• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide konusunu abartıyor muyum?

zezella

ay bak tahsin geliyorlar soldan soldan.
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
2.905
7.949
158
Herkese selam hanımlar.

Yaza erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Ben annesini iki kere gördüm. Biri benimle tanışmaya geldiğinde, diğeri de ailemle. Aramızda mesafeli bir ilişki var anlayacağınız, yüz göz olmama ve saygıyı yitirmeme açısından böyle uygun gördük.

Erkek arkadaşım ve bir ablası olmak üzere iki çocuğu var kayınvalide adayımın. Kendisi eşinden üç yıl önce boşandı.

Öncelikli korkum, kendisi öyle çok bilinçli bir hanım değil maalesef. Yani oğluna aşırı düşkün, erkek arkadaşıma kocası muamelesi yapar mı diye korkuyorum ilgi bekleme anlamında (şimdi burada Freud 'u yad etmek olmaz, huysuz viyanalıya selam olsun:rapci:). Düşkün olmasından ziyade asıl sorun bildiğiniz sanki ben onun kumasıymışım gibi hareketleri olması.

Mesela dün erkek arkadaşımla oturuyoruz, beni yolcu edecekti annesi tuttu baya. Ben de kendi kendime etrafı izledim özellikle tele bakmadım belki özel bir şey konuşuyorlardır vs diye. Erkek arkadaşım "annem de esir aldı " falan dedi ben bekledim konuşmalarının bitmesini.

Sonra erkek arkadaşım "hey Allahım ya diyerek gülüp mesajı gösterdi bana. Kadın şöyle yazıyor :" niye geç yazıyon? Ben hemen yazıyorum sen geç yazıyon. " erkek arkadaşım yazıyorum işte anne diyince "Aynı zamanda zezella ile konuşuyon." demiş.

Bunu gülücükle falan söylememiş. Baya bildiğiniz geç yazan sevgiliye trip atar gibi trip atmış ve böyle yazmış. Sizce bu normal mi?

Başka zamanlarda da "oğluşum bana kıyamaz, oğluşum bana çok düşkündür." deyip duran bir kadın. Bi de düşünün iki kere yüz yüze geldik ve telefonlaşmayız bile, bu kadar az iletişime rağmen bu bulgular normal mi? (Oğluşum diyen bir kayınvalide adayım var evet:KK34:.)

Ben abartıyor olayım lütfen, çoğu kayınvalide böyle şeyler yapar mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Üf şimdi kesin gene bana kızacaklar ama bazı kadınları anlamıyorum yani oğullarına neden kocaları gibi davranıyorlar saçma sapan. Bu bildiğin psikolojik rahatsızlık.
Anlamaları lazım oğulları bazı şeyleri onlarla yapamaz ;)

Kendi doğurduğu, büyüttüğü çocuğa trip atmak, istediği şekilde hitap etmek anormal ama sizin birkaç yıldır tanıdığınız adamı annesinden kıskanmanız normal öyle mi? Pes vallahi.

Eşimin anneside oğluşum diyor. Annemde bana kuzucum der. İnşallah bizi zorla ayırmazlar.

Oğluşum ne :KK70:Freud emmiyi hep yad ederim. Çıkarımları uç olsa da hep haklılık payı vardır. İşiniz çok zor da ben erkek arkadaşınızın mesajları size atmasından çok kullandım neden bilmem. Erkek arkadaş ne yapmaktadır ve buradan nereye ulaşmak istemektedir?

Benim kv kocasindan bosanmadi ama adamla uzaklar. Yillarca esimle kv ikisi yasamislar. Bu tarz durumlarda oglunu koca yerine koyma olaylari oluyor malesef. Kayinvalidemin eşime " sen bu evin babasiydinn ne olduu? " diye agladigini biliyorum.

Evliligimizin ilk zamanlari bu kv ve tayfasindan dolayi 9 canimdan 2 tanesini yedim :KK70: ama kurtardim paçayi.
Boyle durumlarda eş cok onemli. Yoksa bosanmaya bile gider. Katlanabilirsen evli kalirsin tabi.

Siz evlenip ayri ev olunca kv iyice zivanadan cikabilir dikkat et bunlar daha ufak sinyaller.

seni zorlu günler bekliyor benden söylemesi.. ha bu normal mi dersen asla normal değil .. söz-nişan evresinde çeşitli bayılmalar,ağlamalar vs de görebilirsin :KK53:
Zaten histerik biri belli, psikolog olduğum için bu özelliğini de çabuk fark ettim. :63:

Herşey eşinde biter. Eğer oda "annem yaa kiyamam" modunda ise hiç arkana bakmadan kaç.

Ki o mesajlari göstermesi bunu sinyalliyor. Yani o mesajlar komik değil. Ben olsam utanirdim.

Bilemedim, burnuma pek iyi kokular gelmedi.
Acaba ben yanında oturduğum için zaten gördüğümü düşünüp ortamı yumuşatmaya mı çalıştı? Çünkü çekiniyor benden ayrılmak isterim falan diye.

Tehlike çanlarını duyabiliyorum..
Politik olabilir misin? :KK51:
Hayatta olamam. Dünyadaki en az politik insan olabilirim o derece. Çok şeffafım ve politik olmak da istemiyorum zaten. Beni politik olmak zorunda bırakacak bir ilişki de istemem Allah korusun.

Benim kafamın rahat olması lazım yoksa iç huzurum bozulur biliyorum.

Valla oğluşum şu an yanımda. 15 saat Doğum sancısı çektim baktık dönmedi sezeryan oldum ve onun sancısını hala çekiyorum. Ki hamilelikte yaşadıklarımı söylemeyeyim. Bi zahmet oğluşum da diyeyim canözüm de diyeyim aşkım da diyeyim!.
Bana gayet normal geldi söyledikleri.
Sonuçta anne oğul arasına neden girmeye çalışıyorsunuz. Nasıl konuştuklarını size soracak değiller.
Ama annesine sizin yanınızda böyle şeyler diyen birine ne derece güvenirsiniz bilemem.

Valla oğluşum şu an yanımda. 15 saat Doğum sancısı çektim baktık dönmedi sezeryan oldum ve onun sancısını hala çekiyorum. Ki hamilelikte yaşadıklarımı söylemeyeyim. Bi zahmet oğluşum da diyeyim canözüm de diyeyim aşkım da diyeyim!.
Bana gayet normal geldi söyledikleri.
Sonuçta anne oğul arasına neden girmeye çalışıyorsunuz. Nasıl konuştuklarını size soracak değiller.
Ama annesine sizin yanınızda böyle şeyler diyen birine ne derece güvenirsiniz bilemem.

Oğluna ne şekilde seslenirse seslensin de bir yandan da sevgilinle konuşuyon diye triplenmesini normal buluyor musunuz cidden?

Üf şimdi kesin gene bana kızacaklar ama bazı kadınları anlamıyorum yani oğullarına neden kocaları gibi davranıyorlar saçma sapan. Bu bildiğin psikolojik rahatsızlık.
Anlamaları lazım oğulları bazı şeyleri onlarla yapamaz :KK66:
Kesinlikle haklısın. Yıllarca bu tip kadınları eleştirdim, metreküp başına 100 er tane düştüğü için bir tanesi de beni buldu.

Ya oturuyoruz ben kemer takmayı sevmiyorum, erkek arkadaşım zorla takmıştı şehirler arası yolculukta. Bunun bahsi geçti laf arasında, hemen atlıyor "oğluşum benim de kemerimi bağlar." diye.:olamaz:

Hay senin oğluna.. :işsiz:

Oğluna ne şekilde seslenirse seslensin de bir yandan da sevgilinle konuşuyon diye triplenmesini normal buluyor musunuz cidden?
Olabilir ben abartacak bir şey görmedim. Burda suçlanacak olan kayınvalide değil ki çocuk. Demekki aradaki bağlantıyı kuramamış.

Back
X