Kayınvalide fobisi

Temizlik sorunu ,hariç kayınvalidenizi küçük görüyorsunuz gibi geldi bana, küfür ,argo konuşmadığı sürece belli bir yaşa geçmiş bir kadından bahsediyoruz. İstediği gibi konuşur, rahatsız olmak için sebep ararsak çok şey buluruz bence. Bir hafta birarada kalamayacak kadar bir sorun yok yazdıklarınızda

Kayinvalidem hep başka gelinleri över bana da ...Kayinvalidemin övdüğü gelinlerin KV ve KP lerini ovuyorum ben de😂Adamlar ovulmeyecek gibi de değiller ....çocuklarının evini almış,gelinlerinin iş bulmalarına kadar yardım etmiş ,balayı tatillerini karşılamış ,torunlarına bakmış kişileri değil de onların gelinlerini ovuyor kadın!! " Vallaha ne şanslı kız dimi ?" diye giriyorum konuya "çok taktir ediyorum yengeyi/amcayi" ile bitiriyorum...benim KV kırmızının 50 tonuna bürünüyor sinirden 😅 Vardır mutlaka seninkinin de gıcık olduğu ama sezarin hakkı sezara diyebileceğin akrabaları !! Sen de onların kayinvalideligini öv.
Bende de var bundan bir tane. Ablasının gelini sabah kalmış erkenden Kv evinde kahvaltı hazırlamış da onu anlatıyor. “Teyzenin buzdolabı seninki gibi karmakarışık değil galiba yoksa hazırlayamazdı, zaten aynı köyden onlar geliniyle , hem de benim gibi gurbette değil ya bilir Kv düzenini “ dememek için kendimi zor tuttum da duymazdan geldim. Dediğin gibi millet ev alıp oturtuyor oğlunu gelinini düğününü derneğini yapıyor, bunlar bize tarla satma peşinde, bir de üstüne bi ton laf sokma... yaşamayan bilmez mirim...

Leee demesine takılmışsınız. Anladığım kadarıyla kayınvalideniz doğulu. Ben de doğuluyum ve kürtçem iyi olmamamsına rağmen. Ben de aile ortamında konuşmalarımın sonuna leeee ekliyorum. Alışkın olmadığınız için size tuhaf geliyo sanırsam. Diğer konularda aynı benim kayınvalidem gibi siz ne güzel ayrısınız sanırım ben kv ile yaşıyorum. Araya mesafe koyabilirsiniz.

öff işte böyle yolda görsek selam vermeyeceğimiz insanlar es ailesi olunca çok zor oluyor :işsiz:
keske dediginiz gibi güzel paylaşımlar yapılabilse ama sanırım bu çok küçük bir ihtimal ya.
hediye rengi beğenmemek, hizmet beklemek falan cidden ayıp görgüsüzce.
tavsiyem resmi bir sekilde ilişkinizi sürdürün. ne yüzgöz olun ne de görüşmeyi kesin. sizi kızı gibi sevmesini de beklemeyin. yok öyle bir şey. o kayınvalide siz gelin.

Canım kaynanam yemin ediyorum şurda dediklerinin tam tersi :) yerim onu ben. ben de yarı engelli sayılırım yorulmayım diye elinden geleni yapar.. Birlikte saatlerce oturup çay kahve içeriz muhabbet ederiz.. Beni eleştirmez saygı duyar ben de ona saygı duyarım.. Tabi ki ilk başlarda böyle değildik zamanla tanıdık birbirimizi. Benim alanlrıma girmemeyi zamnla öğrendi. Ben ona hiç saygıda kusur etmedim... E işte öyle çok şaapmayım şimdi

Temizlik sorunu ,hariç kayınvalidenizi küçük görüyorsunuz gibi geldi bana, küfür ,argo konuşmadığı sürece belli bir yaşa geçmiş bir kadından bahsediyoruz. İstediği gibi konuşur, rahatsız olmak için sebep ararsak çok şey buluruz bence. Bir hafta birarada kalamayacak kadar bir sorun yok yazdıklarınızda
Aslaa...! Değil kayınvalidem dünyadaki herhangi bir canlıyı küçük görme hakkını bulmam kendimde.
Bence zaman zaman bile olsa bir arada yasamak zorunda olan insanlar, biraz davranışlarına dikkat etmeli... Nazik olmaktan, temiz olmaktan, görgülü davranmaktan zarar geleceğini düşünmüyorum.

Canım kaynanam yemin ediyorum şurda dediklerinin tam tersi :) yerim onu ben. ben de yarı engelli sayılırım yorulmayım diye elinden geleni yapar.. Birlikte saatlerce oturup çay kahve içeriz muhabbet ederiz.. Beni eleştirmez saygı duyar ben de ona saygı duyarım.. Tabi ki ilk başlarda böyle değildik zamanla tanıdık birbirimizi. Benim alanlrıma girmemeyi zamnla öğrendi. Ben ona hiç saygıda kusur etmedim... E işte öyle çok şaapmayım şimdi
Ne mutlu size... Ben de bu durumda olmayı isterdim. Kendisi istemiyor ki bana aksi şekilde davranıyor. Bu da aramıza mesafe sokuyor. Benimle mesafesi olunca ister istemez eşim ve çocuğumla da çok görüşemeyecek (bensiz bir yere gitmek istemez eşim)
Dolayısıyla kaybeden yine kendi oluyor farkında değil...

Ne mutlu size... Ben de bu durumda olmayı isterdim. Kendisi istemiyor ki bana aksi şekilde davranıyor. Bu da aramıza mesafe sokuyor. Benimle mesafesi olunca ister istemez eşim ve çocuğumla da çok görüşemeyecek (bensiz bir yere gitmek istemez eşim)
Dolayısıyla kaybeden yine kendi oluyor farkında değil...
Kayınvalidem de ilk zamanlar yeni düzene alışamadı ve sıklıkla çatışmıştık. O dönemde eşimle de çok problwmimiz oldu Allahtan kayınvalidem çok aklı başında bi kadın terbiyeli edpli yol yordam bilen.. Ben de aynı şekilde ona davrandım tabi. Şimdi kayınvalideden öte arkadaş gibiyiz dertleşiriz gezeriz yeriz içeriz sağolsun ayırmaz beni oğlundan. Bi problem olsa eşimle hiçbir zaman onun yanında bana sen hatalısın demez araya kötülük sokmaz çok düşüncelidir.. Ya nasıl deyim iyiyyiz bee ;) o bana ben ona ;) geçinip gidiyoruz sağolsun çok değerli bi insandır :)

Aslaa...! Değil kayınvalidem dünyadaki herhangi bir canlıyı küçük görme hakkını bulmam kendimde.
Bence zaman zaman bile olsa bir arada yasamak zorunda olan insanlar, biraz davranışlarına dikkat etmeli... Nazik olmaktan, temiz olmaktan, görgülü davranmaktan zarar geleceğini düşünmüyorum.

Yeni tanıştığımızda hem kendisine hem de kayinpederime hediye aldım 'bu rengi sevmeyiz' dedi. Patavatsızdır.
Sürekli hizmet bekler (ortopedik engelim var). Yapamam dediğimde elalemin gelinlerini anlatır durur. Ona göre iyi gelin kayınvalidesinin evini temizler, yemek yapar, hicccc oturmaz. Sağlık olarak benden daha iyi ve bunu göre göre benden iş beklemesi vicdansizlik

Konunuzun bu bölümünü atlamışım ben nasıl olduysa , mesajımı geri alıyorum zaten :) sağlık sorununuz olmasına rağmen sizden iş beklemesi falan elbette normal değil.

Yeni tanıştığımızda hem kendisine hem de kayinpederime hediye aldım 'bu rengi sevmeyiz' dedi. Patavatsızdır.
Sürekli hizmet bekler (ortopedik engelim var). Yapamam dediğimde elalemin gelinlerini anlatır durur. Ona göre iyi gelin kayınvalidesinin evini temizler, yemek yapar, hicccc oturmaz. Sağlık olarak benden daha iyi ve bunu göre göre benden iş beklemesi vicdansizlik

Konunuzun bu bölümünü atlamışım ben nasıl olduysa , mesajımı geri alıyorum zaten :) sağlık sorununuz olmasına rağmen sizden iş beklemesi falan elbette normal değil.
Anlaşıldığıma sevindim o halde :)

Ya o kv senin annen olsaydı?

Canım eski insanlar bir çoğu senin gibi dışarı açılmamış görmemiş öğrenememiş. Hoş gör bıral lee desin. Bırak o senden iş istesin sen yapmak istemezsen yapma. Havlusunu değiştirmiyor çünkü halinden memnun o bunu bir eksiklik olarak görmüyor ki. Neticede eşini yetiştirmiş büyütmüş. Eşinde sana saygı duyuyor. Kinlenme. Yavaş yavaş her yaptığı gözüne batmaya başlar. En sonunda eşini eş ile anne arasında bırakırsın. Yuvana müdahale etmiyorsa idare etmeye bak bence.

Ne kadar sık gorusuyorsunuz bilemem. Ama annem bayramdan bayrama gitmesine ragmen tahammul edemez babanneme. Çünkü hic temiz degiller. Havlu, sivi sabun ne ki? Babannemler bulaşıklari sabunla yikamaz, suya tutar. Koye gidince ilk isimiz yiyecegimiz icecegimiz kapları camasir suyuyla yikamak olur. Yada yanimizda temiz gotururuz. Yikanmasindan da rahatsiz olup kavga cikarirlar. Evde halilar perdeler ne zamandir yikanmamistir kimbilir. Kesinlikle elletmezler.
Ayni sekilde yemek yapmaz, hoş zaten yapsada yiyemiyoruz çünkü icimiz almaz. Yanimizda ilk gun yemeye borek corek biseyler kesin gotururuz. Odamiza plastik bardak su koyariz. Ne zaman bardak canak yikanir bi derece temizlenir o zaman. Gel de gor o mutfagi parmagini suremezsin yapis yapis pislikten..
Ama velakin ara da babam var, evlenirken aileyle de evleniyorsun.
Lee deme konusuna gelince bence torununu sevmeyen, doven, asagilayan babannelerden iyidir.
Bazen banada oluyor kv me bir nefret geliyor ama iyi yanlarini düşünüp beterin beteri var diyorum.

Çözüm olarak oraya giderken yaninizda aperatif seyler olsun.
Torununu sevmesine karismayin, tatli dille uyarin sadece.
Fiziksel olarak yapamadiginiz islerde acikca söyleyin, anne ben bunu yapamiyorum sende beni zorlama. Esim benimle bunu bilerek evlendi vs acikca konusun
Anlamayana davul zurna az demişler, kendinizi hirpalamayin

beraber kahve içmek sohbet etmek gibi pembe hayaller kurmayın hiç bence
kv tam bir umutsuz vaka.. bu yaştan sonra da düzelmez..
ancak uzak durarak akıl sağlığınızı koruyabilirsiniz bana göre..

Ben kayinvalidemden cok iyilik gördüm yalan değil ama bazen cok maymunluk yapiyor ve beni sinir harbine sokuyor gercekten
Cahil ama cahile laf anlatamazsin ki. Sende böle düşünürsen rahatlarsın

Bende yıllardır merak ederim " bu başkalarının gelini kim" maalesef kvlerin klasik sözü bu. Mesela hiç bir gelin şunu telafuz etmiyor "başkalarının kvdesi de bu". Arada bir demek gerek kanımca.

Benım kv de tam bir umutsuz vaka; hayalimde benımde dışarı beraber alışverişe çıkabileceğim; berbaer sohbet edebileceğim birisi olsun isterdim. Ama kv ile imkansız. Tek fark benımkısının sosyal hiç bir çevresi; bir dostu arkadaşı olmadığı için bütün gün evde temizlik yapar. Temizlik takıntısı vardır. Bende çoğu şeyine gıcık oluyorum; ama yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Mesela görümcelerim benden 10 yaş küçükler nerdeyse. Onlar oturur annesıne hiç yardım etmezler. O yüzden bende oturuyorum; çünkü kendimden küçük görümcelerime hizmet etmek bana saçma geliyor. Sadece kv ve kp oldugu zamanlar yardım ediyorum. Kendimce böyle bir düzen oturttum. Sende kendine göre bir düzen oturt; çünkü değişmicek

Back
X