• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin ben evde yokken bizde kalmasını istemiyorum

Görümcem çocuğu doğunca eşi biraz pimpirikli birisi olduğu için bakıcılara güvenemedi, işine de ara vermek istemedi, k.validesiyle k.pederi yanına geldi. Ama görümcem k.validesine minnetinden iş dönüşü eve gelince yatana dek oturmaz, ertesi günün yemeği, o günün sofrası, bulaşığı, çayı, pastası, temizliği derken koşturup durur. K.validesine çocukla ilgilenmek dışında bir iş yaptırmaz. Hep de söyler "kadıncağız zaten bütün gün çocuk ağlaması dinliyor, bir de iş mi yapsın" diye.
Bir diğer arkadaşım ise ben evimde sere serpe durabilmeliyim deyip annesi de k.validesi de "istersen gelip bakarız" dediği halde bakıcı tuttu. Gündüz bakıcı bakıyor, akşam da arkadaşım oğluyla ilgileniyor. Ev dağınıkmış, şuymuş buymuş umursamıyor. Yeter ki bebeğim huzurlu olsun diyor.
Ben de doğurunca 1 yıl kadar işime ara verip kendim bakmak istiyorum. En azından kötüyü iyiyi bana anlatabilecek kadar öğretebilmek istiyorum, sonra da kreşe vermeyi düşünüyorum.

Sen de arkadaşım bir tercih yapacaksın. Ama gerçekten yaşlı insanların çocuk bakmak için şart koymasını yadırgamıyorum ben. Haklı bile buluyorum.

Çok sevdiğim bir deyim vardır, hem pastam dursun hem karnım doysun denmez. K.valideniz baksın istiyorsunuz ama yakınında olmak istemiyorsunuz. Haksızsınız. Kimse çocuklarınıza bakmak zorunda değil, bakmalarını istiyorsanız onların koyduğu şartlara uymanız gerekir.

kesinlikle katılıyorum

benim kızım 4aylık
işe başlamama 1 hafta kala kayınvalidemin üst katına taşındık
sabah kalkıp kızımı giydirip kendim giyinip aşşağıya iniyorum
öğle arasında emzirmeye geliyorum
eve sadece yatmaya gidiyoruz
kızımı aşşağıda bırakıp evime çıkıyorum çamaşır ütü temizlik ne işim varsa yapıyorum
ben kızımı nasıl seviyorsam onlarda öyle seviyorlar bu insanı mutlu ediyor
ben o eve taşınmadan tüm yaşananları sıfırladım
bebeğim için bu en doğrusu dedim
herşey kızım için
yani öyle olmuyor
sabah gelsin çocuklarıma baksın
akşam ben gelince gitsin
ne şiş yansın ne kebap
çocuklarımız için fedakarlık yapmak zorundayız
bakıcı fikrine sıcak bakamıyorum tabi ki babanne gibi bi seçeneğimiz olduğu için
düşünüyorum ki
bakıcı bebeğimi bi iş gibi görecek
ama babanne anane aynı benim baktığım sevdiğim gibi
mesela dün işten üç buçuk saat geç çıkmak zorunda kaldım
bakıcı beni bekler miydi?
daha çok gerilmezmiydim?
ama babanne için hiç sorun olmadı
otur düşün
herşey bebeklerim için mi diyorsun
yoksa mutsuz olurum mu?
kafanda herşeyi oturt öyle karar ver
zor bi karar
ama ben mutluyum
inşallah sende senin ve bebeklerin için en doğru olanı bulursun

Çok sevdiğim bir deyim vardır, hem pastam dursun hem karnım doysun denmez. K.valideniz baksın istiyorsunuz ama yakınında olmak istemiyorsunuz. Haksızsınız. Kimse çocuklarınıza bakmak zorunda değil, bakmalarını istiyorsanız onların koyduğu şartlara uymanız gerekir.

aynen öyle, heleki ikiz, bakmak çok zor olacaktır

hiç bi bakıcı ikiz cocuga adam akıllı bakamaz arkadasımm cocuga en iyi annesi bakar eger sende çalışmak zorundayımm diyosan ya kayınvaliden bakacak ya da annen evime girmesin kayınvalidem diyosan da mecbur cocugunu oraya bırakacaksın bunun baskaa cıkar yolu yok ki mecbur.

benm teyzem hemşire 2 tane cocugu var.Kayınvalidesiyle karsılıklı sitelerde oturuyorlardı.Fakat kendisi kayınvalidesiyle bir cok sorunlar yasadıgı için bakıcı tuttu 500 liraya sadece cocuklarla ilgileniyo kadın ev işi fln da yapmıyor.Ama bakıcı için maddiyatın olması gerekli.Bakıcı için sadece iş gibi görecek cocugumla ilgilenmeyecek diye düsünme bu kişiden kişiye degişir cocukları cok seven adeta kendi cocugu,kendi torunu gibi gören bakıcılarda var.

Ne güzel ya. Bebeklerim var kaynanam baksın. ben olsam bende bakmam.Kaynana uzak yoldan gelsin baksın bebeklerine. Ama sen kaynanadan hoşlanma. Evine sıkça gelsin gitsin isteme. Böyle bir rahatlık varmı.....? Madem öyle hoşlanmadığın kadına neden bebeklerini baktırıyorsun.
Ayrıca annen rahatsızım bakamam demiş. Gerçekten eli kolu rahatsız mı yoksa yaşlılığın getirdiği rahatsızlıklar mı bunu sorguladın mı? Neden kötü kadın olarak başrole kaynananu koyuyorsun. Annende bakabilir. Hiç olmadı birine annen birine kaynanan baka bilir bebeklerin.
Beni istemeyen gelinin bebeklerine bende bakmam kimsede bakmaz arkadaşım.

ikiz bebek bakmak kimbilir ne zor bir iştir...Düşünemiyorum bile en büyük korkum birgün torun bakmak zorunda kalmak...50-60 yaşlarında kadının ister anneanne ister babaanne olsun ikiz bebek bakması çook zor çok....zaman zaman kısa dönemler için bakılabilir hem sevrsin hem zaman geçirirsin ama görev gibi sabahtan akşama kadar hergün hergün bana göre çok büyük haksızlık ve zulüm....Böyle düşünüyorum ama büyükte konuşmak istemem gün gelir bunu yapmak zorunda da kalabilirim...Arkadaşlarım var böyle torun bakan ne zor durumdalar ve iyi de olmuyorlar ne gelinlerine ne kızlarına mutlaka bir eksik buluyorlar....ne diyelim bu durumdaki tüm arkadaşlarıma Allah sabır ve güç kuvvet versin...

Ben de katılıyorum...
Kayınvalidem baksın, ama yakın olmak istemiyorum evimde bakmasını istemiyorum...
Kadın kendi evinde bakmak zorunda değil ki, ona mu güvenip çocuk yaptınız?

canım ikiz bebek bakmak çok zor. belli yaş üstünün gücü yetmez. hele bir de ayaklanmaya başlayınca peşlerinden koşmak çok zor. aynı anda ağlayıp susmuyorlar da.... tam biri uyuyor diğeri ağlamaya başlıyor.... annemden biliyorum. günde 2 saat uyusam Allah'a şükrediyordum der.

çalışmadan çok mu zor duruma düşersiniz? 3 yaşına kadar evde kendin baksan. sonra kreşe versen olmaz mı? zaten ikiz çocuk kreşe gitmek zorunda. o kadar birbirine bağlı ki sosyalleşme çabaları olmuyor. senin zorlaman gerekiyor.

maddi olarak en azından idare edebilecek durumdaysanız kendin bak derim. değilseniz de kayınvaliden uzaktan size gelsin akşam gitsin olmaz. sen çocukları her gün bırakıp her akşam alacaksın ama ben hala tereddütlüyüm ikizlere bakabilir mi diye.

canım benimde ikizlerim var 19 aylık oldular ben onlar 4.5 aylık oldugundan beri calısıyorum annem baktı cocuklara ve yanında bir yardımcı tuttum bizim evimizde annem sabah gelip aksam gidiyor bazen kayınvalidem geliyo kaprislerle 1 hafta bakıyo onuda bizde kalıyo annemle hemen hemen aynı mesafelerde oturuyorlar annem gidiyo ama o kalıyo neyse söyleyecegim su ikiz cocuga bakmak tek kisinin harcı degil bakan kisi nin yanında biri olmazsa kaldırılamaz çünkü ben bilirim bütün bir gün yemek yemegi bırak su icmeye vaktım olmamıstı tavsiyem annen veya kayınvaliden kim olursa olsun yanında az miktarda olsa haftada 2 gün bile olsa yanına biri gelsin bir gün gelir bunalmaya baslarlar ben cektim onun acısını

sen yokken evde kalması belkide iyi olur sen eve gelince belki yemek falan yapmıs olur yardımcı olur bazı seylere anlasamıyormusunuz.

Güzelim herşey senin istediğin gibi asla olamaz sen diyorsun ki ne şiş yansın nede kebap .Bu ancak yeterince elinde para olsayda münkün olurdu önüne çıkan zorluklara katlanacaksın ,boşuna demiyorlar cennet anaların ayakları altında

kesinlikle katılıyorum

Ben 1 ay önce doğum yaptım ikizlerim oldu. 2 ay sonra işe başlayacağım,kayın validemlerin evi çok uzak'ta olduğu için çoçuklara bakamayacağını söylüyor,Annem'de ben hastayım nasıl bakayım baka bilsem gelirim diyor. Benimde parasal yönden biraz sıkıntım var ne yapmam lazım bilmiyorum! kayınvalidem çocuklar doğmadan bakarız dediler şimdide evin uzaklığını bahane ediyorlar evini bizim evin yanına taşı bakalım diyor bende yanına taşınmak istemiyorum çünkü yanına taşınırsam benim evimde bakacak bende onuN ben evde yokken kalmasını istemiyorum! LÜTFEN YARDIM....

benim de kayınvaldem bakıyor. başta bakarım dedi. sonra ses çıkmadı. ben kadın bulmaya karar verdim ama eşim annesinin bakacağının daha uygun olduğunu söyledi. kendi değil bana söyletti. sonra olanlar şu: o kadar uğraşıp koyduğum mesafe yok oldu. bana karışmaya hatta emretmeye başladı. baya sorun yaşadık. şimdi ortalık duruldu. herkes taviz verdi tabi ama en çok ben:( o sadece az karışıyor. bunlara hazırlıklı ol. yardım eder mi bilmem ama benimki boş bardağa elini sürmez. bana hayatta acımaz. yemek falan hayatta yapmaz. benimkilere de hep kusur bulur.... vs..bunlara hazırlıklı ol. kocamda laf ettirmez oldu.( günde 2sa çocuğa bakıyor diye). allah sana kolaylık ve vicdan sahibi bi kayınvalde versin.

kayınvaliden senin çocuklarına bakmak zorunda değil ki
ister bakar ister bakmaz, ona kalmış birşey
hem onu sevmiyor, istemiyorsun hem çocuklarıma baksın diyosun
bu ne pehriz bu ne lahana turşusu

ikizlerinizi Allah bağışlasın,anneli babalı uzun,huzurlu,sağlıklı,güzel,mutlu yılları olması dularımla...
torun evlattan tatlıdır,ama kimse bakmak mecburiyetinde değil..kimse biryerle bağımlı kalmak zorunda değil..zaten kendi çocuklarına bakarak,büyüterek onlar sırasını savmışlar..bakmaya hevesli birisi çok rahat bakar,ama hevesli olmayan zoraki bakanda çocuk hem huzursuz hemde mutsuz olur..

Back
X