kayınvalidemin niyeti ne?

Akraba evlilikleri çok olan ailelerde böyle durumlar olabiliyor.

Ancak saka bir kere yapılır hadi en fazla iki olsun.
Rahatsız olduğunuzu belli etseydiniz eşinize.
Eşine ciddi ciddi ben artık bu konudan rahatsız oluyorum, annen herkesin içinde seni kuzeninle yakistirdigini söyledi zoruma gidiyor, bir daha bununla alakalı bir şey duymak istemiyorum deyin.

Kv hadsizlik etmiş.
Beyinsiz.
 
Canım benim eltimde kp nin akrabası.Evet bazı şeyler yani ayrımcılık fazlası ile belli oluyor ama ben takılmıyorum.Eşime de diyorum zaten ailenden kimse beni istemedi farkındayım ama böyle kabul edecekler diye.Ha ederler yada etmezler ben eşime bakarım.
Küçük görümcede bir yaz tatilinde gittiğimizde (1000km var aramızda) eşime benim yanımda senin şu eski x de ay gibiydi dedi.(güya beni beğenmiyor)
Bende sonuç olarak benle evlendi ama dedim.
Yine aynı görümce geçen sene herkesin içinde bana şişko dedi.5 -6 kg fazlam var evet hamilelikte şekerim çıktı çok kilo aldım.20 kilo verdim ama.
Bende sizde gördüğüm kadarıyla 36 beden değilsiniz dedim.(benimle aynı kiloda)Bir daha mevzusu açılmadı.
Yani sonuç olarak cevap vermezsen bu seviyesiz davranışlar hep olur.Gülerek cevap vereceksin ki tartışma çıkmasın.
 
Belliki sen ortaya çıkmasaydın o kuzen gelin olucaktı planları bozmuş oldun benim gibi banada yaptılar öyle bi 'şaka' hemen cvplarını verdim biliyorumki şaka değildi gerçekti
 
Hepsi gibi buda gıcık işti pek üstüne düşme araya mesafe koy o kaynana ve kuzene karşı..
 
merhaba arkadaşlar..kafam karışık biraz fikir hiç fena olmaz:110:

4 yıllık evliyim ve severek evlendim.eşim dünya iyisi bir adamdır ve tek çocuktur.eşimin ailesiyle şimdiye dek hiçbir problem yaşamadım..eşimin 5 tane kız kuzeni var hepsi eşime abi der.biz nişanlıyken en büyük kuzen bigün şakayla karışık bana" yaa mino sen olmasaydın biz abimle evlenicektik" dedi.ha bu arada, onların sülalede akraba evliliği çok yaygın.mesela eşimin anne babası dayı-hala çocukları..neyse sonra bizim düğünümüz oldu evlendikten sonra aynı kuzen birkaç kez daha buna benzer laflar etti.eşime sorduğumda "üstünde durma biz bizim sülalenin akraba evlilikleriyle dalga geçiyoruz" dedi. en son bi düğüne gitmiştik eşimle bu en büyük kuzen birlikte resim çekindiler.kayınvalidem, masada ben ve annem olmasına rağmen kız kuzenimize" sen o resmi büyütüp baş ucuna koy emi kızım" dedi. masadaki bi başka akraba abla ayıp diyerek beni işaret edince de " aman ne var canım yakışıyolar" dedi pişkin pişkin..hiç o kadar şok olduğum bir an hatırlamıyorum..o ara ben 3 senelik ugraş ve tedavi sonucu hamile de kaldım..hamilelik haberime verdikleri tepki hiç beklediğim gibi olmadı..kayınvalidem yerinden kalkıp tebrik bile etmedi ki, biliyordu uzun zamandır bebek istediğimizi ama olmadığını...şu an 6.5 aylık hamileyim ve bir oğlum olacak hayırlısıyla..kayınvalidem hiç özenmiyor bir çorap bile getirmedi. ayrıca ne zaman telefonda konuşsak torunum nasıl diye sormaz, bebek nasıl, bebeğin nasıl diye sorar..bu ve buna benzer bir sürü ufak tefek şey var ama en çok kafamı karıştıran şeyler bunlar o_O

ne yapmaya çalışıyor olabilir? şimdiye dek hiçbir saygısızlığım olmadı kendisine ama bu davranışları sabrımı taşırmaya başladı..istenmeyen bir gelin miydim acaba??
Densiz ve terbiyesiz bir kaynana örneği
 
nasıl pis bi insanlar yaa midem bulandı.
eşin de şaka diye geçiştiriyo. her şeyin farkında aslında.
 
böylelerine inat daha çokgüleceksin gezeceksin kahkaha atacaksın
 
bizim ailede de kuzenle evlenmek yaygın bir şey babamın kuzenleri birbirleriyle evli hatta babam da annemden önce kuzenine aşıkmış ama olmamış o iş. Babaannem hala yakınır dışardan gelinlere. Bizde de olduğu için bana değişik gelmedi açıkçası. Tabi babamın kuzenleri hiç abi kardeş gibi büyümemişler. Toprak bölünmesin diye evlendirilmişler genelde severek evlenen de olmuş. Babamın kuzenleri beni de oğullarına istiyor. Kadının söylediği kendi canım kanım varken neden elalemin kızını alayım oğluma. Aynen böyle demişti bana. Büyük ihtimalle senin kv de böyle düşünmüş zamanında olmamış. Bence bundan sonra onlar her "şaka" yaptığında sen de aynı şekilde şakayla cevap ver lafı gediğine oturt. Hani onlar şaka yaptı oluyor ya sen de şaka yaptı ol kavga gürültü çıkarırsan fesat olursun. Biraz vurdumduymaz davranmak gerekiyor bu tiplere. Suratlarına suratlarına gül geç nispet yap inceden. Bırak kudursunlar gerizekalılar.

ya tamam olabilir, akraba evliliği normal olan bir ailede anne baba oğluna kuzen yeğen düşünebilir tamam.el kızı olcağına kardeşimin kızı olsun diyebilir...ama olan olmuş, evlenilmiş dahası gelinin bebek bekliyorken böyle bişey söylenir mi..dediğiniz gibi olacak zaten bundan sonra hep huzursuzluk çıkmasın diye sustum sineye çektim ama iyice kudurdular..bundan sonra lafa laf, söze söz...
 
Bu konuda esinin tavri cok onemli canim. Bu durumu ve seni ne kadar kirdigini kesinlikle esine anlat. Yillardir bir sorun yasamamaniz ve kv nin boyle davranmasi Enteresan. Belli ki cahil bir aile. Gercekten fotografi buyutmek yakistirmak son derece terbiyesizce. Zaten en buyuk kotulugu kadin kadina yapiyor artik. Cok istediyse alsaydi zamaninda ogluna. Sinirlendim ya. .

eşim o kuzene ne zaman memlekete gitsek laf sokar " hadi kız 30u geçtin bulamadınmı hala bi koca?" diye takılır.o da güler eder ama içten içe sinir olur hissediyorum yani.eşim gerçekten onlara kötü gözle bakmıyor bakmaz kardeşi gibi görüyor.
kv ve kp kamudan emekli okumuş insanlar..görgülü ve kültürlü olmalarını beklerdim ama işte okumayla olmuyormuş bir krz daha kanıtladılar..
 
Back
X