• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem değişik bir insan anlam veremiyorum...

kızlar daha önce burdan kayınvalidemle ilgili sıkıntılaırmı paylaşmıştım kadını her defasında empati yapıp yerine koymaya çalışıyorum ama olmuyor özünde aslında çok iyi bir insan sadece cahil ve düşüncesiz bana karşı davranışlarında birşey yok ben doğru bulmadığım şeyleri söyleyince kadın özür bile diliyor bir şekilde kendim ile ilgili sorunalrı büyütmeden halledebiliyoruz ama asıl konum şu gecen hafta eşimin abisi yeni evliyiz diye yemeğe çağırdı biz gititk ve kayınvalidem çok içerlemiş eltim bizi çağırıken onu çağırmadılar çok kızmış haklı olabilir kadının bir lokması mı fazla gelicekti birşey demdim ama ertesi gün bu yemeğe gittim eltimin çocuğu motor kazası yaptı yüzü dağıldı resmen çocuğun ve kayınvalidemde ne dedi kızlar bak gördünmü aldılar benim bedduamı çocuk kaza geçirdi şok oldum ya o çoocuk senin torunun nasıl böyle birşey düşünebilir ya şokk oldum ve kafamda soru işareti oluştu demekki yarın öbürgün benimde çoocuğuma birşey olursa ondan mı bilicem bana yada eşime beddua etti diye mi düşünücem.....

birde kayın validemin ağzı çok bozuk küfür ve gelinleriyle belden aşağıya edepsiz muhabetler edebiliyor hatta ailemin yanındada muhabet etmişti ailem şok olmuştu neyse gecenlerde işte yukarıda bahsettiğim eltimin oğlu kaza geçirince oraya gititk kayınvalidemde ordaydı gece 11de dedim biz kalkalım sabah erken kalkıcam işe gidicem uykum geldi dedim,kayınvalidem yanına çağırdı kulağıma gene söylenmeyecek laf söyledi çok sinrilendim aklınız fikriniz o işlerde dedim benle birdaha bu şekilde konuşmayın lütfen bir kayınvalidenin gelinleriyle bu muhabete girmesinii hoş ve doğru bulmuyorum dedim

kızlar bitmedi daha sinrilerimi iyice bozmaya başladılar nasıl davrancağımı bilemiyorum buda eltimle aramdaki mevzu pztesi ilk iftara kayınvalideme gittik eltimin 3 yaşında çok yaramaz oğlu var ve eşimin tarafında akraba evliliği var hep eltimler ya amca kızı ya teyze kızı belki aranızda akraba evliliğine sıcak bakan vardır ama ben kesinlikle böyle bir zihniyete karşıyım ,eltim dediki oğlu yaramazlık yapınca bak yengenin kızı olursa sana vermicekmiş dedi bende dedimki vermem tabi onlar kardeş gibi olurlar dedim eltim de ama bizde var akraba evliliği bende ama bizde yok ama bizde var dedi gene üsütme geldi sizde olabilir ama bende yok çoocuğumuda baştan kardeş gibi yetiştiririm dedim halen ama bizde var vermezmisin dedi yok dedim vermem şimdi yarın öbürgün çoocuğum olursa böyle sorunla karşılaşırsam nasıl davrarım bilemiyorum kızlar ama çoocuk yapmaktan korkuyorum böyle şeyin şakasını bile kaldıramam ben nedemek amca çoocukalrı kardeştir ya

canım, ya görüşmeyi azaltıp görüştüğünüzde de söylenenlere cevap vermeyeceksin. yada görüştüğünde kafana takmayacaksın, söylenenleri de eşine yansıtmayacaksın dışarda olanı dışarda bırakıp kapını kapatmaya alışacaksın zamanla. Hem şimdi yeni evlisin, yeni gelinlerin damarına basmak türk aile yapısının vazgeçilmez temel taşlarındandır bunu unutma :) hele biraz zaman geçsin çok değil 2 sene sonra belki de 1 sene, ne sen eşinin ailesini bu kadar kafana takacaksın nede onlar senin bu kadar damarına basacaklar. O kayınvalidene de hiç cevap verme sen onu güzel bir şekilde uyarmışsın. olmazsa 1 defa toplum içinde rencide edersin bak bi daha sana yapıyor mu o davranışları..

Bana da evlendiğimiz ilk yıllar eşimin ailesi çevresinin davranışları çok değişik geliyordu, hatta dediğiniz gibi belden aşağı şakalaşmalara da tanık oldum. Hatta yeni evlendiğimiz de o yıl ben çok hasta olurdum, k.validem k.pederin yanında yatak odası durumlarını kastederek tabi çok banyo yapıyorsunuz üşütüyorsun demişti yerin dibine geçtiydim, daha önce bir kaç kez duymuştum, en sonunda bu tarz sohbetler etmemesini utandığımı söyledim. Daha bir sürü hareketleri tuhaf geliyordu, laflarını bilmeden dan dun konuşurlar, sonradan alışıyorsun. Bizim ailelerimiz Karadenizli, muhafazakar insanlar ama çok farklı olduklarını gördüm. Değiştiremeyeceğine göre eşini incitmeden mesafe koyacaksın. Sen eğitemezsin değiştiremezsin onları...

Bana da evlendiğimiz ilk yıllar eşimin ailesi çevresinin davranışları çok değişik geliyordu, hatta dediğiniz gibi belden aşağı şakalaşmalara da tanık oldum. Hatta yeni evlendiğimiz de o yıl ben çok hasta olurdum, k.validem k.pederin yanında yatak odası durumlarını kastederek tabi çok banyo yapıyorsunuz üşütüyorsun demişti yerin dibine geçtiydim, daha önce bir kaç kez duymuştum, en sonunda bu tarz sohbetler etmemesini utandığımı söyledim. Daha bir sürü hareketleri tuhaf geliyordu, laflarını bilmeden dan dun konuşurlar, sonradan alışıyorsun. Bizim ailelerimiz Karadenizli, muhafazakar insanlar ama çok farklı olduklarını gördüm. Değiştiremeyeceğine göre eşini incitmeden mesafe koyacaksın. Sen eğitemezsin değiştiremezsin onları...

aynen canım kimseyi değişteremezsinne onalr beni kendi istedikelri gibi bir gelin nede onalrı ben istediğim gibi biri yapabiliirm sonuçta onalrın yaşam tarzları bu benim yaşam tarzımda farklı herkez birbirine saygı göstermek zorunda, bende uyardım onalrdan ses çıkmadı özür dileriz dendi ama bakalım devamı gelicek mi dediğin gibide gayet emsafe var aramızda çok içli dışlı olmak taraftarı değilim zaten

çok içli dışlı olma cnm gerek yok. akraba evliliğine gelince benim eşiminde tarafı aynı öyle.akraba olmayan sadece benim ama bi laf olunca sivri bir şekilde lafımı sokuyorum bir daha bişey diyemiyorlar

çok içli dışlı olma cnm gerek yok. akraba evliliğine gelince benim eşiminde tarafı aynı öyle.akraba olmayan sadece benim ama bi laf olunca sivri bir şekilde lafımı sokuyorum bir daha bişey diyemiyorlar

aslında benim akraba evliliği konusunda hasasiyetimi biliyorlar çünkü çok yadırgıyordum,ama düşün daha ortada hiç çocuk yok konuşulmaya başladı birdah amuhabet olursa uyarırım zaten

ya bu kayınvalideleri kafaya takıp hayatı kendimize dert ediyoruz.. bende çok zor günler geçirdim eşimin ailesiyle... kaynım ve görümcem özellikle beni bezdirdiler.. ama artık kolayını buldum.. kimseyi kafama takmıyorum ve mümkün olduğunca eşimi onlardan uzak tutuyorum.. şimdilik huzurluyum bakalım bu huzur ne kadar sürecek... tavsiyem odur ki kimseyi kafaya takma.. bir söz var umarım abes olmaz it ürür kervan yürür demiş atalarımız... :):) bırak onlar konuşsun ama sen bildiğini oku... :):)

herkes kaynanasından eltısınden dertlı ya bugunde eltım benım canımı sıktı kafana takma canım sen allaha emanet ol allah ıslah etsın baskada bısey demıyorum....

kızlar bitmedi daha sinrilerimi iyice bozmaya başladılar nasıl davrancağımı bilemiyorum buda eltimle aramdaki mevzu pztesi ilk iftara kayınvalideme gittik eltimin 3 yaşında çok yaramaz oğlu var ve eşimin tarafında akraba evliliği var hep eltimler ya amca kızı ya teyze kızı belki aranızda akraba evliliğine sıcak bakan vardır ama ben kesinlikle böyle bir zihniyete karşıyım ,eltim dediki oğlu yaramazlık yapınca bak yengenin kızı olursa sana vermicekmiş dedi bende dedimki vermem tabi onlar kardeş gibi olurlar dedim eltim de ama bizde var akraba evliliği bende ama bizde yok ama bizde var dedi gene üsütme geldi sizde olabilir ama bende yok çoocuğumuda baştan kardeş gibi yetiştiririm dedim halen ama bizde var vermezmisin dedi yok dedim vermem şimdi yarın öbürgün çoocuğum olursa böyle sorunla karşılaşırsam nasıl davrarım bilemiyorum kızlar ama çoocuk yapmaktan korkuyorum böyle şeyin şakasını bile kaldıramam ben nedemek amca çoocukalrı kardeştir ya

sadece buna cvb vereyim:S
bizdede çok akraba evlilği vardır.okuyan gençlerimiz artık akraba evliliğin saçma oldugunu düşüyor. bnde dahil olmak üzere.
yengemler bni amcamın oğluyla yakıştırdılar. bunu amcamın oğluna söylediler. ve bu olaydan dolayı kuzenmle 6ay konuşmadık.
kuzenim haliyle bnim söylettirdiği sanıyodu:) sonrada geldi özür diledi kuzenim barıştık.

deme istediğim şu, siz çocugunuzu en iyi şekilde yetiştirin.. nasıl normalse nasıl doğruysa.. sar görüşlü bi insan değilsiniz. eşinizde dar görüşlü bi insan olsaydı sizinle evlenmezdi.akrabadan alırdı bitane.. stres yapmayn:) gençler bilinçli olsun yeter

şaka mı yapıyorsunuz yoksa cidden sırf eltiniz densiz bir şaka ve yorum yaptı diye çocuk yapmaktan soğuyacak kadar çok mu takıyorsunuz eften püften olayları kafanıza?

ne eşler ne kaynanalar ne eltiler var burda okuduğum
siz böyle basit seylerimi kafaya takıyorsunuz
yapmayın allah askına siiz evliliğine bakın kaynanan nasıl isterse öyle konusur sen tıka kulaklarını hoslanmıyorum bu tarz konusmadan de ayrıl ortamdan..

Son düzenleme:
En çok neyi merak ediyorum biliyor musunuz...
Onca konu okuyorum, kaynanalar berbat görümceler basit, hayal edildiği gibi değil, kayınbiraderler böğğ görgüsüz...
Sizin bu kocalarınızı aileleri 18inden sonra evlat mı edinmiş acaba...

Onca konu okuyorum, kaynanalar berbat görümceler basit, hayal edildiği gibi değil, kayınbiraderler böğğ görgüsüz...

değil mi kocalarınızı da yetiştirenler bu aileler:34:

Şöyle açık konuşmalar bir defasında bana evlenmeden önce sevdiği birisinden bahsetti mektup felan yazarmış adam eskiden ,hem de nişanlımın yanında konuşuy üstelik kayınpederim kanser hastası kadının umrunda değil eğer adamcağıza bisey olursa ben ne yaparım bu kadınla bilemiyorum değil mutfağa fizanada gitsem kurtuluş yok yani

en iyisi ayrılmak hiç düşünme...at nişanı.

Akraba evlilikleri bana da ters!
Hic ailem' de böyle evlenenler de yok ve cok karsıyım daha kücükken kardes gördük amca, hala, dayı, teyze cocuklarını.
Nasıl alısırsa öyle gider. Ama düsünüyorum da, ben kardesligi asılarken, bir taraftan cocugun aklına baska seyler sokan insanlar hic mi hic hos degil!

ben de aynılarını düşünüyorum canım..

sanırım bahse konu olan aileler, 18 yaşından sonra dur ben bir çocuk evlat edineyim diyor ve "cici kociş"ler öyle o aile ile ilişki kurmuş oluyor..

yoksa bir insanın karakterinin yüzde ellisinin genetik (tamamen aile) kalan yüzde ellisinin de çevre faktörü ile şekillendiğini düşünürsek (ki bunun da yüzde 30-40 kısmı aile etkisine tekabül ediyor) işin içinden çıkamıyorum; bu cadı kaynanalar, kötü kayınpederlerden nasıl bu cici kocişler doğuyor.. o örümcek görümce ve kaygısız kayın bambaşka oluyor, kociş bambaşka.. falan filan..

Son düzenleme:
canım zanman zaman hepimiz yaşıyoruz bu tür sorunları ama ben şu kaza ve torunu hakkındaki fikrine takıldım kayınvalidenin böyle düşünen bir insanın kimseye iyi niyet besleyeceğini düşünmüyorum bence onunla mesafeni koru. eltin ve akraba evliliği konusuna gelince çocuklar büyüyünce o köprülerin altından ne sular geçer ve bu konuyu konuştuğunuzu bile unutursunuz. sanki çocuklar onun dediğini mi yapacak. sen bence biraz içini ferah tut...

canım zanman zaman hepimiz yaşıyoruz bu tür sorunları ama ben şu kaza ve torunu hakkındaki fikrine takıldım kayınvalidenin böyle düşünen bir insanın kimseye iyi niyet besleyeceğini düşünmüyorum bence onunla mesafeni koru. Eltin ve akraba evliliği konusuna gelince çocuklar büyüyünce o köprülerin altından ne sular geçer ve bu konuyu konuştuğunuzu bile unutursunuz. Sanki çocuklar onun dediğini mi yapacak. Sen bence biraz içini ferah tut...

aynen canım ben hep kkayınvalidem için düşüncesiz cahil bir insan ama çok iyi niyetli bir insan diye düşünürüdm gerçi şurda daha 3aylık evliyim şimdi fikirlerim zaman zaman değişiyor dediğin gibi insan torununa böyle düşünüyorsa bir el kızı için benim hakkımda neler düşünür korkmaya başladım valla kadından...

ben de aynılarını düşünüyorum canım..

Sanırım bahse konu olan aileler, 18 yaşından sonra dur ben bir çocuk evlat edineyim diyor ve "cici kociş"ler öyle o aile ile ilişki kurmuş oluyor..

Yoksa bir insanın karakterinin yüzde ellisinin genetik (tamamen aile) kalan yüzde ellisinin de çevre faktörü ile şekillendiğini düşünürsek (ki bunun da yüzde 30-40 kısmı aile etkisine tekabül ediyor) işin içinden çıkamıyorum; bu cadı kaynanalar, kötü kayınpederlerden nasıl bu cici kocişler doğuyor.. O örümcek görümce ve kaygısız kayın bambaşka oluyor, kociş bambaşka.. Falan filan..

aynen kızlar birde kendi eşim için konuşayım eşim ve abisi ikiside ünv mezunu ve ailesinin yaptıkalrını doğru bulmuyor hatta bizde ufak tefek sorunalr yaşadığımızda abisi falan hep özür diledi kusura bakmayın benim annemin görgüsü bu siz aldırmayın diye, ama işte benim eşim ailesinin yaşam biçimi benimsemediği için liseden sonra hemen ailesinden km öteye taşındı okudu çalıştı,ve eşim kayınvalidemin komşularını çevresinide hiç beğenmiyor hep onun dolduruşlarına geliyor ,ben ondan şükür ediyorum eşim kendini o çevreden soyutlamış zamanında ki onalr gibi olmamış diye

Back
X