kayınvalideme bişey demeli miyim?

Trabzonlu60

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
667
343
303
Trabzon
Kızlar daha önce bi konu açmıştım. eşim bileziklerimi benden habersiz bozdurdu dıye o gün eşimle kavga etmiştik.
nasıl benden habersiz bozdurursun dıye.kayınvalidem de bileziklerimizi bozdurmamızı istemezdi hiç neyse ben de bundan cesaret alarak eşime kayınvalidemıara dedım güya kendıme destek bulucuğım eşim dedi bozdurdum dıye o da iyi dedi ben benle aynı fikirde olmasını beklıyordum aslında o arada da kavga ettiğimiz için ağlıyordum.kayınvalidem telefona benı istedı bende ağladığım için konuşmak istemiyorum dedim.eşim de kdnuşmak istemıyormuş dedı ama ben şimdi konuşamayacağım için demiştim.yanlış anladılar ağzına gelgnı soyledı bana ben de onu ıstemyrm para için mı evlenmış sankı gerisinı hatırlayamıyorum.
Neyse eşim askere gtti 4 gun sonra barıştık tabı mecburen küs göndermek istemedim.eşimin gttiği akşam aradı beni hiçbişey olmamış gbi konştk hala bişy olmamış gibi konuşuyoruz asıl sorum bayramda oraya gideceğim sizce krıldığımı belli etmeli miyim bana bi sürü laf saydın demelımıyım yoksa unutmalımıyım bu laf sokmaları hiç beceremem söylemezsem de kendimi kötü hissedeceğim.
o kadar lafı yediğimle kalacağım.anne ben seni bana destek ol diye aratmıştım sen de bana bi sürü laf saydın demeyi düşünüyorum demeli miyim napmalıyım.tecrübeli arkadaşlar yardım edin

Kayınvalidenize 'Anne o an konuşamayacak kadar kötü olduğum için konuşmak istemedim ama sende şunları söyledin,çok üzüldüm' dersen belki de hatasını anlar.

canım kırıldığını söyle tabii..ama uygun bir dille..hissettiklerini söyle, üzüldüğünü bilsin..o senin tavır takındığını düşünmüş olabilir ama söyledikleri ağır şeyler..senden özür dilemese bile geri adım atmalı diye düşünüyorum..bence kendini daha fazla üzme..orta yolu bulursunuz.yıllarca yüz yüze bakmak zorunda olduğunuzu unutma sabırlı ol derim..asıl halletmen gereken eşinin davranışı..bundan sonra senin de fikrini almalı..bu konuda oturup konuşmalısınız..

canım bence ortada bir yanlış anlaşılma var durumu kayın validene aç ben destek bekliyodum sizden o yüzden aradım vede çok ağlıyodum gercekten konuşacak durumda değildim.elini öp barışın takılma hayatta olur böyle şeyler bayramın güzel geçsin sevgiler...

1...ağlarken bile o teli alıp annecim suan cok kötüyüm, konuşabilecek durumda değilim deseydin.konuşmak istemiyorum derken yanlış anlaşılman doğal olmuş..
2... diyelimki kayınvaliden seni yanlış anladı, gelipte olayı laf saymaya kadar getirmesi yanlış...
3... eşine neden aratıyorsun anlamadım. kendin ne derdin varsa konuş kayınvalidenle... burdada eşin yanlış yapmış..
baştan sona herkes suçlu bu olayda...
barışmak istiyorsan kayınvalidenle bu zaman kadar bir iletişime geçmen gerekirdi.. anne sen beni yanlış anladın o an diye...neyse konuşacaksan , durumu düzeltmek istiyorsan yanlış anladın diceksin... konuyu kapatacaksın.. kayınvalidene kırılmışssan kırgınlıgınıda konuşabilirsin...tatlıya baglarsın.konu kapanır gider...

ben ne olursa olsun tartışmaları ailelere anlatmamaktan yanayım

siz barışmıssınız ama kayınvalideyle yok yere kırgınlık olmuş

konuşacak durumda değildim o yüzden telefona gelmedim x de kızgınlıktan sana açıklama yapmadı direkt konuşmak istemiyormuş dedi diye söylersen

kayınvalidenin uzatacağını sanmıyorum

amacınız laf sokmak oldugu usrece maalesef mutsuz olan sız olacaksınız olay olmus bıtmıs kvaldenız buyukluk gosterıp uzatmamıs normla davranmıs sız hla neden laf soyleme telasındasınız kı?
kırıldıysanız ve yanlıs anlasıldıgınızı dusunuyorsanız laf sokarak degıl ama anne o gun boyle boyle oldu ama ben boyle yapmsıtım dıye kendızı anlatın ama laf sokmayın derım onşarın degıl kendı mutlulugunuz ıcın cunku gergınlık uzadıkca uzuyor

insan sinirlendiğinde gözü hiçbir şey görmez, dili kemiksiz olur.

bir yanlış anlaşılma olmuş, kayınvaliden de sinirle söylemiştir.

arkadaşların dediği gibi, uygun bir dille o gün ağlamaktan konuşacak durumda değildim, o yüzden konuşamadım ama yanlış anlaşılma oldu, söylediklerinize çok üzüldüm. dersin. konuyu kapatırsın.

kırgınlıgını belirtmezsen, her olayda kayınvaliden ağzına geleni söyler, gelin kırılmıyor nasıl olsa diye düşünür.

Son düzenleme:
cnmm bu ilk bayramsa gitme :34: o güzel bir cvb olur zaten :34:

eşinde na yaptıki o paraları öyle adam askere gidiyorum eşimde birşeyler kalsın diye düşünür bencil

Bayrama gidin , bir güzel size düşen görevleri yapın,saygıda kusur etmeyin.
Sonra onu yalnız yakaladığınız bir anda konuyu açın.
Sizi yanlış anladığını ve o an çok kötü olduğunuzu söyleyin.
Mutlaka sizin anlayacaktır.
Yoksa bu tür şeyler konuşulmadan üstü kapatılırsa daha da büyükleri yaşanıyor.
İki tarafın da tahammül sınırı ortadan kalkıyor.
Bardağı taşıran son damlada kötü k. valide,kötü gelin etiketlemesi yapılıyor.

Son düzenleme:
benim fikrimce, daha ilk başta işe bir 3. kişi keşke sokmasaymışsınız artı kayınvalidenizde belki bir sıkıntısı var diyerekten okadar şey söylememeliydi sonuçta sizde insansınız ve illaki ağladığınızı duymuştur diye düşünüyorum.

kayınvalide rengini belli etmiş ne olursa olsun oğluşunu aklar

muhattap olma kavgalarıda sızdırmayın

milletin sıkıcı hayatına renk katmış olursunuz sadece...

Canım sen nerde gördün bir kayınvalidenin seni haklı görüp, oğlunu haksız bulacağını?Bence alışmalısın eşinin ailesi tarafından dünyanın en iyi en güzel,en akıllı,,en kabiliyetli,en en en mükemmel eşi senin eşin ve sen ne yaparsan yap,hep haksız olan sen,haklı olanda eşin olacaktır..istisnalar olabilir tabi ama düzen böyle malesef:50:Bundan sonra tartışmalarınıza 3.kişileri katma deriim çünkü sen barışırsın 3.kişilerle kırgınlık olabilir,ayrıca eşinde çok yanlış yapmış o altınlar senin nasıl sana sormadan alabilir,satabilir?Bu arada kayınvalidenede davranışından dolayı kırgınlığını belli et yoksa içinde bu gibi şeyler büyür gider,sonunda tahammül edemezsin..

Son düzenleme:
Back
X