- Konu Sahibi evarologlu
kızlar daha önce burdan kayınvalidemle ilgili sıkıntılaırmı paylaşmıştım kadını her defasında empati yapıp yerine koymaya çalışıyorum ama olmuyor özünde aslında çok iyi bir insan sadece cahil ve düşüncesiz bana karşı davranışlarında birşey yok ben doğru bulmadığım şeyleri söyleyince kadın özür bile diliyor bir şekilde kendim ile ilgili sorunalrı büyütmeden halledebiliyoruz ama asıl konum şu gecen hafta eşimin abisi yeni evliyiz diye yemeğe çağırdı biz gititk ve kayınvalidem çok içerlemiş eltim bizi çağırıken onu çağırmadılar çok kızmış haklı olabilir kadının bir lokması mı fazla gelicekti birşey demdim ama ertesi gün bu yemeğe gittim eltimin çocuğu motor kazası yaptı yüzü dağıldı resmen çocuğun ve kayınvalidemde ne dedi kızlar bak gördünmü aldılar benim bedduamı çocuk kaza geçirdi şok oldum ya o çoocuk senin torunun nasıl böyle birşey düşünebilir ya şokk oldum ve kafamda soru işareti oluştu demekki yarın öbürgün benimde çoocuğuma birşey olursa ondan mı bilicem bana yada eşime beddua etti diye mi düşünücem.....
birde kayın validemin ağzı çok bozuk küfür ve gelinleriyle belden aşağıya edepsiz muhabetler edebiliyor hatta ailemin yanındada muhabet etmişti ailem şok olmuştu neyse gecenlerde işte yukarıda bahsettiğim eltimin oğlu kaza geçirince oraya gititk kayınvalidemde ordaydı gece 11de dedim biz kalkalım sabah erken kalkıcam işe gidicem uykum geldi dedim,kayınvalidem yanına çağırdı kulağıma gene söylenmeyecek laf söyledi çok sinrilendim aklınız fikriniz o işlerde dedim benle birdaha bu şekilde konuşmayın lütfen bir kayınvalidenin gelinleriyle bu muhabete girmesinii hoş ve doğru bulmuyorum dedim
kızlar bitmedi daha sinrilerimi iyice bozmaya başladılar nasıl davrancağımı bilemiyorum buda eltimle aramdaki mevzu pztesi ilk iftara kayınvalideme gittik eltimin 3 yaşında çok yaramaz oğlu var ve eşimin tarafında akraba evliliği var hep eltimler ya amca kızı ya teyze kızı belki aranızda akraba evliliğine sıcak bakan vardır ama ben kesinlikle böyle bir zihniyete karşıyım ,eltim dediki oğlu yaramazlık yapınca bak yengenin kızı olursa sana vermicekmiş dedi bende dedimki vermem tabi onlar kardeş gibi olurlar dedim eltim de ama bizde var akraba evliliği bende ama bizde yok ama bizde var dedi gene üsütme geldi sizde olabilir ama bende yok çoocuğumuda baştan kardeş gibi yetiştiririm dedim halen ama bizde var vermezmisin dedi yok dedim vermem şimdi yarın öbürgün çoocuğum olursa böyle sorunla karşılaşırsam nasıl davrarım bilemiyorum kızlar ama çoocuk yapmaktan korkuyorum böyle şeyin şakasını bile kaldıramam ben nedemek amca çoocukalrı kardeştir ya
canım, ya görüşmeyi azaltıp görüştüğünüzde de söylenenlere cevap vermeyeceksin. yada görüştüğünde kafana takmayacaksın, söylenenleri de eşine yansıtmayacaksın dışarda olanı dışarda bırakıp kapını kapatmaya alışacaksın zamanla. Hem şimdi yeni evlisin, yeni gelinlerin damarına basmak türk aile yapısının vazgeçilmez temel taşlarındandır bunu unutma :) hele biraz zaman geçsin çok değil 2 sene sonra belki de 1 sene, ne sen eşinin ailesini bu kadar kafana takacaksın nede onlar senin bu kadar damarına basacaklar. O kayınvalidene de hiç cevap verme sen onu güzel bir şekilde uyarmışsın. olmazsa 1 defa toplum içinde rencide edersin bak bi daha sana yapıyor mu o davranışları..