kayınvalidem yarış içinde kıskançlığı karışmasına neden oluyor..

larisya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2013
1.224
8
36
İstanbul
Kızlar kayınvalidem evimizde yapılacak tamirata,alınacak eşyaya hep karışıyor.geçen eşimle karar verdik kapıları yaptıracağız.ben eşime mutfağada kapı taktıralım dedim.şuan kapı mutfak kapısı yok ve camıda açsam, neyapsam yemek kokusu bütün odalara yayılıyor.mutfağa kapı taktırmayın mutfağı daraltır ne gerek var birde onamı para vereceksiniz dedi.sonra eşim, anne parkede yaptıracağız dedi.kayınvalidem oğlum salonun parkesi sapasağlam ne gerek var.salondaki parkem hem çok çizildi,su damlayan yerler şişme yaptı,hem de diğer odaların parkesini açık renk yaptıracağız salon koyu renk uyum sağlamıyacak.eşimle ev için yaptığımız planı kendi alt üst etmeye çalışıyor.kayınvalidem ondan önce birşey almamımızı istemiyor.bu kanıya tamamen varmamın nedeni.eşimle koltuk almaya karar vermiştik.kayınvalidem alma oğlum koltukları döşet dedi.döşenecek gibi bir koltuk bile değildi üstüne oturan kayıp gidiyordu.çok ilginç bir koltuktu benden önce alınmıştı benim seçme hakkım olmadı.sonra bizde ne döşettik nede başka aldık.o ay biraz sıkışıktaydık sonra alırız dedik.aradan 1 ay sonra eşimle çarşıda gezerken kayınvalidemle ,görümcemi çarşıda gördük.kayınvalidem eşime döndü oğlum bende,kız kardeşinde koltuk aldık artık sende alabilirsin dedi.inanırmısınız şok oldum.izin kendi koltuk aldıktan sonra çıktı..

yarın oturmaya gelecekler eşimle bu konuyu konuşmaya çalışacaktır.kendi fikrini eşime yaptırmak için konuşup duracaktır.şimdi salona yaptıracağımız parkeye,mtfaktaki kapıya karışacaktır.sizce ben kayınvalideme ne desem kırmadan.

niye bişey diyosunuz ki..haberi olmadan yaptırın..
yarın gelincede ne derse tamam diyin sonra yaptırın..
böyle yetkili mercii gibi niye bilgi veriyosunuz

Benim eşimde tek erkek çocuk kayınvalidem ben burnunu soktursam herçeye karışacak o yüzden hiç sorma gereği duymuyorum,iş bitme aşamsına geldiğinde ise ne dese umrum da bile olmuyor hem ne gerek var sormaya evin bu ihtiyacı neyse yapılacak mecbur...

burada iş size düşüyor,
açık açık deyin biz böyle uygun gördük yaptıracağız diye.
senin fikirlerine saygı göstermesini öğret yoksa ilerde çok daha ileri gider,
herşeyinize karışma hakkı görür.

en basitinden benim kv ve kp geçen hafta 3 günlüğüne bize geldi.
sağolsun temizliğimi falan yaptı,öğrenciyim yetişemiyorum diye.
ama bişey farkettimki benim evimde liderlik kurmaya çalışıyor,
hep onun dediği doğrudur ve istediği yapılmalıdır.
mufağa bi girdi herşeyin yerini değiştirmiş.
nazikçe uyarmama rağmen hayır böyle daha iyi deyip bildiğini okumaya devam etti.
ertesi gün artık tepem attı,
söyledim:anne burası benim evim benim düzenim lütfen saygı duy diye.
hafif surat astı ama gene devam etti.
bende şakaya vurup ertesi gün,
seninde canına yazık anne ben nasılsa onları eski haline getireceğim dedim.
gittiler,
ertesi gün aradı napıyorsunuz vs..
diye bende dedim napayım mutfağımı eski düzenime sokuyordum dedim.

yapacak bişey yok.
ben onun evine gidiyorum ama hiç bir şekilde düzenine bozmuyorum,
aynı saygıyı onunda göstermesi gerekir,göstermezse zorla göstertirim :27:

Bu yapiya sahip bir insansa yaptirdiktan sonra gorsun.
Planlarinizdan bahsetmeyin yaninda.:31:

Benim kv de ne alacak ya da yapacak olsak "ne gereği var" der, sanki onun parasıyla yapılıyor :19:
neyse siz de ona hiçbir planınızdan bahsetmeyin insanın hevesini kursağında bırakıyor böylesi...

Size sunu yapın diyemem ama ben bu gibi durumlarda 'hııı, öyle mi.. Hımm, evet belki bakalım kısmet.. Vs' gibi geçiştirip sonra bildiğimi okurum.
Elbette kayınvalidenin sana karışma hakkı yok ama bence durumu çatışma noktasına da çevirme bence.

niye bişey diyosunuz ki..haberi olmadan yaptırın..
yarın gelincede ne derse tamam diyin sonra yaptırın..
böyle yetkili mercii gibi niye bilgi veriyosunuz

Aynen ya niye haberi oluyo ki onlarin sanki ceplerinden para cikacak.ev sizin para sizin hayat sizin arkadasim.
Nasil bi egoymus oyle ' ben koltuk aldim tamam sen de alabilirsin ' bu ney ya.
Fikirlerini kendine saklasin bi zahmet.

"kız kardeşinde koltuk aldık artık sende alabilirsin dedi.inanırmısınız şok oldum."

neeee yok artıkk.. bu kadar da bariz yani.. benim kayınvalideyi geçmiş bee..
sen eşinin tepkisini ve düşüncelerini söyle önce bize ona göre yorum yapalım

Son düzenleme:
Kızlar kayınvalidem evimizde yapılacak tamirata,alınacak eşyaya hep karışıyor.geçen eşimle karar verdik kapıları yaptıracağız.ben eşime mutfağada kapı taktıralım dedim.şuan kapı mutfak kapısı yok ve camıda açsam, neyapsam yemek kokusu bütün odalara yayılıyor.mutfağa kapı taktırmayın mutfağı daraltır ne gerek var birde onamı para vereceksiniz dedi.sonra eşim, anne parkede yaptıracağız dedi.kayınvalidem oğlum salonun parkesi sapasağlam ne gerek var.salondaki parkem hem çok çizildi,su damlayan yerler şişme yaptı,hem de diğer odaların parkesini açık renk yaptıracağız salon koyu renk uyum sağlamıyacak.eşimle ev için yaptığımız planı kendi alt üst etmeye çalışıyor.kayınvalidem ondan önce birşey almamımızı istemiyor.bu kanıya tamamen varmamın nedeni.eşimle koltuk almaya karar vermiştik.kayınvalidem alma oğlum koltukları döşet dedi.döşenecek gibi bir koltuk bile değildi üstüne oturan kayıp gidiyordu.çok ilginç bir koltuktu benden önce alınmıştı benim seçme hakkım olmadı.sonra bizde ne döşettik nede başka aldık.o ay biraz sıkışıktaydık sonra alırız dedik.aradan 1 ay sonra eşimle çarşıda gezerken kayınvalidemle ,görümcemi çarşıda gördük.kayınvalidem eşime döndü oğlum bende,kız kardeşinde koltuk aldık artık sende alabilirsin dedi.inanırmısınız şok oldum.izin kendi koltuk aldıktan sonra çıktı..

ay yok ben bu konulari okudukca oturdugum yerde sinir oluyorum artik, ne bu yaa:52:
cok merak ediyorum arkadaslar siz nasil dayaniyorsunuz???
ben senin yerinde olsaydim derdim bu ev benim burda ben oturuyorum kapimida takarim parkemi de yaparim kime ne???
bide utanmadan biz koltuk aldik sende alabilirsin aman ALLAHim bu neee:52: peki esin ne diyor annesinin bu hallerine???
canim kardesim kac sene evlisin bilmiyorum ama simdiden biraz ac agizini yoksa tepene binerler bunun agzi var dili yok derler benden söylemesi..!

ay yok ben bu konulari okudukca oturdugum yerde sinir oluyorum artik, ne bu yaa:52:
cok merak ediyorum arkadaslar siz nasil dayaniyorsunuz???
ben senin yerinde olsaydim derdim bu ev benim burda ben oturuyorum kapimida takarim parkemi de yaparim kime ne???
bide utanmadan biz koltuk aldik sende alabilirsin aman ALLAHim bu neee:52: peki esin ne diyor annesinin bu hallerine???
canim kardesim kac sene evlisin bilmiyorum ama simdiden biraz ac agizini yoksa tepene binerler bunun agzi var dili yok derler benden söylemesi..!

nasıl mı dayanıyoruz :)):
mecburiyetten..
başka yolu yok..

Bir kulağından girsin diğerinden çıksın :28:
Bu kadar kafaya takma bile :24:
Diyorum ben beceriyor muyum :27: hayır :27:
Benim de parkelerimde çizilmeler nemden ötürü şişmeler oluştu :26:
Bir de ben 1.kattayım alttan ısınmıyorum.Bu sene parke altına strafor döşetmeyi düşünüyoruz inşallah :31:
Eşimle dedik ki parkeler eskidi iyice sıfırdan döşetelim .
Kayınvalidem parkeler yeni değiştirmeyin sadece köpük döşetirsiniz vs... dedi.
Ben de senin hesap taktım kafama .Sonra eşim dediki biz karar aldık mı aldık annem söyler söyler susar.Ev bizim evimiz yaptırırırz takma dedi.
Senin de eşin moralcin ise boşver :8:

benim kv dede şöyledir. yeni ev aldı perde yaptırıcaak mesela dedimki ya şu yere kadar olan güpür gibi tüller var bir mekanizmayla ortadan açılıyo hemde çok moda ondan yaptırsan senin camlar boydan çok yakışır bence. hıhhh hiç güzel değiller bize gitmez öle modaymış falan dedi. sonra bi gittim tüm odalar benim dediğim tüllerle kaplı. bunun gibi bisürü örneği var şu sıralar beğendiğim ve kötülediği zebra perde var bakalım nezaman alıcak :)

mesela kurutma makinası almam gerekiyo balkonum yok çamaşırlar kuruyana kadar maf oluyo. onunda var ayy diyo hiç tavsiye etmem. çok kötü. nesi kötü diyorum. yer kaplıyo elektirik harcıyomuş. neyse anneminde vardı kurutma makinası kızım senin bebeğin var benimkini vereyim sana dedi. verdi. sonra doğum günümdü. görümcem annen ne aldı dedi. kurutma makinesini verdi bana daha napsın dedim. görümcemde vavvvv dedi. kv mutfakta noldu diye sorunca görümce anlattı kv bi koşu salona koşup annen sana eski makinayı kakaladı kendisi daha iyisini alıcak alma hastalığı var annende dedi. sesimi çıkarmadım okadar kıskandıki belliydi halinden keyfini çıkardım. neyse bigün annemle beraber görümceye gittik kv orda. ben yatak odasındayım duyuyorum ama. görümcem anneme evini sordu. annemde eskisi gibi değil dar beyaz eşyalarımın hepsi sığmmıyo dedi. kv atladı hemen. ne beyaz eşyan varki senin annemde diyo işte şu var bu var. kv soruyo kurutma makinan yokmu. annemde diyo çikoma verdim onu. kv aaaaaaaaaaaaaa niye sana lazım olmuyomuydu. sanki bilmiyo. ama bunun konusunu elbet açıcam ve diyicemki bidahaböyle bişey sorduğunda ne cevap duymak istediğini söyle organize olup sana o cevabı verelim sende mutlu ol. kendisi 5 yıllık evliyim daha oğluna tek bir doğumgünü hediyesi getirdiğini görmedim. durumu olmasa amenna ama tabi banane yeri gelince en değerli anneleri biz azımızla kuş tutup sütünü sağıp versek yine el yine el.

Son düzenleme:
Ya esin annesine agzinin payini versin yada sen ver!!
Yoksa iyice basina kalkar.

Son düzenleme:
Allahımmmmmmm bu kaynanalar yok mu bu kaynanalar.. dayanamıcam bi topikte ben açıcam artık..
baştan tedbir alınmazsa azıtıyorlar..
hele kocan yanında değilse eyvah eyvah..

Söylemeyin sizde, yaptırdıktan sonra görsün birşey derse de biz öyle istedik aldık, yaptık dersiniz.

para yardımı almıyorsanız neden her şeyinizi söylüyorsunuz.söylemenize gerek yok.ev sizin sonuçta.bu konuda eşinin de net olması lazım.:34:

Back
X