• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem Ümreye Giderken ..

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Selamlar
Hayırlı bir konuyla karşınızdayım :KK54:

Kayınvalidem şubatta ümreye gidecek. Bende şuanda ilk ve tek geliniyim. İstanbulda başka kimsesi yok komşuları haricinde. Kardeşleriyle pek görüşmüyorlar diyeyim.

İki sorum var;
1-
Benim ona ne yapmam lazım giderken ?

Paramı verilmesi makbul olur, yoksa orada ihtiyacı olacak bişeyimi almalıyım. Açıkcası annem filan gitmediği için yakinen bilmiyorum ne lazım olur gecelik , corap camaşır başka?

2- Döndüğünde ne yapmam lazım ?

Büyük bir mevlüt yapacakmı bilmiyorum . Ancak geldiği ilk gün için yemeğini filan yapmam yeterli olurmu? Mevlüt yapacaksa tatlısı filan.

Temizliğe gelince ben kendi evimi bile temizlemiyorum oradada yapabilecek zamanımın olacağını sanmıyorum 1. sınıf annesiyim buarada ve acayip şekilde yogunum.

Hadi biraz fikirden ziyade siz neler yaptınız onu konuşalım ?

Bende bilmem ama ihtiyacı varsa bir miktar para verebilirsiniz gönlü hoş olur.
Yanında isterseniz çorap ve saydığınız diğer şeyleri alırsınız makbule geçer ;)

Bende bilmem ama ihtiyacı varsa bir miktar para verebilirsiniz gönlü hoş olur.
Yanında isterseniz çorap ve saydığınız diğer şeyleri alırsınız makbule geçer :KK66:
İhtiyacı yok ama banada bişeyler düşer sanırım hem sevap olur

Kayıpederım hem umre hem hacca gitti.
Ozamanlar aynı evde olduğum için birşeyler almadım ama gelenler çoraptı iç çamaşırıydı atletti o tarz seyler getırdı.
Geldiğindede mevlut yaptık gelen yakınlarımız börekti , tatlıydı o tarz seyler getırdı. bu sefer biz ordan alınan hedıyelerı dağıttık :))

Döndüğünde evinin temiz olması lazım. Sana gelen kadını onun donus zamanına yakın bir gün evi temizlemeye gönderebilirsin. Döndüğünde de ziyaret için gelenlere tatlı veya yanında vermek isterseniz pilav olabilir. Zaten hurma, hediyelik tulbent, zemzem ve tesbih vb. Şeyler getircek kayinvalideniz. Onlarda dağıtılacak. Bu dediklerim yeterlidir diye düşünüyorum cut.

Bizde para verilmez. Bolca atlet al. Orda cok terleniyo. Güzel beyaz bir örtü alabilirsin. Döndüğü günde yemeğini yaparsın. Zaten mevlüd hemen olmaz. Onu onlar gelince konuşup yaparsınız

Selamlar

Kayınvalidem şubatta ümreye gidecek. Bende şuanda ilk ve tek geliniyim. İstanbulda başka kimsesi yok komşuları haricinde. Kardeşleriyle pek görüşmüyorlar diyeyim.

İki sorum var;
1-

Paramı verilmesi makbul olur, yoksa orada ihtiyacı olacak bişeyimi almalıyım. Açıkcası annem filan gitmediği için yakinen bilmiyorum ne lazım olur gecelik , corap camaşır başka?

Büyük bir mevlüt yapacakmı bilmiyorum . Ancak geldiği ilk gün için yemeğini filan yapmam yeterli olurmu? Mevlüt yapacaksa tatlısı filan.

Temizliğe gelince ben kendi evimi bile temizlemiyorum oradada yapabilecek zamanımın olacağını sanmıyorum 1. sınıf annesiyim buarada ve acayip şekilde yogunum.

maddi anlamda ihtiyacı yoksa, orada kullanacağı kıyafet ve eşarp vs bişeyler olabilir,
onun dışında sorarsınız maddi olarak ihtiyacı var mı diye çünkü belli olmaz.

Döndüğünde evinin temiz olması lazım. Sana gelen kadını onun donus zamanına yakın bir gün evi temizlemeye gönderebilirsin. Döndüğünde de ziyaret için gelenlere tatlı veya yanında vermek isterseniz pilav olabilir. Zaten hurma, hediyelik tulbent, zemzem ve tesbih vb. Şeyler getircek kayinvalideniz. Onlarda dağıtılacak. Bu dediklerim yeterlidir diye düşünüyorum cut.
Hediye veren çok oluyor zaten.Para versen o ihtiyacı olan birşeyi alsa.Birde orada yemek sorunu da varmış.Çoğu kişi giderken konserve sarma,barbunya gibi hazır gıdalar da koyuyormuş.Döndüğünde zaten normal altın günü gibi oturulmuyor zaten.Yakından gelene hurma,zemzem suyu ikram edilir.Getirdiği hediyelerden verilir.Uzaktan gelene pilav üstütavuk,sarma ,tatlı yapılabilir.

Para değil ihtiyaçlarını al canım işte yazmışlar zaten atlet, beyaz düz elbise olabilir, eşarp beyaz yine, çorap, mendil gibi şeyler götürebilirsin tabi geldiğinde yemeğini hazır edebilirsin ama onun şimdi gelir gelmez misafirleri olur evini temizlemeye vakti olmayabilir sonuçta ev sanırım boş olacak hemen girip bir süpürüp silip toz alsanız yeter yani zaten temiz bırakır gider o kadar da vaktiniz vardır yani.

Selamlar

İki sorum var;
1-

Umre sonrası ziyaretçi si çok olur gerçi sizde çalışıyorsunuz. O umrede iken evi temizleseniz mevlutte de yardımcı olsanız çok iyi olurdu ama çalışırken biraz zor. Para verilirmi bende bilmiyorum

Para değil ihtiyaçlarını al canım işte yazmışlar zaten atlet, beyaz düz elbise olabilir, eşarp beyaz yine, çorap, mendil gibi şeyler götürebilirsin tabi geldiğinde yemeğini hazır edebilirsin ama onun şimdi gelir gelmez misafirleri olur evini temizlemeye vakti olmayabilir sonuçta ev sanırım boş olacak hemen girip bir süpürüp silip toz alsanız yeter yani zaten temiz bırakır gider o kadar da vaktiniz vardır yani.
Kendi temizliğimi yapmama sebeblerimden biri ağır kaldırmam yasak diğeri ise kendimi yormamak için ancak temizlik için bayan götürürüm oraya.
elbiseye gelince oyle sıradan bı elbıse degıl dimi ihram denilen elbise bu ama kayınvalidem birazcık sosyetık birisi benim aldığımı beğenirmi bilemiyorum doğrusu

bir bohça yap canım.
uzun düz renk bir elbise
çorap
iç çamaşırı
havlu
tespih
seccade
şal
beyaz eşarp
koy bohçala götür.

Geldiğinde yemekleri falan hazır olsun yeter. Eğer mevlüt yaparsa tatlıyla veya börekle iştirak edersin.
Uzun dur elbise için örnek gösterebilir misiniz?

Benim babam hacca gitmişti. Vücut ve baş havlusu takımı getirenler olmuştu, iç çamaşırı getirenler olmuştu babam gitmeden önce.

Bence para verin harçlık çünkü orda hediye falan için eminim lazim olur sonra havlu falan koyuluyor sanırım pek bilgim yok ama..bu arada hamile misin düşünüyordun ne ara yaptin:KK48:

Kullanıyor mu bilmiyorum ama ferace alabilirsiniz. Çünkü orada ince şeyler lazım olacak. İç çamaşırı gitmeden önce ziyarete gelenler getirirler. Para vermek ayıp kaçabilir.
Birde ikramlık olarak gitmeden önce gelenlere biz kuru pasta ve çay yada nescafe dağıttık geldikten sonra mevlüt yapıldı zaten pilav falan orada dağıtıldı.
Temizlik yapamayacaksanız, gelmelerine yakın yardımcı bayan çağırmalısınız.

Gelmesine yakın evini temizle, yemeğini yap. Anne bir ihtiyacın var mı diye sor, eşinde annesine bir miktar para versin kadının gönlünü almak olur, bence başka bir şeye gerek yok. Örtüdür atlettir kendinin vardır götürür. Zaten illa beyaz giyilmiyor artık ferace giyiyor herkes çoğunlukla.
Bir de umre için mevlüt felan yaptırmıyorlar o adet kaldı diye biliyorum. Zaten çok normalleşti umreye gitmek hac gibi değil. Yani ha normal bir tatil ha umre hazırlığı :) Bedenenden ziyade manevi olarak hazırlansın.
Kabe'yi ilk gördüğünde edilen dua da kabul olur denilir, o zaman için dua istemeyi unutma :)
Allah kabul etsin <3

image.webp
image.webp
bunlar gibi şeyler cnm.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    4,6 KB · Görüntüleme: 269
kuruyemiş fındık fıstık tarzı şeyler alabilirsiniz orada çok işe yarıyor.
geldiğinde ziyaret için gelenler olacaktır onlara ikramlık tatlı vs alabilirsiniz. bizde tatlı zemzem ayran ikram edilir.

Back
X