aman diyim canım sakın kendi canını sıkıp sütünü kesme.
Olan yine sana olur. tavrını net koy kurallarını koy
ama asla tek damla gözyaşı akıtma o tarz insanlar için sinirinden bile olsa
değmezlerrr
Daha önce de dedim, doğumdan sonra işler değişiyor diye. Hadi ben kıskandım, o egemenliğini ilan etmeye çalıştı diyelim. Peki benim evime getireceği insanların geliş saatleri beni ilgilendirmez mi? bunu sorduğumda neyin siniri yapılıyor? Neticede evde bebek var, hazırlanmak etmek öyle kolay değil. Çocuğun emzirilme saati var bilmem nesi var. Ayrıca mecbur muyum? Burasını kendi evi gibi sanıyor, daha doğrusu öyle olsun istiyor. Ama yok, asla müsade etmeyeceğim.
Oğlum yeni doğduğu zamanlar dudağından öperken gördüm. Sizleri bilmem ama bu bana göre uygun bir davranış değil. Bebeğin öpülüyor olmasının hijyenik açısını da tartışmıyorum üstelik, şu dudaktan öpme mevzusu beni rahatsız ediyor! Ben uyarınca yapamaz oldu, ama konuşmaya da devam ediyor. Alttan alttan hep taciz var artık. Çok çocuk doğuran kadın gördüm, ama bu kadar "ben ben" diye ahkam kesenini hiç görmedim! O hep öyle öpmüş, hiçbir şey olmamış! Ben de anneyle çocuk arasına kimse giremez, siz öyle yapmışsınız, ama bana göre bu uygun bir davranış değil diyorum, ama dilimin ucuna neler neler geliyor da demiyorum! Sen kimsin ya? Sen ki sigara içen, elini dahi uyarınca yıkayan insan, sen benim minicik yavrumda nasıl bu kadar hakkın olduğuna inanırsın? İki gündür sütüm kesildi sıkıntıdan! Ama artık buraya kadar. Ben artık elimden geleni ardıma koymam.
Bu agizdan öpme konusunda kesinlikle taviz vermeyin. Gerekirse esinize acin okutun. Internette bircok bilgi var bununla ilgili. Mesela agiz ve dudak cevresindeki Herpes virüsü bir bebek icin öldürücü bile olabilir. Onu gectim hepimiz bir disciye gitsek mutlaka yapilacak bir islem söyler doktor. Agzimiz bakteri icinde. Kayinvalidenize de söyleyin bizim cocuklugumuzdaki gibi degil hersey. Biz dogal gidalarla beslendigimiz icin bagisiklik sistemimiz kuvvetliymis. Simdiki anneler dogal ve saglikli gida alamadagi icin karnindaki bebek de ona göre besleniyor.
Size inat yapmak bebegin sagligindan daha önemli geliyor galiba kayinvalidenize. Benim annem giysinin üstünden kolundan bacagindan öperdi bebekken kizlarimi. Kendi kiyamadigi gibi gelen misafire de laf carpitirdi sapur supur yapmasinlar diye. Ya ne kadar cirkin bir görüntü koskoca kadin minicik bebegin dudagina yumuluyor.
sıgara ıcen bırının ellerını yıkamadan çocuğa dokunması bırakın dudağından yanağına bıle dokunması cok sağlıksız vede yanlış bır davranış. tepkını koy arkadaşım bozulacaksada bozulsun aran herkes kendı çocuğunun saglıgından mesul o senın cocgun vede senden başka kımsyı ılgılendırmez bırını getirmek ıstedıgınde musaıt olmadığı soyleye bılırsın mızmızlan bence hastayım de halsızım de keyfımmyok de. esınlede konuş bunları bastan bıraz tepkı verebılr ama senın tarafında olmak zorunda canını sıma arkaasım sutun kesılmıs bak bebegın avc kalmasın onun ssaglıgı sana bağlı kendıne dıkkat etmelısın...
Ayrıca bir de insanın hiç mi sıcak bir sevgi gösterisi, samimi bir sevinç nidası olmaz?
Biz çocuk ilk kez güldü, elleri büyüdü bilmem ne diye heyecanla konuşuyoruz, onun bütün cümleleri "E tabi, büyüyor" "E tabi, ne sandınız" "E tabi benim çocuklarım da bilmem kaç aylıkken..." "E tabi, e tabi" Yani bir tek o doğum yapmış, bu işte bilirkişi oymuş gibi. Çok çocuk doğuran gördüm, böyle ahkam kesen görmedim, yazık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?