kayınvalide

Giriş "büyük sırrı çözmüş kabullenmiş ve süreci mükemmel yönetebilen yüce ruh." Sonuç "bu kadın bana karşı ne hissediyor?"
Az önce asıl sorunu sümen altı eden, içinde bastırılmış büyük bir öfke taşıyan ama dışarıya karşı sevgi pıtırcıklığı yapan kadın konusu okudum.
Bu kadınların sonu genelde ciddi psikolojik ve bazen fiziksel hastalıklarla büyük pişmanlıklar oluyor, haberiniz olsun.

Sizi sevmiyorsa ki sevmek zorunda değil kabul edin artik.Sevecek olsa bunca yıl icinde mutlaka severdi.Bazı insanlar sadece kendi dogurduklarına merhamet edip sevebiliyorlar yapacak bir sey yok.Mesela benim kv de beni sevmiyor ilntanistigimda elini öpmeye yeltendigimde elini geri cekmesinden hic tebessüm etmemesinden anlamistım ama 21 yasında cahilsin iste duzelir zannediyorsun... Bastan hep suyuna gittim mücadele ettim ama olmuyor lohusalığımın da icine edince kestim görüsmeyi bayramda kandilde giderim nasilsin iyi misin konusurum ele güne karsi toplum icindeysek konusurum o kadar baska bir muhabbetim olmaz.Esim de annemle görüs ya da görüsme demez madem böyle daha huzurlusunuz devam edin diyor.Ara sıra bir ortaligi karistirmaya calistigi oluyor ona da esim müdahale ediyor.Eskiso gibi agız dalasi yasayayim ya da pusup oturayim derdinde degilim oglu kimse o halletsin hic bozamam modumu keyfimi.Cocuklarım tam bir babaanne delisi onlar gider görüşürler hic karismam cocuklariniz sevsin tabii babaannelerini onlarin baskalarinin sevgilerine de ihtiyaclari var gelisimleri icin.
Bence siz zorla kendinizi sevdiremeyeceginizi kabul edin önce inanin gerisi daha kolay olacak bosverin size kendi annenizin sevgisi yeter sag ise de ölmüs ise de kendi annemizin sevgisi yetiyor emin olun.

teşekkürler,tutumlarınız mantıklı ve güzel,yazdığınız şeyde oldukça haklısınız,eşim kavgalara karışmaz ama beni öldürseler de savunmazdı ta ki annesinin onu doldurmaya çalıştığını fark edene kadar,keşke kadınlarımız hiç üzülmese de erkekler görevlerini yapsa,kimse kızını ezilsin diye yetiştirmiyor sonuçta,ben biraz da ezik büyüdüm,evlatlık verilmiştim,hep kendimi yetilştirmek zorunda kaldım,babam bir dönem hayatı öğretti de onun sayesinde insanı duyguları aldım iyi kötü,arkan da kimse olmaması da ezilmeye neden oluyor,neyse ki büyüdüm artık aklım da başıma geldi,hep hır gür kavga gürültü içinde olunca insan hayatının geri kalanın da sakinlik arıyor,eminim bu konuda da beni anlıyorsunuz,
aslında takmıyordum olanları da sanırım anksiyete sahibi oldum sayelerinde,psikiyatri en son gideceğim yerken listemin başına ekledim.Saygımı son damlasına kullandım ki sonrasında keşke ya da acaba dememek için,bazen edep bile arsıza karşı iyi bir cevap olabiliyor,
konuşmak ve paylaşmak iyi geldi gerçekten içim açıldı,varolun..
Yani düşene bir tekme vurmak bizim normalimiz gibi(amiyane bir tabir oldu ama başka bir tabir bulamadım şu an)milletçe var bu kanımızda. Aslında annesi anne de olabilirdi size ne bileyim, bu kız zaten ailesiz büyümüş ben büyüklük göstereyim de diyebilirdi. Ne yazık ki merhamet herkeste bulunmuyor.
Hır gür konusunda çok haklısınız,çok yorucu zaten ,hakli da olsanız sonuç yorgunluk yani eninde sonunda. İnsanın boyu uzamıyor haklılığını ispatlar etti diye. Uğraştığı ile kalıyor. İnsanlar zaten değişmiyor kolay kolay. Oldukları gibi kabullenip,kendi sınırlarımızı çizmemiz gerek bence. Baktınız olmuyor iyi olunmuyor daha mesafeli durursunuz ne bileyim daha az görüşürsünüz. Bir şekilde uzakta tutulur düşman olmadan aslında.
Gerekiyorsa uzman desteği almaktan çekinmeyin, insanın ruhu da hastalanabiliyor bu çok normal.

Kayınvade elinin altında kim varsa kullanır komforu için
seni sevdiğini sanmıyorum ,insan sadece kendi evladını sever
el kızını seven çok ender

merhabalar,
biraz uzun yazdım kusura bakmayın...

14 yıllık evliyim,kendisini pek sevmem ama eşimin annesi olduğu için saygı duyuyorum sadece,yıllardır hep bir muzurluk yapmıştır ve genellikle ondan kaynaklı tartışmalar olmuştur bu evde..
günümüzün en büyük sorunu olan kayınvalide olaylarının ucu bucağı yok biliyorum,ilk olarak söylemek istediğim şey ne kadar alttan alınırsa o kadar tepenize çıkıyorlar,en azından yeni evlilere yolunu bulamayanlara hitafen...
herşeye tamam demek de pek ışık tutmuyor yolunuza,sınırları koymak gerekiyor,herkesin olduğu konumu bilmesi gerekiyor..

yıllardır evime karışır,alınan şeyler gözüne batar,bir yere giderken onu götürmediğim için zaman zaman laf soktuğu da oldu,ben mutluysam o mutsuz,beni zaten başında hiç istemedi,birşey dediğin de istemediği bir cevabı insanı şekilde de yanıtlasam mutlaka ortalık alevlenir,eşyalarımın yerlerine karışmıştır zaman zaman onun istediği gibi olmadığı için de tartışmalar çıkarmıştır,hep bir yönetme arzusu var bu varlıklar da,hatta ileri gidip maaşı onun eline vermemizi de istemiştir,altlı üstlü oturuyoruz ama ben hep öesafeliyim pek gitmem o da pek gelmez,cahillik dönemlerimde ona çok yakındım,beni ötelese de ben yakın davranırdım,sonra gözümü açtım ve mesafe koydum,yıllarca eşimi doldurmaya çalıştı alttan alttan,ben sonradan öğrendim,eşim aramıza hiç girmez,ama ben bu kadınla aynı ortam da yaşamaktan yoruldum,ilk zamanlar eşimin beynini kemiriyordum annesini şikayet ediyordum,o zaman da tartışma çıkıyordu,kavgalarımıza karışmasa da ben şikayetlenince rahatsız olur,sonuçta onun annesi,sorunlarımızı kendimizin halletmesi gereken bu konu da hem içimi dökmek hem de evlilik birliğimiz adına tecrübelerimi paylaşmak istedim bir yandan,annesiyle kavga ettiğimiz de şikayetlenmek sadece bizim evliliğimize çomak sokuyor,bu konuları eşlerimize yansıtmadan halletmemiz gerekiyor eğer eşlerimiz gaza gelip bir bomba gibi üzerimize gönderilmemişse.

biz tepki verip ortalık karıştıkça onlar mutlulaşıyor,bu yüzden sükunet ve dik şekilde hayatta kalmalıyız bu yolda,oğullarını paylaşamayan annelere oğullarını bırakmak yerine eşlerimizle bir sorunumuz yoksa daha çok kenetlenmeliyiz ki o zaman eş de bu durumlar da bizden yana rahatsızlık duymuyor,

Ve 2 gün önce bir kedi mevzusundan son tartışmamızı yaptık,evime kedi sokmayacakmışım hanfendi öyle dedi,ben de neden herşeye karışıyorsun dediğim de annesine küfür etmişçesine tamam kapattım ağzımı açmıyorum çenemi vs vs triplere girdi,ben de yıllardır bana yaptığı mobingi yüzüne yüzüne vurdum,o zaman da ben kaynana sen gelinsin bana parlıyorsun dedi,ben ne zaman konuşsam altında birşey arıyorsun hiç konuşmayacak mıyım sinirlerim bozuluyor artık dedim, insanların yanında oldukça sevecendir bana kızım kızım diyen bir kız verdim bir kız aldım diyen bir kadının ifadesi böyle işte,asla anne kız olamazsınız,unutun bunu,sonra da eşime dönüp bak bak gördün mü ne diyor bu kadın konuşunca sinirlerim bozuluyor diyor bana dedi,eşim de öyle bişey demediğimi ifade etti ona,ben de kalktım çıktım odadan bir süre sonra kalktı gitti.Beni sevmediğini belli ederken çocuklarımı yalıyor olması da ilginç bir konu,ben birini sevmiyorsam çocuklarını da sevmem nasıl bir psikolojik rahatsızlık.

ilginç olan kısmı oğlu sıkıştığı zaman maddi destek de bulunur,bu destek benim haneme girsin istemiyorum ama eşim hayır demiyor,madem beni sevmiyorsun neden bunu yapıyorsun,oğlunun işine yarayan şeyin bana da faydası var netice de,kendisi beni sevmese de hastalık vs durumlar olduğu zaman oğlunun yerine beni arar en zor zamanların da ben koşarım,babam beni çirkef büyütmedi bu yüzden bu medeniyet dışı kalmış tek dişli canavara uyum sağlamak da zorlanıyor olsam da hala hayattayım zafer ikimizin de değil henüz,bu dehşetül vahşet varlıklar oğullarını everince evrim geçiriyor bize de bununla yaşamak kalıyor😄

bu kadın gerçekten bana karşı ne hissediyor ? 😜
Aklıma gelen ilk ve tek soru ?
Neden bu kadar yakın oturuyorsunuz ?
Uzaklaşma şansınız yok mu ?

mecbur musunuz o evde yaşamaya
neden altlı üstlü yasıyorsunuz ?

Back
X