• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ve bebek sevdası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi günler, henüz 6 haftalık hamileyim. İlk bebeğim olacak nasipse. Daha bebek piyasada yokken hesap kitaplar yapılmaya başlandı.

Kayınvalidem. Kendisinin 6 torunu var. Gören hiç torunu yok sanar. Doğurduktan sonra 3 ay bizde de kalacaksınız diyor. Evimizin arası 15 dakika falan. Elti 4 ay kalmışmış. O uzak başka ilde yaşıyor. Genel olarak başkasının evinde rahat edemeyen biriyim. Kayınbaba da var. Arada sen gelirsin dedim, benim bacaklarım ağrıyor dedi. Mesele askıda kaldı. Bir de geçen bir akrabasının bebeğini görmeye gittik bebeğin başında resmen tebelleş oldu. Benim annemin ilk torunu olacak o bile böyle değil. Bebeğimi sürekli eller kucaklarsa bana vermezse diye kaygı duymaya başladım. Sizce abartıyor muyum nasip olursa doğumdan sonra nasıl bir sınır koymalıyım ne kadar kalmasına izin vermeliyim
Ne münasebet 4 ay kalmak. Zorla götürecek hali yok ya. Gitmezsiniz olur biter.

Evet çok bencil birisi. Aklımda öyle senaryolar canlanıyor ki emzirmeden emzirmeye verir diye korkuyorum
Yardım edilecekse ev işi yapacaklar temizlik yemek bulaşık sen dinleneceksin bebeğini emzirip emzirip yatacaksınız beraber.
Bu kaynanalar istiyor ki evini düzenini bırak git 3 ay onun evinde hizmet yap dön oda bebek pışpışlasın.
Bi adım yer ister gelsin ister gelmesin çocuk doğurdum diye elalemin evinde ne işin var 3 ay sanki onun evi çok lüks hizmetçi filan çalışıyor evinde çok rahat edeceksin de.
Biraz tersle ya ayar ver lafını ver geç.
Ayağım ağrıyor derse ayağın ağrıyorsa gelmeyiverirsin anne ben napim de.
Evimi düzsnimi bozamam de.
Kaynalaar çok sever bayılır sınır çizen gelinlere

Yardım edilecekse ev işi yapacaklar temizlik yemek bulaşık sen dinleneceksin bebeğini emzirip emzirip yatacaksınız beraber.
Bu kaynanalar istiyor ki evini düzenini bırak git 3 ay onun evinde hizmet yap dön oda bebek pışpışlasın.
Bi adım yer ister gelsin ister gelmesin çocuk doğurdum diye elalemin evinde ne işin var 3 ay sanki onun evi çok lüks hizmetçi filan çalışıyor evinde çok rahat edeceksin de.
Biraz tersle ya ayar ver lafını ver geç.
Ayağım ağrıyor derse ayağın ağrıyorsa gelmeyiverirsin anne ben napim de.
Evimi düzsnimi bozamam de.
Kaynalaar çok sever bayılır sınır çizen gelinlere
Bayıldığına emin değilim :)) senin görümce gibi bir de avukatı görümce var kesin gelecek annem çok üzülüyor ağlıyor diyecek. Kusura bakmasın diyeceğim artık.

İyi günler, henüz 6 haftalık hamileyim. İlk bebeğim olacak nasipse. Daha bebek piyasada yokken hesap kitaplar yapılmaya başlandı.

Kayınvalidem. Kendisinin 6 torunu var. Gören hiç torunu yok sanar. Doğurduktan sonra 3 ay bizde de kalacaksınız diyor. Evimizin arası 15 dakika falan. Elti 4 ay kalmışmış. O uzak başka ilde yaşıyor. Genel olarak başkasının evinde rahat edemeyen biriyim. Kayınbaba da var. Arada sen gelirsin dedim, benim bacaklarım ağrıyor dedi. Mesele askıda kaldı. Bir de geçen bir akrabasının bebeğini görmeye gittik bebeğin başında resmen tebelleş oldu. Benim annemin ilk torunu olacak o bile böyle değil. Bebeğimi sürekli eller kucaklarsa bana vermezse diye kaygı duymaya başladım. Sizce abartıyor muyum nasip olursa doğumdan sonra nasıl bir sınır koymalıyım ne kadar kalmasına izin vermeliyim
Bencede bir sınır koyun onda kalacaksınız nedir emrivaki hareketler kendi evinde kal tabiki de çok istiyorsa kendi gelsin

Asla gitme, evim varken ne alaka gelemem ben de. O evde KP var mı olmaz zaten her türlü. Kocan ne diyor?

Kocam karışmaz demişsin kendi annesi kendisi uğraşsin. Bizim evimiz düzenimiz var gelemeyiz demiyor mu

Asla gitme, evim varken ne alaka gelemem ben de. O evde KP var mı olmaz zaten her türlü. Kocan ne diyor?
Kocama daha söylemedim. Ev konforumu genel olarak seven biriyim öyle her yere gitmem gelmem. İşten eve, evden işe. Hatta kayın aile sürekli şikayet eder gelip gitmiyorum diye. Kafayı yediler galiba.

Ben eski konularınız bilmiyorum ama eşiniz kendi annesiyle ilgili meseleye karismali. Neden karışmasını istemiyorsunuz? Siz gelinsiniz her türlü kötü olacaksınız. Ama eşiniz onun çocuğu eninde sonunda barışır. Kendinizi ateşe atmayın arayı dengeyi eşiniz bulmalı.
Tabiki ben de karışmasını isterim ama karışacağı kadar büyük bir mesele degildi. Eltimi sevmediğim için onlar geldiğinde kayınvalideye gitmedim onlar da gelip gitmiyorsun bizi davet etmiyorsun diye yakındılar.

Tabiki ben de karışmasını isterim ama karışacağı kadar büyük bir mesele degildi. Eltimi sevmediğim için onlar geldiğinde kayınvalideye gitmedim onlar da gelip gitmiyorsun bizi davet etmiyorsun diye yakındılar.
Yok ben bu çocuk görme gelme kalma mevzusunu kast ettim o olayı bilmiyorum tabi de. Süs biberi olmasın bu konuda bırak anası ile o uğraşsın yoksa sen çok yipranirsin doğum sonrası.

Sizce abartıyor muyum nasip olursa doğumdan sonra nasıl bir sınır koymalıyım ne kadar kalmasına izin vermeliyim
Net olun, doğum sonrası kimsenin evinde kalmayın, kimse kusura bakmasın ben lohusalığımda kimsede kalamam evimde kalacağım bebeğime de kendim bakacağım, o dönemde ev işlerinin ucundan tutmak isteyen gelir ben kimsenin ayağına gidemem diyeceksiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X