Kayınvalidemin Hediyeleri!!!!

inotherworlds

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2012
122
6
48
Bursa
selam kızlar. hamileyim.
k.validem bebeğe kafasına göre kıyafet alıp duruyor. çoğunu beğenmiyorum ve söylesem darılacak. çünkü ilk torun. ki bu kadın düğünde bana bir takı bile takmayan biri. farklı şehirlerde oturuyoruz.
şu an maddi durumumuz iyi değil. iki ay sonra elimize para geçecek o zaman istediğim gibi şeyler almak istiyorum. bu sefer de zaten bebeğin çoğu kıyafeti tamamlanmış olacak.
sinir oluyorum. onunla konuşmaya çekiniyorum anında küsen biri. aldığı kıyafetler de çok kalitesiz ve ben aldığım şeyleri kaliteli almak isterim.
eşim anne alma artık biraz da biz alalım dedi ama duramıyor. offf!!

Son düzenleyen: Moderatör:
selam kızlar. hamileyim.
k.validem bebeğe kafasına göre kıyafet alıp duruyor. çoğunu beğenmiyorum ve söylesem darılacak. çünkü ilk torun. ki bu kadın düğünde bana bir takı bile takmayan biri. farklı şehirlerde oturuyoruz.
şu an maddi durumumuz iyi değil. iki ay sonra elimize para geçecek o zaman istediğim gibi şeyler almak istiyorum. bu sefer de zaten bebeğin çoğu kıyafeti tamamlanmış olacak.
sinir oluyorum. onunla konuşmaya çekiniyorum anında küsen biri. aldığı kıyafetler de çok kalitesiz ve ben aldığım şeyleri kaliteli almak isterim.

canım boşver dert etme. Alsın karışma.. Hatta istediğin şeyler varsa pahalı kaliteli onlara yönlendir. Kendinde alacaksın tabi. Çok beğenmediklerin olursa giydirmezsin olur biter. Ama uyarırken o yanlış anlarsa kalp kırılır. Hem çevrende alma gücü olmayan insanlar olduğunda kullanmadıklarından hediye götürürsün. Senin beğenmediklerin başkaları için çok değerli olabilir. Salla yaniii :)

madem ayri yerlerdesinin no problem canim
kayinvalidenin yaninda onun aldiklarini giydiriverirsin olur biter
kendi zevkine gorede kayinvaliden olmadisi zamanlarda giydirirsin
zaten bir muddet sonra okada cok kiyafet olurki oda unutur gider nelere aldigini
kendi zevkini kayinvalidenin olmadigi zamanlarda gidirirsin bebisini

selam kızlar. hamileyim.

allah sağlıkla kucağını almayı nasip etsin. canım burda birçok kadın kayınvalidem çoçuğuma çöp almıyor diye yakınıyor. kaliteli olmasın varsın alsın. sende he de gönlülünü hoş tut. olmaz ise ihtiyacı olan birine hediye edersin. abartmışssın biraz. sende kaliteli al giydir. yazıktır bunları lütfen dert etmeyin

daha ne olsun, ne güzel işte heves ediyor alıyor kadın...

kıyafetlerin kalitesiz olması bence önemsiz, zaten kaç hafta giyecek ki yenidoğan bebek o minicik şeyleri, hızla büyüyecekler bence markaya büyük paralar vermek anlamsız bir karış kumaş için...

idare edecek şeyleri kullanın, çok kötü bulduklarınızı ayırın ihtiyaç sahibi birine verirsiniz ileride kullanmadıklarınızı... hem maddi anlamda sıkıntınız varmış, bu durum sizin için şans bence....

Beğendiklerinizi giydirin hiç beğenmediklerinizin yerinede kendiniz alın.
Çocuk kıyafetlerin çok güzel oluyor ne kadar kötü olabilirler ki.

benım kayınvalıdede gorumcemın hamılelıgınde dunya kadar kıyafet aldı hırkalar yelekler ördürdü konu komşusuna.
tabi zevk sıfır. sımdı ben hamıleyım bana daha cok heveslenıyo, şu zamandan sonra şu kadarlık alısverıs yapıcam torunuma fln dedı.
eşimde direk söyledi anne duygumalinin begendıklerını al , o ne istyosa onlardan al dedı. kafana göre alma dedı. o da tamam dedı.
bence kayınvalıdeyle beraber cıkın çarsıya sen begen o alsın.

Alsın ne olacak ki. Giydirip giydirmemek senin elinde.. Sen yine istediğini alır giydirirsin. Ama gönlü olsun diye bi iki tane giydirirsin torununu göreceği zaman:)

en iyisi hiçbir şey söylemeyeyim. verilen paraya acıyorum ondan biraz takılıyorum. bir de çoğu aldığını sosyal çevremde giydiremem, eşim subay.
biri ne kadar kötü olabilir ki demiş ama gerçekten öyle. örnek çizgili eşofman altı almış, bel lastiği birinci çizgide başlıyor üçüncü çizgide bitiyor. ucuza ne görürse alıyor galiba.
neyse dediğiniz gibi kırmaya gerek yok. ihtiyacı olanlara veririm artık.

selam kızlar. hamileyim.

canım bak ne güzel hevesi varmış kadıncağızın alsın maddi durumuna göre alıyordur oda napsın konunu okuyunca aklıma kendim geldim kayınvalidem yorganından nevresimine badisine kadar herşeyi alırdı bende beğenmiyorum ama yinede hatırı kalmasın diye o gelince özellikle onun aldıklarını giydiriyodum birde çok fazla hediyede gelecek ev çocuk kıyafetinden dolacak taşacak sende ihtiyaç sahibi birine verirsin

Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama artık çin malı tekstil çok arttı. Kanserojen boyalarla renklendirilmiş t-shirler, bebek kıyafetleri çok ucuza bulunaibliyor. Ben kendime 5 liralık t-shirt alır keyifle de giyerim. Ama Bebeğin yeni doğmuş cildine "kaliteli" yani sağlıklı giysiler ve mobilyalar isterim. Onun odasının mobilyasının boyası bile önemli.

kayınvalidene birlikte alışverişe çıkmayı teklif edebilirsin..
bir gününüzü bu mevzuya ayırırsınız ikiniz de.
''anne sürekli birşeyler alma boş yere birçok kıyafetini tamamladın zaten farkında olmadan en iyisi gel birlikte alışverişe çıkalım da ben sana ihtiyaç olanları göstereyim'' diyerek teklif edebilirsin sanırım.
gider birlikte beğenir alırsınız.

hem de arkadaşların dediği gibi hiç kaliteli olacak falan diye kasma kendini, zaten çok az giyiyorlar.
kaliteli olmasına gerek yok derken de naylon kıyafet demiyorum yalnız :)
illa mağazadan almanız gerekmiyor yani, şehrini bilmiyorum ama eminönünde çok tatlı, bebeklerin giyebileceği kalitede ciciler var mesela..
küçük ayrıntılara takılma, çizgisi düz gitmeyen pijamayı, evde giydirirsin,
giydireceğin kıyafetin altına giydirirsin,
onlara bile ihtiyacın olduğu zamanlar olacak :) günde birkaç kez kıyafet değiştirmek zorunda kalabilecek bebeğin :)
aman bu da çirkin miymiş diye bakmaya fırsatın olacak mı bakalım:37:

Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama artık çin malı tekstil çok arttı. Kanserojen boyalarla renklendirilmiş t-shirler, bebek kıyafetleri çok ucuza bulunaibliyor. Ben kendime 5 liralık t-shirt alır keyifle de giyerim. Ama Bebeğin yeni doğmuş cildine "kaliteli" yani sağlıklı giysiler ve mobilyalar isterim. Onun odasının mobilyasının boyası bile önemli.

kesinlikle katılıyorum. bunu k.valideme de söyledim ama ne gezer.

kayınvalidene birlikte alışverişe çıkmayı teklif edebilirsin..
bir gününüzü bu mevzuya ayırırsınız ikiniz de.
''anne sürekli birşeyler alma boş yere birçok kıyafetini tamamladın zaten farkında olmadan en iyisi gel birlikte alışverişe çıkalım da ben sana ihtiyaç olanları göstereyim'' diyerek teklif edebilirsin sanırım.
gider birlikte beğenir alırsınız.

hem de arkadaşların dediği gibi hiç kaliteli olacak falan diye kasma kendini, zaten çok az giyiyorlar.
kaliteli olmasına gerek yok derken de naylon kıyafet demiyorum yalnız :)
illa mağazadan almanız gerekmiyor yani, şehrini bilmiyorum ama eminönünde çok tatlı, bebeklerin giyebileceği kalitede ciciler var mesela..
küçük ayrıntılara takılma, çizgisi düz gitmeyen pijamayı, evde giydirirsin,
giydireceğin kıyafetin altına giydirirsin,
onlara bile ihtiyacın olduğu zamanlar olacak :) günde birkaç kez kıyafet değiştirmek zorunda kalabilecek bebeğin :)
aman bu da çirkin miymiş diye bakmaya fırsatın olacak mı bakalım:37:

cevap için sağol canım. işin kötüsü farklı şehirlerde oturuyoruz :(

doğru söylüyorsun, çin malı her yerde artık. ama alışveriş yapan insan az çok anlayabiliyor bu adiymiş bu iyiymiş diye.
çin malları resmen bağırıyor ben çin malıyım diye.. hele çocuk kıyafetleri baskılı ve renkli oldukları için anlamamak mümkün olmuyor.
ama öylesini de almıyordur herhalde konu sahibinin kayınvalidesi.
alıyorsa da giydirmek zorunda değil ki, teşekkür eder, koyar bir köşeye.

üstelik kaliteli giyinilecekse ailecek giyinmeli ya, çocuk organik giyinip, ana baba eline ne geçerse giyen cinsten olursa
aynı makinaya girip, aynı deterjanla yıkanacaklarsa ne anladım o işte :)

kayınvaliden senin gibi bilinçli bir şekilde alıveriş yapmıyordur birde kadının maddi durumu belki buna yetiyordur napalım sende o geldiğinde giydirirsin gösermelik gönlü olsun bizimki hala alırda alır diyememde gönlü kırılıyor çok seviyor torunlarını ben kendi adıma onları güzelce saklıyorum eğer giydirdiysem yıkayıp ütülüyorum eğer yıkamadıysamda paketleyip ihtiyaç sahiplerine veriyorum ama şöyle bir durumda var ilk bebeklik döneminde okadar çok kirletiyolarki üstlerini altlarını o beğenmediklerin can simidi gibi yetişiyor imdada :9:

doğru söylüyorsun, çin malı her yerde artık. ama alışveriş yapan insan az çok anlayabiliyor bu adiymiş bu iyiymiş diye.
çin malları resmen bağırıyor ben çin malıyım diye.. hele çocuk kıyafetleri baskılı ve renkli oldukları için anlamamak mümkün olmuyor.
ama öylesini de almıyordur herhalde konu sahibinin kayınvalidesi.
alıyorsa da giydirmek zorunda değil ki, teşekkür eder, koyar bir köşeye.

üstelik kaliteli giyinilecekse ailecek giyinmeli ya, çocuk organik giyinip, ana baba eline ne geçerse giyen cinsten olursa
aynı makinaya girip, aynı deterjanla yıkanacaklarsa ne anladım o işte :)

Bebeğinin giysilerini ayrı yıkayıp ayrı deterjan kullanan arkadaşlarım var :) Benin henüz çocuğum yok o bakımdan nasıl yaparım bilmiyorum. Tabi gönül ister ki herkes sağlıklı kaliteli alsın ama ona da bütçen elverirse.
Bir de kayınvalideler ya da o yaştaki insanlar çok dikkat eder böyle şeylere. Aldıklarının giyilmediğini hissederse asıl kıyamet o zaman kopar gibi geliyor bana.

Bir de çin malı her zaman da bağırmıyor. Kaliteli sandığımız bir ton para verdiğimiz c ile başlayan bir bebek malzemeleri satan dükkan zincirinde bile sorun çıkmıştı. Şimdi tam hatırlamıyorum tam olarak hangi üründeydi ama onlarda da sıkıntı var diye duymuştum. Yani yeni bir annenin forum takip ederek hangisinde paraben var hangisinde yok diye düşünerek almak isteyeceği ürünler olabilir. Bence kayınvalide ya örsün ya ördürsün ya da altın taksın.

Son düzenleme:
cnm boşver alsın kadın yazıkkk. heves etmiş. beğenmediğini birilerine ver hayrın olur. zaten uzaktaymış görmez. bende kv nin aldığı beğenmediğim şeyleri akrabalara dağıttım söylersen kırılır. biri bana dese bende kırılırım.

bu arada k.validemin maddi durumu gayet iyi :) aldıklarının arsından iyiler de çıkmıyor değil. benim takıldığım benim de heveslerim var. beklese biraz birlikte alabiliriz ama dayanamayıp kendi alıyor. alışverişe çıktığında kendini kaybediyor. herşeyden almak istiyor. bana kendi kayınvalidesinin kendisine "çabutçu" dediğini söylemişti. şimdi daha iyi anlıyorum.

Back
X