• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem ve gebelik sıkıntıları

Aslında yazdıklarınızı okurken cok imrendim ; cok zor bir hamilelik geçirdim sürekli kusuyordum ve kayınvalidem kayınpederim benim abarttığımı düşünüyordu ne zaman kontrole gitcek olsam ne gerek var ultrasona girmeye diyorlardı hatta bir keresinde doktorun verdiği bebeğimin ultrason görüntüsü olan cdyi izlerken kayınpeder bebişime bile bakmadan bu cd ye ne kadar para verdiniz demişti.Bebeğime karyola alacağız dediğim de ne gerek var yanına yatırırsın diye geçiştirdiler oysa ben onlardan istememiştim ve benim annem babam aldı sonra.Böyle daha birçok kırıldığım şey var içimden cıkmıyor.Onun için sizinle ilgilenmeleri sizi boğsa da mutlu olun bence çünkü en azından bebeğiniz olacağı için sevinip bişeyler yapmaya çalışıyorlar.
canım iki durum da hoş değil ben hep bir ortası olsun diyenlerdenim.

ne diye ağlayacak oğluna böyle söyleyin ve direk eşinize anlatın
beni yanlış anlama canım annemi dışlamasını istemedim böyle söyledim bil diyin
önce söylerseniz bişey olmaz
söylüyorum zaten boşver takılma zamanı gelince söylenir gibi yuvarlak cevaplar alıyorum

Ay ayni benim kv.
28 saatlik mesafeden telefonla uyuz ediyor.
Ne guzel muhatapligimiz yoktu. Esim hamile oldugumu soylediginden beri zirt pirt arayip her seye salca oluyor her seferinde laf sokmama ragmen.

söylüyorum zaten boşver takılma zamanı gelince söylenir gibi yuvarlak cevaplar alıyorum
bu arada aman herşeyi de eşinize anlatmayın
böyle ailenizle alakalı şeyleri falan heee
herşeyi yetiştirir durumda olmayın:KK48:
kocanız hep sızlanıyo diye düşünür

benim kayınvalidem de herşeyi çok bilir ama alacağı dandik bi tulumu bile komşusuna ona buna herkese yayar, çok gereksiz bir insandır kendileri, boş teneke gibi, tüm kayınvalideler mi böyledir yahuuuu :işsiz::işsiz:

simdiden soz hakkin gitmis gibi yok gbi hissediyorsan buna firsat veren sensin demektir. o senin cocugun. babannesinin de torunu. herkes ustune duseni,istedigini yapar. rahatsz edici boyutlara gelirse durum buna izin verme.

onun da annemin de ilk torunu benim de ilk çocuğum :110:

benim bir tane halam var, o kadar diktatör ki böyle hareket çekinir Ondan en çok sevdiği çocuğunu çocuğunun ikinci evliliği ve ilk defa Torun oldu biz onu büyütür zannediyorduk Çünkü kimseye bırakmaz söyle her şeye karışıyor Bu ikinci Gelin öyle bir önüne geçti ki hastanede yanında bile kalmasına müsade etmedi çocuk şimdi 1 buçuk yaşında ne zaman getirirlerse o zaman görüyor O beraber kimsede Böyle hayal etmiyordu ama iş gelin de bitti yani hiçbir şeyin asla karıştırmıyor

benim bir tane halam var, o kadar diktatör ki böyle hareket çekinir Ondan en çok sevdiği çocuğunu çocuğunun ikinci evliliği ve ilk defa Torun oldu biz onu büyütür zannediyorduk Çünkü kimseye bırakmaz söyle her şeye karışıyor Bu ikinci Gelin öyle bir önüne geçti ki hastanede yanında bile kalmasına müsade etmedi çocuk şimdi 1 buçuk yaşında ne zaman getirirlerse o zaman görüyor O beraber kimsede Böyle hayal etmiyordu ama iş gelin de bitti yani hiçbir şeyin asla karıştırmıyor
bu kadar yapmam belki ama az biraz gevşetse yeter anlıyorum onun ilk torunu ama benim de ilk çocuğum hayatım boyunca tecrübe edeceğim en büyük olay o yüzden kararlar bana kalsın istiyorum. yoksa tabiki babanne istediği zaman görme hakkı var ama sınırlara saygı duymak koşuluyla :KK61:

kaynanaların tipik özelliklerinden. hamile olmadan önce hergün bebek var mı diye sormaktan sıkılmamıştı, ben terslemekten sıkılmıştım. hamile oldum hergün bir yorum bekledi. ilgilendiğinden değil, konuya komşuya hergün bir konuşma malzemesi çıkacak, boş insan olduklarından milletin her türlü dedikodusunu hergün yapmak için birbirlerine giderler zaten. bende hergün bir bahaneyle kafamdan savuyordum. bebek düştü, hergün doktor ne dedi, niye olmuş, nasıl olmuş zıkkımın dibi. fazla ilgi değil, boş avare olduklarından herkese sarıyorlar. bu hamilelik psikolojisi değil. kaynana dayatması zorlaması.
sana tavsiyem, bebek erkek olacak dediğinde doktor kız olacak dedi de, o konuda susar artık.
bebeğe ne alırsa alsın önemseme, kenara koy, ister kullan ister kullanma ama senin seçmen gereken şeylerde annesi benim ben seçeceğim deyip tavır koy.
doğumdan sonrada benim bebeğim kimse karışmasın diye kestirip kestirip at, yoksa bebeğini bile elinden almaya kalkar bu kıskançlıkla. çünkü onlar her b*ku herkesten iyi bilirler...

kaynanaların tipik özelliklerinden. hamile olmadan önce hergün bebek var mı diye sormaktan sıkılmamıştı, ben terslemekten sıkılmıştım. hamile oldum hergün bir yorum bekledi. ilgilendiğinden değil, konuya komşuya hergün bir konuşma malzemesi çıkacak, boş insan olduklarından milletin her türlü dedikodusunu hergün yapmak için birbirlerine giderler zaten. bende hergün bir bahaneyle kafamdan savuyordum. bebek düştü, hergün doktor ne dedi, niye olmuş, nasıl olmuş zıkkımın dibi. fazla ilgi değil, boş avare olduklarından herkese sarıyorlar. bu hamilelik psikolojisi değil. kaynana dayatması zorlaması.
sana tavsiyem, bebek erkek olacak dediğinde doktor kız olacak dedi de, o konuda susar artık.
bebeğe ne alırsa alsın önemseme, kenara koy, ister kullan ister kullanma ama senin seçmen gereken şeylerde annesi benim ben seçeceğim deyip tavır koy.
doğumdan sonrada benim bebeğim kimse karışmasın diye kestirip kestirip at, yoksa bebeğini bile elinden almaya kalkar bu kıskançlıkla. çünkü onlar her b*ku herkesten iyi bilirler...
hisselerime tercüman oldun valla. konuyu açalı oldu biraz. sonrasında da yine aynı mevzulardan dolayı tartıştık telefonda o gün bugündür kafam rahat. keşke üç beş yıl böyle olsa.

hisselerime tercüman oldun valla. konuyu açalı oldu biraz. sonrasında da yine aynı mevzulardan dolayı tartıştık telefonda o gün bugündür kafam rahat. keşke üç beş yıl böyle olsa.
çok amin. ama bebek memek derken yine barışacaksınız. bugünlerin tadını çıkar derim.

Back
X