• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemde yeni başlayan oğul merakı?

Aybala42

''me veddeake rabbuke ve ma kale...''
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2008
1.332
206
163
Bayramda kayınvaldemdeydik,eşimin memleketi 3 saat uzak buraya.Görümcem yazın yaptığı patavatsızlığı düzeltecem diye çok üstüme düştü ama ben çok soğuk davrandım.mesafeli olmak çok kafamı rahatlattı,huzurluydum.Eşim yatılı okullarda okumuş,ailesinin ve annesinin ilgisizliğini anlatırdı hep.annesi hiç aramaz sormazmış bekarken.neyse bana kayınvaldem dedi ki şubat tatilinde gelirsiniz değil mi?Ben de annem rahatsız belinden onun doktor işleri ile uğraşacağım gelemem ben dedim.kayınvaldem de iyi sen annene bak oğlum gelir yanıma dedi.ben de bilmiyorum beni bırakmak içine sinerse gelsin dedim.Burada anası babası var gelir dedi.ben de eşimle beraber geçireceğim şubat tatilim var sadece gelirse 1-2 gün gelsin dedim ama çok şaşırdım.nerden başladı bu oğul merakı? hiç aramayan kadın.ilginç.yorumlarınızı bekliyorum.:enbuyukkk:

canım onlar anne ile ogul...
bence ortada yanlış anlaşılma olmuştur...bir annenin ilgisiz olabilecegını düşünmüyorum..
oğlunu özlemiştir.
ve sonuçta kayınvalideniz içindede bir kötüniyet olduğunu düşünmüyorum..zaman zaman hepimizin hassas olduğu dönemler olur ve sankı anne ve babamız hiç ilgilenmiyormuş gibi gelir bize..halbuki öyle değildir.
sizde ona karşı biraz zıtlaşmışınız gibi geldi...o gün gelsin bakalım.durum ne gösterirse diyebilirdiniz.
bir annenin çocuğundan isteyebileceği bir istektir bu.annedir .özlemiştir sonuçta..
aramasıda güzel bir şey sonuçta.
egerki varsada önceden bir hatası ilgisizliği düzeltmek istemiştir.
hayatta hiçbir şey için geç değildir..umarım bakış açınızı değiştirip farklı bir pencereden bakıp anlayışlı olabilirsiniz.
sevgilerimle

Son düzenleme:
Belki hatasini anlamistir, belkide evlendi diye oglu kiymete binmistir, bilemeyiz!!:delphin:

Fakat yerinde olsam bu konuda kesinlikle araya girmem!:kahve:

Anadir güzelim 1000 sövse 1 sevse bile yeter, seni olumsuz etkilemedikten sonra birak gitsin annesinin yanina, sende kendi annecigine ilgilenirsin...:teselli:

kıymete biniyo oğulları evlenince.

aman elleme o istesin dursun, kendi söyleyip kendi dinlesin misali

Arkadaşlar eşimi sadece haftasonları görüyorum ve eşimle geçireceğim sadece bir şubat tatilim var,eşim benden 120 km uzakta sonuçta.belki şubatta bebek için doktora gideceğiz beraber bunu da açık açık söyleyemem ki kayınvaldeme.bir de bu açıdan bakın lütfen.ben hiç gitmesin demedim 15 gün geçirmesine gerek yok 3-4 güngitsin dedim.kimseyle de zıtlaşmam kayınvaldeme de saygı duyarım ama onların da bunlar hiç görüşemiyor 15 gün varsın beraber olsunlar bizle sonra da görüşse olur diye düşünmelerini beklerdim.o anneyse ben de ayda yüzünü sadece 4 kere gördüğü eşiyim.katı eleştirmeden önce benim açımdan da bakmanızı rica ediyorum.saygılar.

Arkadaşlar eşimi sadece haftasonları görüyorum ve eşimle geçireceğim sadece bir şubat tatilim var,eşim benden 120 km uzakta sonuçta.belki şubatta bebek için doktora gideceğiz beraber bunu da açık açık söyleyemem ki kayınvaldeme.bir de bu açıdan bakın lütfen.ben hiç gitmesin demedim 15 gün geçirmesine gerek yok 3-4 güngitsin dedim.kimseyle de zıtlaşmam kayınvaldeme de saygı duyarım ama onların da bunlar hiç görüşemiyor 15 gün varsın beraber olsunlar bizle sonra da görüşse olur diye düşünmelerini beklerdim.o anneyse ben de ayda yüzünü sadece 4 kere gördüğü eşiyim.katı eleştirmeden önce benim açımdan da bakmanızı rica ediyorum.saygılar.

Yaw bacim sende basta yazacagin seyleri sonunda yaziyon amakaydirigubbakcemile3

Tabiki o zaman durum farkli, dedigin gibi gitsin kalsin 3 - 5 gün sonra yine karisinin yanina gelsin, cünkü sizinde kisitli zamaniniz var!! Ayrica bebek olayini niye kayinvalidene söyleyemiyorsunki?? Ben bunda hic bir sakinca görmüyorum acikcasi...:delphin:

Bence en güzeli esin konussun annesi ile, 3 - 4 gün kalir giderim anne desin!!:kahve:

Yaw bacim sende basta yazacagin seyleri sonunda yaziyon amakaydirigubbakcemile3

Tabiki o zaman durum farkli, dedigin gibi gitsin kalsin 3 - 5 gün sonra yine karisinin yanina gelsin, cünkü sizinde kisitli zamaniniz var!! Ayrica bebek olayini niye kayinvalidene söyleyemiyorsunki?? Ben bunda hic bir sakinca görmüyorum acikcasi...:delphin:

Bence en güzeli esin konussun annesi ile, 3 - 4 gün kalir giderim anne desin!!:kahve:

Ablacım eşimin ailesi hala korunuyoruz biliyorlar zaten her gidişte bebek konusunu açıp laf çarpıp duruyorlar bu ayrı bir konu.gerçeği söyleem yani korunmadığımızı ne kadar dedikodu yapacaklarını biliyorum,küçümdsemek değil ama cahil insanlar,köyde yaşıyorlar sonuçta.çok geriliyorum.ben gitsem hadi annemi bırakıp 2-3 gün sobalı ev alışkın değilim hasta oluyorum bak dün geldik grip oldum o ortamda.eşim 3-4 gün kalsın ama belki onun da doktora görünmesi gerekecek.daha oradan ayrılmadan bunun konu edilmesi düşüncesizlik gibi geldi bana,sizlerden başka kimsem yok sizle paylaşmak istedim.

canım evlendikten sonra kıymete biniyorlar işte
ben de eşimle hiç görüşemiyorum seninki kadar olmasa da
seni çok iyi anlıyorum bu açıdan
ne bilim işte ben senin yerinde olsam ben de istemezdim gitmesini açıkçası
3-4 gün geçirecekse de kayınvalidende onu da birlikte geçirelim de bence
eşini yalnız bırakma zaten görüşemiyormuşsun sana da yazık yaaaa.s.

tabiki canım o zaman hiç gitmesin...sen eşisin zaten...bol bol vaktiniz olur..ne yapmanız gerekıyorsa yapın.anne olmak için doktora gidin..
anne yüreği hisseder.gerekirse bağrına taş basar...zaten öncedende annelik yapmamış ogluylada ilgilenmemiş..şubattada görmez olur biter..
ben yanılmışım.zıtlaşmanız konusunda.
sen çok çok haklısın..şartlarınız ağırmış...
demekki düşüncesizlermiş...sizin düşüncelerinizi bilememişler sizin ne düşündüğünüzü hissedememişler...kusurlarına bakma artık...
sen yine saygılı davran...ha bu arada umarım bebeğiniz olur anne olursunuz..
sevgilerimle....
umarım istediğiniz yumuşak yorum olmuştur...
sevgilerimle

Eşinle konuştunuz mu bu konuyu?
Belki hiç gitmek istemicek? Valla bana şu hoş gelmedi sen annene bak oğlumda bana gelsin. Sizin kayınvalideniz de biraz kıskançlık var sanırım. Bende de bir değişiği var. Eşim daha önce şehir dışında çalışıyordu. Biz öyle tanıştık 1 yıl kadar ailesinden uzakda idi. 15 de bir evine giderdi. Annesi bi günden bi güne oğlum nasıl diye aramış insan değildi. Ama evlendik sık sık aramaya başladı. Evide değil oğlunun iş yerini arardı.
Oluyor canım kayınvalidelerde oğulları evlenince tatlı oluyor. Takma annesidir napıcaz idare edicez. Bebek meselesi varsa bence eşin gitmez gibi geliyor banaa.s.

Ablacım eşimin ailesi hala korunuyoruz biliyorlar zaten her gidişte bebek konusunu açıp laf çarpıp duruyorlar bu ayrı bir konu.gerçeği söyleem yani korunmadığımızı ne kadar dedikodu yapacaklarını biliyorum,küçümdsemek değil ama cahil insanlar,köyde yaşıyorlar sonuçta.çok geriliyorum.ben gitsem hadi annemi bırakıp 2-3 gün sobalı ev alışkın değilim hasta oluyorum bak dün geldik grip oldum o ortamda.eşim 3-4 gün kalsın ama belki onun da doktora görünmesi gerekecek.daha oradan ayrılmadan bunun konu edilmesi düşüncesizlik gibi geldi bana,sizlerden başka kimsem yok sizle paylaşmak istedim.

Anladim canim!!! :teselli:

Doktora pat diye gitmeyeceksiniz herhalde, mutlaka randevu almaniz gerekiyor!
Sizde ona göre ayarlayin kendinizi!:delphin:

Insanlarin kendiliginden birseyler düsünmesini bekleme arkadasim, yok öyle birsey Anlayis, Hosgörü, Empati bunlar artik lüks olmus, benneyaptımki
Ben beklemiyorum artik ve emin ol daha iyiyim böyle cünkü hayal kirikligi yasamiyorum en azindan...Istedigin seyleri direk söylemen gerekiyormus ben bun anladim...:delphin:

bak sobalıymışta ev cahil insanlarmışta...
ee önceden ilgisizlermişte .hiç ilgilenmemişler...
sende gitme kocanda gitmesin...üşür hasta olursun ...canımcım..
bizim gibi herkes kaloriferli evde ve şehirde oturmuyor nede olsa...
biz alışık değiliz köy hayatına değilmi..tatlı canınızı neden üzeceksiniz
yarın bir gün çocuğun olursa o zaman gidersiniz...
gerçi o zamanda bebek hasta olur diye gidemessiniz...
sevgilerimle....

Anladim canim!!! :teselli:

Doktora pat diye gitmeyeceksiniz herhalde, mutlaka randevu almaniz gerekiyor!
Sizde ona göre ayarlayin kendinizi!:delphin:

Insanlarin kendiliginden birseyler düsünmesini bekleme arkadasim, yok öyle birsey Anlayis, Hosgörü, Empati bunlar artik lüks olmus, benneyaptımki
Ben beklemiyorum artik ve emin ol daha iyiyim böyle cünkü hayal kirikligi yasamiyorum en azindan...Istedigin seyleri direk söylemen gerekiyormus ben bun anladim...:delphin:

Doğru söz Anlayis, Hosgörü, Empati bunlar artik lüks olmuş. Valla ağzına sağlıkŞeniz

bak sobalıymışta ev cahil insanlarmışta...
ee önceden ilgisizlermişte .hiç ilgilenmemişler...
sende gitme kocanda gitmesin...üşür hasta olursun ...canımcım..
bizim gibi herkes kaloriferli evde ve şehirde oturmuyor nede olsa...
biz alışık değiliz köy hayatına değilmi..tatlı canınızı neden üzeceksiniz
yarın bir gün çocuğun olursa o zaman gidersiniz...
gerçi o zamanda bebek hasta olur diye gidemessiniz...
sevgilerimle....

AAAAAAAA Fırtına hakkaten fırtınasın kız kaydirigubbakcemile
Açık açık yazsana ne imada bulunuyon kız:icecream:.........

fırtınanın kızı çok ağır konuşuyorsun.ben her zaman saygı duydum o insanlara ama hastalanıyorum.eşimin hatırı için kan kusar yine giderim ama randevumuz şubat tatiline geliyor doktorum yurt dışında çünkü.inşallah sen de evlenince yaşadsıklarımı yaşayıp bana hak vermek durumuna düşmezsin.kaloriferli ve şehir yaşamı olan birini alırsın ...

yorum yapan herkese teşekkürler arkadaşlar.benim kimseyi hakir gördüğüm ve küçümsediğim yok.o insanları okadarseviyorum ki görümcelerim eltilerim yüzüne bakmazken onları kınayıp evlat olarak zevkle baktım kayınvaldeme,hizmetini de zevkle yaptım,ameliyatını da yaptırdım hiç gocunmadan hem de.yine olsa yine yaparım.onlar benim de ailem sadece sizinle dertleşmek istedim,anlayış istedim ama kırıcı olunmaya başlandı.konunun kapatılmasını moderatör arkadaşlardan rica edeiyorum.üzüntüden burnum kanamaya başladı çünkü.yorumlarınıza teşekkürler.herkes kendine göre haklıdır tabi,saygı duyuyorum.herkese teşekkürler iyi günler.

yorum yapan herkese teşekkürler arkadaşlar.benim kimseyi hakir gördüğüm ve küçümsediğim yok.o insanları okadarseviyorum ki görümcelerim eltilerim yüzüne bakmazken onları kınayıp evlat olarak zevkle baktım kayınvaldeme,hizmetini de zevkle yaptım,ameliyatını da yaptırdım hiç gocunmadan hem de.yine olsa yine yaparım.onlar benim de ailem sadece sizinle dertleşmek istedim,anlayış istedim ama kırıcı olunmaya başlandı.konunun kapatılmasını moderatör arkadaşlardan rica edeiyorum.üzüntüden burnum kanamaya başladı çünkü.yorumlarınıza teşekkürler.herkes kendine göre haklıdır tabi,saygı duyuyorum.herkese teşekkürler iyi günler.

Hayatim üzme kendini:teselli:

Karsilikli cayimizi alip sohbet edemedigmiz icin malesef yanlis anlasilmalar oluyor, bunu bende kac defa yasadim, lakin yinede kötü niyet yoktur inan buna...:delphin:

Bence sen yinede esini ön ayak et bu olayda, esin konussun annesi ile, evladini daha anlayisli karsilayacaktir...şutarafagitti

benim kayınvalidemde öyle küçükken bakmamış ...
babaannesine bırakıp kütahyadan izmire gelmişler....
evlenince ogulları kıymete bindi...

Back
X