Kayınvalidem borcumuzu ödememize yardım etmedi

serapss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
126
0
0
İstanbul
7 aylık evliyiz.Eşimle aramız iyi.Bana yardım eder.Bazen düşüncesiz olsa bile iyidir.Bunu da erkek olmasına bağlıyorum.:).Ama şöyle bir sorun var.Kredi ödüyoruz 750 tl aylık.toplamda 8.000,00 binkaldı borcumuz.İkimizde çalışıyoruz.Kayınvalidemin eline para geçti 170.000,00 tl.Eşim krediyi öder kapatır diye düşünüyodu ama öyle olmadı.geçmişe ait 20.000,00 borçları vardı kendilerinin kadın onu ödedi.Bizimki kaldı öyle.kayınvalidem ev alcakmış kalan parayla.Sorun şu niye demiyo annem ödemedi kredimi diye.Ev alcak annem diyo.ee sana ne faydası var kadının evinden diyorum içimden.biliyorum çünkü faydası olmıcak.sanki yardım ediyolar krediye falan.lafta söyletmiyo.
bide bir kredi daha var.450 tl.onu babası ödüyo.(çoğunu yıkmışlar eşime 750 tl,kendileri 450 ödüyo.)ama onlar diyoki kardeşi var eşimin oda yarısını veriyomuş.(kardeşinin vermesi lazım çünkü eşimde onunkini ödedi)...Eşim de inanıyo tabi.kardeşi ödemez öyle biri değil.eşide çalışmıyo onun.kesinlikle ödediğine inanmıyorum.7 aydır tanıdım kayınvalidemide eşimin kardeşinide.sorunum şu eşim neden bunları görmüyo.yoksa görmemezliktenmi geliyo üzülmemek için.desemki kardeşinin ödediğine inanmıyorum falan bana kızar ailemle ilgili kötü düşünüyosun der.ödüyo der.ama %100 ödemiyo.ve eşimin bunları görmemesine sinir oluyorum.ya benim ailem olsa kapatır kredimi verir para.bende kızarım onlara vermeseler çıkışırım.ama eşimde tık yok.gerçekleri nasıl görebilir.neden inanıyo kardeşinin yarısını ödediğine.yorumlarınızı bekliyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
bu kredi borcu sizin kendi borcunuz mu yoksa kayınvalidenlerin borcu mu?
sizin kendi borcunuzsa ödemek zorunda değiller ama onların borcuysa tamamen haklısınız...

Aynı fikirdeyim. Eğer borç sizin borcunuzsa kayınvalideniz öder ya da ödemez. Böyle bir mecburiyeti yok. Herkes aynı olacak diye de bir şart yok. Eşinizle aranızda bunları sorun haline getirmeyin, tercih meselesi haline gelir. Saygınız azalmasın birbirinize karşı.
Ya kayınvalideniz borcunuzu ödese ve sürekli bunu size söylese ne olur düşünsenize. Borcunuz bitecek eninde sonunda. Am kayınvalideniz öderse ömrünüzün sonuna kadar bunu başınıza kakarsa daha mı iyi. Kimseden birşey beklemeyin bence

vermezler gülüm boşuna sıkma canını
sen ince düşünürsün hani evladına yardım etsinler istersin ama etmezler
allah size bol kazanc versin siz ödeyin......
seni anlıyorum

neden sızın borcunuzu odesınler kı ..o borcu onlara güvenerek yapmadınız dımı :26:

bu kredi borcu sizin kendi borcunuz mu yoksa kayınvalidenlerin borcu mu?
sizin kendi borcunuzsa ödemek zorunda değiller ama onların borcuysa tamamen haklısınız...

yakın zaman önce 3 katlı ev almışlar altta dükkan krediyle.kayınvalidemin ve kardeşinin evlerinin içi ve bu evin alım aşamalarında eşim çalıştığı bütün parasını eve vermiş evlerin içi yapışlmış ve bina alındı.kendi evi 3.katta kaba inş.kalmış.biz evlenmeden önce de 2 tane kredi çektiler evin İÇİNİ YAPMAK İÇİN.ve kredinin çoğunu eşime ödetiyolar.

ellerine gecen para miktari yuksek olunca sizin de yardim beklemeniz normal.
ama kimse kimsenin borcunu odemek ya da ustlenmek zorunda degil.
ayrica esinizin kardesinin odemesi gerekn parayi odeyip odemedigi konusunda ispatiniz yok.
yani siz varsayim olarak odemiyor diyorsunuz.
su durumda da esinize kardesin odemiyordur demeniz de yersiz olur.
insallah siz de kendi borcunuzun altindan kolaylikla kalkarsiniz.

Arkadaşım, senin aile içi dengelerini bilemeyiz tabi.
Ama örneğin benim ailemin maddi durumu çok çok iyi olmasına rağmen, hem ev alırken yardım etmediler (zaten istemeyiz de, çünkü mümkün değil vermezler), hem de benim kızıma bir müddet para karşılığında baktılar.

K.validemlerin durumu pek parlak değil, onlardan zaten ben bişey ummam.
Ama mesela eltim ev alırken, k.validemler yardım edemedi diye kıyametleri kopartıp, aylarca yüzlerine bakmamıştı.

Ama biz evlenirken eşimle bunları konuşmuştuk. Benim ailemden bana hayır gelmez maddi olarak, önemli olan benim onlara para kaptırmamam, bizi korumam demişti.

Belki kaynım eşine başka şeyler vaad etmiştir, o kız da ona göre beklentiye girmiştir.

Yani sonuçta para k.validenin, yardım etse iyi olurmuş, ama neticede borç sana aitse, hak da iddia edemezsin.

Aylık olarak 750 TL ödemek sizi çok zorluyorsa, k.validenden eşin biraz destek rica edebilir. Belki o zaman bir miktar yardımcı olur, evladı sonuçta.

kendi evlenerinin içini yaptırıp kredisini size mi ödetiyorlar?
hergün bişey öğreniyorum şu kk'dan, ne insanlar var yarabbim.
çocuğu sıkıntı çekerken 8bin lira daha ucuz bi ev alamaz mı kayınvalide? insanın gönlü zengin olsun. hem nereye götürecekler bu paralarını ben anlamam hiç:31:

ben anlamadım sen kayınvalidenler sizin borcunuzu ödemiyorlar diyemi kızıyorsun?
şayet yanlış anlamadıysam yorumumu öyle değerlendir.
kimse kimsenin borcunu ödemek zorunda değil.
kimseye güvenerek te iş yapılmaz hele hele borçlanılmaz. neden onlardan medet umuyorsun ki ya bozma huzurunu etlisine de karışma sütlüsüne de boşver.

yakın zaman önce 3 katlı ev almışlar altta dükkan krediyle.kayınvalidemin ve kardeşinin evlerinin içi ve bu evin alım aşamalarında eşim çalıştığı bütün parasını eve vermiş evlerin içi yapışlmış ve bina alındı.kendi evi 3.katta kaba inş.kalmış.biz evlenmeden önce de 2 tane kredi çektiler evin İÇİNİ YAPMAK İÇİN.ve kredinin çoğunu eşime ödetiyolar.

peki bu yapılan evlerden birinde siz oturuyormusunuz?
yoksa tamamen kendi ev giderlerini size mi ödetiyorlar?

Merhaba Tatlım;
Ben seni anlıyorum sen haksızlığa gelemiyorsun. Haklısın da. Ama aslında böylesi daha iyi. Eğer bu tarz insanlarsa, ilerde hak talep ederler sizden de. Ne bilim sözlerle, yapılacak birşeyde hep ezerler sizi. En azından yardım etmezlerse size de karışamazlar. Zaten çoğu gitmiş azı kalmış. Sıkma canını. Başın dik olsun. Bu günün yarını da var. İnsanlar yaşlanır, bakıma ihtiyaç duyar. Sen o zaman o kadar çok iyilik yaparsın ki pişmanlığı döktüğü gözyaşında görünür. Çünkü tarih tekerrürden ibarettir...
:72:

arkadaşlar yanlış anlaşılma oldu anlatamadım sanırım.diyorumki zamanında bina almışlar 3 katlı.o zamanlarda eşim onlara yardım etti maaşını binaya verdi bekarken.hem bekarken oturdukları evin içi hemde kardeşinin evinin içi yapıldı.kendine harçlık bile almamış zamanında.olduğu gibi onlara vermiş.Şimdide onların yardım etmesi gerekmezmi.yalnız kaldı bence eşim.

Merhaba Tatlım;
Ben seni anlıyorum sen haksızlığa gelemiyorsun. Haklısın da. Ama aslında böylesi daha iyi. Eğer bu tarz insanlarsa, ilerde hak talep ederler sizden de. Ne bilim sözlerle, yapılacak birşeyde hep ezerler sizi. En azından yardım etmezlerse size de karışamazlar. Zaten çoğu gitmiş azı kalmış. Sıkma canını. Başın dik olsun. Bu günün yarını da var. İnsanlar yaşlanır, bakıma ihtiyaç duyar. Sen o zaman o kadar çok iyilik yaparsın ki pişmanlığı döktüğü gözyaşında görünür. Çünkü tarih tekerrürden ibarettir...
:72:

ben onların yardımına muhtaç değilim ödüyorum zaten.benim canımı sıkan eşimin bunlara duyarsız kalması gerçekleri görememesi.

Canımcım bak su anda biz de ev yaptırıyoruz ne paralar gidiyor goruyorum gozumun onunde.eşin maasını hep oraya yatırmıs diyosun işini yaptırmıs diyosun ama bir maaşla ev yaptırılmasına imkan yok mutlaka ailesinin de katkısı azımsanmayacak kadar vardır bence. Ya sana biraz abartmıs esin yada bi yanlıslık var bu işte.

ben çalıştığım için bu şekilde yaptıklarını tahmin ediyorum.çalışıyolar ödesin diyolardır.eşimde şimdiye kadar bana güvendi tabi.ödeniyo diye.ama kızlar artık eve para vermemeye karar verdim.belki o zaman ödeyemez de ailesinin kendisine yardım etmediğini anlar eşim.şimdi evi geçindirsin de göriyim.tabii maaşından krediyi ödedikten sonra para kalırsa...

Eşiniz iyi bir insanmış annesiyle babasına destek olmuş. Ama bu onların size böyle bir kolaylık göstermesi şartını gerektirmiyor ne yazık ki. Evet benim bu kadar param olsaydı kendime bir ev almaktan çok çocuklarımın rahat etmesi için hepsini onlara verirdim. İkinci bir eve ne gerek var ki zaten. Ama işte sizin böyle birşeyi beklemeniz ve beklentinizin karşılığını görememeniz sadece sizi üzüyor. Ve bunu büyütürseniz eşinizle aranızın açılmasına sebep olabilir. Gerek var mı

Haklısın arkadaşım ama yardım etmezlerrrr....herkes yediği günü bilir....sen zaten haksızlığa karşısın anladığım kadarıyla:82: İki kardeş arasındaki haksızlıktan dem vuruyorsunuz....
bende onlara güvenip borç yapmadınız yada ben zaten ailemden yardım verseler de kabul etmem gibi yorumları anlamıyorum...kimi haksızlığa gelir kimi gelemez
ben gelemem mesela :81:

Son düzenleme:
evet ellerine iyi bir para geçmiş size de yardım etselerdi elbette çok güzel olurdu ama geçmişte eşiniz onlara yardım etti diye şimdi onlarda yapmak zorunda değiller ki tercih meselesi bu bence.sonuçta eşinizde onlara destek oluken bu günlerde karşılık beklesin diye yapmadı tamamen anne babasına destek için yaptı.
yine söylüyorum size destek olsalar çok güzel olur ama olmuyorlar diye de onları yargılamak gerekmiyor diye düşünüyorum.bence bunun için eşinizle aranıza mesafeler koymayın.

canım erkekler ewlendikten sonra ailelerinin yaptığı hiçbi yanlışı görmüolar
hep onları savunuolar aynı modelden bende de var :47:

Back
X