Kayınvalidemin canına okudum

Annemi çekemiyor annemle uğraşıyor....

ama çocuk bakmaktan pek anlamadığı için anneme dedimki anne sen bir kaç gün kaynana varkende gel biraz senden öğrensin dedim....

Bu cümlelerinizden zaten kayınvalidenizi aşağı gördüğünüz anlaşılıyor. Annemi çekemiyor ne demek? demekki siz ona böyle hissettirmişsiniz.
Sizin anneniz çocuk bakmaktan anlıyor ama eşinizin annesi kocanızı yetiştirdiği halde anlamıyor öyle mi?

siz zaten yaptığınız ayrımcılığın saygısızlığın farkındasınız bence. Hepiniz bana kızacaksınız falan diye söze başlayarak önce nabız yokluyorsunuz sonrada birkaç destek mesajı alınca vizdanınızı rahatlatıp gerçek fikirlerinizi açığa çıkartıyorsunuz.

Tabi ortada bi haksızlık varsa kendini savunmak doğrudur ama eşinizin onurunu ailesinin onurunu düşünmeden yaptığınız bu hareket zaten seviyenizi gösteriyor.
Evlense bile annesinin eteğinin altından çıkamayan erkeklerden pek haz etmem sizde bunun kadın versiyosunuz sanırım. Eşinizin ailesini daha benimseyememişsiniz annem en doğrusunu bilir diye ortalarda dolanıyorsunuz. Büyükler sizin tarafınızdan olmayınca onun tecrübesinin olgunluğunun bi önemi kalmıyor.

Biliyorum sizi destekleyen yorumlara neşeyle bakarken, buraya fikir almak eleştirileri görmek için başlık açtığınız halde olumsuz bi fikir ortaya attım diye saldıracaksınız.
Bence biraz adeletli olun ilerde çoçuğunuz büyüyecek sizde ele karışacaksınız o günleri düşünün. O zaman
ne olursa olsun sizde sorunları aile içinde çözmek isteyeceksiniz. Gelininizden hatalıda olsanız saygı anlayış bekleyeceksiniz.

Sizle uğraşamayacağım vs. Ne kadar çirkin, koşarak uzaklaşıyorum zira saygının olmadığı bi'alanda cevap yazmak yersiz. İyi akşamlar.

sygıdan siz mi bahsediosunuz....demin konu açıksa konu sahibi istemese de bn yorumumu yazarım tarzında konuşuyo sonra da saygı mı diosunu...ne çelişki....

konu bazı görüşlere göre zaman aşımına uğramış olsa da demeden geçemeyeceğim

konu sahibi çok basit hareketlerde bulunmuşsunuz...

o kadar lafı sayıp bir de üstüne aradan zaman geçti ve biz hala görüşüyoruz demeniz bana biraz da yüzsüzce geldi..
hiç hoş olmayan bir aile profili...

umarım Allahım affeder sizleri...

Hiçbiriniz bana onay vermeyeceksiniz biliyorum..aslında bende kendime yakıştırmam..ama öyle birşey yaptımki...inanılır gibi değil...

Ama bana resmen yaptırdılar..kışkırttılar beni...mahallesine gittim kaynananın avaz avaz bağırdım balkonlara camlara çıkmayan insan kalmadı..rezil ettim onu....4 senenin acısını çıkardım..pişmanmıyım..değilim....
çingenelik resmen yaptığım..ama yinede pişman değilim..yaptırdı..zorla kaşındı bana bunu yaptırdı..rezil oldu mahallesine..eminim şimdi sokağa çıkamıyordur..sabret sabret nereye kadar....

Annemi çekemiyor annemle uğraşıyor..6 aydır çocuklarıma annem tek başına baktı..bakıcı bile istemedi..kaynana delisi ben yalnız bakamam diye ona bakıcı bile tuttum..3 gün o üç gün annem bakacaktı..kendi istedi zaten bakmayı..ama çocuk bakmaktan pek anlamadığı için anneme dedimki anne sen bir kaç gün kaynana varkende gel biraz senden öğrensin dedim..kaynana bir gün geldi baktı annemle..ikinci gün geldi kıyamet koptu...bakıcı diyorki zaten dolu gelmişti ortada kavga edecek hiçbirşey yoktu..resmen durduk yerde kavga çıkardı ve annene ağzına geleni söyledi..annende hiçbişey demedi seni allaha have ediyorum dedi..hiçbirşey söylemedi ama kaynanan nerdeyse apartmanı ayağa kaldırdı dedi..
Bu bir değil iki değil..annem ağlayarak beni arayınca apar topar eve gittim kaynana kaçmış...
Gerizekalı ne sanıyor ..anneme ettiği lafları ben yutarmıyım..hemen mahallesine gittim...
Onu bir güzel rezil ettim ve pişman değilim..aslada pişman olmayacağım...

umarım sizin gelininizde birgün sizi mahalleye rezil ederde ,ödeşirsiniz :51:
bu konu açıldığından beri ,aradan neredeyse bir yıl geçmiş ,çok merak ettim şimdi aranız nasıl kaynananızla ?

sygıdan siz mi bahsediosunuz....demin konu açıksa konu sahibi istemese de bn yorumumu yazarım tarzında konuşuyo sonra da saygı mı diosunu...ne çelişki....

Dikkate davet ediyorum. Ben konu açık insanlar haliyle tüm yorumları okumuyor, konu sahibinin yorum istemiyorum demesi gözden kaçmış olabilir dedim. Tanımadığım birine saygısızlık edecek bir seviyede değilim çok şükür bu da dip not olsun.

Kimin ne yasadigini, ne hissettigini bilmeden insanlar ne kadar rahat yorumlarda bulunuyorlar..

Ben herhalde konu sahibi gibi yapamazdim ama demekle olmuyor ki bu isler.. insanin psikolojisi bozuldu mu hersey anlik.. O yuzden ben birssey diyemiyorum yazik yani.. neden bu duruma gelinsinki.. konu sahibi cok mu isterdi sanki bunlari yasamayi..

Buyukler keske anlayisli olabilirseler, cocuk gibi degilde gormus - gecirmis insan gibi davranabilseler, bir eve gelin oalrak degil de evlat olarak girdigini hissettirebilseler.. kucukluk yapmasi daha da kolay olur o zaman..

Dikkate davet ediyorum. Ben konu açık insanlar haliyle tüm yorumları okumuyor, konu sahibinin yorum istemiyorum demesi gözden kaçmış olabilir dedim. Tanımadığım birine saygısızlık edecek bir seviyede değilim çok şükür bu da dip not olsun.

konu açık mı açık diye yaazan siz değil pc galiba yhni şurda demek istiyosunuz ki konu açıksa knu sahibnin dediğinden banane ben yorumumu yaparım....sonrada bana saygı dersiniz ......tanımaya gerek yok...daha 2 dakka önce yazdığını unutuyosun...nessee....

konu açık mı açık diye yaazan siz değil pc galiba yhni şurda demek istiyosunuz ki konu açıksa knu sahibnin dediğinden banane ben yorumumu yaparım....sonrada bana saygı dersiniz ......tanımaya gerek yok...daha 2 dakka önce yazdığını unutuyosun...nessee....

Oy dağlar. Demek istediğim "konu açık mı açık insanlar haliyle yoruma açık diye okumadan yorum yapabiliyorlar, gözden kaçmış olabilir" anlamında konu açık mı açık dedim. Kaldı ki burda yapılan yoruma karşılık siz saçmasınız vb. hakaret edemezsiniz kimseye, zira hiç bi'şey size bu hakkı tanımıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oy dağlar. Demek istediğim "konu açık mı açık insanlar haliyle yoruma açık diye okumadan yorum yapabiliyorlar, gözden kaçmış olabilir" anlamında konu açık mı açık dedim. Kaldı ki burda yapılan yoruma karşılık siz saçmasınız vb. hakaret edemezsiniz kimseye, hiçbir şey size bu hakkı tanımıyor.

böle yazıcağından o kadar emindim ki.....sizin gbbi insanların ruhunu bilir ben uzatmycam ama ...özekliklle sen gerçekte öle saçmasın ki....ayrıca bu hakaret değil bir gerçek ...bant yemek istemiyorum gerçekten...yoksa sana söliycemi bilirim bn nesse....

böle yazıcağından o kadar emindim ki.....sizin gbbi insanların ruhunu bilir ben uzatmycam ama ...özekliklle sen gerçekte öle saçmasın ki....ayrıca bu hakaret değil bir gerçek ...bant yemek istemiyorum gerçekten...yoksa sana söliycemi bilirim bn nesse....

Sizin gibi insanlar derken? Haddimizi bilerek yorum yaparsak kimsenin kalbi kırılmaz bence. Söyliceğini biliyormuş da ban yemek istemiyormuş. Müneccimsiniz herhalde ne yazacağımı bilebildiğinize göre, sizden korktuğum için lafımdan döndüm bence böyle düşünüp mutlu olabilirsiniz, inanın zerre umrumda değil. Zira aynı dili konuşmuyoruz.

Bence bir camı açıp, derin nefes alın da sakinleşin. Saygılar bizden olsun :)

bn konuyla ilgili yorumda mı bulundum jnm.....??? tabi ki herkes konu açık olduğu surece herkes yorum yazar ama kız belirtti istemediğini ...e anlayış nerde kaldı o zaman ?

ama son bikaç sayfa okunur dimi....bnim en azından sadece ulübüm saçma....ok? hadi uğraşamycam tek tek sizle kafanıza göre..

Yorum yazarken uslup diye bir şeyin varlığından haberdar olun da öyle alın elinize şu klavyeyi.. Sizin konunuz bile değilken buraya yorum yazanları ne hakla saçmalıkla suçluyorsunuz ? Ben de jnm sözcüğünden hoşlanmam canım yazmak varken şimdi ben de sizi anlayışsızlıkla mı suçlayayım. Hey Allahım havadan nem kapıyorsunuz resmen. Diyoruz ki konunun açılış tarihine bakılmaksızın kim en son yorum yazdı ise anasayfada o konu en başta görünüyor. Haliyle insanlar ayy bu konu ne zaman açıldı diye bakmıyor, konuyu okuyup kendi fikrini belirtiyor.. Konu sahibi kapanması için mesaj gönderdiğini belirtmiş, konu kapanana kadar yorum yazmak serbesttir. Rahatsız olup uyarması gereken de sadece konu sahibidir...:ssz:

Bende forum takipte görünce güncel sandım. Her sayfayı herkes tek tek okumuyor. Benim gibi başkalarınında dikkatinden kaçmış olabilir konu sahibinin yorum istemediği.Farkına varanlar zaten bundan sonra ilgilenmez bu konuyla. Yinede konu sahibi okumasa bile belki aynı durumda olan başka insanlar fikir almak için okuyabilir.

Konuyu baştan sona okumadım sonucu bilmiyorum eğer yazıldıysa.
Kimse kimsenin ne yaşadığını nelere katlandığını bilemez.
O yüzden tek bir konuya yapılan yorumlar eleştiriler sağlıklı olmuyor bence.
Ama ben herkesin sabrının bir sınırı olduğuna inanıyorum.
Kimisi uzun zaman sabreder,hatta dışarıya hiç belli etmeyebilir,ama bu sabrının taşmadığı anlamına gelmiyor.
Bazıları olan bitenler sonrasında kendini yer bitirir.İçine atar.
Bu ona zarar verir.
Kimisi de artık sabrının sonuna geldiğinde bunun failine patlar.
İnsanız sonuçta,ağır eleştiriler yapılmamalı.
Ben de anneme yapılacak en ufak kötü davranışı kaldıramayabilirim.
Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım ama sinirlerime hakim olacağıma dair garanti veremem.
Çok soğukkanlı bir yapıya sahip olmama rağmen.
Sokak ortasında bağırmak doğru olmamış bu haklı da olsa kişiyi herkesin içinde haksız duruma düşürmüş olabilir.
Ama o an ne çevreyi ne kendini ne de karşıdakini düşünmüştür muhtemelen.
Hangi durum karşısında hangi tepkiyi vereceğimiz keskin hatlarla belli değil.
Empati yaparak düşünmekte,ben maruz kalmaktan en çok korktuğum duruma maruz kaldığımda nasıl davranırım diye düşünmekte fayda var.

açılan konularda kimlerin nasıl yorum yapacağına konu sahipleri bile karışmayıp saygı duyarken diğer üyelere ne oluyor bunu anlayamadım? üstelik konuya değil yoruma yorum yapmak yasak!

konu kapatılana kadar isteyen cevap yazabilir değil mi?

konu sahibi arkadaşım zaten üzerinden 1 yıl geçmiş,bence davranışın hatalı ama olan olmuş.

amann arkadaşlar..olayın üzerinden 1 sene geçti..bence yorum yapmayı bırakın..zaten mesaj gönderdim bu konunun kapatlması için..eminim en kısa sürede kapatıcaklar..

üzerinden yıl geçmiş bir olayın yorumunu yapmak saçma geliyor bana....ozaman yeni doğum yapmıştım..şimdi çocuklarım 1,5 yaşına girecek nerdeyse..dediğim gibi üzerinden kaç bayram geçti çocukların doğum günleri oldu vs vs..tabiyki böyle durumlarda hep görüşüldü..ama onu hiçbirzaman affetmeyeceğimi çok iyi biliyor...

herkese yuvalarında mutluluk ve huzur diliyorum..

iyi akşamlar

------------------------------

Eski bir konuyu gündeme getirip konu sahibesinin gıyabında atıp tutmuşsunuz, herkes ahkam kesmiş MaşaAllah, ne kadar tahammülsüz oldunuz, hani saygı, birbirinizi sevmeyin kardeşim ama saygı gösterin, sözcükleriniz çabuk bitiyor olacak ki hemen hakaret ediyorsunuz...

Back
X