kayınvalideler hakkında düşünceler :)

Seviyorum seviyorum ve yine seviyorummm,cunku cok anlayisli kaynana gbi davranmayan bir kaynanam var,evet ogluna asiri duskun ama banada asiri duskun:) yemek yapar mutlaka cagirir yada gonderir sen gelsin yap yada yapicaksn diye beklemez ben bize cagiririm o bize onlara esimlede cok iyilerki esim asabidir:D ama kaynanam dengeyi kuruyor carsiya inse kendine alsa bizede alir ne yapsa ne etse bizde yiyelin icelim ister,suratin asik olsaki dikat ederim hni esimle tartssak etsek birsekilde anlar esimin basinjn etini yer neden yuzu asik diye kayinbabamda ayni sekilde,iyiki varlar ben sansssliyim ya

ben çok merak ediyorum kaynanamı kendi annem kadar hatta annemden bile çok seviyorum diyenlerin kaynanasıyla olan ilişkilerini hep garip gelmiştir o kadar anlayışlı kaynanalar varmı gerçekten kendini geliştirmiş

var var
ama anneden çok sevilmez beee :KK48:
benim kayınvalidemle ilişkim de dışarıdan pek bi yadırganmakta
frekansı tutturduk
allaha şükür
karışmaz,
fikrini söyler,
yardımcı olmaya çalışır,
alınganlık yapmaz,
dırdırı yoktur,
oğlunu değil beni savunur
allah razı olsun..
hiçmi negatif yönü yok
var tabi ama bukadar artıdan sonra çok ta önemli deeelll :21:

8 yıllık evliyim. Ben de çok severim kayınvalidemi. Her işimde yardıma koşar, kararlarımıza karışmaz, sormadan fikrini söylemez, yorum bile yapmaz. Ayrıca acayip sır küpüdür. Anneme güvenip de söyleyemediğim şeyleri rahatlıkla kayınvalidemle paylaşabiliyorum. Benden başka bir gelini daha var, onunla da aynı şekilde. :nazar:

Vallahi ben kimsenin hayatına müdahale etmem,karışmam.Herkesin bir aklı var kendi kararını kendi versin diye düşünürüm.Böyle bir kafa yapısında bir kayınvalidem olsun çok isterdim.Kayın validemle ana-kız gibi olmak ama nerdeee...
Oğlu olduğunu bilmesem''düş kocamın yakasından'' diyecek gibi tavırları var.

Örnek veriyorum:Şehir dışına onu ziyarete gittiğimiz de genelde birkaç gün kalırız.Eşimle program yapıyorum.''birkaç saatliğine dışarı çıkalım hava alalım biraz'' diyorum yanımızdayken.Bizimkilere gittiğimizde annemler hep'' gezin hava alın biraz .Gencsiniz siz.'' derler.Lavaboya gidiyorum geliyorum içeri.dediği laf şu'' ben oğlumla dışarı çıkıcam.çarşıda onunla işim var. gelmek istiyorsan gelirsin.'' .Aynen bu cümleyi kurdu.Bu arada içeri girerken kafamı nereye çevirip neyi görmezden geliceğimi şaşırdım artık:.Avucunu açıp para isterken yakalıyorum kaç oldu.Bilmem kaç tane güne girmiş.Tura gidecekmiş para yetmiyormuş.ben hayatımda böyle birşey görmedim.Şaka gibi bir kadın kendisi.Eşimle kendisi 1 saatliğine yalnız geziyor .benle gezmek istemiyor. ben onlardan 1 saat ayrı takılıyorum sonra onu çarşıda bırakıp yanından ayrılıyoruz. Eşimle gezip eve geldiğimizde içeride kimse yokken yüzüme gülerek :'Sinirli gibiydin sanki?Sinirin geçti mi bari?'' deyip tahrik ediyor.Eşimin içeri girdiğinde sessiz tv izliyormuş gibi yapıyor.Yuh!! deyip ağzım açık kalıyor bazen.Allah aşkına siz ne anlıyorsunuz bu laftan?Gözümle gördüğüme mi inanayım?Kulaklarımla duyduklarıma mı?

Kendimi kaynvalidelerin yerine koyup anlamaya çalışıyorum.Sonuçta kayınvalideler de anne.Tek dileğim kayınvalidelerden evlatlarına köstek değil destek olsunlar.Huzursuzluk çıkarmasın başımızın tacı olsunlar...

Ama ikisi de zor.
Evlilik hazırlığına karışmaz, maddi manevi sıfır. Manevi olsun isterdim.
Hamile kaldım, tebrik, hayır duası yok
Eşimle hiç iletişimi yok
Doğum yaptım, problemliydi, yine yok!
Torun sevgisi yok
Hayatımızda güzel bir gelişme olur sevinmek yok
Kaç yakınımı kaybettim, baş sağlığı yok
Birlikte toplum içine çıkacak yüz yok.

Bu iletişimsizlik o kadar zor ki, keşke biraz olsun sevdirseydi kendini.
Ben kendimi geçtim, eşim onun evladı, çocuklarım torunları.. Ama yok.. Yaşamak lazım bizimki farklı bir tür
işte bunun adı 'Sevgi' Ne kadar verirlerse o kadar alıyorsun. Onlar vermemişler ki sen de alasın. Peki siz hiç verdiniz mi ? Hep karşılıksız mı oldu ilişkileriniz

Cahillik başa bela derler. Bilgili,görgülü,anlayışlı kayınvalide başa taç edilir. Kara cahil olunca da Susmak gerekir.. :/ :(

işte bunun adı 'Sevgi' Ne kadar verirlerse o kadar alıyorsun. Onlar vermemişler ki sen de alasın. Peki siz hiç verdiniz mi ? Hep karşılıksız mı oldu ilişkileriniz
Evet sevgi... Hiç vermediler, kendi çocuklarına da.. Elbette seviyolardır, evlat bu sevilmez mi. Ama göstermezler, hiçbişeylerine koşmaz, karışmazlar..
Biz verdik mi? Eşim,daima Allah rızasını gözeterek anamdır babamdır diye ziyarette bulunur, gider gelir.
Ben ise kendi adıma, hep saygı duydum, bişeyler yapmaya çalıştım, kızlarını evlendirdi özel anlarına gittim en güzel şekilde temsil ettim,bayram seyran kandil aradım - gittim. Varsa işi gücü yardım ettim (ki çok iş beklemez)....
Ama olmadı.. Sevmeyince içten de gelmiyor.. Sevmiyorum ben de yalan yok..

Eşimse herşeyin farkında ve onlar için bana, benim aileme hep mahçup oldu. Ama atlattık şükür, herkesi ayrı tutmak lazım.
Eşimle problem yaşamıyoruz. Kardeşleri ile de öyle, severiz...

Back
X