• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide sendromu :(

Kaety

Çok Şükür, Bin Şükür..
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2012
4.121
753
248
selamlarr..ben yeni evliyim..eşim bi dediğimi ikiletmez,yumuşak başlıdır..ama kayınvalidem kendi istedklerini ön planda tutan,dışardan çok iyi canayakın görünüp içten üstünlük sağlamaya çalışan bi kadın..mesela ev eşyalarımız alınırken gitmiş kendi kendine perde beğenmiş siparişini verdi.ben bozuldum tabi eşime tavır yapmıştım oda söylemiş annesine biz onları istemiyoruz diye (oda ağlamış ben her şeyin en iyisini istedim die :/ ) ..kısacası tavrımı baştan koymalıyım bunu biliyorum ama yapım gereği güleryüzlü bi insanım..hem mesafe koyup hem güleryüzlü olmak nasıl olacak kestiremiyorum :/

birde anahtar isteyecek eninde sonnda biliyorum ve hiç vermek istemiyorum..dağınık olurum falan filan..istemiyorum yaaeee :/ :/

aynı durumdayız canım, hem mesafeli hem güleryüzlü şöyle olunuyo: hiçbi şeyi içine atmıyosun bu demek değilki kadının her lafına çemkiriyosun, güzel güzel konuş ama hoşuna gitmeyen bişey olduğunda büyük harflerle hayır diyebil ikide bi oğluna deme annen şunu dedi bunu dedi diye, kendin halletmeye çalış, ben uzaktayım çok sorun olmuyo ama anahtar falanda verme, sakın

aynı durumdayız canım, hem mesafeli hem güleryüzlü şöyle olunuyo: hiçbi şeyi içine atmıyosun bu demek değilki kadının her lafına çemkiriyosun, güzel güzel konuş ama hoşuna gitmeyen bişey olduğunda büyük harflerle hayır diyebil ikide bi oğluna deme annen şunu dedi bunu dedi diye, kendin halletmeye çalış, ben uzaktayım çok sorun olmuyo ama anahtar falanda verme, sakın

yok yok hiç kötülemedim,tek kelime etmedim o gün sadece üzgün ve sinirli olduğumu belli ettim..işte hayır demeyi beceremeyen bi insanım..öğreneceğim başka seçenek yok sanırım..ne güzel uazktaysan emin ol çok şanslısın

yok yok hiç kötülemedim,tek kelime etmedim o gün sadece üzgün ve sinirli olduğumu belli ettim..işte hayır demeyi beceremeyen bi insanım..öğreneceğim başka seçenek yok sanırım..ne güzel uazktaysan emin ol çok şanslısın

öğrenmekten başka seçenek yok canım, baştan bi düzen oturtursan herkes ona uyum sağlar, ama herşeye evet diyipte bigün canına tak edip hayır dersen herkes sana yüklenir, eşin bile

canım kesinlikle anahtar verme özel hayatınız kalmaz teklifsiz, zili dahi çalmadan içeri dalanlar olur

su anahtar isteyen insanlara sinir oluyorum ne münasebet ya benim evime anahtarla girmekde neyin nesi ben evdeysem kapıyı çal yoksam zaten ben evde yokken benim evimde ne işin var:19:
Valla canım tavrını koymazsan zarar gören sen olursun ne kadar taviz verirsen hep daha fazlası isteniyo çünkü

gülümseyerek anne ben bunlardan hoşlanmıyorum de. biraz oynamak gerekiyor herhalde. anne oğlunun ne zaman ne isteyeceği belli olmuyor. anahtarı size veremem de:)

güleryüzlü ve mesafeli olmak şöyle bişey galiba..'' annecim bizi düşünüp perde sipari vermişsin..çok düşüncelisin teşekkürederim..ama keşke banada fikrimi sorsaydınız neticede kullanıcak olan benim..öyle değil mi? kırılmanızı istemiyorum ama ben o perdeleri kullanamıcam kusura bakmayın..çünkü ben başka beğendim ''

ben kayınvalidemle hiç bu şekilde konuşmadım..ayrıca belirteyim... :)))

ama hem tatlı dilli güleryüzlü hem mesafeli oluyorsun işte...

Son düzenleme:
Şu anahtar merakı nedir hiç anlamıyorum :19:

Kesinlikle verme

Ben kimsenin anahtarını almam, kimseye de kendi anahtarımı vermem de.. Öz anneme bile :34: herkesin evi düzeni kendine filan de.. Eşinle önceden konuş..

anahtar meselesine gelince

ayyy annem kıyamammm..anahtarımızı mı istiyorsun..napcan kız sen anahtarımızı....hee napcan napcan hadi söyle utanma....

anahtarı vermeyi çok isterdim ama bizi uygunsuz yakalama ihtimalin çok yüksek..ayrıca sütyenim donum ortada olabili ve ben çok utanırım böyle şeylerden..namahrem yani sonuçta..o yüzden kusura bakma annecim anahtarı veremicem..ama iste canım kurban kız sana..

diyebilirsin...

:))))

Son düzenleme:
Tavrını baştan belli edeceksin. Bişey hoşuna gitmiyorsa, direkt sakince söyle.
Biz altlı üstlü oturuyoruz. Biz onların dairesinde oturuyoruz.(Biz evlenince aşağıki kata indiler) Anahtarıda istemedim ilk baş çekindim felan ama 13 aylık evliyim hiç öyle bişeyi görmedim. Hatta bi kaç kere kapıda kaldım işime bile yaradı :)
Senin ki karışan bi tipse yani evine senden habersiz girer karıştırır dersen rahatsızlığını paylaş:31:

güleryüzlü ve mesafeli olmak şöyle bişey galiba..'' annecim bizi düşünüp perde sipari vermişsin..çok düşüncelisin teşekkürederim..ama keşke banada fikrimi sorsaydınız neticede kullanıcak olan benim..öyle değil mi? kırılmanızı istemiyorum ama ben o perdeleri kullanamıcam kusura bakmayın..çünkü ben başka beğendim ''

ben kayınvalidemle hiç bu şekilde konuşmadım..ayrıca belirteyim... :)))

ama hem tatlı dilli güleryüzlü hem mesafeli oluyorsun işte...

:D güzel örnek ama evet mesele konuşmak..oooff ooff :)

Savas tamtamlari calmaya baslamis.
Ya burada teslim olup istedigi gibi at oynatmasini izleyeceksin ,
ya da simdiden gardini alip gelen hamleleri savusturacaksin.
Tecrubelerime gore en iyi yontem gulumseyerk kirmadan neyi isteyip , neyi istemedigini
Net olarak bizzat kendisine ifade etmek.
Esinizi hic arada birakmayin.
Yumusak bir insandi annesine de dayanamiyacaktir.
O yuzden esinizi ortada birakmayin.
Orasi sizin eviniz ise bunun altini cizerek baslayabilirsiniz.
Gazaniz mubarek olsun.:47:

Tavrını baştan belli edeceksin. Bişey hoşuna gitmiyorsa, direkt sakince söyle.
Biz altlı üstlü oturuyoruz. Biz onların dairesinde oturuyoruz.(Biz evlenince aşağıki kata indiler) Anahtarıda istemedim ilk baş çekindim felan ama 13 aylık evliyim hiç öyle bişeyi görmedim. Hatta bi kaç kere kapıda kaldım işime bile yaradı :)
Senin ki karışan bi tipse yani evine senden habersiz girer karıştırır dersen rahatsızlığını paylaş:31:

aayy kesin karıştırır..bi meraklı bi meraklı ne sen sor ne ben söyleyim..zaten hatam orda oldu..perdecide hayır demedim eşime surat yaptım..orda hayır desem hiç bi sorun olmayacaktı :/

Kayınvaliden ilk anahtar konusunu açtığında, gözünün içe içe baka hatta hafif bir gülümseme ile- "Annecim biliyorsun evliyiz,gençiz uygunsuz bir durum olur. Size karşı mahçup olmak istemem bu yüzden kendi evimde rahat edemem bir türlü" de.
Anlayışsız bir insan değilse anlar yani. Ne biçim insanlar var ya :53:

anahtar meselesine gelince

ayyy annem kıyamammm..anahtarımızı istiyorsun..napcan kız sen anahtarımızı....hee napcan napcan hadi söyle utanma....

anahtarı vermeyi çok isterdim ama bizi uygunsuz yakalama ihtimalin çok yüksek..ayrıca sütyenim donum ortada olabili ve ben çok utanırım böyle şeylerden..namahrem yani sonuçta..o yüzden kusura bakma annecim anahtarı veremicem..ama iste canım kurban kız sana..

diyebilirsin...

:))))

ay çok hoşsun ya :))) şu dediklerini bende yapabilmek isterdim :) ama mümkün değil :)))) beceremem hayatta

mesafeni önceden koyman senin ve ilişkin açısından en iyisi olacaktır. tabiki kendi oturacağın evde, kendi eşyalarını seçmek en önemli hakkın. ama mesafeni koy. kırmadan incitmeden fakat en önemlisi açık açık konuş... sonra keşke dersin.

Anahtarını ailen yani sen ve eşin dışında çok elzem bir durum olmadıkça kimseye verme... ha tatıl olur evden uzaklaşmanız karı koca olarak gerekir ver.... fakat geldiğinde istemeyi de unutma

orası senin ve eşinin evi ne kendi anneni ne de eşinin annesini kimseye ailene müdahale ettirme. herkes sende dahil olman gereken yeri bil, bilsinler...
sonra buralarda okuduğun hatun arkadaşlarımız gibi keşke der durursun

savas tamtamlari calmaya baslamis.
Ya burada teslim olup istedigi gibi at oynatmasini izleyeceksin ,
ya da simdiden gardini alip gelen hamleleri savusturacaksin.
Tecrubelerime gore en iyi yontem gulumseyerk kirmadan neyi isteyip , neyi istemedigini
net olarak bizzat kendisine ifade etmek.
Esinizi hic arada birakmayin.
Yumusak bir insandi annesine de dayanamiyacaktir.
O yuzden esinizi ortada birakmayin.
Orasi sizin eviniz ise bunun altini cizerek baslayabilirsiniz.
Gazaniz mubarek olsun.:47:

:d :d evet arada kaldı zaten o gün :( :( gülümseyerek ifade etmeyi deneyeceğim bakalım :)

aayy kesin karıştırır..bi meraklı bi meraklı ne sen sor ne ben söyleyim..zaten hatam orda oldu..perdecide hayır demedim eşime surat yaptım..orda hayır desem hiç bi sorun olmayacaktı :/

İnsan ilk başlarda çekiniyo bilirim. Bende çok çekingen sıkılgan bi insanımdır. Ama göz göre görede haksızlığa gelemem. Perde deyince nişanlılık evresinde bi kaç sorun oldu nişanımız neredeyse atılıyordu. Hatta görümcem gitmiş siparişte olan perdelerimi iptal ettirmiş benden habersiz. ALLAH' tan perdeci beni aradı böyle böyle diye. O an öyle kötü oldum ki direkt kayınvaliyi aradım ben daha nişanı atmadım nasıl böyle bişeye kalkışırsınız diye çıkıştım. O gün bi cesaret geldi. Bişeyden memnun değilsem kesinlikle söylüyorum.
Taviz tavizi doğurur unutma. :19:

Verme anahtarını canım ne münasebet :19:

Back
X