• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin ısrarcı ve emrivakiliği

Susuz

Guru
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2008
909
1.102
313
Edirne
Merhaba;Benim problemim kayınvalidemin ısrarcılığı ve emrivaki oluşu.Biraz uızun olacak bana bi akıl verirseniz çok memnun olurum...Yarın akşam eşimin dıdısında ailece bir toplantı var.15 günde bir bu aile toplantıları tetrarlanır.Eşimin burdaki akrabalarıda oldukça kalabalık.Kayınvalidem bundan 1 ay önce bize bu toplantıdan bahsetmişti,sizde katılın dedi ,bizde katılmak istemediğimizi söyledik.Fakat bundan 15 gün önce kayınvalidem tekrar arayıp bizi kuzenine çağırdı,ama biz gitmek istemediğimizi tekrar söyledik.Dün tekrar eşimin uzaktan akrabasında toplanacaklarını ve bizimde gelmemizi söylemiş eşime.Bende eşime benim gitmek istemediğimi çünkü ev sahibinin bizi davet etmediğini söyledim.Eşimde bana gelmezsen gelme ben giderim dedi,bende gidersen git dedim.Bunun üzerine eşim bugün arayarak,akrabasının onu arayıp davet ettiğini ve gideceğimizi söyledi..

Şimdi ne var bunda diyebilirsiniz ama ben adım gibi eminimki eşim annesine söyledi çağırılmadığımızı,oda akrabasını arayıp söyledi ve akrabasıda eşim arayıp davet etti.Yani emrivaki ve zoraki bir davet oldu..

Hayatım boyunca emrivakilerden ve hane içi müdahalelerden nefret etmişimdir.Ne birşey için ısrar ederim ,ne de ısrar edilmesinden hoşlanırım...Kayınvalidemin bu akrabaları ile görüşmemizi istemesindeki ısrarı,emrivakisi ve hoş olmayan davranışları artık beni çileden çıkartıyor....Benim anlamadığımı sanıyor ama ben eşime davetin kayınvalidem sayesinde zorla gerçekleştiğini anladığımı söyledim

Kızlar ne yapacağım lütfen bir fikir verin...Çağırılmadığım yere gitmek hiç tarzım olmayan bir davranıştır.Birde bu insanlarda benden çok hoşlanmıyorlar,benim nişanımda arkamdan söyledikleri kulağıma geldi teker teker.Üstelik eşimede söyledim...

Ufff kızlar içim daraldı valla yazdıkça:41:

canım toplantı derken, bir araya gelip sohbet mi ediyorlar?bayağıda kalabalık oluyordur.eşiniz gitse siz bir bahane bulsanız

bı kereliğine gıdın bence oly gereksz yere buyumuş çunku bıdahada kaynvalıdenzı uyarn ısrarcı olmasn gdıyosa kndısı gtsn ısrarcılık nıye.ayrca esınınde sen gelme ben gdıyorum demesı hoşfeğil karısı olmadan ne ısı varmş..

birincisi; eşinizin "sen gelmezsen gelme ben giderim" cümlesi yanlış.
ikincisi; annesini arayıp "anne gelinin gelmiyor davet edilmediği için" demesi yanlış.
üçüncüsü; seni istemediğin bir yere zorla götürmeye çalışması yanlış.
dördüncüsü; bu insanların senin hakkındaki dedikodularından sonra onların ortamına girmesi yanlış.

valla ben kayınvalidenizle ilgili bir yanlış göremedim:26:
her anne ister ki oğluşu ve gelini ailesine kaynaşsın...
ilk defa kayınvalideye suç bulamadım hayret...

Konuyu neden eşinizle savaş haline getiriyorsunuz ki..?
Gidilen kuzen yaşıtınızdır galiba herkes toplanıyorsa kayınvalideniz kendisini kötü hissetmiştir bir benim oğlum mu olmayacak diye..
illa gitmek istemiyorsanız ararsınız kayınvalidenizi buraya yazdıklarınızı ona anlatırsınız
o da anlar bozulur kırılır vs ama anlar.
yada siz yanlış anlamışsınızdır sorun çözülür.
eşinizi barış elçisi gibi kullanmayın kendi kararlarınızı kendiniz bildirin.
anne ben o gün gelmek istemiyorum çünkü çünkü çünkü...
bu kadar..!

bence gitme o davete......eşinin ''GELMEZSEN GELME ,BEN GİDERİM'' lafından sonra,

eğer gidersen
eminim bunun tekrarını daha çok yaşayacaksın....gitmede anlasınlar emrivakilerden hoşlanmadığını......

hem nerden biliyorsun onların eşini arayıpta davet ettiğini...belkide aramadılarda eşin sana aradılar dedi.....ben sanmıyorum kayınvalidenin onları arayıpta oğlumla gelinimide davet edin diyeceğini.....saçmalık..öyle şeymi olur....eşin annesi kırılmasın diye gitmek istiyor oraya...sanada sen gelmemezlik yapma diye davet ettiler yalanını uydurmak zorunda kalmış..olay bu....

ama buna müsade etme ve gitme.....

ikincisi; annesini arayıp "anne gelinin gelmiyor davet edilmediği için" demesi yanlış.
dördüncüsü; bu insanların senin hakkındaki dedikodularından sonra onların ortamına girmesi yanlış.

Ben kayınvalidemi suçlu buluyorum çünkü,bize ilk söylediğinde hayır demiştik,ondan sonra 2 dir ısrar ediyor ve onun ısrarları sonucunda eşim gitmek zorunda hissediyor kendini,ve evimizde huzursuzluk oluyor:59:

Hadi bi defalığına git de eşinin ağzına laf verme dicem ama bu insanlar senin arkandan konuşmuş.
Bilmiyorum nasıl bir ortam olur.

Ayrıca bence kayınvalidene söyleseydin.
Anne o kişiler bana şunu şunu söylemişti.O yüzden kırgınım ve bu ortama girmek istemiyorum deseydin.
Belki de anlayışla karşılayabilirdi.

Ben kayınvalidemi suçlu buluyorum çünkü,bize ilk söylediğinde hayır demiştik,ondan sonra 2 dir ısrar ediyor ve onun ısrarları sonucunda eşim gitmek zorunda hissediyor kendini,ve evimizde huzursuzluk oluyor:59:

peki kayınvalideni arasan da anlatsan olmaz mı?
sana bu konu harici yaklaşımı nasıldır?

bence gitme o davete......eşinin ''GELMEZSEN GELME ,BEN GİDERİM'' lafından sonra,

eğer gidersen
eminim bunun tekrarını daha çok yaşayacaksın....gitmede anlasınlar emrivakilerden hoşlanmadığını......

hem nerden biliyorsun onların eşini arayıpta davet ettiğini...belkide aramadılarda eşin sana aradılar dedi.....ben sanmıyorum kayınvalidenin onları arayıpta oğlumla gelinimide davet edin diyeceğini.....saçmalık..öyle şeymi olur....eşin annesi kırılmasın diye gitmek istiyor oraya...sanada sen gelmemezlik yapma diye davet ettiler yalanını uydurmak zorunda kalmış..olay bu....

ama buna müsade etme ve gitme.....

Yok canım,telefonunu kontrol ettim aramışlar...Ama benimde düşüncem kesinlikle gitmemek ve bunun sebebide gerisinin gelecek olması....ayınvaledim tanımadığın için saçma gelebilir ama yapar,yeterki bizde olalım diye yapar...Ben hoşlanmıyorum onların ortamından,bilmiyorum canım yaaaa..........

K

peki kayınvalideni arasan da anlatsan olmaz mı?
sana bu konu harici yaklaşımı nasıldır?

Canım bana ilk söylediğinde hayır diyen bendim zaten,sonrakini eşime söylüyor ben olmadan ki hayır demiyelim diye...Normalde pek anlayışlı bir insan değildir..Mesela ben çağırılmadığım yere asla gitmem ama o,çağırılsın çağırılmasın gider....o yüzden beni anlayabileceğini sanmıyorum...

Konuyu neden eşinizle savaş haline getiriyorsunuz ki..?
Gidilen kuzen yaşıtınızdır galiba herkes toplanıyorsa kayınvalideniz kendisini kötü hissetmiştir bir benim oğlum mu olmayacak diye..
illa gitmek istemiyorsanız ararsınız kayınvalidenizi buraya yazdıklarınızı ona anlatırsınız
o da anlar bozulur kırılır vs ama anlar.
yada siz yanlış anlamışsınızdır sorun çözülür.
eşinizi barış elçisi gibi kullanmayın kendi kararlarınızı kendiniz bildirin.
anne ben o gün gelmek istemiyorum çünkü çünkü çünkü...
bu kadar..!

Savaş haline getirmek tabii ki de istemiyorum canım ama ,kayınvalidemin inatlaşması sinirlerimi bozuyor.İstersek gideriz istersek gitmeyiz bu ısrar neden???Burada yazdıklarımı ona anlatırsam eşim daha kötü arada kalır,çünkü eşime söyleme huyu var...

Savaş haline getirmek tabii ki de istemiyorum canım ama ,kayınvalidemin inatlaşması sinirlerimi bozuyor.İstersek gideriz istersek gitmeyiz bu ısrar neden???Burada yazdıklarımı ona anlatırsam eşim daha kötü arada kalır,çünkü eşime söyleme huyu var...

Israr neden.. Haklısın bu kısmına bir yorum yapamam ısrardan bende nefret ederim.
Ama büyükler böyle senin kayınvalidene has bir durum değil yani.
Bayramda eşimin ailesinin memleketine gittik.
Hayatımda görmediğim kimseleri ziyaret ettik hoplaya zıplaya gitmedim açıkcası ama kayınvalidemin gönlü olsun diye gittim.
Gelinini saklıyorsun kimseyle görüştürmüyorsun vs diyorlarmış.
saçma birşey ama ne yapayım.normalde burnumun dikine giderim ama hem onun gönlü oldu hem kıymete bindim hem de eşim minnet duydu.
Kayınvalideni ara şimdi tatlı tatlı konuş,ben gelmek istemiyorum çünkü biliyorsun nişanda çok üzmüşlerdi beni de. seni de zor durumda bırakmak istemem ama içimden gelmiyor de.
hem bizi davet dahi etmediler sadece eşim gitse sorun olur mu de?dostun kayınvalidenmiş gibi onunla dertleş.. bütün bunlara rağmen gidersen kız gelmek istemiyor ama sırf hatrıma geldi der ki yine sana avantaj.
sürekli sürekli olmadıkça her zaman yaptığı birşey değilse eşinle tadını kaçıracak birşey değil.
ayrıca eşin de arada kalıyor belli ki ona da hak ver.

güzelim hiç moralini bozma...kasma kendini...yorma kendini rahat ol ...bırak..su akar yolunu bulur..ne diye takıyosun kafana....

kim kırılırsa kırılsın kim darılırsa darılsın..belki zor olacak ama onlarda seni böyle kabul edecekler ve sana alışacaklar birgün....

neyi sevdiğini neyi sevmediğini bilsin insanlar....aaa o hiç emrivakilerden hoşlanmaz diyebilsinler arkandan....takma kafana...eşinle güzelce konuş...gitsen bile bu son olur de....arkamdan konuşan insanlarla aynı ortamda aynı havayı solumak bile istemiyorum..sen nasıl yapabiliyosun bunu de....ve eğer birilerine gideceksek beni arayan senin annen değil, davet eden kişi olmalı de....boşver sonuna kadar haklısın dedim ya rahat ol canım..

güzelim hiç moralini bozma...kasma kendini...yorma kendini rahat ol ...bırak..su akar yolunu bulur..ne diye takıyosun kafana....

kim kırılırsa kırılsın kim darılırsa darılsın..belki zor olacak ama onlarda seni böyle kabul edecekler ve sana alışacaklar birgün....

neyi sevdiğini neyi sevmediğini bilsin insanlar....aaa o hiç emrivakilerden hoşlanmaz diyebilsinler arkandan....takma kafana...eşinle güzelce konuş...gitsen bile bu son olur de....arkamdan konuşan insanlarla aynı ortamda aynı havayı solumak bile istemiyorum..sen nasıl yapabiliyosun bunu de....ve eğer birilerine gideceksek beni arayan senin annen değil, davet eden kişi olmalı de....boşver sonuna kadar haklısın dedim ya rahat ol canım..

Öylemi diyosun canım...Evet haklısın emrvakilerden hoşlanmadığımı artık anlamaları gerekir...Gerçekten istemiyorum,içime dert oldu uykularım kaçıyor :( Çok teşekkür ederim canım desteğin için...:70:

Ne kadar mantıklı bi açıklama yaptın canım sağol ben yazsam bende aynı şeyleri söylerdim ağzına sağlık ;)
Eşinin, namusunun arkasından dedikodu yapılan bi yere gitmesi son derece yanlış:50:.Kayınvalidesinin bu dedikodulardan haberi var mı acaba..Eğer varsa ki bu zorla davetin altında iyi ya da kötü bi şey var demektir bana göre.Ya onlara gelinin aslında dedikodusu yapılacak bi insan olmadığını ispatlamaktır yada tam tersi :44:

aynı dert benim başımdada vardı.ben oldum olası nereye gidip napıcağıma karar verilmesinden nefret ederim .aynen böyle söyledim ben çok fazla gezmesini sevmiyorum ve benim adıma karar verilmesini sevmiyorum benim huyum böyle naptıysam değişmedi üzerinize alınmayın kendi ailemede böyleyim dedim.ve bunun yanında mesafeliyimdir pek muhatap olmam herkesle öyle oluncada ısrar etmeye cesaret edemiyolar artık......bende böyle çözüm buldum ama laftan anlamayana da ne desen boş gerçi:19:

hatta bu konu akşam eşimle aramızda konuşuldu.oda benim kendi tarafına gidip gelmemi falan istedi.bende beni sevmeyen laf sokup kalbimi kıran canımı yakan insanlarla görüşüp zarar görmek istemiyorum dedim.eşimde bişey derlerse sende ver cevaplarını dedi.ben verince olay çıkartıyolar daha mı iyi dedim.benim hatırım için gitsen falan dedi.senin hatırın için çiğ tavuk bile yerim ama onları yersem zehirlenip ölürüm dedim.

hem ben ağız dalaşına girip basitleşmek istemiyorum.....bi insanı seviyosam severim sevmiyosam zarar da vermem uzak dururum.....

aslında büyük bir sorun değil ama bu ısrarlar sürekli olursa sinir bozucu olabilir:31:
kaynanan pek sözden anlayan biri değil gibi geldi bana nitekim hayır demişsiniz hala ısrar etmiş
sen iyisimi eşini kendi tarafına çek neden gitmek istemediğini ona iyice anlat o da annesine ısrarla hayır desin.kaynanan birkaç defa oğlundan olumsuz yanıt alırsa artık ısrar etmez diye düşünüyorum ben:6:

Back
X