlerini anlatır durur. Ona göre iyi gelin kayınvalidesinin evini temizler, yemek yapar, hicccc oturmaz. Sağlık olarak benden daha iyi ve bunu göre göre benden iş beklemesi vicdansizlik bana göre.

Ben istiyorum ki bana içten kızım desin, benim iyiliğimi istesin, görgülü olsun, yol yordam bilsin...ama yok yokk....

Mesela benim 7 aylık oğlumu severken
- ben seni çok özledim leeee, neledesin sen leeeee..... demesin.Şive olabilir ama ben her cümlenin sonuna leeee eklemesine sinir oluyorum.

Ben istiyorum ki düşünceli olsun, 5 saatlik yoldan gittiğimizde yemek yapmadım demesin, biraz temiz olsun. Evine giderken yanıma havlu ve sıvı sabun alıyorum bunu gördüğü halde hala wc deki havluyu nerdeyse haftada bir değiştiriyor ve asla sıvı sabun almiyor.

Karşılıklı oturalım kahve içelim, düzgün konular konuşalım isterdim. Olmadı olmayacak da biliyorum. Ve ben bu yüzden çok çok çok soğudum ondan. Resmen az görüştüğümüzde bile katlanamiyorum. Eşim anlıyor bu durumu ve o da çok üzülüyor.
( Maalesef arayı bulma yeteneği yok eşimin )

Bu durumu nasıl aşacağım bilmiyorum.

Bakın insanlar değişmezler hele ki minimum 50 yaşında bir kadının değişmesini beklemek yanlış olur. Beklentilerinizde haklısınız herkes ister içten bir kızım duymak ama beklentiye girmeyin. İnsanları olduğu gibi kabul etmelisiniz şu an sevmediğiniz için şivesi vs bile batıyor size. İş mi bekliyor yapamam deyin konuşuyor mu duymayın istediğini konuşsun sizin bir kulağınızdan girip ötekinden çıksın, temiz değil mi zaten götürüyormuşsunuz havlunuzu sabununuzu tamam aynen devam edin. Siz bekliyorsunuz ki değişsin ama hayır değişmezler böyle düşünmek sadece sizi yorar kendinize eziyet edersiniz başka bir işe yaramaz

Tavırları, konuşması hiç hoşuma gitmeyen kayınvalidem var. Bugüne kadar hiç saygısızlık etmedim inşallah da etmem...

Yeni tanıştığımızda hem kendisine hem de kayinpederime hediye aldım 'bu rengi sevmeyiz' dedi. Patavatsızdır.
Sürekli hizmet bekler (ortopedik engelim var). Yapamam dediğimde elalemin gelinlerini anlatır durur. Ona göre iyi gelin kayınvalidesinin evini temizler, yemek yapar, hicccc oturmaz. Sağlık olarak benden daha iyi ve bunu göre göre benden iş beklemesi vicdansizlik bana göre.

Ben istiyorum ki bana içten kızım desin, benim iyiliğimi istesin, görgülü olsun, yol yordam bilsin...ama yok yokk....

- ben seni çok özledim leeee, neledesin sen leeeee..... demesin.Şive olabilir ama ben her cümlenin sonuna leeee eklemesine sinir oluyorum.

Ben istiyorum ki düşünceli olsun, 5 saatlik yoldan gittiğimizde yemek yapmadım demesin, biraz temiz olsun. Evine giderken yanıma havlu ve sıvı sabun alıyorum bunu gördüğü halde hala wc deki havluyu nerdeyse haftada bir değiştiriyor ve asla sıvı sabun almiyor.

Karşılıklı oturalım kahve içelim, düzgün konular konuşalım isterdim. Olmadı olmayacak da biliyorum. Ve ben bu yüzden çok çok çok soğudum ondan. Resmen az görüştüğümüzde bile katlanamiyorum. Eşim anlıyor bu durumu ve o da çok üzülüyor.

Aşamazsın cnku bu kaynanaın karakteri asılcak. B yanı yok cok haklısn bu konuda braz cahilce bir yapısı var anlasılan ve degismez kültür görgü cok ayrı seyler senin icinde degstrmez kendini zaten eski kafalı yani kısaca benimde kv dem hzmet bkler erkek meraklısıdır kadın hzmet eder mantıgınvar dı hep ama ben yapmadım yaomam da calısan ınsanım baskanturlu dusunuyorum sende sogumakta haklısn sadece saygı dıyablrsin sevmek zorunda deilsin

Sende onunla nasılsın anne leee diye konuş bence şakacı bi tavırla. Belki empati yapar birazcık. Anlamıyoorum ben bu kvleri sen.gelini huzursuz ediyorsun ama oğlunda huzursuz olacak farkında degil misin be kadın :işsiz:

Çok hizmet eden temiz olan yol yordam bilende de başka sıkıntılar oluyor . Herseye karışma hakkı buluyor . İnsanları olduğu gibi kabul etmelisin . Uzaktaymışsın işte ne güzel . Ya sürekli birarada olmak zorunda kalsaydın

Maalesef Asla değişmezler aynı benim kayinvalidem hiç temiz birisi değil ve aşırı meraklı olmakla birlik te patavatsiz o yüzden sizde benim gibi mesafenizi korumanızı tavsiye edebilirim. Başka türlü baş edilemez çünkü aynı sizin gibi tahammül edemiyorum.

Ben de 5 senelik gelinim
Görünürde çok modern bir kv var
Ama sürekli başkalarının gelinlerini anlatır bana
Maksatı da sohbet etmekmış

Geçen Esra’nın kp öldü Esra o evse bir döndü bir döndü görmeliydin dedi bana
Ben de neden döndü ki anlamadım dedim
Adet mi dedim dönmek ne demek dedim salağa yattım :D

Yani görsen o evin gelini değil kızı sanaraın dedi hiç cevap vermedim

Kendisi de benim evime gelip ben hale be ahır gripken ve çalışırken bir tas çorba kaynatmamış bir insandır

Her lafı dedikodu
Bütün cevresi hakkında özel herşeyi bilirim
Kendini çok sever asla birşeye elini sürmez
Pilatese gider bisiklet biner
Ama ben hiç kendimi sevemedim hep kendimden veririm benim kadar fedakar anne yok diye de ağlar

İki kere ev taşıdık bir kere arayıp sormadı
Şimdi karnım burnumda dolu işim var ve de yatış verdi bir nasılsın demez
Ama oğluna her telefonda ağlar
Aklım hep sizde valla ne yedisini bilirim ne içtiğimi der :D
Ben aramam sormam ama senede birkaç kere görüşürüz o bile işkence olur bana

Benimki de pistir
Ama bana kıl der :)
Titizsin der halbuki titiz değilim olduğu kadar yapan biriyim ama o pis :)

Takılma çok muhatap olma cevap verme salağa yat o anlatırken salakmıssın gibi boş boş dinle :D

Aynı benm görgüsüz kv birde yalan çok söylüyor söz verip tutmuyor de tam olsun.aman yapma temizlik yemek falan konuşmasanda birşey kaybetmezsin. Kv ev taşıdı etrafında hiç onu seven yoktur sadece ben evini temizledim tek başıma heryeri camlara kadar sildim. KEndi baktı :) suratına suyu çarpmamak için zor tuttum kendimi. Sırf allah rızası için yaptım sevdiğimden değil. Sonra nolldu? Şimdi sildim hepsini o nefret birikir taşar dikkat et boşver takma kafana

O yaştaki bir kadını değiştiremezsiniz. Dediklerine he deyin geçin siz gidince yemek yapmazsa yapmasın yiyip gidin. Bir kahve içmeyi güzel konulardan konuşabilmeyi arkadaşlarınızla yapın.

Ya genelde kv öyle sanırım, oğullarıyla evlendik diye eve hizmetçi aldık zannediyorlar olabilir. Benim kv şakayla karışık (3-4 kez) benim evi temizle muhabbeti yapmıştı hiç işime gelmedi sallamadımda zaten. Sonucta hasta değilsin bişi değilsin tatilden gelmişsin ben mi temizleyeceğim, he bacağı ağrır çağırır yardıma ona eyvallah tabikide. Sallamayın, umursamayın, duymamazlıktan gelin. Bir süre sonra anlar diye umuyorum...

Önerileriniz ve desteğiniz için teşekkürler... Yalnız olmadığımı bilmek üzücü ama bir yandan da rahatlatıcı.
Maalesef ki bu kayinvalide fobisi geçmeyecek sanırım. Umarım katlanarak artmaz.
Görüşmeme konusunda vicdanım elvermiyor, biliyorum eşim çok üzülür.
Görmezden gelmem gerek, batıyor arkadaş batıyor yapamıyorum :mad:

Valla durum zaten çok da ara bulunacak bi konu değil . Onun görgüsü bilgisi bu kadarına yetiyo demekki patavatsızlıgi laf sokması falan hepsi bi yana belli ki tiksinme noktasına kadar gelmissinjz çünkü çocuğunuza hitap şekline hiç sorun yok onun şivesi ağzı artık her neyse ben de hakareyle seslenerek seviyor falan diye.

Valla durum zaten çok da ara bulunacak bi konu değil . Onun görgüsü bilgisi bu kadarına yetiyo demekki patavatsızlıgi laf sokması falan hepsi bi yana belli ki tiksinme noktasına kadar gelmissinjz çünkü çocuğunuza hitap şekline hiç sorun yok onun şivesi ağzı artık her neyse ben de hakareyle seslenerek seviyor falan diye.
İyi hoş diyorsun arkadaşım da her cümlenin sonuna leeeee eklemek nedir. 60 yaşında kadınsın olgun ol biraz demek geliyor içimden.
'Ben seni özledim' yeterli bence leeeeeeee ne demek!
Çocugumun ilk kelimesi leeee olmasa bari:olamaz:

Canım valla alış mı deyim yoksa konuş karşısın da mı bilemedim.
benim kv de pistir ama kendini cok temiz gorur beni begenmez bide.misal mutfakda kullandığı bezle heryeri siler yeri bile.çöpleri lavaboya atar salondan getirdigi cöpü bile.çöp kovasına en son birikince atar.bulaşık yıkar yarıda birakip gider içeri oturur.tuvalet banyonun kapısı hep açıktir.sifonu çekmezler ev ahalisi su bitecek diye.daha neler neler.
ben evlendikten 1 kaç yıl sonra söyleye söyleye birazda olsa düzelttim.söylerim yani hiç çekinmem.o pisliğine utanmıyor da ben söylemeye niye utanıyım.

Canım valla alış mı deyim yoksa konuş karşısın da mı bilemedim.
benim kv de pistir ama kendini cok temiz gorur beni begenmez bide.misal mutfakda kullandığı bezle heryeri siler yeri bile.çöpleri lavaboya atar salondan getirdigi cöpü bile.çöp kovasına en son birikince atar.bulaşık yıkar yarıda birakip gider içeri oturur.tuvalet banyonun kapısı hep açıktir.sifonu çekmezler ev ahalisi su bitecek diye.daha neler neler.
ben evlendikten 1 kaç yıl sonra söyleye söyleye birazda olsa düzelttim.söylerim yani hiç çekinmem.o pisliğine utanmıyor da ben söylemeye niye utanıyım.
Benimki 5 yılda anlamadi canım, bundan sonra anlar mı bilmiyorum. Benim evime geldiğinde biraz dikkat ediyor, o kadar duzeltebildim:işsiz:

Kayinvalidem hep başka gelinleri över bana da ...Kayinvalidemin övdüğü gelinlerin KV ve KP lerini ovuyorum ben de😂Adamlar ovulmeyecek gibi de değiller ....çocuklarının evini almış,gelinlerinin iş bulmalarına kadar yardım etmiş ,balayı tatillerini karşılamış ,torunlarına bakmış kişileri değil de onların gelinlerini ovuyor kadın!! " Vallaha ne şanslı kız dimi ?" diye giriyorum konuya "çok taktir ediyorum yengeyi/amcayi" ile bitiriyorum...benim KV kırmızının 50 tonuna bürünüyor sinirden 😅 Vardır mutlaka seninkinin de gıcık olduğu ama sezarin hakkı sezara diyebileceğin akrabaları !! Sen de onların kayinvalideligini öv.

Back
X