• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem hep onun dediği olsun istiyor

denizberdan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
416
248
63
Kayınvalidemle aramız aslında iyi, kendisini severim de , şimdiye kadar bir sorunumuz olmadı. Bu da benim her şeyi anlatmamam ve evimin uzak olması sayesinde oldu.

Şu an hamileyim. Ve kayınvalidem diğer gelinlere çocuklarla ilgili aşırı karışıyor. Bana da şimdiden bişeyler söylemeye başladı şunu şöyle yap bunu böyle yap diye. Önceden böyle birşey yoktu yani çok azdı öyle söyliyim. Ama torun dedin mi hak görüyor karışmayı.

Eltimle sürekli çatışma halindeler. Çocuğu yedirmedin giydirmedin yıkamadın. Eltim mesela bir şeyi yemesin diyor o yesin diyor. Eltim giymesin der o giysin der. Annesi çocuğa kızar, kızma der. Annenin otoritesini sarsıyor bir kere.
Tamam büyüklerin tecrübelerine saygımız sonsuz ama bizde çocuk değiliz okuyoruz, az çok biliyoruz. Onlar çokmu biliyordu ilk doğumlarında.

Bana da karışacağı aşikar, şimdiden başladı ufak ufak. Kalbini kırmadan nasıl davranmak gerek böyle bir kayınvalideye sizce?

Her ne yaparsanız yapın, nasıl yaparsanız yapın bu kadına dur demeyi bilmelisiniz.Böyleortamda büyüyen çocuklar söz dinlemez ve annesine saygı duymaz oluyor.

valla çocuk olunca anneanne-babaanne olan kişilere maalesef söz geçirilmiyor.
benim de çok katı kurallarım vardı..
ama arkamı döndüğüm anda deliyorlarmış, bunu şimdi itiraf ediyorlar..:confused:

kıyafet vs. çok dert değil ama sağlıkla ilgili konularda özellikle çok katı durmanız gerekiyor.
zararlı şeyleri vermesini engellemeniz, gerekirse doktoru öne sürerek sert durmanız gerekiyor.

inan aynı durumdayız bende kayınvalidemi çok severim o da kızı gibi görür çok iyi niyetli ama insanları yönetmeye bayılıyor. gururu okşanıyor onun dedikleri yapılınca kırmamaya çalışıyorum ama umarım ilerletmez ve onu kırmak zorunda kalmam :( çünkü müsade etmeyeceğimi biliyorum

valla çocuk olunca anneanne-babaanne olan kişilere maalesef söz geçirilmiyor.
benim de çok katı kurallarım vardı..
ama arkamı döndüğüm anda deliyorlarmış, bunu şimdi itiraf ediyorlar..:confused:

kıyafet vs. çok dert değil ama sağlıkla ilgili konularda özellikle çok katı durmanız gerekiyor.
zararlı şeyleri vermesini engellemeniz, gerekirse doktoru öne sürerek sert durmanız gerekiyor.

Dediği yapılmayınca da bu sefer lafımız dinlenmiyor ki diye hayıflanıyor.
Örnek; geçenlerde eltim çikolatayı yemesin dedi, annem diyor ki bırak yesin bir kereden bir şey olmaz. Yaw belki evde de yedi ne karışıyorsun dimi ama. Ona laf ettikçe ben bunalıyorum. Ki haklı tarafları var ama yine de kimseye bu kadar karışılmaz.

Kayınvalidemle aramız aslında iyi, kendisini severim de , şimdiye kadar bir sorunumuz olmadı. Bu da benim her şeyi anlatmamam ve evimin uzak olması sayesinde oldu.

Şu an hamileyim. Ve kayınvalidem diğer gelinlere çocuklarla ilgili aşırı karışıyor. Bana da şimdiden bişeyler söylemeye başladı şunu şöyle yap bunu böyle yap diye. Önceden böyle birşey yoktu yani çok azdı öyle söyliyim. Ama torun dedin mi hak görüyor karışmayı.

Eltimle sürekli çatışma halindeler. Çocuğu yedirmedin giydirmedin yıkamadın. Eltim mesela bir şeyi yemesin diyor o yesin diyor. Eltim giymesin der o giysin der. Annesi çocuğa kızar, kızma der. Annenin otoritesini sarsıyor bir kere.
Tamam büyüklerin tecrübelerine saygımız sonsuz ama bizde çocuk değiliz okuyoruz, az çok biliyoruz. Onlar çokmu biliyordu ilk doğumlarında.

Bana da karışacağı aşikar, şimdiden başladı ufak ufak. Kalbini kırmadan nasıl davranmak gerek böyle bir kayınvalideye sizce?

Çocuğumu bildiğim şekilde yetiştirmek istiyorum diye yeri geldiğinde yapıştır lafı

inan aynı durumdayız bende kayınvalidemi çok severim o da kızı gibi görür çok iyi niyetli ama insanları yönetmeye bayılıyor. gururu okşanıyor onun dedikleri yapılınca kırmamaya çalışıyorum ama umarım ilerletmez ve onu kırmak zorunda kalmam :( çünkü müsade etmeyeceğimi biliyorum

Hakikaten aynı durumdayız. Sanırım daha çocuk doğar doğmaz tavır koymak gerekiyor. Bu sebeplerden arası bozulabilir çünkü insanın. Galiba en iyisi çocukla ilgili pek bir şey anlatmamak. Çünkü o zaman da neden öyle yaptın diye başlıyorlar. Bir de doktor söyledi deyip suçu doktora atmak lazım :)

Daha şimdiden bana diyorki ben sana yıkamayı öğretirim giydirmeyi öğretirim. Kursa gidicem diyorum ne gerek varmış o öğretirmiş! Bırakmıyorki hevesimi alayım. Hamile yogasına gidicem dedim, ne gerek var gitme diyor ısrarla. O her sene bir kursa gidiyor ben karışıyor muyum :))

Eviniz uzakmış çok karışmaz belki. Benim kv karışmamıştı ama eltim ona yakın olduğu için hep görüyordu ve bezdiriyordu

Dolaylı olarak oğluna masraf diye düşünüyodur belki yogayı,sanırım tatlı sert oturup konuşmak gerekiyor.açık ve net tsvrımızı koyarsak ayar verirler kendilerine

bir ipte iki cambaz oynamaz bir koltuğa iki karpuz sığmaz bunu bilir bunu söylerim,anaanne babaanne sevmekten ileri gitmemeli torun için...bakıcı olarak bırakanları tenzih ederim o çocukları neneleri büyütüyor o sebeple otorite onlarda olur tabi:confused:

öyle birşey olduğunda kayınvalidenize "bu çocuğun annesi benim ve çocuğumun iyiliğini benden fazla kimse düşünemez"
kayınvalideler gelinlerine öyle muammele yapıyorlarki özellikle çocuk olduktan sonra sanki çocuğun üvey annesiymiş gibi.

Bana da karışacağı aşikar, şimdiden başladı ufak ufak. Kalbini kırmadan nasıl davranmak gerek böyle bir kayınvalideye
Kendinizi hazirlayin o zman smdiden

Son düzenleme:
Ne derse he de geç yine bildiğini oku, çevremden gördüğüm kadarıyla onları ancak bu tavır paklıyor.

Cocuk olduktan sonra bir cok seyle beraber bu durumda degisiyo,olumsuz yonde ama.dedigin gibi kendilerine hak goruyorlar bunu,sunu yedir,soyle yap,su satte yatir,erken yatiriyosun o yuzden yatmiyo,sen bu cicugu kac gunde bir yikiyosun,ustu kucuk mu olmus ne... amaaann bunlar bazilari..bastan nasil gidiyosa oylede devam ediyo..bastan ipleri verirseniz kv.nize cocugunuzun sut annesi olmaktan oteye gidemessiniz,cocuk uzerindeki etkiniz en aza duser,dusurulur.buna musade etmwyin o cocukta herkesten fazla sizin hakkiniz olmali.
Daha simdiden bu turlu dusuncelerinizi kv.iletseneniz iyo olur bence.soka ugramasin kadin bebek dogdugunda...mesela eltinizin cocuguna mi karisiyor yaninizda,eltinizden once siz konusun,her cocuk farkli iste anne,annesi boyle alistirmis,duzenleri boyle demekki biz bozmayalim vb..hani kendi vocugunuz icin soyleyeceklerinizi eltiniz uzerinden,yada baska cocuk uzerinden alttan alttan dillendirin... cocuk dogdu baktiniz basedilecek gibi de degil,bu kezde acikca dile getirin baska care kalmiyo cunku.tabi bu konuda esinizin tutimuda cok onemli.o da birak annem iyisini bilir,annem bildigini yapsin tarzinda tavir sergilerse isiniz zor olacak.esinizede bence alttan alttan bu fikri yerlestirin,goze batmadan tabi.

Back
X