Kayınvalide neden kizini cok tutar???

Şahsen ben, beni çok sevmesini istemezdim. Ne kadar çok sevgi, alaka o kadar çok beklenti demek oluyor çünkü, şimdi biz 4 geliniz, bir eltim aile' den herkesle küs, küs değilse bile konuşmuyor (beni tanımıyordu hiç mesela ama gördüğünde yüzüme bakmaz) onu siliyor haliyle, bir tanesi var dillidir biraz, pek işine gelmiyor o da o yüzden, büyük gelin ve en küçüğü ben kalıyoruz. Ne zaman duysam biz farklıyız :)

Yani ben genelleme yapmıyorum ama bir k.validenin gelinini kendi kızı gibi sevmesi bana pek inandırıcı gelmiyor. Ha kız çocuğu olsun çok istemiştir olmamıştır, kız çocuk özlemini gelinle gidermeye çalışır ama herkes böyle değil maalesef ki.
4gelini olduğundan kayınvalide hangi birini kizi gibi sevecegine sasirmistir..
Tabiki herkes farklidir

hayır canım kızı olmasa da gelinini tutmaz. bu sefer de oğlunu tutar. bu böyledir :KK66: herkesin evladı kendine
Annemin teyzesi vardi 3 oğlu vardi gelirlerini kiziimm derdi çok seviyordu gelirlerini.. Bu arada teyzem vefat etti allah rahmet eylesin
Öldüğünde hic bir gelin aglamamis.. Nedeni anne gibi gözü bakmamis demekki. Kaynana görmüş teyzemk en üzülen bu.. Kaynana gelinleri kizi gibi sevsede kizi anne gibi görmüyor fark olan bu. Çünkü kendi anneleri var olduğu için

kim kimi kıskanıyor birbirine girmiş. aile ilişkileriniz hep böyle kıskançlık yumağı mıdır sizin.oysa herkesin yeri çekmecesi ayrılsa böyle bir sıkıntı olmaz. yengenin seni kıskanması saçma sen o ailenin kızısın. görümceni de senin kıskanman saçma çünkü o da o ailenin kızı. ortada iki aile var aileleri içiçe sokmayın bukadar herkesin kendi ailesi.
Aile içi içten kiskanclik bu. Ama kimsenin işine karismak zorunda da değilim.

Valla ben kocama diyorum, çocuk doğursam o benimdir. Kim 9 ay taşıyıp acısına katlanırsa çocuk onundur herkesten çok. Kimse kusura bakmasın. Ay hiç gelemem. Zaten uzağız. Bebek durumu da şu an yok bizde.Olsa da gelmelerini istemem kimsenin.
Benimkinin de geldiği falan yok . 40 yılda bir gelince de sanki sürekli bakan , ilgilenen oymuş gibi sahiplenmeye kalkıyor. Tamam sahiplensin de içeceği ilacı annesi dururken halasına sormak nedir?
İnşallah dediğin gibi olur :)

4gelini olduğundan kayınvalide hangi birini kizi gibi sevecegine sasirmistir..
Tabiki herkes farklidir

Ben bir annenin öz kızıyım zaten, ihtiyacım yok ki. :KK51:
Benim bahsettiğim durumun gerçekliğine inanmıyorum yani bir kadının başka bir kızı, kızı varken kendi evladı gibi görmesi her kula nasip olmaz.
Buna ihtiyacı olanları da ayrı bir anlamıyorum?
Benim k.validem beni sevmesin hiç gocunmam, çünkü sevdiği kişiden beklentisi oluyor nedense ve sevgi çıkarlara dayanmayan bir duygu olduğundan beklentiye girmesi yanlış geliyor. O yüzden inanmıyorum ya zaten, seviyor güya ama sevdiği kişi sürekli onların rahatı için yaşıyor..

Merhaba arkadaşlar yukarda sordugum cevabini istiyorum ben çok farkettim kayinvalidem beni sevsede kizini çok fazla tutuyor. Bu yüzden bazen görümcemi kiskaniyorum.:)
Mesela kizini yalniz birakmiyor bi yere gittiğinde kizini da alip götürüyor. Beni saymiyor bile..ben geliniyim ama kizi gibi sever fakat onu tuttugu icin beni kizi gibi sevdiği hissedemiyorum:) Kayinvalideler neden kizini çok tutar ya cvbini alabilirmiyim
Şimdiden tesekkurler..:)
herkesın evladı kendıne can gerısı canandır canım ;)
ben severım kv demı o da benı sever ama fazla yuz goz olmayız mesafelıyızdır, ben beklemem benı kendı oz evlatları gıbı sevmesını cunku bunun ımkanı yok , bence sende bekleme hiç kendi anamız babamızın sevgısı yeter bize...
nasıl kı bız onları kendı oz anamız babamız gıbı sevemıyorsak, onların bızı ve kendı evlatlarını ayrı tutması cok dogal..

Merhaba arkadaşlar yukarda sordugum cevabini istiyorum ben çok farkettim kayinvalidem beni sevsede kizini çok fazla tutuyor. Bu yüzden bazen görümcemi kiskaniyorum.:)
Mesela kizini yalniz birakmiyor bi yere gittiğinde kizini da alip götürüyor. Beni saymiyor bile..ben geliniyim ama kizi gibi sever fakat onu tuttugu icin beni kizi gibi sevdiği hissedemiyorum:) Kayinvalideler neden kizini çok tutar ya cvbini alabilirmiyim
Şimdiden tesekkurler..:)
siz kvnizi annenizin yerine koyabilir misiniz? oradan pay biçin. sonuçta onun evladı ve elbet farklı olacak.
mesela, kv kızıyla yalnız kaldığında fısır fısır konuşuyorlar ben yanlarına geldiğimde de konuyu değiştiriyorlar. Farkında değilim sanıyor olabilirler ama farkındayım. Yine de bilmemezliğe vuruyorum. İlk gördüğümde tabi ki zoruma gitti, ama kendimi düşündüm. Ben de annemle bir şey paylaşırken (hatta dedikodu yaparken :D ) sessiz konuşmaya çalışırım.

Valla annemi bilmem de babam fena gelinci:KK53: Aman Allah bozmasın tabi.
Senin olayda bi sorun göremedim. Kıskançlığını biraz azalt sadece.

Hay Allah böylesinide ilk defa görüyorum :KK70:demekki siz çok seviyorsunuz burdan bakın ;)

yılların emeği var o evlatta, nasıl sizinle aynı kefeye koyabilir ki.

hatta çoğu kv kp der, ben işte ona kızım diyorum (oğlum diyorum), o benim kızım gibi diye.

benim kv de öyle der.
ama mümkün mü? en bazitinden bir tartışmada oğlunun tarafını tutmayacak mı, adaletli olarak size de hak verir ama önemli olan oğlunun mutluluğudur. bunu bozabilen ilişkiler varsa da çok çok azdır.

yani çok öyle şeyetmemek lazım. sizin beklentiniz hiç doğru değil bana göre.

Kendi kızından çekse, araları bozulsa, büyük kavgalar etse de bu asla değişmez.
Bir laf vardır ya kendi sirkem elalem balından iyidir diye :)
Heh aynen öyle işte.
Siz de seviyorsunuz ne mutlu ama kızıyla kendinizi kıyaslayıp kafanızı yormayın bence :)

Çok şükür iyiyiz :) yok ben artik buna kafama takmiyorum.:)
Maşallah ya iyi anlasiyosunuz burda neler var bırak kızı gibi görmesi mesela ben ogullarimi kızıma baksınlar diye büyüttüm diyen kv var bende ben bakmasam gelinler bakicak diyen kv :KK11::KK62:

Back
X