• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemin düşüncesizliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar kusura bakmayın ama daha kadın geleli 3 gün olmuşş..Bukadar yorgunluk hizmet 3 gündemi oldu.. 3 günün hergünü misafir gelse ne yorgunluğu allah aşkına.Tabiki kadın uzak yoldan geldiyse gelen giden olacak..Neden bukadar önyargılıyız anlamıyorum..Gelen kendi anneniz olsa ve akrabalarınız gelse inanın bukadar laf etmeyiz..deseydinizki 15 gün oldu 1 ay oldu hak vereceğim..Ama 3 gün dediğiniz içinn bence önyzrgılısınız..boşuna kendinize stres yapmayın..

önyargılı falan degılım Allah a sukur de ben kayınvalıdemı hayatım ılk defa bu 3 gunde gormedım onun herzamn yaptıgı sey bu gezmeyı sever kendılerı. kendı annem de gelse ban bu kadar hamıle halımde hızmet ettırse ona da kızardım hatta dırek yuzune soylerdım ama kayınvalıdem oldugu ıcın dıkkat edıyorum.. gelelı 3 gun oldu ınsan bı 3 gunde dınlenır bı alısır dımı mısafır cagırmaz eve

benim kayınvalidemde düşük tehlikem olduğunda gelmişti sonra rahatsızlığım geçince evine gitti sizinkide böyle yapar belki bu konu konuşuldumu doğuma kadar kalırım v.s. gibi yoksa sizmi kalır gitmez diye düşündünüz hem kendi ailenle barışırsınız belki hamilesinde bak doğumada annen gelir belki

Eşin annem yardıma gelmek istiyor 8 ay burda kalcak dediğinde gerek yok diycektin. 1 ay sonra eşine söyle ben iyiyim kalmasına gerek yok de. O da annesine söylesin. Böyle 1 sene birlikte oturulmaz.

Dusuk rıskın var sen bu kadr yoruluyorsun saglıklı ınsan bıle dayanamaz buna. Kayınvalıdenın sana yardım etmesı gerekırken sen mısafır agırlıyosun. Bu zıyaret pek amacına uygun olmamıs, belkıde o gelmese ıstedıgın gıbı yatıp dınlenebılırdın ama su durumda zor ;ee esıne de gıtsın dıyemezsın ısın baya zor .bıraz mırın kırın et naz yap rahatsızım aserıyorum falan fılan dene bıde belkı mısafır cagırmaz ozaman

Allah yardımcın olsun ya ama bu durumdan rahatsız olduğunu ona söylemen lazım yoksa böyle sürüp gider mazallah. ama daha 3 gün olmuş hemen söylersen de bak 1 hafta bile dayanamadı diye düşünebilir.. belki ilk günler diye böyledir de sonradan normale döner ama normalde de 8 ay kaynanayla yaşanmaz ki eşinle konuşman lazım bunu

sonunda beklenen misafir geldi (kaynana) geldiğine birşey demiyorum ama sürekli evde misafir oluyor ya komşuları geliyor ya da kendi akrabaları artık koşturmaktan bitmiş durumdayım o kadar hizmet vs bide misafirler gittikten sonra kızım gel çok yoruldun demez mi ya yorulcağımı biliyosun neden hergün misafir çağırıyosun e yenı gelınsın evını de görmesınler görmesınler ya ! cok mu gerekli işin garip tarafı doğuma kadar burda yani 8 ay !!! iyi hoş bide akşam olunca eşimi alıp oturma odasına geçip fısır fısır konusuyor eşim tabi çok meraklı degıl ama mecburen dınlıyor.. küçük bi çocuk gibi hadi kızım sen yat hamılesın dınlenmen lazım demez mi cıldırıyorum bogazına cokesım gelıyor anne dıyorum bak bu kadar mısafır cagırma tamam gelsınler ama hergun hergun olmaz deyınce de tamam bende donerım gerı o zaman deyıp dudagını bukuyor ne yapıcamı sasırdım artık

8 ay yasanirmi o kaynanayla yaa :S bir an önce postalamaya calis :P

dayanamadım 31 haftalık hamile olarak ben de yazmak istedim:1:
nedir bu patavazssızlık ya!!! güya yardıma gelmiş daha gelir gelmez eve misafirleri çağırmaya başlamış en azından 1 hafta geçsin madem uzun kalacaksın evin tabağını çanağını düzenini bi öğren üstelik seviyorsan sen git misafirliğe akarabalarına onları neden çağırıyorsun!!!!
canım sana tavsiyem;yat dinlen kasıklarım ağrıyor kötüyüm halsizim de hatta misafir yanında da al bi battaniye ayağa kalkmam yasak de gitsin suratını asma ama yat onların yanında halden anlayan insanlarsa zaten fazla otuırmaz ya da bişeyin ucundan tutarlar..ama kendimden söyleyeyim ben hasta da olsam sevmem öyle dolabımı mutfağımı başkalarının karıştırmasını mecbur kalkarım..kayınvaliden gelinimin evi çeyizi diye millete gösterme ;hava atma derdinde..üstelik seninkiler ikizmiş ki biliyorsun ikiz hamileleik daha çok riskli....eşnle konuş aradan en fazla 1 hafta geçince "sürekli misafir çağırdığını annesini çok sevdiğini ama misafir çağırınca mecburen "ben de kalkıyorum yoksa surat yapıyorlar "de ;tatlılıkla ama..damarına girmeye çalış..güya yardım etmek istemiş sana ama evde kendi başına yat dinlen daha iyi ya.....ben de şimdiden bunu düşünüyorum inşallah kayınvalidem bu doğumumda erkenden gelmez zira o geldi diye burada ne kadar akrabası varsa gelmek isteyecek onun yanında bebeği görelim diye...annem hemen gitmese ah.ilk doğumumda 1 hafta oldu hemen gitti gitmeden de "gelinin başında dur "diye çağırdı onu tabi o gelince akrabalar da geldi ki zor ağır bi doğum geçirdim içeride bebeğimi emziriyorum diye eşim suratını asmış"hadi niye çıkmıyorsun yanlarına"deyince sinir olmuştum...halasının oğlunun yanında mı emzireyim?!!! inşalalh bu doğumda kayınvalidem ya geç gelir ya da ben o gelmeden bebek 20-25 günlükken memlekete gitmeye niyetim var kızımın okulu tatil olur olmaz..inşallah böylelikle suratsız akrabalarını da görmemiş olurum çünkü gelene yemek hazırla vs..çay bisküvi yetmiyor yani!!!

Son düzenleme:
sonunda beklenen misafir geldi (kaynana) geldiğine birşey demiyorum ama sürekli evde misafir oluyor ya komşuları geliyor ya da kendi akrabaları artık koşturmaktan bitmiş durumdayım o kadar hizmet vs bide misafirler gittikten sonra kızım gel çok yoruldun demez mi ya yorulcağımı biliyosun neden hergün misafir çağırıyosun e yenı gelınsın evını de görmesınler görmesınler ya ! cok mu gerekli işin garip tarafı doğuma kadar burda yani 8 ay !!! iyi hoş bide akşam olunca eşimi alıp oturma odasına geçip fısır fısır konusuyor eşim tabi çok meraklı degıl ama mecburen dınlıyor.. küçük bi çocuk gibi hadi kızım sen yat hamılesın dınlenmen lazım demez mi cıldırıyorum bogazına cokesım gelıyor anne dıyorum bak bu kadar mısafır cagırma tamam gelsınler ama hergun hergun olmaz deyınce de tamam bende donerım gerı o zaman deyıp dudagını bukuyor ne yapıcamı sasırdım artık

bugün 3. gün canım ya eşim demiş işte düşük riski var diye sözde iyilik yapacak ya öldürecem valla

kendımı kötü hıssetmeyınce yatamıyorum kı keşke yatıp dınlenebılsem benım tanımadıgım komsularımla tanısmıs cıldırtıyo benı

canım eşim anneci degıl sımdı eşime soylesem gıdıp annesıne soylıcek o da baslıcak gelıp bana soyleseydın gelın degıl mı bılıyorum huyunu yanı yuzune de soyleyemem ınsanları kırmaktan korkarım ama benı de dusunmesı lazım.. bı de sureklı can alıcı noktamdan vuruyor ben aılemle gorusmuyorum kacarak evlendım cunku annen aradı mı baban aradı mı aramadılar anne aramıyolar bılmıyo musun dıyorum ararlar kızım ararlar dıyo nıspet yapıyo sankı buyuk gorumcemı arayıp elif kızım napıyosun damadım nasıl torunlar ıyı mı anneannelerı yesın onu dıyor. benım annem konusmuyor ya benımle o yuzden

evet herseyın farkın da aslında bebeklere kalın kalın kazaklar örüyor annecim bunları gıydıremem kı cıltlerı hassas onların yorma kendını daha ıncesını ör dıyorum yok bız nasıl buyuttuk sanıyosunuz sızın zamane gelınlerı de hep boyle sankı 10 tane dogurdun nerden bılıcen sen dıye çıkışıyo ıyı anne or ıstedıgın kadar ör nasıl olsa gıymıcekler diyorum ama içimden saygısızlık etmek ıstemıyorum çünkü yıne de annedır deyıp susuyorum

Yukardaki isaretledigim seyleri ve daha nicesini 3 gün icindemi yapti yani?..Baya bir hiperaktifmis:)

Yukardaki isaretledigim seyleri ve daha nicesini 3 gün icindemi yapti yani?..Baya bir hiperaktifmis:)

evet canım konu sahibinin kaynanası çok hızlı çıkmış,bende merak edip sormuştum geleli ne kadar olduğunu:34:

öncelikle elinize iki şiş bir de ip alın ne kadar zamanda ne kadar örebıldıgınızı ölçün tabi örmeyi bılıyorsanız.. evet komusularım ve akrabaları gelıyor bu 3 gunde oldu.. 3 günde istanbulu feth etti demedim bu ne yargı böyle ! cok merak edıyosanız da eger acık adres vereyım buyurun sız de gelin

kayınvalidenin 8 ay önceden gelmesine ne gerek vardı ki:26:çok erken gelmiş canım
siz mi çağırdınız kendi mi geldi bilmiyorum ama gönderebilirseniz gönderin doğuma yakın gelmesi daha makul bence:31:

cevaplarin hepsini okuymadim belki yazmissindir bilmiyorum, ama niye kendi anneni cagirmadin veya kayinvalidene annem gelicek demedin, ben almanyada yasiyorum annem doguma geldi 40 kaldi bende.
Kayinvalidemi tercih etmedim, cünkü insna kendi annesi ile daha rahat oluyor, yeri gelir " anne bu olmamis , sunu isterim, veya ben yaticam sen cocuga bakiver dersin" canim sunu cekti yapar misin " dersin ama kayinvalideyle böyle olmaz, arada alinganlik gelin kayinvalide iliskisi var cünkü, olmuyor insanin kendi annesi gibi olamiyor .

Kayinvaliden de cok gencmis bu arada , valla benim annem 57 yasinda hergün evini hallac pamugu gibi kaldirir temizler yemegini yapar alis veris fatura her isi cekip cevirir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X