• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin isteğimi benim inadım mı doğru olan...

sudefne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
623
5
118
İstanbul
Merhaba herkese benim bi derdim var lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var.
bundan bi 7-8 ay önce eşimin amcasının kızının nişanı vardı ve ben gittim kendime hem uygun hem düzgün bi elbise aldım. eve geldim hazırlandım falan eşim aradı annemi alıp geliyorum hazırmısın evet dedim.
kapı çaldı açtım kaynanam baktı bi dön bakıyim dedi aaaa kızım bu elbise olmamış ııııh hiç olmamış çıkart hemen dedi. eşim daha bakmadan bu lafın üzerine çıkar şunu dedi.
ki elbise nasıl anlatayım. içine uzun kollu beyaz gömlek giyilen siyah diz altı günlük işe giderken milletin giydiği elbise ya. ama dedim diz altında ve gömleğim var açık değil nesi var bunun kaynanam basenlerin ortaya çıkmış eşimde onu onayladı iyi dedim. elbiseyi çıkardım direk kumaş pantolon giydim takılarımı çıkarıp saçlarımı topladım. bu defa ama kızım ben üzüldüm falan. neyse uzatmayım şimdi düğünü var bu kızın kaynanam tutturmuş sana elbise alacağız elbise giyeceksin giymem dedim yok alacağız hayır dedim hala ısrar ama günlerdir daraldım ne yapmalıyım. ben ona görürsün düğünde de aynı pantol gömlekle geleceğim siz utanın demiştim.

offf noluyo bu kaynanalara yahu herşeyide çok bilirler sen karışıyomusun sanki onun ne giyeceğine

bundan bi 7-8 ay önce eşimin amcasının kızının nişanı vardı ve ben gittim kendime hem uygun hem düzgün bi elbise aldım. eve geldim hazırlandım falan eşim aradı annemi alıp geliyorum hazırmısın evet dedim.
kapı çaldı açtım kaynanam baktı bi dön bakıyim dedi aaaa kızım bu elbise olmamış ııııh hiç olmamış çıkart hemen dedi. eşim daha bakmadan bu lafın üzerine çıkar şunu dedi.
ki elbise nasıl anlatayım. içine uzun kollu beyaz gömlek giyilen siyah diz altı günlük işe giderken milletin giydiği elbise ya. ama dedim diz altında ve gömleğim var açık değil nesi var bunun kaynanam basenlerin ortaya çıkmış eşimde onu onayladı iyi dedim. elbiseyi çıkardım direk kumaş pantolon giydim takılarımı çıkarıp saçlarımı topladım. bu defa ama kızım ben üzüldüm falan. neyse uzatmayım şimdi düğünü var bu kızın kaynanam tutturmuş sana elbise alacağız elbise giyeceksin giymem dedim yok alacağız hayır dedim hala ısrar ama günlerdir daraldım ne yapmalıyım. ben ona görürsün düğünde de aynı pantol gömlekle geleceğim siz utanın demiştim.

Karıştımamaya çalış cnm kendine ..Ben bana yakıştığını düşünüyorum falan de bidahakine..Elbiseyide alacaksa alsın bırak.o bi kenarda dursun.Neden giymedin derse basenlerim çıktı dersin :):62:

aslında hiç böyle tepkilere gerek yok ama insanı mecbur ediyorlar.. istediklerini yapsan gönülleri olsun desen koyun gibi gütmeye çalışıyorlar bi bakıyorsun ki onların isteğine göre yaşamaya başlamışsın neden kimse kırılmasın üzülmesi herkesin gönlü olsun.. ama senin gönlünü yapan yok..

diyorum ya hiç gerek yok böyle tepkilere aslında ama tepki vermesen bu olayın benzerleri katlana katlana başına gelecek.

velhasıl düğün gününe kadar sesini çıkarma.. elbise mi alınıyor alınsın.. ama sen dediğin gibi pantolon gömlekle git.. anlasınlar artık.. giydirdikleri oyuncak bebek değil gelinleri.. ayıp birşey yapmıyor şık olmaya çalışıyor..

hakedene hakettiği gibi davramak gerek.

offf noluyo bu kaynanalara yahu herşeyide çok bilirler sen karışıyomusun sanki onun ne giyeceğine

slogan teşekkür ederim yorumun için ama ben ogün çok kırıldım ben yatak odasına gittim üzerimi değişmeye geldi peşime çıktım banyoya geçtim geldi.
bide bana diyo ki ben olmamış demesem eşin çıkar demezdi.

Karıştımamaya çalış cnm kendine ..Ben bana yakıştığını düşünüyorum falan de bidahakine..Elbiseyide alacaksa alsın bırak.o bi kenarda dursun.Neden giymedin derse basenlerim çıktı dersin :):62:
ya garip bi insan aslıda hiç onlarla sorunum yok. bi kaç sinie durumu oldu hep ama sustum napiyim.
gelince bana herşeye aslında karışır ama sonra ben karışmam aman siz bilirsiniz der güya kendini aklayacak. bi ara ben yokken hep evimdeydi her şeyi döker kafasına göre katlardı şimdi onları bıraktı ama ne zaman çocuk yapacağımızın hesabını yapmış bana tarih veriyo ya

aslında hiç böyle tepkilere gerek yok ama insanı mecbur ediyorlar.. istediklerini yapsan gönülleri olsun desen koyun gibi gütmeye çalışıyorlar bi bakıyorsun ki onların isteğine göre yaşamaya başlamışsın neden kimse kırılmasın üzülmesi herkesin gönlü olsun.. ama senin gönlünü yapan yok..

diyorum ya hiç gerek yok böyle tepkilere aslında ama tepki vermesen bu olayın benzerleri katlana katlana başına gelecek.

velhasıl düğün gününe kadar sesini çıkarma.. elbise mi alınıyor alınsın.. ama sen dediğin gibi pantolon gömlekle git.. anlasınlar artık.. giydirdikleri oyuncak bebek değil gelinleri.. ayıp birşey yapmıyor şık olmaya çalışıyor..

hakedene hakettiği gibi davramak gerek.

teşekkür ederim. ben 29 yaşındayım ya 2 yıllık üniversite mezunuyum aöf 4 sınıf okuyorum ve iyi bir firmada muhasebe finans olarak çalışıyorum. ama inan her aldığımı her giydiğimi takip ediyor.
hep bi bahanesi var. ben kendi istediğimi bana giydirmiyorlarsa onların istediğinde de giymem ya almasın istemiyorum. bana alma oğluna al dedim ama ben istiyom ki şıkır şıkır olun milletin gözü kalsın diyo ya eee o zaman ben giyerken niye üstümden çıkarttırdın. basenlerim büyükmüş tamam ama kendi akrabalarını görseniz heryerleri açıktaydı.

ya garip bi insan aslıda hiç onlarla sorunum yok. bi kaç sinie durumu oldu hep ama sustum napiyim.
gelince bana herşeye aslında karışır ama sonra ben karışmam aman siz bilirsiniz der güya kendini aklayacak. bi ara ben yokken hep evimdeydi her şeyi döker kafasına göre katlardı şimdi onları bıraktı ama ne zaman çocuk yapacağımızın hesabını yapmış bana tarih veriyo ya

AAaaaa öyle olurmu ya se evde yokken gidecek odana kıyafetlerini dökecek kendi kafasına göre düzecek..Ayıp çok ayıp.Eşine çaktırmadan onun dediklerini önemsediğini belli et derim..Belki bu yolla karışmaz biraz..

AAaaaa öyle olurmu ya se evde yokken gidecek odana kıyafetlerini dökecek kendi kafasına göre düzecek..Ayıp çok ayıp.Eşine çaktırmadan onun dediklerini önemsediğini belli et derim..Belki bu yolla karışmaz biraz..

asla ona göre orası annesinin de evi ne kötülük varmış biz nankörmüşüz kimisi yapar yaranamaz kimisi yapmaz yaranamaz ne biçimsiniz diyo.
anahtarımı vermek istememiştim de ne kavga kıyametler kopmuştu.
şimdi afedersiniz dingonun ahırı gibi giren çıkan belirsiz kayınpederim bile gitmesi yetmezmiş gibi açık kalan yatağımı toplamış varmı ya tövbe tövbe bunlar aklıma geldikçe çıldırıyorum.

merhaba herkese benim bi derdim var lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var.
Bundan bi 7-8 ay önce eşimin amcasının kızının nişanı vardı ve ben gittim kendime hem uygun hem düzgün bi elbise aldım. Eve geldim hazırlandım falan eşim aradı annemi alıp geliyorum hazırmısın evet dedim.
Kapı çaldı açtım kaynanam baktı bi dön bakıyim dedi aaaa kızım bu elbise olmamış ııııh hiç olmamış çıkart hemen dedi. Eşim daha bakmadan bu lafın üzerine çıkar şunu dedi.
Ki elbise nasıl anlatayım. Içine uzun kollu beyaz gömlek giyilen siyah diz altı günlük işe giderken milletin giydiği elbise ya. Ama dedim diz altında ve gömleğim var açık değil nesi var bunun kaynanam basenlerin ortaya çıkmış eşimde onu onayladı iyi dedim. Elbiseyi çıkardım direk kumaş pantolon giydim takılarımı çıkarıp saçlarımı topladım. Bu defa ama kızım ben üzüldüm falan. Neyse uzatmayım şimdi düğünü var bu kızın kaynanam tutturmuş sana elbise alacağız elbise giyeceksin giymem dedim yok alacağız hayır dedim hala ısrar ama günlerdir daraldım ne yapmalıyım. Ben ona görürsün düğünde de aynı pantol gömlekle geleceğim siz utanın demiştim.

canım arada sorun cıkarma bosver aldır cok guzel pahalı bı elbıse gıy :)bence:)

asla ona göre orası annesinin de evi ne kötülük varmış biz nankörmüşüz kimisi yapar yaranamaz kimisi yapmaz yaranamaz ne biçimsiniz diyo.
anahtarımı vermek istememiştim de ne kavga kıyametler kopmuştu.
şimdi afedersiniz dingonun ahırı gibi giren çıkan belirsiz kayınpederim bile gitmesi yetmezmiş gibi açık kalan yatağımı toplamış varmı ya tövbe tövbe bunlar aklıma geldikçe çıldırıyorum.

valla kim ne derse desin oğullarına yapmak zorundalar .yabancı mı bu oğlun tabi yapaaksın.millet neler neler yapıyo..Bizimki de çok över kendilerini de yok borç ödüyolarmış..Hiçte bile herşeyi eşim ödüyo,doğal gaz hariç.Sonra milletin yanında şunu ödüyoruz evleri yaptırdık diye bende hiç sakınmadan eşim yaptırdı onları diyorum..Yalana çok karşıyım..

.Benimde anahtarımı ben gelmeden 3 tane çıkarmılşlar onda da var..Ama ben benden izinsiz kesinlikle onaylamıyorum eve girmesini..Şu ana kadar bi kere oldu ama çalıştığım zaman ona dolaylı da olsa dicem bişey olursa beni ara öyle gir eve diye..

Tabi ki kendi bildiğini, yap.
Ne demek ya koskoca kadının ne giyeceğine kayınvalidesi karar veriyor.
Saçmalık...

canım arada sorun cıkarma bosver aldır cok guzel pahalı bı elbıse gıy :)bence:)

didem ya bilmiyorum kafam karışık sinir olduyorum ya bu şeye geliyo bak sana nişanda senin aldığını giydirmem ama benim aldığımı giyersin.
bumudur ya aslında oda hatasını düzeltmeye çalışıyo olabilir. sonrasında bana konuyu açmıştı zaten benim hatam ben orda ağzımı açmasam eşin kızmazdı hep benim yüzümden oldu dedi.
bende çok sorun değil ben heveslenmiştim sizin akrabalarınız gelinleriniz kızlarınız hep süsleniyo giyniyorlar bende giymek istedim ama siz benim hevesimi kursağımda koydunuz dedim. oda nişanda zaten hep üzüldün fark ettim çok pişman oldum ben dedi. bende olsun düğünde de aynılarını giyicem zaten benim kıyafet neyime dimi dedim yapma çok üzülüyorum ben falan dedi.

git sende kaynananla elbise almaya gitmeden önce karışmıycaksın ne aldığıma ne şimdi ne sonra yoksa bütün düğünlere makyajsız kot pantolonla giderim de tehdit et dediğini tutturman için bir fırsat olabilir :27:

didem ya bilmiyorum kafam karışık sinir olduyorum ya bu şeye geliyo bak sana nişanda senin aldığını giydirmem ama benim aldığımı giyersin.
bumudur ya aslında oda hatasını düzeltmeye çalışıyo olabilir. sonrasında bana konuyu açmıştı zaten benim hatam ben orda ağzımı açmasam eşin kızmazdı hep benim yüzümden oldu dedi.
bende çok sorun değil ben heveslenmiştim sizin akrabalarınız gelinleriniz kızlarınız hep süsleniyo giyniyorlar bende giymek istedim ama siz benim hevesimi kursağımda koydunuz dedim. oda nişanda zaten hep üzüldün fark ettim çok pişman oldum ben dedi. bende olsun düğünde de aynılarını giyicem zaten benim kıyafet neyime dimi dedim yapma çok üzülüyorum ben falan dedi.

ohh ağzına sağlık..

benimde benzer bir olay başımdan geçmişti ben cvp verememiştim.. şimdi sen söyleynce kendim söylemiş gibi oldum hani derler ya içimin yağları eridi diye :9:

git sende kaynananla elbise almaya gitmeden önce karışmıycaksın ne aldığıma ne şimdi ne sonra yoksa bütün düğünlere makyajsız kot pantolonla giderim de tehdit et dediğini tutturman için bir fırsat olabilir :27:

yok bu benim pis inadımı biliyo değil kaynanam kimseye eyvallahım olmaz lafımı söylerim.
ama ben kimseyi kırmak istemediğimden susuyorum aman ne halleri varsa görsünler diyiyorum.
ama bu olay başka bugün ona kıyafet bakmaya gideceğiz şimdi akşama kadar bakacak beğenecek ama yok ben almayacağım ya kendi giyinsin oğluna da alalım ama ben almıyıcam.

ohh ağzına sağlık..

benimde benzer bir olay başımdan geçmişti ben cvp verememiştim.. şimdi sen söyleynce kendim söylemiş gibi oldum hani derler ya içimin yağları eridi diye :9:

sessiz kaldıkça hep tepene çıkıyorlar beni ezmeyeni ezmem ama ezeni affetmem sende etme.
bu 2-3 hareket yaptı böyle hepsinde neyse karşılığı verdima ama benimki anlamak istemiyo.
işine geleni yapmayı seviyo. yaptırmayı da

buna benzer biseyi ben de yasadim.diyolardi ki biz güzel temiz giyineni severiz kadin dedigin bakimli olcak vs vs, sonrada giyinip cikinca bu ne hal..
sonra gidip onlarla aldim corabima kadar.evlendim birlikte oturduk yine aynisi devam.evimi ayirinca kendi isimi kendim görünce kiyamet koptu.sen bizi takmiyosun da falan filan.yani uzun lafin kisasi bastan alistirdigin gibi gider...
inatlasmak güzel bisey degil ama anlattigin kadariyla sanirim senin esin de benimki gibi.hemen lafina destek cikmis.eger aranizin acilmayacagindan eminsen bildigini yap.. yok esin herkesten önce kizar diyosan, alisverise cikma günü gelmeden esinin aklini celmeye bak.ona bi elbise begendir belki evdekilerden belkide carsida.ama yine de kaynana dedigi olmasin bu karisilcak bi konu degil.. hepi topu kumas parcasi.hayatini ele gecirmeleri böyle ufak seylerle basliyo zaten.sonra zor kurtulursun...
ne kadarli evlisin ki????

Back
X