kayinvalidem arkadasliklarima karisiyo?

iman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2014
287
41
43
35
Gaziantep
Biliyorum yeni bi konu ve yine ben ;-) bu sefer kaynanam benim komsularimla samimiyetime karsiyo bos yere kiskaniyo koca kadin beni. Bir bir yildir simdi ki oturdugum yerdeyim ve yukari komsum cok seker bi kadin evli iki cocuklu bi ev hanimi gelmek istedi tanismak istedi bende once ki gun davet ettim. Sohbetti cok hos bi bayan yani kafa dengim. Neyse esim annesine anlatmis bugun gelemiyo komsusu gelicek diye. Dun gidince sordu nasil di diye. Bende anlattim ama resmrn kiskaniyo cok gitme cok gelmesin yok samimi olma. Bi eski konsum tasindi ama hala ust komsumla konusuyo oda demis ki o kizida getir tanisanadik diye bunu soyleyince yok uzak gitmiceksin diyo on dakikalik yola zaten uygun ve Iyi insanlar olmasa ben kendim gitmem ama ben buraya gelin olarak geldim ailem uzakta arkadaslarimda artik bende kendi cevremi kurmak istiyorum gidip gelip gormek ogrenmek istiyorum ama yok cok gidip gelmemeliymisim ve eski komsuya hic gitmemeliymisim deli edicek beni bu kadin

Bana cok sacma geldi ne demek yaa.bence kv baska da gorustuklerin olabilir arkadaslarin tsbiki olacak hefkes yasitiyla daha iyi anlasir

Kayinvalideye ne szn arkadasinizdan kimseden izin alamk zorunda değilsiniz

hiç takma bence. bariz kıskançlık yapmış. muhtemelen eşini de dolduracaktır bu konuda..

Gerekceniz ne acaba kayinvalidecim diye sorsan. Cevap olarak kem kum gelirse gitmeye devam et. :27:

Eskiden komşuluk ilişkileri çok iyiymiş. Çünkü insanlar daha temiz kalpliymiş. Ama şimdi devir epey değişti. Benim yaşadığım yerde komşuluk ilişkisi sıfır ve yakın çevremizde görüşebileceğimiz hiç kimse yok. Ama dert etmiyoruz. Mesele komşuda değil, mesele insanda. Normal bi arkadaşınla bile mesafe çizgini biraz aşsan hemen çıkar mahsülü münasebetlerine giriyor. Kayınvalideniz belki çok samimi olursanız herhangi bir şekilde zarar görürsünüz diye endişe ettiğinden karışıyordur. Bana kıskançlık gibi gelmedi. Ben böyle düşündüm.

Eskiden komşuluk ilişkileri çok iyiymiş. Çünkü insanlar daha temiz kalpliymiş. Ama şimdi devir epey değişti. Benim yaşadığım yerde komşuluk ilişkisi sıfır ve yakın çevremizde görüşebileceğimiz hiç kimse yok. Ama dert etmiyoruz. Mesele komşuda değil, mesele insanda. Normal bi arkadaşınla bile mesafe çizgini biraz aşsan hemen çıkar mahsülü münasebetlerine giriyor. Kayınvalideniz belki çok samimi olursanız herhangi bir şekilde zarar görürsünüz diye endişe ettiğinden karışıyordur. Bana kıskançlık gibi gelmedi. Ben böyle düşündüm.

bende böyle düşündüm açıkçası belkide kadıncağız çok kazık yemiştir zamanında kendi çapında seni de uyarmaya çalışıyodur..

Bende bunda çekememezlik kıskançlık göremedim, malum devir kötü, yeni tanıştığınız insanlara karşı uyarmak istemiştir. 30 küsür yaşa geldim, annem hala beni konu komşu arkadaş konusunda uyarır.

hiç takma bence. bariz kıskançlık yapmış. muhtemelen eşini de dolduracaktır bu konuda..

Iste bende ondan korkuyorum ki ben zaten esime sormadan hic bir yere ve kimseye gitmem esim izin verdi ama bu konusmakar kulagina giderse annesine hak mi verir diye dusunuyorum :-(

Bende bunda çekememezlik kıskançlık göremedim, malum devir kötü, yeni tanıştığınız insanlara karşı uyarmak istemiştir. 30 küsür yaşa geldim, annem hala beni konu komşu arkadaş konusunda uyarır.

Yani belki hakli olabikirsin ama yani herkes bi insanin konusnasindan ve tavirl

İşi bırakınca evde sıkılırsın konu komşu işleri çok olur da ilk anda kimseye güvenme derim. Türlü türlü insan var. Ben bunu kıskançlık olarak görmedim herkesle samimi olunmaz oralara gelmişsin belki kayınvaliden olabilecek tehlikelere karşı uyarıyor. Biraz tarzınız sanki saf kötü seyleri göremeyen bir yapıdasınız gibi geldi bana.

Yani belki hakli olabikirsin ama yani herkes bi insanin konusnasindan ve tavirlarindan anliyo insan ha tabi dikkat etmemide soyluyo ama ona kalsa hic gitmemi istemiyo daha ilk duydugunda bi bahane bul basindan sav dedi eeee niye hic olmasa insan birbirine bir sans vermesi lazim tanisarak konusarak sonucta komsu hergun yuz yuze bakiyoruz ee insan bide anlasiyosaa akaksamlari bazen kadin kadina bir cay icer yani gunahini almim ama ben arkasinda art niyet gordum cunku ben anlatirken birden sinirlendi hic anlam veremedim

İşi bırakınca evde sıkılırsın konu komşu işleri çok olur da ilk anda kimseye güvenme derim. Türlü türlü insan var. Ben bunu kıskançlık olarak görmedim herkesle samimi olunmaz oralara gelmişsin belki kayınvaliden olabilecek tehlikelere karşı uyarıyor. Biraz tarzınız sanki saf kötü seyleri göremeyen bir yapıdasınız gibi geldi bana.

Tabi ki kv tecrubesu yok ben yas itibariyle zaten ama her insanla konusacak ve gelip gidicek kadarda saf degilim ama insan herseyin altindada kotu bisey cikarmamasi lazim bide aman herkesden zarar gelir diye kendimi eve mi kapatim? Dikkatli davranarak insan kendisine bir kac arkadas edine bilir birde ben gurbete yasiyorum allah gostermesin ama acil bi durumda kapisini calacak bi insan olsun istiyorum

Tabi ki kv tecrubesu yok ben yas itibariyle zaten ama her insanla konusacak ve gelip gidicek kadarda saf degilim ama insan herseyin altindada kotu bisey cikarmamasi lazim bide aman herkesden zarar gelir diye kendimi eve mi kapatim? Dikkatli davranarak insan kendisine bir kac arkadas edine bilir birde ben gurbete yasiyorum allah gostermesin ama acil bi durumda kapisini calacak bi insan olsun istiyorum

Eve kapatma tabi de konu komşu vs dikkat edilmesi gereken nokta. Tanışmadan kimseyi bilemez insan.

Bende ailemden arkadaşlarımdan ayrı bi şehire geldim seni çok iyi anlıyorum. Benim de karşı komşum çok iyi bi kadın çok severim başka arkadaşım vs kimse olmadığı içinde çok sevinmistim böyle bi komşum olduğum için bi kere kayinvalidme bahsetmiştim karşı komşum çok iyi bir kadın demistim o günden beri paranoyak gibi devamli soruya komşun napıyo gorusuyor musunuz ama devamli... Bi keresinde de alakasız bi yerde içinde kalmış patlattı başladı saydirmaya yok efendim senin komşuların senin arkadaşların senin çevren sen böylesin şöylesin diye (arkadaşların çevrenin komşuların diye abarttigi sadece karşı komşum var başka kimse yok)..Biz küçük bi şehirde yaşadığımız için öyle güven problemi de yok komşumuz yedi sülalesi bütün memleket tanıyor. Senin kayinvaliden de aynı zihniyet bence sorun komşuna guvenmemesi falan değil tamamen cekememezlik kıskançlık .. sana tavsiyem komsunmu olur Arkadasin mi olur pek bahsetme eşini de tembihle, komşunla olan ilişkinin detaylarını bile bilmek zorunda değiller. Yoksa her seferinde daha rahatsız edici boyutta cekemeyebilirler

Son düzenleme:
söz konusu kişi kayınvalide diye illa sizin kötülügünüzü mü istemesi gerekiyo?
belki kadının bi bildigi vardır da öyle diyodur.
niyetini bize sorarak anlayamazsınız konuşmanız gerek k. validenizle. aslında konuşmaya bile gerek yok bakışından söyleyiş tarzından elektriginden ben anlardım benim iyiligimimi istiyo yoksa derdi hasetlik mi.

lütfen at gözlüklerinizi çıkarın önyargınızdan arının bi daha öyle degerlendirin bu durumu.
ay hemen beni kıskanıyo çekemiyo modlarına girmeyin .

KAyınvalidenizin sizi uyarmasını ben kıskançlık olarak görmüyorum kadıncağız kendi çapında haklı çünkü şimdiki komşuluk ilişkileri resmen çıkar ilişkisi sırf insanları kullanmak hatta geçimlerini komşuları üzerinden yapmak için bile komşuluk yapmak isteyen insanlar var benim annemde komşularından çok kazık yedi o yüzden şimdi merhaba merhaba en iyi yöntem tecrübeyle :3:sabittir.

Bende ailemden arkadaşlarımdan ayrı bi şehire geldim seni çok iyi anlıyorum. Benim de karşı komşum çok iyi bi kadın çok severim başka arkadaşım vs kimse olmadığı içinde çok sevinmistim böyle bi komşum olduğum için bi kere kayinvalidme bahsetmiştim karşı komşum çok iyi bir kadın demistim o günden beri paranoyak gibi devamli soruya komşun napıyo gorusuyor musunuz ama devamli... Bi keresinde de alakasız bi yerde içinde kalmış patlattı başladı saydirmaya yok efendim senin komşuların senin arkadaşların senin çevren sen böylesin şöylesin diye (arkadaşların çevrenin komşuların diye abarttigi sadece karşı komşum var başka kimse yok)..Biz küçük bi şehirde yaşadığımız için öyle güven problemi de yok komşumuz yedi sülalesi bütün memleket tanıyor. Senin kayinvaliden de aynı zihniyet bence sorun komşuna guvenmemesi falan değil tamamen cekememezlik kıskançlık .. sana tavsiyem komsunmu olur Arkadasin mi olur pek bahsetme eşini de tembihle, komşunla olan ilişkinin detaylarını bile bilmek zorunda değiller. Yoksa her seferinde daha rahatsız edici boyutta cekemeyebilirler

Evet aynen bendede oyle zaten butun appartmanla gorusmuyorum bi ust komsumla oda bir sene sonra gorusmeye basladik senin dedigin gibi yapicam anlatmicam kv zaten daha calisirken benim is arkadasim bazen beni is goturur ve geri eve birskirdi oda zaten benim eski komsumun gelinleriydi onu bile kiskandi sevineceyi yerde kizcaz sabahin besinde tek basina sokaklarda dolasmiyo diye ama benim kv boyle iste

Back
X