Kayınvalide ve görümce

hayat ve ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2007
66
2
86
İstanbul
arkadaşlar ben uzun zamandan beri yazmıyorum beni unutmuşsunuzdur sevdiğim adamla evlendim yedi ay oldu.yalnız kayınvalidemle oturuyorum çok iyiler ama sizde bilirsinizki hiçbir özelimiz kalmıyor bunu her konuda söylüyorum.ve şimdi de görümcem boşanmak üzereler doğal olarak annesine yerleşti eşyalar falan derken hep beraber oturuyoruz. ve ben bunaldım şimdiden eşime karşı isteksizlik var evimiz düzenimiz olsun istiyorum ama şuanki durumumuzda ev almamızda imkansız eşime karşı nasıl davranacağıma şaşırır kaldım... nasıl davranmam doğru olur sizce! ve eşim bana hiç anlayış göstermiyor bu konuda.

Canım seni çok iyi anlıyorum, bende 8 aylık evliyim bende kayıvalidemle yaşıyorum. Kayınvaliden ne kadar iyi olursa olsun çok zor yaa biliyorum aynı evde yaşamak.
Canım bence anlayışlı olmalısın eşine karşıi eminim ki eşinde ayrı bir evde olmayı istiyordur, ama imkanımız yok diyorsun, mecburen katlanmak zorundasın bazı şeylere :(
Eminim eşinde böyle olmasını istemezdi, o yüzden eşinin fazla üstüne gitme bence elinden geldiği kadar iyi davranmaya çalış..kiraya çıkma imkanınız yok mu canım?

Canım seni çok iyi anlıyorum, bende 8 aylık evliyim bende kayıvalidemle yaşıyorum. Kayınvaliden ne kadar iyi olursa olsun çok zor yaa biliyorum aynı evde yaşamak.
Canım bence anlayışlı olmalısın eşine karşıi eminim ki eşinde ayrı bir evde olmayı istiyordur, ama imkanımız yok diyorsun, mecburen katlanmak zorundasın bazı şeylere :(
Eminim eşinde böyle olmasını istemezdi, o yüzden eşinin fazla üstüne gitme bence elinden geldiği kadar iyi davranmaya çalış..kiraya çıkma imkanınız yok mu canım?

canım kayınbabam bize ev almaya çalışıyor yalnız daha şuan eşyaları ancak alabiliriz daha sonra kredi çekip ev alınacak yani bu durumda en az bir yıl daha beklemem gerekiyor sanırım ama nasıl dayanacağım bilmiyorum..

canım bişeyler yapmak için uğraşıyorlarsa biraz daha sabırlı ol eşine karşı. eminim o da kendi düzeniniz kendi eviniz olsun istiyodur. bi de şu var ki sen bu şartı kabul ederek evlendin, şimdi eşine ters davranırsan en baştan evliliğinizi yıpratırsınız. allah sabır versin.

Ailenizin istemediği biriyle tekrar nişanlanmışsınız.

Nişanı attığınız zaman keşke geri dönmeseydiniz ki bunlar olmasaydı hiç.

İşiniz ve sevgiliniz arasında kalıp sevgilinizi tercih etmeseydiniz daha evvel.

Size güveni de yokmuş bu beyefendinin hem,bir de ayrılık sürecinizde hemen başkasıyla cinsel beraberlik yaşamış..

İşte tüm bu yaşananlar sizin bu işten caymanız için ortaya çıkan sorunlarmış.Ama siz gözünüzü köreltip sevginizin peşinden koşmuşsunuz .

Hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım.İşiniz zor .

Ev üstüne ev olmaz demişler.

Siz biliyormuydunuz ki en başta kayınvalideyle beraber oturcağınızı yoksa sonradan mı sizin yanınıza taşındı kayınvalideniz.

Eğer sonradan taşındıysa bunu kabul etmeniz de sizin hatanız olmuş.

Bu durum elbette çok rahatsızlık verici bir olay.Görümceniz gelmeseydi bile aynı evin içinde kayınvalideyle oturmanın hiç bir rahatlığı olamaz ki zaten.Ne özeliniz kalır ne geneliniz.

Bunu eşinizle uygun bir dille konuşabilirsiniz

valla işin zor canım ...eşinin ailesiyle yaşamayı kabul edildiğinde bu zorluklarıda göz önünde bulundurup kabullenmek gerekiyor ...bilmiyorumkismilehep duyuyoruz görüyoruz çevrede de malesef böyle mecbur idare edeceksin bu durumda yoksa eşinle aran bozulacak belliki baksana anlayış göstermiyo diyosun...kaydirigubbakcemile.sende çok üstüne gitme eşinin durumumuz yok şimdilik diyosun ozaman eşininde yapabileceği bişey yok ..
ben aynı şekilde yaşamak zorunda kalsaydım eşim ayrı ev kurana kadar evlenmezdim:umursamaz: ...şimdilik oturalım sonra ayrı eve çıkarız nasılsa hikayesinin sonu hiç gelmiyor çünkü...:olmaz:.Allah sabır versin

ablasının boşanıyor olması eşinizi de germiştir. o yüzden üzerine gitmeyin.
illa ki ev alıp çıkmak zorunda değilsiniz. iki odalı ucuz uygun bir ev tutun madem 1 yıl sonra ev alınabilicek. hem az masraf edin hem huzurunuz kaçmasın

BEN 3 yıllık evliyim ve kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz ama kahvaltı dahil onun evinde yapıyoruz ve bir görümcem var 33 yaşında evlendi bir tane ama 10 taneye bedel.
kürtaj oldu bize geldi-tatlicadiarzu-
düşük tehlikesi vardı bize geldi-tatlicadiarzu-
eşini istanbula gönderdi bize geldi-tatlicadiarzu-
toplam 1,5 sneleki evliydi ve abartısısz 9 aynı bizde yaşıyarak geçirdiler
gelebiliri dsoğal hakkı babasının evi ama
(benim anneme gitmemi laf eden görünce ve kaynana surat asarlardı düşünmeden yaptıkları davranışdı şimdi sesleri bile çıkmıyor bu yüzden eşimle boşanma aşamasına bile gelmitik:sinifsinif:)

insan bir yere kadar sabrediyor inan ben artık kabuslar bile görüyorum sanki hep bize gelecekmiş gibidelikafadulden
ayrı eve çıkarmısın bilmiyorum bizim imkanımız olduğu halde kendi evimde bir tencere bile yemek yapmış değilim allahdan çalışıyorumda sadece 2 saat yüzlerini görüyorum
sana inan önerebilieceğim sadece sabır o evden çıkacaın günü düşün
başka çözüm yolu yok ana baba evi ben nasıl gidiyorsam onlarda gelirler diye düşün:uhm:
ben öyle yapıyorum çünkü:1no2:

Eğer maddi durum gerçekten el vermiyorsa ya sabredecesiniz ya da iki elden çalışıp, başınızın çaresine bakacaksınız, başka bir yol yok.
Ben kayınvalide yanında oturan insanlara köle gibi bakılması taraftarı değilim, evet siz kabul etmişsiniz ama mecburiyetten sonuçta, eşinizin ailesine de her konuda katlanmak zorunda değilsiniz. O yüzden en azından eşiniz size anlayışlı olmalı, sizi desteklemeli. Eğer eşte yanınızda olmuyorsa işte o zaman işiniz zor, kim için neye katlanacaksınız, sizin yanınızda olmayan eş için mi ailesine katlanacaksınız.
Eşiniz gerçekten sizi anlayarak sabretmenizi istiyorsa, onun hatrına sabır gösterebilirsiniz ya da iki elden birşeyler yapmaya çalışmalısınız bence.
Allah yadımcınız olsun.

keşke bende sevdiğimle evlenseydimde kaynana derdi çekseydimya inasan çok sevdimi samalık seyran olur gerçekten eğer eşini gerçekten seviyorsan incitme onu yorma sabret ölene kadar beraber yaşıyacak değilsiniz ya

ev alamıyorsanız bile kiraya çıkın. kirayıda ödeyemeyiz diyorsanız mecbur katlanacaksın. benim evim ayrıydı ama kaynanamla görümcem neler çektirdi bir bilsen. sen yine yat kalk dua et ki gönül üzüntüsü yaşatmıyorlar. emin ol birlikte yaşamaktan daha beter. kaynanam zamanında bana çok kötülük etmişte olsa her akşam iş çıkışı kaynanama gidiyoruz yemek temizlik hepsi bize. ne yapalım eşlerimiz için katlanmak zorundayız. özelim kalmıyor demişsin odanız ayrıdır sonuçta. yinede sana iyi davrandıklarını düşün ve şükret ya bizimkiler gibi cadı bir kaynana ve görümcen olsaydı?

zor bir durum...
allah sabır ve dayanma gücü versin...
yine de aranızı bozacak birşey yapmayın bence...
baksanıza size ev almayı düşünüyorlarmış, iyiniyetliler yani...
idare etmeye çalışın...

bunları beraber oturmaya karar vermeden önce düşünmeliydiniz bence
hani özel hayat felan kalmiyor demissin ya onları daha önce düşünemedinmi?
görümcene gelince ee tabiki gelecek orası onun babasının evi başka nereye gidebilirki
ev almak şartmı hemen, kiralik eve çıkasınız önce olmazmı?
bilemiyorum ama bazi fedakarlıklar yapmak gerekiyor
ya böyle devam edeceksin yada kiraya çıkacaksın

Eşyalarınızı almadan ve hiç değilse ev tutacak ekonomik duruma gelmeden neden evlendiniz anlamadım. Peşinizden atlı mı koşturuyordu?Paran yetmiyorsa ev tutmaya veya eşya almaya gir bir işe çalış.Ayrıca ev almak çocuk oyuncağı değil daha eşya alacak paranız ancak olmuş insanlar 10 yıllık kredilerle ev alabiliyor bugün. Ev alıcaz diyenlere sormadınız mı neyle hangi parayla ne zaman kaç seneye alacaksınız diye.

Son düzenleme:
Back
X