Kayınvalidemin psikolojik sorunu

Deniznisan

Mutluluk ve huzur
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2007
1.202
228
323
42
Nazilli
Kayınvalidemin psikolojik sorunları var,bazı insanların kendisine büyü yaptığına inanıyor.Damadının dünürünün görümcesinin,her biraraya gelişimizde başka bir hikaye anlatıyor.En son 6 ay önce görüştük gene böyle şeyler anlattı hatta kızımıda karıştırdı,işte büyü yapıyorlarmışmışta kızım yardım etmiş beraber kurtulmuşlar kızımda daha 1,5 yaşında pek tepki vermedim ben eşime anlattım,eşimde biz küçükkende halalarımdan şüphelenirdi dedi yani yıllardır bu durumda.Öyleki kızlarının evine gitmez getirdikleri şeyleri yemez giymez atar.Benim ısrarımla doktora götürdüler ilaç vermiş kullanıyorum diyordu ama bence kullanmadı.Geçen hafta gene görüştük o zaman bişey demedi zaten kalabalıkta anlatmaz yalnız kaldığımızda anlatır eşim ve babasıda çok kızıyor anlattığında, öyle şeyler yok inanma diyorlar kayınvalideme ama anlamıyor bir türlü.Neyse biz gittik geldik ertesi gün beni aramış gene bu konularla ilgili kızımıda katıp konuştu çok sinirlendim ama bişey demedim kalbinide kırmak istemiyorum.Eşime söyledim oda babasıyla konuştu doktora götür ilaçlarınıda sen içir dedi.Şimdi kayınvalidemin rahatsızlığı nasıl birşey acaba ve gene böyle şeyler anlatırsa ne tepki vermeliyim benmi büyütüyorum acaba?Önceden anlattıklarına pek takılmıyordum ama işin içine kızımı katınca çok sinirlendim.

eğer hastaysa senin sinirlenmenin pek anlamı yok..çünkü istem dışı yaptığı bişey olabilir.kadın ilaç kullanıyormuş zaten.

sanırım k.validenin rahatsızlığının adı paranoya..tedavi gördüğüne göre teşhisi de belli değil mi?

tedirgin olman tabi kızını işin içine katıyor vs normal dikkatli ol çocuğunu vs onla yanlız bırakma derim büyük ihtimal kv psikolojik bi hastalığı var şizofrende olabilir paranoyada yani adı ne olursa olsun en azından eşin ve kp durumun farkında

canım ya aynı benim kayınvalıdem hatta benimki ileri versiyonu ben şizofreni olduğunu dşnyorum aynı zamanda çok tembel temizliğine dikkat etmez hastalık hastası bizi sürekli huzursuz ediyor hergn değişik bir yeri ağrıyor ben içime atıyordum susuyordum bu yüzden mıgren buldum galıba çok bencil artık susmuyorum ama mmknse kızını al kvdenden kıreşe ver daha çok küçük böyle saçma şeylerle kafasını doldurmasın inan kızının pisikolojisi onların sana olan bakışaçısından daha önemli benim kv bizimle yaşamak istiyor ben neyapacağımı bilmiyorum kocası yok evi parası var ama kendine hizmet etcek insan arıyo hanımağa nerdeyse 2 ayda bir yıkanır yemek bilmez bi işe yaramaz inanın abartmıyorum kızı bile uğramıyor yanına çok sıkılıyorum ALLAH yardımcım olsun....

şizofren olabilir o aklıma geldi benim babanemde mesela olmayan şetyleri anlatrdı neymiş yangın çıkmış akşam ben kurtarmışım onu felan. ve bunun gibii ... bu hastalık seviye seviye gider şimdi bu şeklde anlatır sonrada bu anlattığı kişilere karsı birşey yapmaya kalkar Allah korusun. ilaçlarını sürekli birinin vermesi lazm kndisi kabullenmez içmez kesinlikle

Allah korusun, olmayan şeyleri hayal ediyor anlaşılan, kesinlikle doktor tedavisini düzenli yaptırın,ilerde daha büyük sorunlar çıkabilir,
sizlere yada başkasına zarar vermeye kalkarsa kötü olur.

Doktora yazın götürdüler hastalığınıda tam anlatamadıklarını düşünüyorum çünkü kendileri pek önemsemiyorlar benim ısrarımla gitti,hastalığı şuymuş falna demediler sadece ilaç verdiğini söylediler.Hasta olduğunu kabul etmediği içi ilaçlarınıda almadığını düşünüyorum.Şimdide yeni yeni huyları çıkıyor,bize geldiğinde giydiği bir terlik vardı o gittikten sonra terliği bulamadım ben, geçen hafta onlara gittik baktım terlik orada duruyor,banada bu sizin terlik dedi evet dedim neymiş ayğına giymiş çıkmış giderken, otobüse biz bindirdik onu çantasına koyup çıkmış işte.Terliğinde değilimde isteseydi ben verirdim zaten.

yok canım o bakmıyor baktırırmıyım hiç, bizim yaşadığımız şehre taşınıp bakmak istediler eşime kesinlikle istemediğimi söyledim onlarda gelmediler yalnız bırakamamki onunla.
seninkide fenaymış yaa,bizimki yemek yapmayıda yemeyide sever ama temizliği sevmez hele hijyen 0, Allah sanada kolaylık versin

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaa bence çok kafaya takmayın.. Annemden örnek vereyim. Görümcesinden o kadar çok çekmiş ki onların büyü yaptığını düşünürmüş önceden.. Çünkü ne zaman onlar eve gelse babamla kavga ederlermiş.. şimdi bunun anlamsız olduğunu söylüyor ama psikolojik bişey.. çok üstüne gitmeyin zamanla geçer inş. İsteyerek yapmıyordr bunları cidden kafasına takıyor ve rahatsızlk duyuyor demek ki..

İstediğnde vereceğinizi oda biliyordur.. açıklama çok komik cidden.. ayağımda kalmış demesi çok anormal, normal insan böyle bir bahane bulmaz.. yani demek ki ciddi ciddi rahatsızlığı var

senn drumun knuyu açan arkadaşmznkindede kritik allah yardımcın olsun tatlım :S

bence kayınvalidenle 6 ayda bir görşmye devm et canm o nasıl bir psikoloji 1,5 yaşnaki prensesn ne işi olr byüyle psikobata bağlamş :S

Büyü diye birşey var evet
Hatta büyük günahlar arasında

Ama 1,5 yaşındaki bebek daha babaanne diyemezken büyü mü yapacak..
Töbe töbe :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…