kayinvalidemin degismesi

semmos

zooni&rehan....
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
593
399
103
Konu herzamanki dibi k.v . Ben bes yildir evliyim. K.babam ve k.v. beni cok severdi .nisanlandigimdan ber onlarla hic sorun yasamadim. Herzaman iyi anlastik. Cocuklarimin ve benim uzerimde haklari cok. Nerdeyse butun ihtiyaclarini karsilardi k.babam . Ilk cocugumun neredeyse herseyini aldi. Besigini dolabini surekli mamasini tuvalet egitimine kadar bezlerini bep onlar ustlendi. K.babami anlatiyorum cunku konuyla.alakali. banada ayni sekilde ehliyet aldim butun masraflarini o karsiladi harcliklar v.s. ne istersen tabi ben.istemezdim o zaman da uzulurdu. Babamdan daha cok hakki vardir uzerimizde .Allah rahmet eylesin. Gecen sene temmuz atinda onu kaybettik. Hic beklemedigimiz bi sekilde. K.v de cok iyiydi ne zamn ihtiyac duysam kosar gelirdi . Tabi k.babamin vefatindan sonea cok degisti . Zaten yalniz kalamiyordu. Herzaman yatiya onlara gidiyorduk. Esimin bir abisi ve bir kizkardesi var . Abisi gil is dolayisiyla baska bir sehre tasindi. Gorumcem ise oglu okula gittigi icin kisin sadece haftasonu k.v de kalabiliyor. Ve nen haftanin 5 gunu orda kalmak zorunda kaliyordum. Bi sura sinra cok zor gelmeye basladi. Ben cok yoruluyordum evi tek oda sobali ve soguk. Iki kucuk cocugumla ve eskmle her hafta gitmek zorunda birakiyor bizi . Tek basina kalamiyor. Bize tasinmasini istedik gelmiyor evimden cikmam diyor. Ve daha bircok secenek sunduk yalniz kalmamasi icin . Hicbirini kabul etmiyor. Ve bu arada davranislari cok degisti herseyden hemen bikiyor cocuklarin oyun oynamasina bile katlanamiyor. Her firsatta laf carpiyor. Ben hep anlayisla karsiladim. Asla saygisizlik etmedim. Etmiyorumda. Ama cok sıkıldim artik hersey bi yana evimi birakip bes gun orda kalmak cok zor geliyor. Sosyal hayat sifir oldu . Arkadaslarimla gorusemiyorum. Hicbi istedigim seyi yapamiyorum. Esim de ayni durumda ama annesi sonucta yalniz birakamam diyor haklida asla boyle bisey istemedim zaten.1 aydir gitmiyoruz okul tatil gorumcem kaliyor bazen saadece oglu kaliyor. Ama kadin triplerde. Aramasam aramiyor. Zarzor konusuyor benimle sanki. Sirf esim icin gidip kaliyorum esim beni hicbi konuda kirmaz cok iyidir ama anneskni de birakamiyor. Belki k.v k.banamin olumunu atlatamadi o yuzden birazda alttan aliyorum .ama icten ice yipraniyorum .. Neden yalniz kalamiyor anlamiyorum. Esim sabret biraz daha lutfen diyor. O yuzden sesimi de cikaramiyorum oda uzuluyor . Boyle aradayim iste . Paylasmak istedim . Yorumlara acigim.

belki de hala atlatamadı... hayatındaki adamı, yattığında duyduğu nefesi kaybetti kayınvalideniz... empati yapın...

ben 5 sene olmasına rağmen eşinin ölümünü atlatamayan teyze biliyorum...

sizde onu mutlu edecek şeyler yapın... beklemediği süprizler falan mesela. size iyice alıştırın belki yanınıza gelmeyi o zaman kabul eder :21:

Evle ildili bikac sey soylemek istiyorum . K.v min evi avlulu yani bahceden salona giriyorsun bahceye cikip mutfaga gidiyorsun banyo bahcede tuvalet bahcede yani ic ice degil . Kisin cok zor oluyor yani. Islanmadan mutfaga gidemiyorsun islanmadan tuvalete gidemiyorsun banyo yapacak olsan kazani yakip ssu isitman lazim sehrin merkezinde oturmalarina ragmen boyle yasiyorlardi maddi durum var . Hijyen sifir. Tuvalete herkes kendi terligigle giriyor ve heryere ayni terlikle basiliyor mutfaga bile dusunsenize iste en cok kaldiramadigim sey hijyen

belki de hala atlatamadı... hayatındaki adamı, yattığında duyduğu nefesi kaybetti kayınvalideniz... empati yapın...

sizde onu mutlu edecek şeyler yapın... beklemediği süprizler falan mesela. size iyice alıştırın belki yanınıza gelmeyi o zaman kabul eder :21:

Atlamadi sanirim farkindayim ben gelini olmama ragmen kendi babami kaybetmis gibiyim. Ama benimde cocuklarim var hayata devam etmek zorundayim .Allah boyle aci yasatmasin kimseye bana ve cocuklarima da tabi . Bu yuzden zaten sesimi cikaramiyorum. Ama zoruma giden ben onu bas taci yapmisim evim onun evi . O bizde bir gun bile kalmazken taaa gidip yigeninin evinde ayda bi kerede olsa kaliyor. Bu normal mi . Oysa burasi oglunu evi yalvardik gelmedk kadin.

Tek sorun o ev ise sizin eve almaya eşinizle konuşup ikna edin. Başka seçenek yok gibi.

Evle ildili bikac sey soylemek istiyorum . K.v min evi avlulu yani bahceden salona giriyorsun bahceye cikip mutfaga gidiyorsun banyo bahcede tuvalet bahcede yani ic ice degil . Kisin cok zor oluyor yani. Islanmadan mutfaga gidemiyorsun islanmadan tuvalete gidemiyorsun banyo yapacak olsan kazani yakip ssu isitman lazim sehrin merkezinde oturmalarina ragmen boyle yasiyorlardi maddi durum var . Hijyen sifir. Tuvalete herkes kendi terligigle giriyor ve heryere ayni terlikle basiliyor mutfaga bile dusunsenize iste en cok kaldiramadigim sey hijyen
off cok zor valla
ee ne yapmak ıstıyor o zaman
bıze gel demıssınız yok ( aslında elı ayagı tutuyorsa hıc gereklı degıl aslında bunu fazla da ısrar etmeyın bence kocası öldü diye beraber yaşamayın )
siz orada ne zaman kadar daha kalabılırsınız
eşiniz ne diyor o hergun orada kalmaktan memnun mu
kayınpederınız ne kadar oldu öleli
bence konusun bi çözüme varılsın kendi evinizi kapatıp ne zaman kadar orada yaşayacaksınız
eşinizle de konusun ne güzel bu zamana kadar iyiymişsiniz iyiyken kötü olmanın anlamı yok

Bu tramvatik bir durumdur, sabrınız çok güzel Bunalıyorsunuzdur tabii ki ama işte ne yapsın zor gelmiştir. Bazen sizde kalsa ya da psikolog önerseniz gitmiyorsa siz okuyup yöntemlerle yardımcı olmayı deneseniz? Geçecek elbette ama zor. Tek kalamıyor olabilir, eşiniz de haklı.
Denecek pek bir şey yok, Allah sabrınızın karşılığını versin inşallah.
Belki önerdiğiniz yolları vs. kalmak istemiyorlar, bakmak istemiyorlar, zorla geliyorlar diye algılamıştır. Yaş da olunca alıngan oluyor.
Ölüm var fani şeyleri kaldıramıyorum diye çocukların eğlenmesini bile içerliyordur.
Allah yardım etsin hepinize..

acaba sizin düzeninizi bozacağından mı korkuyor o_O
Ewet ozel hayatimiz kalmazmis . Oysa biz bunu ona anlattik. Ona ayri oda acma imkanim var. Bizim odamiz da ayri yani iki taraf icinde en iyisi bu bizde kalmasi evim kaloriferli ayni odada tikilmaya mecbur degiliz. Bir beklentimizde yok ne maddi ne manevi ister ciksin gezsin ne isterse yapsin bizim acimizdan skinti yok

Burada hep kötü kayın aile ve anlasamayan gelin kaynana muhabbetleri okumaya o kadar alismis ki ifadelerinize hem şaşırdım hem sizi takdir ettim. Ne mutlu kayinvalidenize gelsin burasi oglunun evi onun evi diyebiliyorsunuz kayın babanizi kendi babanizdan daha cok onemsiyorsunuz. Allah herkese oyle kayin aile nasip etsin. Evli olmadigim ve söyleyeceğim cozumleri de zaten uygulamis oldugunuz icin birsey diyemiyorum ama sizi takdir ettim ve belirtmek istedim
Babaniz icin de basiniz sagolsun Allah annenize sabir versin

biraz da eşin konuşsa belki yerdımı olur ya da zaten konuşuyordur annesi sonuçta :KK51::KK51:

Burada hep kötü kayın aile ve anlasamayan gelin kaynana muhabbetleri okumaya o kadar alismis ki ifadelerinize hem şaşırdım hem sizi takdir ettim. Ne mutlu kayinvalidenize gelsin burasi oglunun evi onun evi diyebiliyorsunuz kayın babanizi kendi babanizdan daha cok onemsiyorsunuz. Allah herkese oyle kayin aile nasip etsin. Evli olmadigim ve söyleyeceğim cozumleri de zaten uygulamis oldugunuz icin birsey diyemiyorum ama sizi takdir ettim ve belirtmek istedim

valla ne yalan söyleyeyim bende şaşırdım... ne konular okuyoruz şurda bazen kaşının üstünde gözün var dedirtenler bile var!

ama taktir ettim konu sahibini inşallah mislini kendi gelinlerinden-damatlarından görür bravo :KK52::KK24::KK24::KK24:

Tek sorun o ev ise sizin eve almaya eşinizle konuşup ikna edin. Başka seçenek yok gibi.
O kadar dil doktuk ablasida konustu eskmin amcasida konustu bos. Bi daha soylerseniz sizde gelmeyin artik diyor bize .ama korkuyor evde tek basina

valla ne yalan söyleyeyim bende şaşırdım... ne konular okuyoruz şurda bazen kaşının üstünde gözün var dedirtenler bile var!

ama taktir ettim konu sahibini inşallah mislini kendi gelinlerinden-damatlarından görür bravo :KK52::KK24::KK24::KK24:
Esim iyi olmasa beni el ustunde tutuyor olmasa asla katlanmam zaten .tek istedigim huzurumuz bozulmasin . Gene yansitmiyorum ama gercekten boguluyorum sanki

Amin. Ins. Cok teaekkur ederim yorumunuz icin

valla gelin iyi olsa bu seferde kaynana kötü oluyor
kaynana iyi olsa gelin kötü oluyor
iki iyi birbirini nadir buluyor yanı

burada şimdi iyi güzel depresyondasın bunalımdasın kocan ölmüşde bu insanlar ne zaman kadar senle kalacak
zor durumda bırakıyor resmen ınsanları
güzelce söylemişler işte gel bizim eve diye ona da yok demiş illa insanların evini mi dağıtmak derdi
korkmak ne demek kendi evinde hiç mi birgün yalnız kalmamıs cocuk mu bu
korkuyorsa evine cagırmıs ıste gelın
o nasıl evını bırakmak istemiyor baska yerde rahat edemıyormus istifini düşünüyorsa gelininde bir düzeni var
gelin de artık yetti be evime gitmek istiyorum der yanı
valla allah ıslah etsın böylelerini

Son düzenleme:
Bu tramvatik bir durumdur, sabrınız çok güzel Bunalıyorsunuzdur tabii ki ama işte ne yapsın zor gelmiştir. Bazen sizde kalsa ya da psikolog önerseniz gitmiyorsa siz okuyup yöntemlerle yardımcı olmayı deneseniz? Geçecek elbette ama zor. Tek kalamıyor olabilir, eşiniz de haklı.
Denecek pek bir şey yok, Allah sabrınızın karşılığını versin inşallah.
Belki önerdiğiniz yolları vs. kalmak istemiyorlar, bakmak istemiyorlar, zorla geliyorlar diye algılamıştır. Yaş da olunca alıngan oluyor.
Ölüm var fani şeyleri kaldıramıyorum diye çocukların eğlenmesini bile içerliyordur.
Allah yardım etsin hepinize..
Esim onun iyiligi icin soyluyor biliyor bunu cunku ben evimi birakmam sizde istemiyorsaniz gelmeyin diyor. Esimde tmm anne sen nasil rahat edeceksen oyle olsun diyor . Yani kalmaya devam ediyoruz su anda da

Asla inkar edemem . Evlendigim sene esim 8 ay yurt disinda kaldi .oz babamin dusunmedigi seyleri k.babam dusunuyordu. Ve daha o saymadigim bircok sey .asla hakkini odeyemem . Eger ben bunlara nankorluk edeceksem helal olmasin hicbiri bana .benimde cocuklarim var acisi onlardan ciksin istemem

O evden ayrılmak istemiyor çünkü kocasinin varligini hissediyor o evde ama yalniz da kalamiyor çünkü esini kaybetmenin travmasini yasiyor hala. Yani kendince hakli sebepleri var hatta depresyonda bile olabilir ama ne tür bir çözüm yolu izlenmeli bilemedim. Şu an kayinvalideniz hala eşinin yasını tutuyor

Son düzenleme:
Asla inkar edemem . Evlendigim sene esim 8 ay yurt disinda kaldi .oz babamin dusunmedigi seyleri k.babam dusunuyordu. Ve daha o saymadigim bircok sey .asla hakkini odeyemem . Eger ben bunlara nankorluk edeceksem helal olmasin hicbiri bana .benimde cocuklarim var acisi onlardan ciksin istemem
Ne mutlu babaniza Allah mekanını cennet etsin Allah herkese böyle es ve aile nasip etsin

Kayınvalideniz duygusal anlamda boslukta,neticede hayat arkadaşını kaybeymis.onun boşluğunun dolması elbette zaman alacaktır.en iyisi eşinizle konusup annesini ikna etmesi,sizde kalması daha iyi olacak gibi.

Back
X