- 18 Ağustos 2025
- 7
- 2
- 1
- 32
- Konu Sahibi zuhurhatun
Merhabalar.direkt konuya girmek istiyorum müsaadenizle. Bizim taşindigimiz ev kayinvalidemlerin alt katı. Aynı zamanda eşimin amcalari , yengeleri ve babaannesi de bu apartmanda.Bu eve ben ilk gelin olduğum da gelmiştim ve dedesi bizi oturtmustu dedesi öldü eşimin ailesi bizim maddi zorluklarımizi görünce buraya oturmamizi istedi oturduk.Herneyse konu şu ki bu süreçte burada dogalgaz olmadığı için kayinvalidem soba yakıyor kışın bu süreçte bir dünya odun toplayıp kırıp bahçeye yığmıs.Bir aydır bu evdeyiz ve evimizden 2 kere çiyan çıktı bir kere beni bir kere 6 yasinda oğlumu soktu hastanelik olduk.O gün bugündür evi ilaclattik ve ilaclamaci bize bu çiyanlarin odunlardan olduğunu bunları kaldırıp bir kaç ay daha üst üste 15 günde bir ilaclama yapmamazi odunlarda tahtakurusu dahi olabileceğini söyledi. Bu arada kayinvalidem bir aydir memlekette.Bizde bugün eşimle saatlerce bahçedeki odunları yan sokaktaki boş arsaya yigdik bahçenin büyük çoğunluğunu temizledik ve annesi her gun eşimi arayıp durdu. Odunları atacağımızi ve ona temiz paletlerden işyerinden odun getirecegimizi soyledigimiz halde vazgecmedi yinede bugün herseyi toparladık neredeyse.Oglumuz dün gece eve girmeye korktuğunu soyledigi için birde birinci sınıfa başlayacak diye biz biraz hızlı yapmaya çalışırken herseyi,bu akşam kayinvalidem eşimi arayıp o odunlarimin hepsini istiyorum hadi iyi geceler diye yüzüne kapattı ağlaya ağlaya. İnanın maddi durumları gayet iyi insanlar ama çok cimriler. Bir insanın torununun sagligindan bu durum nasıl önemli olabilir bilmiyorum.Üstelik klimalarida var ve apartmanda bir tek onlar soba yakıyor.Herneyse içimde birsey çok incindi. Şuan nasıl davranmam gerek bilmiyorum fazla uzattım ise kusura bakmayın lütfen bana fikir verebilecek arkadaşlar yanlisimla doğrumla lütfen yardımcı olun