kayınvalide ve kayınbaba nasıl bu kadar zıt olabilir

dadisi

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
16
0
16
Trabzon
kızlar merhaba hepinize
direkt konuya dalıyorum. yeni nişanlı sayılırız. annemle nişanlım o kadar iyi anlaşırlar o kadar seviyolarki birbirlerini kıskanırım yani o derece. maşallah Allah bozmasın.
o kadar olmasada bende aynı şeyi bekliyorum. yani onun annesininde beni sevmesini. o kadar çokda sevmesini istemem çünkü en başından beri çok yüzgöz olma niyetinde değilim yani çok samimi olmak istemiyorum. mesafemi hep korucam zarar görmemek için. kendime bir sınır belirledim ben oraya kadar gidiiyorum ancak ondan aynı şeyi göremiyorum. sevmediğini söyliyemem kötü davranmıyo ama sanki arada bir laf sokucak gibi oluyo yada mizacı öyle bilemiyorum. gerçi bunu nişanlım daha önce söylemişti arada dedeme bile laf sokar diye. huyu öyle diye bunu şimdilik pek kafaya takmıyorum. zaten olurda bana laf sokarsa bir kaç kez anlamamazlığa veririm ancak devam ederse tepkimi gösteririm. saygısızlık etmeyi hiç sevmem ancak kimsenin beni ezmesine asla izin vermem. zaten güçlü ,ne yaptığını bilen ve genelde sakin bir kız imajı çizdim gözlerinde ancak gücümün farkında olduklarına eminim çünkü bunu evde konuşmuşlar.
hakkımda kötü düşünmediğine eminim çünkü soran eş dost akrabalarına hep iyi şeyler söylüyomuş. tabi ne kadar doğru o da var.
ama bizim kayınpeder can can:) o kadar samimi o kadar içtenki bazen o çizdiğim sınırı korumakta zorlanıyorum. çok çok tatlı çok içten bir adam. hiç bişey demese bile yüzünden mutlu oluyorum adamın. nazarlardan koru Yarabbimmmm :)
kayınvalidenin tavırlarından şikayetçimiyim? HAAAYIIIIRRRRR
ama merak ediyorum genelde nasıl? yani annesi ve babasıyla aranız nasıl? nasıl olmalı? nerede durmalı? ne ummalı?

herkezin soruları hep aynı :1:
bende bunları merak ettim hep hatta konuda açtım mesafe ile ilgili :)

bence o tutumuna aynen devam et..
gayet güzel..yani aman "her dediğine tamam derim,samimi oluruz,anne kız gibi oluruz, beni çok sever" falan diye düşünme
ilerde bu suistimal edilip geri çekilmek istersen..senden kötüsü olmaz..

birde kızlar hep kayınpederlerini çok severlermiş biliyomusun..çoğunluk böyle olurmuş :)

genelde bende duyarım böyle şeyler ve benim içinde geçerli çok severim çok iyi anlaşırız kp imle kanki der hatta bana ara sıra, işte erkeklerde bayanlardaki gibi fitne fücur,laf sokma derdi yok , örn iş hayatında bile erkeklerle çalışmak kadınlarla çalışmaktan daha güzeldir kıskançlık yapmazlar çünkü... istisnalar ayrı tabi.

sende kv ile aynı seviyede görüş o zaman mıc mıc olup sen seviye koymaya uğraşacağına en baştan belli bir seviye var ortada daha güzel yani, laf sokarmı diyede düşünce onuda o zaman düşünürsün veya anında kırmadan cevabını verirsin

Ne ummalı ? Umduğunu değil,bulduğunu yemeli :)

Beklentileri bir kenara koyup,eldekini değerlendirmeli.

Kayınvaliden ve kayınpederin,iyi polis-kötü polis :)
Aslında onlar iyi bir çiftler.
Yani genellikle 1 çiftte 2 kişi farklı mizaçta olur.
Biri alttan almaya müsaittir,diğeri üzerine gitmeye.Zaman zaman roller değişebilir.

Bir de kv ne kadar sevse,kadın kadını kıskanır.
Kp sorunları ise,genellikle otorite kaynaklı oluyor.

Ne yapıyoruz,kv ye oğluyla ilişkisinde tehlike olmadığımızı gösteriyoruz fakat tehlike halinde savunmaya geçeceğimizi hissettiriyoruz.
İşte ince çizgi burada kendini belli ediyor:)

Ne ummalı ? Umduğunu değil,bulduğunu yemeli :)

Beklentileri bir kenara koyup,eldekini değerlendirmeli.

Kayınvaliden ve kayınpederin,iyi polis-kötü polis :)
Aslında onlar iyi bir çiftler.
Yani genellikle 1 çiftte 2 kişi farklı mizaçta olur.
Biri alttan almaya müsaittir,diğeri üzerine gitmeye.Zaman zaman roller değişebilir.

Bir de kv ne kadar sevse,kadın kadını kıskanır.
Kp sorunları ise,genellikle otorite kaynaklı oluyor.

Ne yapıyoruz,kv ye oğluyla ilişkisinde tehlike olmadığımızı gösteriyoruz fakat tehlike halinde savunmaya geçeceğimizi hissettiriyoruz.
İşte ince çizgi burada kendini belli ediyor:)
işte o ince çizgide gidip gelmekte benim başarım olcak sanırım inşallah. şu an aramızda hiçbir sorun yok kv ile. yani ben sorun yaşıcak kadar yakın durmuyorum yüzgöz olmuyorum. soğuk davranmıyorum içten konuşuyorum ama herşeye karışamayacağını benim istediğim gibi olacağının imajını veriyorum uzak duruyorum yani. bişeyden bahsederken fikir alır gibi değilde daha net bir şekilde böyle böyle olcak tarzında konuşuyorum ve onay bekler bakışlar atmıyorum. gayet net, sakin ve kendinden emin.
bu şekilde devam edersem çok fazla sorun yaşamayız gibi geliyo. çok şükür nişanlımda bu konuda çok anlayışlı. 'bu senin evin senin düğünün senin heycanların kimsenin değil senin isteklerin olucak, benim bile ne istediğim önemli değil çünkü sen gelin olucaksın senin için daha kıymetli anlar günler bunlar' diye benim arkamda.
yorumunuz için çok teşekkür ederim ayrıca

herkezin soruları hep aynı :1:
bende bunları merak ettim hep hatta konuda açtım mesafe ile ilgili :)

bence o tutumuna aynen devam et..
gayet güzel..yani aman "her dediğine tamam derim,samimi oluruz,anne kız gibi oluruz, beni çok sever" falan diye düşünme
ilerde bu suistimal edilip geri çekilmek istersen..senden kötüsü olmaz..

birde kızlar hep kayınpederlerini çok severlermiş biliyomusun..çoğunluk böyle olurmuş :)

genelde bende duyarım böyle şeyler ve benim içinde geçerli çok severim çok iyi anlaşırız kp imle kanki der hatta bana ara sıra, işte erkeklerde bayanlardaki gibi fitne fücur,laf sokma derdi yok , örn iş hayatında bile erkeklerle çalışmak kadınlarla çalışmaktan daha güzeldir kıskançlık yapmazlar çünkü... istisnalar ayrı tabi.

sende kv ile aynı seviyede görüş o zaman mıc mıc olup sen seviye koymaya uğraşacağına en baştan belli bir seviye var ortada daha güzel yani, laf sokarmı diyede düşünce onuda o zaman düşünürsün veya anında kırmadan cevabını verirsin

ikinizde çok haklısınız ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. farklı ağızlardan fikirlere ve desteklere ihtiyacım vardı sağolun.
özellikle evli tecrübeli insanlar neyin ne olduğunu sonucun ne olacağını daha iyi kestirirler

Back
X