kaynanaların tipik özelliklerinden. hamile olmadan önce hergün bebek var mı diye sormaktan sıkılmamıştı, ben terslemekten sıkılmıştım. hamile oldum hergün bir yorum bekledi. ilgilendiğinden değil, konuya komşuya hergün bir konuşma malzemesi çıkacak, boş insan olduklarından milletin her türlü dedikodusunu hergün yapmak için birbirlerine giderler zaten. bende hergün bir bahaneyle kafamdan savuyordum. bebek düştü, hergün doktor ne dedi, niye olmuş, nasıl olmuş zıkkımın dibi. fazla ilgi değil, boş avare olduklarından herkese sarıyorlar. bu hamilelik psikolojisi değil. kaynana dayatması zorlaması.
sana tavsiyem, bebek erkek olacak dediğinde doktor kız olacak dedi de, o konuda susar artık.
bebeğe ne alırsa alsın önemseme, kenara koy, ister kullan ister kullanma ama senin seçmen gereken şeylerde annesi benim ben seçeceğim deyip tavır koy.
doğumdan sonrada benim bebeğim kimse karışmasın diye kestirip kestirip at, yoksa bebeğini bile elinden almaya kalkar bu kıskançlıkla. çünkü onlar her b*ku herkesten iyi bilirler...